Lincoln Henrique Bursaspor’a ne katar?

Bursasporluyuz YouTube kanalımızda yayınlanan Taktik Masası programının yorumcusu Çağlar Ergin, yeşil-beyazlı takımın yeni transfer Lincoln Henrique'yi değerlendirdi.

Lincoln Henrique.

27 yaşında, Brezilyalı, sol ayaklı klasik bir 10 numara (?). Tabi ki değil, ihtiyacımız olan profili karşılayan, iklimimize hakim, çok değerli bir ekleme.

2017-18’de Çaykur Rizespor‘da 1. Lig’i bizzat yaşadı. 2022-2025 arası Fenerbahçe forması giydi. Sonra serbest kalıp Portekiz‘e, Alverca‘ya gitti. Yani 1. Lig’in fiziği, sahaları, atmosferi ona tanıdık. Böyle kritik bir transfer sürecinde bu veri bizim için çok değerli. Lig şartlarına adaptasyon süresi neredeyse yok. Bursaspor oyuncu olmaya adapte olmak elbette başka bir konu 🙂

Lincoln bize ne katar?

Yaratıcılık ve çok yönlülük. Bu sezon Alverca‘da 30 maçta 5 asist, 7.07 Ortalama.

Tekniği, ara pasları ve özellikle serbest vuruş/korner kalitesiyle göze çarpan bir oyuncu.

Portekiz basını bir dönem onu ligin en iyi duran topçularından biri olarak gösterdi. Bursaspor‘a hazır bir ‘sabit top tehdidi‘ geldi diyebiliriz. Lincoln transferi, Forvete alınması gereken oyuncu profili içinde vize mesaj veriyor. Net, tartışmasız bir bitirici.

Olası eksileri neler olabilir diye bakarsak;

Dürüst olayım. Lincoln skoru üretir ama kendi bitirme konusunda biraz daha kısıtlı.

30 maçta sadece 2 gol.

Yani etrafında onun paslarını gole çevirecek bir bitirici olması şart. Presli, mücadeleci maçlarda savunma katkısı sınırlı. Bu nedenle doğru kurguda, doğru eşleşmeler Ile oynaması gerekli.

Lincoln transferinin en can alıcı noktası, diğer merkez transferler olan Baker,Elitim ve ön bloğa katılan Boutrah ile olası uyumu.

Bursaspor‘umuzun artık orta sahada Baker, Elitim ve Lincoln gibi bireysel oyun kalitesi yüksek oyuncuları var. Üçü de topla oynamayı seven, üreten oyuncular. Baker daha geriden oyunu kurar ve dikine bir oyun alışkanlığı vardır, Elitim geniş oyun görüşü ve aynı zamanda eşleyici oyuncu görevi görür (Bek yardımı, pas kanalı), Lincoln da sol ayak + duran top + asistle bitirir. Kağıt üzerinde Bursaspor‘un yıllardır görmediği kadar yaratıcı bir orta saha.

Ama büyük bir denge sorunu var… üçü de yıkıcı, top kazanan bir 6 numara Değil. Bu eksik bizim için çok can alıcı duruyor….

Bu üçlüyü aynı anda sahaya sürmek hücumu zenginleştirir ama savunmada orta sahayı cam gibi bırakır. Geçiş oyununda, geniş alanda sorun yaşamamız çok muhtemel. Hızlı stoperler, temaslı Bek oyuncuları, pres gücü yüksek ön oyunculara ihtiyacımız var. Boutrah bu grupta maalesef sırıtan profilde duruyor. Yetenek +, mücadele?

Çözüm net aslında ama… Arkalarına mutlaka gerçek bir defansif 6 numara koymak lazım. 3 merkez almışken, Mustafa Er 3lü Merkez kullanma alışkanlığına sahipken oraya +1 ekleme gelir mi? Gelirse oynayabilir mi? Soru işaretleri.

O olmadan bu üçlü, rakibe orta sahayı teslim etme riski taşıyabilir. Toplu oyunda değil, topsuz oyunda. Top bizdeyken çok keyif alabiliriz, seyir zevki yüksek olur ama rakipteyken?

Boutrah ile Lincoln‘u nasıl kullanarak bir fayda sağlayabiliriz?

Boutrah, sol kanatta adam eksiltme ve top taşımayla öne çıkan ama bitiriciliği zayıf bir Oyuncu profili çiziyor. Lincoln‘ü onun içine, sol yarı-alana koyarsak güzel bir tamamlayıcılık çıkabilir. Boutrah dışarıda genişlik ve çalım, Lincoln içeride organizasyon ve son pas. Paylaşımı, faydayı arttırabilir. Doğru kurgulamak elzem.

Boutrah‘ın ‘üretip sonuçlandıramama’ sorununa, Lincoln‘ün asist zekâsı doğrudan çözüm olur.

Mükemmel transfer‘ demiyorum, ‘doğru parça, doğru kurguyla‘ diyorum. Çünkü mesele artık tek oyuncu değil… Bursaspor‘un orta sahayı nasıl dengelediği. Üç yaratıcı aldık; şimdi onları taşıyacak zemini kurma vakti. Bunu da çok net bir 9, hızlı bir stoper ile bir nebze kurabiliriz.

Hoş geldin Lincoln Henrique.

16 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Bize iri yari zenci bir 6 numara lazim alfred ndiaye gibi edu gibi, yine iri yari zenci bitirici bir santrfor olmazsa olmaz duruyor tabi dipcik gibi bir de stoper. Yoksa yine ilk yari sac bas yolup devre arasi ocak ayinda bir suru para harcariz.

    8
    19
        1. @Berkcan yorumuna yanıt olarak

          Senin kalbin fesat. 🤣
          Aklın şeyinde. 😜

          Yani, sağ ayağına mı hakim, soluna mı?

          Kafa toplarında iyi mi?

      1. @Oktay yorumuna yanıt olarak

        Bu siteye noldu ya böle nerde iş bilmez mıy mıy taraftar geçinen kesim varsa hep yorumlarda önceden ne güzel iç acıcı eleştiriler muhabbetler dönerdi Ne çabuk unuttunuz zorlukları çekilen sıkıntıları ne şımarık şükürsüz adamlar olduk ya yapılan haber bile daha takım çıkmamıs yok şurdan eksik burdan eksik teknik bilgine dicek bir seyimiz yok bu ne birader veriyosunuz negatifi negatifi 🙂

        7
        3
  2. transferler çok güzel fakat bize kesinlikle 6 numara kesici savunma yaparken rakibe duvar etkisi yapacak fizikli atletik futbolcuya ihtiyacımız var, bunun yanında net bir stoper de almamız gerekiyor, Batuhan,Alperen, Ertuğrul üçlüsü bu lig için yetersiz kalır. Geçen yıl yapılan hatanın yapılmayıp devre arası bir sürü transfer yapmak zorunda kalmayacağımız bir sezona giriş için bunların önemli olduğunu düşünüyorum. Toparlayacak olursak an itibariyle takıma bir 6 numara bir stoper ve bir kaliteli yabancı forvet gerekiyor bunlar yapılırsa vura kıra şampiyon olmamız şaşırtıcı olmaz.

  3. Orta sahada eyüp soner tayfun varken 3 tane daha teknik kalite eklemek, aynı şekilde kanada boutrah gibi daha orta saha özellikleriyle öne çıkan bir oyuncu eklemek ne kadar doğru bilmiyorum.Bu transferlerin 1-2 si daha mücadeleci geçiş oyununa daha uygun isimler olabilirdi diye düşünüyorum.38 maçta illa ki bu tarz oyunculara ihtiyacımız olacaktır.Aynı şekilde stopere de daha hızlı ve kesici bir stoper eklemesi daha uygun olabilirdi.Umarım geçen sene Erzurumlu Guardiolayla yaşadığımız kadro planlaması hatalarını bu sene yaşamayız.

    5
    5
  4. Onu bunu bilmem ama bu adamların verimliliğini artıracak ciddi bir golcü lazım. Sonra konuşulur bu adamların verimliliği

    1. @Avni yorumuna yanıt olarak

      Senin yazım bozuklukların da fena.

      İlk cümlen soru cümlesi olduğu için soru işareti ile bitmeliydi.

      Hadi onu bilmiyordun, ilk cümleni yan yana üç noktayla bitirdin. Noktalama işaretlerinden sonraki cümleni büyük harfle başlatmaman daha da fena.

      Otur sıfır!

      5
      5
  5. Yazın bir tarafa kabak mustafa erin başına patlayacak. Alınan oyuncular hepsi general. Bir tane asker var oda eyüp. 1.70 boyunda 60 kg cıvarı. Yani yarım asker. Orta sahada basan takımlar bize karşı tek kale oynar. Bir faydası olur, kerem kendini geliştirir. Söyleye söyleye dilimizde tüy bitti. Bu takıma futbol aklı lazım diye. Elimizde iki kere birinci ligde kovulmuş bir hoca ve iki kere hoca kovmuş bir başkan. Hadi kolay gelsin gari

Bir yorum yazın

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu