Timsah Arena’da o ruhu kaybettik!

Bursaspor'un eski teknik direktörü ve oyuncusu olan Kırşehir Belediyespor'un hocası Mustafa Er, Yeşil Beyazlıların eski mabedi Atatürk Stadyumu'ndan ayrılmasının takım ruhunu etkilediğini ifade ederken, "O mistik hava bu statta yok" dedi. Er, bir gün Batalla ile de yollarının kesişeceğini söyledi.

Bursada Bugün‘ün Instagram hesabında Mehmet Ali Ekmekçi ve Serkan Yetişmişoğlu‘nun büyük ilgi gören programı “EvdeKal”anlara Futbol“un konuğu Bursaspor’un efsane isimlerinden Mustafa Er oldu.

PSİKOLOJİK SEVİYE ÖNEMLİ
Futbol özelinde Coronavirüs nezdinde en büyük sıkıntının önü görememek olduğunu vurgulayan Mustafa Er, “Önceliğimiz sağlık. İşimiz ikinci önceliğimiz, fizikselden ziyade psikolojik belirli bir seviyede kalmak lazım. Herkes için sıkıntılı süreç” dedi.

 

HİÇ KIRMIZI KART GÖRMEDİM
Bursaspor
‘da forma giydiği sürece dair görüşlerini paylaşan Er, “Rahmetli Nejat Biyediç’le 4’lü savunmaya geçmiştik. Hayatım boyunca hiç kırmızı kart görmedim. Bursaspor forması giymek tüm oyuncular için bir istek. İlk sezonumdaki içerideki son maçta Adanaspor’a karşı da gol sevinci yaşamıştım. Transfer sürecinde takım zorlanmaz. 18 yaşında A Takım forması giymek nasip oldu. 6 yıl boyunca Yeşil Beyazlı camiadaydım. Her şey değişiyor. Maalesef eskiden kalite daha yüksekti. Kaliteli oyuncu sayısı daha yüksekti, futbolcuların kalibresini yukarı çekmeliyiz” dedi.

PRO-LİSANS İÇİN 1 YILIM VAR
Teknik direktörlüğe geçişe dair görüşlerini paylaşan Mustafa Er, ” 30’unda olan her oyuncu yarı hocadır. Çalıştığım hocalar benim teknik direktör olmam konusunda telkinde bulunuyordu. B kursundan dönüp Bursaspor altyapısında göreve başladım. Bu yıl da kariyerimin 4’ncü senesini yaşıyorum. UEFA A Lisansım var, pro-lisans eksikliğim var. 1 yıl çalıştıktan sonra bunu da halledeceğim.

TRABZON GALİBİYETİ İNANCIN ESERİ
Bursaspor’un son maçta ligde kaldığı Trabzonspor maçındaki duygularını aktaran Mustafa Er, ” İlk toplantımızda futbolculara ‘ağabeylik’ yapacağımı söyledim. Kimse 4-5 günde bir şey yapamaz. En önemli şey psikolojik eşikti. Takımın ayağa kalkıp maçı kazanmasına inanması önemliydi. Tek bir 90 dakikada her şeyi kazanabileceğimizi gösterdik. Maç sonucu ne olursa olsun hayat devam edecek. Tüm şehir bize destek vermişti. 1 yıl sonra da son 6 maça çıkmıştık. Oradaki virajı daha erken dönmüştük. Altyapı oyuncularımıza ciddi şanslar verdik. 14 yabancı oyuncu izni veriliyor diye almanıza gerek yok. Vakıfköy gibi bir altyapınız varsa harman yapıp bir kültür oluşturmak zorundasınız” dedi.

BURSASPOR’DA MANTALİTE DEĞİŞMELİ
Samet Aybaba’nın takıma gelmesinin ardından Bursaspor’la ayrılma sürecini de değerlendiren Er, “Yardımcı hocalık teklifi de geldi bana ama hocanın söylemleriyle eylemleri aynı değil. Benim iş saha. 3 hafta sportif direktörlük görevinde kaldım. Transferdeki fikir ayrılıkları temel problemdi. Benim istediğim oyuncuları hoca, hocanın istedikleri ben istemedim. Bursaspor, genç, yarışmacı ve harman olmalıydı. Olmayacak transferlere imza atamayacağım için üzülerek de olsa istifa etmek zorunda kaldım. Mesut Mestan başkandan hiçbir teklif almadım. Bursaspor’da mantalite değişmeli. Günlük değil uzun vadeli plan yapmalı. İşi profesyonellere, sahanın içinden gelenlere vermek lazım. Ajax ve Barcelona örneği verilir ama uygulamaya geçmez.  Virüs olayından sonra tüm takımlar altyapıya dönmek zorunda” açıklamasında bulundu.

BELLİ MEVKİLERE ALTIN VURUŞ YAPILMALI
Bursaspor’un içinde olduğu tabloyu değerlendiren Mustafa Er, ” Lig devam etseydi bir şey söylenebilirdi. Coronavirüs sonrasında farklı sonuçlarla karşılaşacağız maçlarda. 1.5-2 ay sürecini kim nasıl geçirecek o çok önemli. TFF 3-4 hafta tolerans tanıyacak takımlara. Bursaspor’un nasıl döneceği önemli. En önemlisi maçların sağlıklı şekilde bitirilmesi. Bursaspor’un ilk 2 hedefi hala var, play-off’ların favorisi ve telafisi yoktur. 6 haftayı ilk 2 motivasyonu ile geçirmek önem taşıyor.  Ben 13 transfer yapmazdım devre arasıyla beraber 20 oldu. Bu sayı düşürülebilirdi. Belli mevkiler kaliteli olmalı onlara kesinlikle altın vuruş yapmalısınız. Ali Akman çok kaliteli bir oyuncu, inanılmaz bir gol şansı vardır, soğukkanlıdır ve problem çözer” açıklamasında bulundu.

DÜŞÜŞÜN TEMEL SEBEBİ STAT DEĞİŞİMİ
Bursaspor’un sıkıntılı sürecine girdiği zamanın Atatürk Stadyumu’ndan taşındığı döneme denk geldiğini ifade eden 40 yaşındaki teknik adam, ” Bursaspor o stattaki ruhu kaybetti. Yeni stada geçtikten sonra Altıparmak’taki ruh, birliktelik, samimiyet ve sıcaklık yakalanamadı. Orada o mistik hava ve coşku olmuyor. 30 bin kişi de gelse de Atatürk Stadyumu’ndaki 20 bin kişinin sağladığı coşkuyu vermiyor. Düşüşün ana sebeplerinden biri olarak bunu görüyorum. Bu stat eski stadın altında kaldı. Herkes Atatürk Stadyumu’nu çok özlüyor. Yeni statta da ciddi emek harcandı. İvme ve çıta yükseldiği için yaptılar. Takım seyirciyle bütünleşemiyor ama bu çözülebilecek bir sorun” dedi.

KIRŞEHİR’DE HEDEFİMİZ TFF 1’NCİ LİG
Kırşehir Belediyespor’u çalıştıran Mustafa Er, takımı üst lig olan TFF 1’nci Lig’e çıkarmak için çalıştıklarını aktarırken, ” Hedeflerimiz yönetimle örtüşüyor. Hücum futbolu oynuyoruz ama gol yollarında sıkıntı oldu. İç sahada istediğimiz sonuçları alamadık. 8 puan kaybettik. Henüz hiçbir şey bitmiş değil. Kalan haftalarda toplayacağımız puanlarla hedefimize ulaşmak istiyoruz. Hedefim ise Bursaspor ve Kırşehir Belediyespor umarım sezon sonunda bir üst lige çıkar” diye konuştu.

