Buca’da Ruh Esintisi! 0 – 2
BURSASPOR'UN 11'İ..
Ivankov, Ali Tandoğan, Serdar Aziz, İbrahim Öztürk, Mustafa Keçeli, Ergiç, Svensson, Volkan Şen, Ozan İpek, Batalla, Miller
MAÇTAN NOTLAR
Son iki haftada 4 puan kaybeden ve üçüncü sıraya gerileyen Bursaspor, 23. haftanın açılış maçında düşme potasından uzaklaşmak isteyen Bucaspor'a konuk oldu.
Cezasını tamamlayan ve takımının başında sahaya çıkan Bursaspor Teknik Direktörü Sağlam, geçen haftaki Gaziantepspor maçından farklı olarak, ilk 11'de 4 farklı oyuncuya yer verdi. Vederson, Ömer, Hüseyin ve Altidore'un yerine Svensson, Ali, Serdar ve Ozan İpek sahaya çıkan isimlerdi.
Bucaspor'da teknik direktör Samet Aybaba ise geçen haftaki Galatasaray maçından farklı olarak Orhan, Ragıp ve Beto'nun yerine Tahkim Kurulu tarafından cezası 1 maça indirilen Koray, Gomes ve Leko'yu sahaya sürdü.
Maçın ilk önemli tehlikesini Bucaspor yakaladı. Sağ kanattan yapılan ortaya iyi yükselen Erkan'ın kafa vuruşu, üst direkten oyun alanına döndü. Pozisiyon bakımından kısır başlayan maçta Bursaspor ise ilk tehlikeli atağını dakikalar 31'i gösterdiğinde yakaladı. Soldan çizgiye inen Ozan'ın ortasında uygun durumdaki Batalla'nın kafa vuruşu yandan auta çıktı. Bir dakika sonra ise Ali Tandoğan'ın sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortada arka tarafa seken topta Miller'ın vuruşu yan ağlarda kaldı.
35. dakikada Bucaspor'un kazandığı gol faul gerekçesiyle geçerlilik kazanmadı. Sağ köşeden ceza sahasına ortalanan kornerde kale önünde boşta kalan topu kaleci Ivankov kontrol etmek istedi, Koray'ın içinde olduğu pozisyonda top ağlara gitti ancak hakem pozisyon için faul düdüğünü çalmıştı.
Golsüz sona eren ilk yarı sonrası teknik adamlar ikinci yarıya değişikliklerle başladı. Bucaspor'da Sercan'ın yerine Beto, Bursaspor'da ise Volkan'ın yerine Turgay oyuna dahil oldu.
İkinci yarının ilk dakikası içinde Bursaspor gollü buldu. Sol çaprazdan Batalla'nın ceza sahasına ortaladığı serbest vuruşta kimsenin dokunamadığı top yerden sekerek uzak köşeden ağlara gitti.
51. dakikada Bucaspor atağından savunma arkasına gönderilen pasa hareketlenen Erkan, ceza sahasına girerken yerde kaldı ve penaltı bekledi, hakem devam kararı verdi. 59. dakika oynanırken ev sahibi ekip beraberlik golüne yaklaştı. Ceza sahasına sokulan Mendy'nin sert vuruşunu Ivankov kornere çeldi.
Ertuğrul Sağlam oyuna ikinci müdahalesini 67. dakikada Ergic'i çıkarıp Insua'yı sahaya sürerek yaparken, iki dakika sonra Samet Aybaba bir golcüyü saha sahaya sürdü ve Ali Kuçik, Onur'un yerine oyuna dahil oldu.
Bursaspor'u tahatlatan gol 76. dakikada geldi. Batalla'nın pasıyla buluşan Miller'in rakibinden kurtulup ceza yayı içinden yaptığı yerden vuruş sol köşeden ağlarla buluştu.
Kalan dakikalarda tempoyu düşüren Bursaspor, 2-0'lık sonuçla 3 puanı hanesine yazdırdı.