27 Ekim 2026 Salı

Son dakika

Reklamlar

Oyun gücü ve liderlik

Bursasporluyuz.org Yazarı Cem Baykal’ın Ankara Keçiörengücü – Bursaspor maçı köşe yazısıdır.

Oyun gücü ve liderlik

Bursaspor’umuz, deplasmanda ligin zorlu ekiplerinden Keçiörengücü karşısında ortaya koyduğu futbolla hem üç puanı aldı hem de liderliğe yükseldi. Maç öncesinde rakibin sert ve temaslı oyunu, yüksek atletizmi ve ligde yalnızca bir kez mağlup olması nedeniyle zor bir karşılaşma bekliyorduk. Hatta birçok kişi için tek golle kazanmak bile önemli bir başarı olacaktı.

Ancak sahada bambaşka bir Bursaspor vardı!

OYUN GÜCÜYLE KABUL ETTİRDİK

Karşılaşmanın başından itibaren oyunun kontrolünü eline alan yeşil-beyazlı takımımız, rakibine kendi oyununu kabul ettirdi. Keçiörengücü, alışık olduğu oyun varyasyonlarını uygulamakta zorlanırken Bursaspor’umuz özellikle orta sahadaki üstünlüğüyle farkını ortaya koydu.

Elitim, Baker ve Lincoln üçlüsünün performansı gerçekten izlemeye değerdi. Orta sahada kurulan üstünlük, takımımızın hem hücumda hem de savunmada daha etkili olmasını sağladı. Bu üçlü mevcut formunu koruduğu takdirde birçok rakibin orta sahasını zorlayacaktır.

Maçı izlerken aldığımız keyif, yalnızca kazanılan üç puandan kaynaklanmıyordu. Sahada ne yaptığını bilen, oyun planını uygulayan ve mücadele gücünü sonuna kadar ortaya koyan bir takım vardı.

Mustafa Hoca’nın da vurguladığı gibi mücadele gücümüzü sahaya yansıttığımızda kalite farkımızı ve oturmuş oyun düzenimizi ortaya koyabiliyoruz. Bursaspor’umuzun bu kapasitesi, şampiyonluk yolunda en büyük güvencemiz.

LİDERLİK GELDİ, HEDEF ŞAMPİYONLUK

Sezon başından bu yana sıralamada rakibimiz olarak gördüğümüz birçok takımı deplasmanda mağlup ettik. Üstelik bu galibiyetleri yalnızca sonuç alarak değil, iyi futbol oynayarak kazandık. Zorlu fikstürün ardından liderliğe yükselmemiz de bunun en önemli göstergelerinden biri oldu.

Şimdi asıl mesele, bu liderliği sezon sonuna kadar koruyabilmek.

Ben takımımızın mevcut oyun istikrarını sürdürmesi hâlinde şampiyonluğun en güçlü adayı olacağına inanıyorum. Elbette sezon uzun ve önümüzde aşmamız gereken engeller var. Zaman zaman puan kayıpları da yaşanabilir. Önemli olan, bu süreçlerde sakin kalmak ve takımımıza olan güvenimizi kaybetmemek.

Kayserispor başta olmak üzere rakiplerimizin sezon boyunca aynı tempoyu sürdürüp sürdüremeyeceğini göreceğiz. Ancak rakiplerin durumundan bağımsız olarak şunu unutmamalıyız: Bursaspor’un en büyük rakibi yine Bursaspor’dur.

Biz kendi oyunumuzu oynar, mücadelemizi sürdürür ve tribünlerdeki desteğimizi eksik etmezsek hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum.

SELİM ABİ, SENİ SEVİYORUZ!

Yazımı bitirmeden Selim abiye de değinmek istiyorum.

Hastalığına rağmen Bursaspor’u yalnız bırakmıyor, her maça gelerek takımının yanında olmaya devam ediyor. Bu bağlılığın ona moral ve motivasyon verdiğine inanıyorum.

Allah şifa versin Selim abi. İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşursun.

Daha sezon sonunda kaldıracağımız şampiyonluk kupası, ardından Süper Lig’de yaşayacağımız nice deplasman heyecanları var. O günlerde de hep birlikte olalım.

Seni seviyoruz, dualarımız seninle!

Reklamlar

0 YORUM

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz paylaşın.

Yorumunu paylaş

Onay sonrası yayınlanır0 / 3000

Yazarlar

Önerilen İçerikler

Tümünü gör