15 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. eşdeğer statlara göre 5-10 misli para harcanan ve bunca yıldır hala bitirilemeyen sözüm ona 24 saat 7 gün yaşayacak olan alt katları otopark olacak olan başı halen bitirilememiş belki de 5.defa nisanda biter sözünü işittiğimiz bu belediye gazozu stadı yapanları ve sırf ATATÜRK ismini böylelikle yüreğimizden kazıyabileceklerini sananları ALLAH a havale ediyorum…Benim hakkım haram zıkkım olsun…

    28
    3
  2. Suriyelilere bahçe olsun diye olan bizim stadyuma oldu Ama Buda bi başarı Kültürpark gibi kaç dönüm bahçesi olan biryerin dibine millet bahçesi yapmak !!!

    6
    2
  3. Düşüşün temel sebebi stat değişikliği değil şampiyonluğun verdiği hazımsızlık.
    Düşüş timsah arenanın açılışından çok önce rahmetli başkan yazıcıya yapılan istifa çağrıları, verilen ültimatomlar ve protesto amaçlı boşaltılan tribünlerdir. Unutmayalım ki rahmetlinin son senesinde takım 2.500 ortalamaya oynadı.

    Ayrıca Şenol Güneş döneminde şans kapımızı bir kez daha çalmıştı, onu da, Passo ligi protesto ediyoruz bahanesiyle geri çevirmiştik.
    O yılda, o ilklerin ve enlerin takımı o sezonu 4.500 ortalamaya oynadı maalesef…

    5
    1
  4. bu millete modern sağlıklı insan gibi maç seyredecek stad haram zaten gitsin macunköy stadında tel kafeste maç seyretsinler öyle daha zevkli olur

    4
    18
    1. @Namık Kemal yorumuna yanıt olarak

      Yeni stadı yapanlar rant la ceplerini dolduranlar modern stad yapıyoruz diyenler HARAM YEMEDİLER Mİ ?? Eski stadı modern hale gelemez miydi ??? Modern stad bu ise niye hala uluslararası maç seyredemiyoruz ???? NEY SE RENKDAŞ ÇOK ŞEY VAR SÖYLENİLECEK KONUŞULACAK AMA. ANLADIN SEN. …

      11
      2
      1. @Atom karınca . yorumuna yanıt olarak

        yemişim stadını bu saatten sonra para verseler stadta maç seyretmem benim bir kuruş param bundan sonra ne bursaspora nede yayıncı kuruluşa gider stadlarda kapalı alanlarda oynanan oyunlar benim için bitmiştir

        1
        1
  5. Evet çok yerinde ve doğru bir tespit.
    Tamam yeni stad büyük ve ihtişamlı görüntüsü olan bir yapı fakat maalesef ki ruhu yok.
    Kendi adıma söyleyim.
    Şehir dışında olduğumdan dolayı Timsah Arena ya gelmedim görmedim.
    Açıldığından bu yana ekrandan izliyorum.
    En kalabalık olduğu maçlarda bile Atatürk stadı nın tadını vermiyor.
    Eminim ki bizim yaşlara yakın olanlar,yıllarca eski stadın tozunu yutmuş sırasını beklemiş taraftarlar kesinlikle yeni stada alisamaz.
    Keşke stad oralara tasinmayip yerinde yapılsaydı.
    Otuz otuzbeşbin kişilik butik bir stad yapılıp yola devam edilebilirdi.
    Maalesef Atatürk stadı ile birlikte bütün anılarımız da yerle bir oldu.
    Yeni stad ile birlikte beklenen o yeni ruhun olusabilmesi için çok yıllar geçecek bir iki nesil değişecek gibi duruyor.
    En azından eski stad korunup yavaş yavaş geçiş yapılabilirdi.
    O kadar yıllık anıları içinde barındıran bir yapı bir an da yok oluverdi.
    Tabiki hem kendi ruhu ve hem de büyük Bursaspor taraftarının ruhuyla birlikte.

    4
    1
    1. @16 BS 224 Texas yorumuna yanıt olarak

      sevgili kardeşim, o stada, o ruhu verecek, o kulübün taraftarıdır.
      o stadın zemini atlas halılardan olsa. altın kurnalarından şerbetler aksa ne yazar. şayet tribünleri boşsa orası beton yığınından başka bir şey ifade etmez.
      her zaman yazıyorum bizim taraftar her ne hikmetse şampiyonluktan sonra bitti.
      kendimden örnek vereyim, ben 4 senedir her sene kombinemi yenilediğim halde maçlara gidemiyorum.
      en son, yarıda bırakıp bir daha da stada uğramadığım maç Hamzaoğlu döneminde başakşehir maçıdır.
      elimde değil.
      daha 90 dakika bitmeden kendi hocası ve futbolcularına hakaret edenlerle aynı tribünde yan yana oturamıyorum.

      1
      1
      1. @demedi deme yorumuna yanıt olarak

        abi bizim taraftar olarak bittigimiz gun sampiyonluktan sonraki sene besiktas maci olaylari bu bir gercek biz bir bütün dük bunu saglamamiz lazim

      2. @demedi deme yorumuna yanıt olarak

        Sayın arkadaşım ben de seninle aynı fikirdeyim.
        Atatürk stadında en az yirmibes yıl senede onbeş mactan yaklaşık dörtyüz karşılaşma artı neredeyse tüm hazırlık maçları ile iç saha kupa maclari ve bu süre içinde deplasman maçları olarak en az elli maç seyretmiş bir taraftar olarak yorumlarımı yazmaya çalışıyorum.
        Babadan kalma ve ailecek Bursaspor lu yuz.
        Şampiyonluğu işim gereği şehir dışında yaşamış ve tek araç ile yirmi araçlık konvoya eşdeğer mutluluk verecek kutlama yapmış bir taraftarın hislerini yansitiyorum.
        Tek bir şey yazacağım.
        Maalesef son yıllarda ki taraftar profilimiz değer açısından yok denecek kadar az.
        Bizler Atatürk stadında taraftar baskısıyla ne maçlar aldık.
        O dönem oyuncular da seyirciler de bir başkaydi.
        Timsah Arena ya gelme görme fırsatım olmadı.
        Şehir dışında yaşıyorum.
        Malumunuz ekonomik durumlar.
        Ekrandan simdiki Texas a bakıyorum belki çok daha kalabalık fakat o eski Texas ruhu kalmamış.
        Hep bir protesto havası hakim.
        Her maç protesto yapacak bir konu buluyorlar.
        Eskiden böyle miydi.
        Saatler öncesinden Setbaşın da, Altıparmak ta,merinos da heyacan başlar ve maç saatine kadar devam eder maça girdik mi sadece futbolu ve tezahüratı dusunurduk.
        Pazar günü maç var ise Papazçesme de her şey maça göre ayarlanirdi.
        Bu arada Papazçesmeli olmaktan çok memnunum.
        Yaşadığım bölge de nerelisin diye sorduklarında Papazceşmeli yim diyorum.
        İşte kardeşim o eski taraftar ruhu yeni stadımızda oluşana kadar daha çok yıllar geçer.
        Maalesef Texas,Radikal,Maraton, Yenikale, Kansas,yan maraton,sosyete kapalı,alttaki mağazalar,donerciler,bilet kuyruklari,giriş kuyrukları, tribünde ki köfteci,tualet kuyrukları,erkenden kapıların kapanması,elde bilet dışarıda kalmalar,maç sonu stad önünden Altıparmaktan heykele yurumeler davullar bayraklar geride kaldı.
        Santral garaj çıkış kapısının yanındaki dolmuş durağının şoförlerinin hadi maça maça maça nidaları anılarda kaldı.
        Atatürk stadımız tümden hatiralarimizla beraber yerle bir oldu.
        Şimdi yeni nesil adı bile konamayan ihtişamlı fakat dolmayan stadımızda bir taraftar ruhu oluştursun diye beklemekten başka çare var mı ki kardeşim.
        Şampiyon BURSASPOR….

        #Ev de kal Türkiyem….

  6. Hocam düşüşü stada bağlamak hayalcilikten başka bişey değil bence . Şenol güneş senesi gelirlerinden sonra her sene alınan 5er 6şar yabancıya bakmak lazım tutan kaç tane var . Şahsen aklımda kalan ekong ve shehudan başka yok.

    1
    5

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu