Drogba’yı,Sneıjder’i bırak Batalla’ya bak
O kadar yetenekliydi ki; belki de Ertuğrul Sağlam'ın planlarını değiştirdi. Zamanla da takımın vazgeçilmezi oldu. Bursaspor Türk futbolunda devrim yaratırken, Batalla da başka bir devrime imza atıyordu. Süper Lig'in artık mücadele eden, hücum kadar savunmayı da düşünen 10 numarası vardı artık.
O DA TARİH YAZDI
İlk sezonunu lig ve kupa olmak üzere 9 gol 5 asist ile tamamlamıştı. Bir sonraki sezon Timsah Şampiyonlar Ligi'ne katılırken, Batalla tarihe geçip ilk golü kaydediyordu. Arjantinli bu sezon da skora katkısını yaptığı gol pasları ile göze çarptı. 4 gol atan Süper Bücür, tam 14 asist ile sezonu kapattı. Batalla 2011-2012 sezonuna kötü bir başlangıç yaparken ilk devre sonunda sadece 1 gol atıp, 4 de asist yaptı.
KARAKTERİ ZİRVE YAPTI
İlk yarının bitmesiyle birlikte kimilerine göre Insua'nın gitmesi, bazılarına göre de Pinto'nun gelmesiyle adeta parlıyordu. Öyle ki; Tangocu sezonu 15 gol, 17 asist ile bitirdi. Artık birçok takımın transfer listesindeydi Pablo Batalla. Hatta neden halen Arjantin milli takımına seçilmediği sorgulanıyordu. Arjantinli'nin karakteri de burada adeta zirve yaptı. Birçok yıldız adayı Türk futbolundan kayıp giderken, o çalışmaya devam etti. Hız kesmedi, takımın hücumdaki gol yükünü üstlendi.
YILDIZSA İŞTE YILDIZ
22 hafta sonunda Bursaspor'un lig, kupa ve Avrupa Ligi olmak üzere en fazla gol atan (11) ve asist yapan (13) futbolcusu oldu. İstanbul merkezli ulusal basın Sneijder'in üç maç sonra asist yapmasını, Drogba'nın lig sonuncusuna attığı golü, Meireles'in ve Melo'nun gördüğü kırmızı kartları saatlerce konuşurken, Batalla'nın Karabük'e attığı Messivari golü, Elazığ karşısında oynadığı futbolu her zamanki gibi görmezden geldi. Ligin yıllardır tozunu attıran, değerini 2009'dan bu yana 4 kat yükselten, karakteriyle kendine hayran bırakan futbolcunun o çok dillendirilen marka değerine yaptığı katkı hep es geçildi. (Tolgay ATAOKAY'ın ÖZEL HABERİ)
Bursa Hakimiyet





