Enes Çelik’in telefonları çok fazla çalışıyor!

Bursadabugün.com Spor Yazarı Çetin Sabırlı'nın köşe yazısıdır.

Bursaspor şampiyon olarak işini bitirince şimdi liglerin tescili için beklemeye geçti.

Hedef doğrultusnda tamamlanan sezonun sonunda artık bundan sonra gözler başkan Enes Çelik ve ekibinine çevrildi.

Bir numaralı gündem yeni transferler. Bu konuya aşağıda değineceğim.

Ancak dün başkan Enes Çelik‘in medya buluşmasında çok fazla konuyu konuşma imkanımız oldu.

Önemli gördüğüm bazı başlıkları sizlere yorumlamak isterim.

Başkan kısa vadede seçimli genel kurul düşünmüyor. Mayıs sonunda Mali Genel Kurul‘a ciddi hazırlık yaptığını gördük. Bu Mali Genel Kurul‘un diğer genel kurullardan her anlamda farklı geçeceğini hissettim. Diğer seçimli genel kurulu önümüzdeki sene olağan sürecinde yapılacağını söyledi. Bu ifadesinden bir değişim olacağını tahmin etmek pek zor olmadı.

Pilot Takım Nilüfer FK sürecinde öz eleştirisini kendisi yaparak kendi yönetimi dönemindeki eksikliğini net olarak ifade etti. Ama bu sene için farklı opsiyonları olan planlamalardan bahsetti. Bursa içinden iki belediye ile görüşmelerin sürdüğünü söyledi Enes başkan. Benim tahminim Kestel Belediyesi ile bir iş birliği olabilir. Bu ihtimal çok uzak durmuyor. Yine benim tahminime göre ikinci alternatif M.K.Paşa Belediyeside bu iş birliğine çok uzak durmadığıdır. Bunun sonucu ileriki günlerde resmi açıklama ile duyarız diye düşünüyorum

Ancak başkanın bu süreçte Bursa dışından göreve getirmeyi düşündüğü yeni Koordinatör‘un önemli görevleri olacağını anladık. Bu koordinatör altyapı ve pilot takımın tüm süreçlerinden sorumlu olacak ve Özlüce‘deki A Takım ile koordinasyonunu sağlayacak. Daha önce böyle bir resmi görevlendirme yoktu. Bu konuda başkanın çok kararlı olduğunu gördük.

Hatta Futbol Okulları ve yeni Koordinatör için Özlüce’de bazı teknik adamlarla görüşmelerin yapıldığını duyduk. Yalnız bu görevlendirmelerin Bursa‘dan olmayacağını çok net anladık.

Gelelim transfer gündemine.

Bu süreçte futbolcu açıklamaları 15 Mayıs itibarı ile açıklanacağı söylendi. Mayıs ayının sonları resmen alev alev olacak. Tabiki ilk imza heyecanının teknik direktör Mustafa Er‘in imza töreninin olduğu gün olacağı da aşikar. Muhtemelen hazırlıklar yapılıyordur.

Sevgili başkanın daha üç ay önce kolları sıvayıp çalışmalara başladığını bu satırlarda birkaç kez yazmıştım. Başkan önceliğini yabancı transferlere vermiş. Hatta bir tanesi ile anlaşmanın tamam olduğunu söyledi. 2 futbolcunun da bitmek üzere olduğunu ifade etti. Bu toplantıdan iki gün önce Bursa‘da Spor programında iki yada üç futbolcu ile transfer için sona gelindiğini söylemiştim zaten.

Başkan 7 futbolcu ile yolların ayrılacağını üzüntü duyarak bahsederken, 5’i yabancı 2’si yerli yine 7 oyuncu ile eksilen yerleri dolduracaklarını söyledi. Bu açıklamaları saygı ile dinledik.

Ancak geçen sezon başında kamp öncesinde, kamp esnasında ve kamp sonrasında söylediğim “Bu takıma 2 ya da 3 transfer daha gerekli” sözlerimden yola çıkarak başkanın bu transfer açıklamalarına yetersiz kalabilir önerisini söylemek isterim.

Elbette yapılan planlamalara ve bütçe hassasiyetine saygı duyuyorum. Ancak 1.Lig ortamı çok farklı. Bu nedenle açıklanmış tüm planlamalara saygı duymakla beraber maçlar başladığında ihtiyaçlar doğrultusunda tablonun daha farklı seyredeceğini düşünüyorum.

Avrupa’dan yabancı futbolcu takiplerinin devam ettiğini biliyoruz. Fransa ve İtalya kulüplerinden futbolcu izlemeleri hız kaybetmiyor. Bu ülkelere birde Polonya‘nın eklendiğini öğrendik. Hatta Güney Amerika patentli bir futbolcu ciddi olarak araştırılıyormuş.

Ülke içinde transfer edilmek üzere görüşülecek yerli ve yabacı futbolcuların İstanbul, Ankara ve İzmir kulüplerinden olabileceğini düşünüyorum. İstanbul ve İzmir tarafı ile görüşmelerin yapıldığını duyum aldık. Başkent ile liglerin bitmesinin beklendiğini düşünüyorum. Tabii başka illerde yer alan kulüp futbolcularının da geniş havuzda yer aldığını söyleyebiliriz. Buralardan da transfer olmaz diyemeyiz.

Bana göre bu transfer döneminin en önemli ayağı yolların ayrılacağı futbolcu belirlemeleri olacak. Geçen sezon yolların ayrıldığı birkaç futbolcu için fazlası ile üzülenler olmuş, bu kararları beğenmeyenlerde olmuştu. Bu itibarla bu sene için tecrübe kazanılmış bir şekilde yol izleneceğini ön görüyorum. Başkan 7 futbolcu diyor ama ben daha fazla olacağını tahmin ediyorum. Bu tip kararlar zor kararlardır. Başkan da bu konuda hassas olduğunu basın mensuplarının önünde net şekilde ifade etti. Şampiyonluk yaşatanlarla hak ettikleri şekilde ayrılacağız dedi. “Bu şehre mutluluk yaşatanlar, asla unutulmayacak şekilde uğurlanacaktır” dedi.

Başkan Enes Çelik‘in telefonları çok fazla çalışıyor. Cevap veremedikleri bile olabiliyormuş. Transfer döneminin yoğunluğunu en fazla başkan yaşıyor. Tabii burada başkanın koyduğu ve camianın da inandığı Süper Lig hedefi bu işlerin hem zor tarafını hem de keyifli tarafının yaşanmasına sebep oluyor.

Düşünsenize seneye bu zamanlarda yapacağınız doğru adımlarla şampiyonluğu yaşıyorsunuz. Bunun mutluluğu, bunun keyfi hangi parayla satın alınabilir ki?

Yoluyla
Çetin Sabırlı
Kaynak
Bursadabugün.com

Bir yorum yazın

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu