Çok şey mi istiyorum?

Bu ekip Daum Hoca‘nın isteği üzerine, Almanya‘dan Türkçe ve Almanca bilen Almanya’da antrenörlük yapmış bir isim üzerinde durulmuş ve yapılan çalışmayla İrfan Buz ismi tesbit edilerek, bu isim önce Bursaspor’a ve sonrada Türk futboluna kazandırılmıştır.

 
Tarkan Batgün ile o yıl sonunda yaptığım sohbette bir yıllık izlemeleri sonucu -ki o yıl 97 jenerasyonu U17 Gelişim Liginde Kadıköy‘de şampiyon oldu- bu süreçte Mehmet Zeki Çelik ve Mehmet Kalkan‘ın o gün itibarıyla direk A Takımı formasını giyecek istatistiksel değerlere ulaştığını saptadığını söylemişti.
 
Bugün geldiğimiz noktada Mehmet Zeki Çelik İstanbulspor’a bedelsiz verildi ve Mehmet Kalkan Yeşil Bursa’da ikinci yılında. 
Biz bu futbolcuların yetersiz olduğuna nasıl karar verdik? Hazırlık kampına bile götürülmediler. Bugün ise stoper ve sağbek mevkilerinde çektiğimiz sıkıntılar aşikar.
Kulüpte yapılan işler gün doldurmak, göz boyamak için yapılıyor.Uzun vadede sonuç elde etmek kimsenin umurunda değil. Bir sistemle hareket eden Başakşehir ve Osmanlıspor‘un başarılarını görmezden gelemeyiz.
Daha önceki yazımda belirttiğim gibi Yeşil Bursa’yı çalıştıran ekip bir rapor bile veremeden kovuldu. Aynı şekilde Tarkan Batgün ve ekibinde olduğu gibi bir yıllık emek doğrudan çöpe atıldı. Harcanan emek ve paranın yanında Bursaspor‘un geleceği de bir anlamda israf edilmekte. Bunlar genel yaklaşım biçimleri, temelsiz, plansız hareketlerin göstergesi ve sadece belli dönemlere özgü değil.
Burada ben şu andaki yönetimi tek başına eleştirmiyorum. Ama iyi niyetinden kuşku duymadığımız başkandan da somut adımlar bekliyorum. Devamlılık olmadığı içinde her yıl yada her yönetim dönemi sil baştan yapılıyor ve bir türlü sistem geliştirilemiyor. Altyapı kanımca duraklama dönemi girdi, yeni sorumlunun varlığını henüz hissedebilmiş değiliz. Maalesef bu tür görevler uzun soluklu olamadığı içimde hızlı şekilde yapılan uygulamalarla yöneticilerin varlığını hissetmek istiyoruz doğal olarak.

Elimden geldiğince altyapı maçlarını izlemeye çalışıyorum. Futbolun teknik, taktik konuları ve futbolcunun fiziksel gelişimi, antrenman şekilleri, güç ve dayanıklılığın artılması bana uzak konular. Bunlar futbolun içinden gelen uzmanların ve eğitim almış kişilerin işi. Ancak yeni yetişen oyuncuların kişisel, kültürel ve psikolojik gelişimleri ilgi duyduğum konular. Bu konularda ciddi çalışmalar yapmak gerektiğine inanıyorum.
Semih Yıldız ismini kaç kişi biliyor?
Ancak benim gözlediğim ve edindiğim izlenimlerle önemli bir pivot santfor olma özelliklerine sahip bir oyuncu ve U16 takımında. Sakatlığı nedeniyle bir yıl top oynamadı. Şimdi iyileşti ve kendini yeniden göstermeye başladı. Bu tip oyuncular ciddi bir eğitim süreci ile Bursaspor’a ve Türk Futboluna kazandırılabilir. Bunun için hem fiziksel,hem kültürel, hem kişilik hemde Bursaspor aidiyeti yönünden iyi bir eğitime tabi tutulmalıdır.Bu bir proje işidir.
Ben hocasından, sorumludan yada altyapı yöneticisinden şunu duymak istiyorum; Bizim Semih Yıldızla ilgili bir projemiz var ve onu şu şekilde eğitip yetiştirmeyi planlıyoruz.
Çok şey mi istiyorum acaba?Dr. Murat Kaya / Bursaspor Akademi

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu