17 yıllık örnek
17 yıl önce oynatıldı!
Federasyon’un 1994’te güvenlik yetersizliği nedeniyle oynatmadığı Karagümrük-Gebze maçını 14 gün sonra oynattığını belirten o karşılaşmanın gözlemcisi Kesiciler, “Beşiktaş maçı da bu örnekten hareketle oynanmalıdır” dedi.
Gazetemiz spor yazarı, eski 1. Lig hakemi ve gözlemci Tahsin Kesiciler, stat çevresinde çıkan olaylar nedeniyle Futbol Federasyonu tarafından oynanmadan iptal edilen Bursaspor-Beşiktaş maçına benzer bir olayı 17 yıl önce kendisinin yaşadığını anlattı. Kesiciler, gözlemcisi olduğu Karagümrük-Gebze maçının, karşılaşma öncesi çıkan olaylar ve güvenlik yetersizliği nedeniyle Federasyon tarafından oynatılmadığını ve ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı.
Bıçakla kovaladılar
Eski gözlemci Kesiciler, bütün Türkiye’nin tartıştığı maçla ilgili Gerçek Gazetesi’ne çarpıcı açıklamalarda bulundu:
“1994-95 sezonunda 3. Lig 10. Grup’ta Karagümrük ile Gebzespor arasında 4 Aralık 1994’te oynanması gereken 12. hafta maçı, başka bir siyasal olay nedeniyle sadece 4 polisin görevlendirilmesi sonucu oynanmadı. Çünkü maçın başlamasına 20 dakika kala sahaya inen 20 kadar bıçaklı Karagümrük taraftarı rakip takım futbolcularını kovalamaya başladı. Oyuncular soyunma odasına kaçtı.”
Federasyon oynatmadı
“Emniyet güçlerine 4 polisle güvenlik sağlanamayacağını söyledim. Emniyet de merkezden takviye ekip istedi. Ancak 1 saat beklenmesine rağmen takviye güç gelmedi. Bunun üzerine Federasyon’dan Genel Sekreter Aydın Torunoğlu’nu aradık ve güvenlik yetersizliğini anlattık. Yetkililer arasında yapılan görüşmeler sonucunda Federasyon maçın başlama saatinden 1 saat sonra müsabakanın oynanmamasına karar verdi.”
Aynı statta oynatıldı
Federasyon, aynı gece maçın ileri bir tarihte oynatılacağını bize ve takımlara açıkladı. Bu karşılaşma 18 Aralık 1994’te başka bir hakem triosu ve gözlemci ile aynı statta oynandı. Gergin geçen maçı Gebze deplasmanda 5-2 kazandı. Bu örnekte de görüldüğü gibi Bursaspor’un Beşiktaş maçı da oynanmalı. Bu emsal olayı Bursaspor yöneticisi Öztürk Yazıcı’ya da anlattım.”
Öztürk: Dosyaya ek yaptık
Kesiciler’in anlattığı 17 yıl önce yaşanan bu olayı Bursaspor, yarın yapılacak karar toplantısı öncesinde Futbol Federasyonu’na verdiği savunma dosyasına “örnek olay” şeklinde ek dosya halinde koyacak. Avukat Öztürk Yazıcı, bu tür önemli belgeleri ek dosyaya ilave ettiklerini belirterek, “Beşiktaş maçının oynanacağına inanıyoruz” ifadesini kullandı.
Bursa Gerçek Gazetesi