Borcun ne kadarı yapılandırılsın?

Olay Medya Spor Müdürü Orhan Güney'in köşe yazısından alıntıdır.

Arazi işi, kısa vadede Bursaspor’un mali kurtuluş reçetesi bence… Bursaspor yönetimininBelediye başkan adaylarından isteyeceği tek kalem de bu olmalı diye düşünüyorum… Kulübün, mevcutlar hariç 5 tane benzinlik arazisi olduğunu düşünsenize; kiraya verseniz yılda 1 milyon lira, satsanız en az 30 milyon lira getirisi var… Borçların yeniden yapılandırılmasına da gerek kalmaz…

Bu arada; kulüplerin borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili projenin akıbetini soranlar oluyor… Dün itibariyle, bilançolar bankaya gönderilecekti… Bursaspor’un, 413 milyon liralık borcu gözüküyor… Bunların, 85 milyon lirası banka, 115-120 milyon lirası yöneteceği alacağı, 80-85 milyon lirası geçmişten gelen, kalan da 2021’e kadar olanlar… Bursaspor, sizce borcunun ne kadarını yapılandırmalı? Hepsini mi, yarısını mı, yoksa 3’te 2’sini mi? Yoksa hiç mi? Size de soruyorum çünkü, yönetimde henüz bir karar vermiş değil… Belki önerileriniz faydalı olabilir…

Bursa amatörü futbolcu kaynağı

Geçen hafta; futbol kulüplerindeki ekonomik düzensizliğingençlere dönüşü ve yatırımı artık zorunlu kıldığını yazmış, önemli örnekler vermiştim… Amatör kulüpler ve futbol okullarında yaşanan transfer hareketliliğinin, üst taraftan daha hızlı olduğunu da vurgulamıştım… O yazıdan sonra, Bursa amatöründen, Süper Lig kulüplerine giden bir çok isim geldi… Yavuzselim’den Mehmet Güler (2002 doğumlu), Barbarosspor’dan Sertan Vatansever (2001 doğumlu), İhsaniyespor’dan Eren Porgalı (2001 doğumlu) ve Fethiye’den Yunus Emre Perçin (2002 doğumlu), Malatyaspor’la anlaşmış… Akhisar Belediyespor, Sölöz Gençlerbirliği’nden Sefa Akçaer’i (2001 doğumlu) almış. Erzurumspor, Orhanelispor’dan 2001 doğumlu Ali Erin’i transfer etmiş… Buradan şunu da anlıyoruz; Bursa amatörü sadece Bursaspor’u değil Türkiye’nin bir çok kulübünü de besleyen bir merkeze dönüşmüş…

9 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Göztepe ve sivassporun bizim kadar transfer geliri olmadan nasil borcsuz yönetildiğini merak ediyorum. Biz bankadan kredi cekip transfer yaparken malatyaspor ekonomisi + veriyor. Bu işte bir trerslik var.

    22
    1
    1. @Gigs yorumuna yanıt olarak

      GÖZTEPE VE MALATYASPOR ORDU,KOCAELİ ŞİMDİ SIRADA ANTEP BUNLAR AMATÖRE DÜŞÜRÜLDÜ VE BORÇLARI SIFIRLANDI HATTA GÖZTEPE AMATÖRDEN ÇIKAMAYINCA ALİAĞA SPORU SATIN ALDI İŞİM DEĞİŞTİRDİ BORÇ OLMAMASI BUNDAN BİRTEK SİVAS OLAYI FARKLI YA DIŞARIDAN ÇOK DESTEK VAR ( İSTANBULDA 2 MİLYON SİVASLILAR VAR )YADA YÖNETİMSEL ANLAYIŞ YÖNETİM ÇOK FARKLI KARDEŞ

    2. @Gigs yorumuna yanıt olarak

      Dun vardi haberlerde Bursaspor son 4 yilda oyuncu alis satisindan 27 milyon euro kar elde etti diye. Mevcut duruma bakiyorsun maas odeyecek para yok. Secimde duzgun denetleme kurulu geldi filen diye sevindij degisen birsey yok. Rahmetli Yazicidan sonra duzgun bir tane adam ust duzey yonetici olmadi kulupte belli ki. Gelen yiyiyor giden yiyiyor

    3. @Gigs yorumuna yanıt olarak

      YAZICI yönetiminden sonra yapılan hunharca transferler,
      BÖLÜKBAŞI, KÖRÜSTAN, AY yönetimlerinin başarısız kararları,
      Proje ve sponsor bulmadan, kulübü borçla ve krediyle yönetmek,
      Bunlar yeterli sebepler bence bir kulübün batması için

      1. @ŞİPTAR yorumuna yanıt olarak

        E Şiptarcım Eskişehirspor K. Erciyesspor Karabükspor bunlar neden küme düştü? Kötü yönetilmekten. Biz de bunların izinden gidiyoruz şu anda. O yüzden küme düşmek bize müstehak bu başkan başımızdan gitmedikten sonra.

  2. Bana sampiyon oldugumuz sene bursaspor 3 sene kume dusmeme mucadelesi verecek ve ayni baskan devam edecek drselerdi ….

    8
    1
  3. Bu durumun nasıl oluştuğunu belgelerle ortaya koymak lazım. Zannediyorum ibretlik hırsızlık hikayeleri ile karşılaşırız. Hayal gücüyle yazılan romanlar bile yanında zayıf kalacaktır. Avrupa’da 200 Euro’ya zor oynayacak yaşlı oyuncularla yıllık 1 mi ve üzeri maaşla yapılan 3 senelik sözleşmeler (Frei, taiwo, traore), hiç bir yerde görülmeyen menejerlik komisyonları, birilerinin araya girmesiyle Bursaspor’a resmen itelenen Stancu gibi oyuncular, Merter, Bilal, İsmail ve Sercan gibi büyük hatalı transferler. Mehmet Zeki gibi elden kaçanlar, kulübün kasasını yağmaladıkları yetmediği gibi kulüp üzerinden kendilerine son model araç kiralayan yöneticiler say say bitmez. Elde kalan 413 mi Tl borç olur. Bugün tek sevineceğimiz nokta artık ne olduğunu görebiliyoruz. Bu Bursa’nın Bursaspor’un borcudur. Ali Ay bugün var yarın yok. Ancak Bursaspor camiası burada ve biz bu borcu ödeyeceğiz. Artık birinci kural bu borcun kesinlikle arttırılmamasıdır. Kimse transfere karşı değil. Ama önce sen elindeki oyunculara mevcut maaşını ödeyeceksin. Bankalara gelen kredi taksidini ödeyeceksin bundan sonra elinde para kalırsa transfer yapacaksın. Anlaşılan böyle bir para elde kalmıyor

  4. 200 MİLYON TL’den fazlası yapılandırılmasın bence,
    Acil borçlar için o para yeterli olacaktır,
    Kalan 80 MİLYON TL civarı borç da arazi satışlarından yapılır,
    Ali dede ve avanesinin alacağını da tez vakitte gelcek olan yeni yönetim,
    Cebinden TL olarak ödeyip göndermelidir.

  5. Sayın yazar bu konuda ki kararı bırakalım mevcut yönetim versin.
    Çünkü şu anda tek yetkili onlar.
    Önceki iki yönetim ve kendi yönetimlerinde oluşan mevcut borç yükü Anadolu takımlarına göre bir hayli yukarıda.
    Diğer şampiyonluk yaşamış takımlara göre ise neredeyse onların beste biri.
    Ts nin bile milyar tl nin üzerinde borcu var.
    Bu durumda tek yetkili makam Bursaspor başkanlığı ve yönetim kurulu.
    Iki yol var.
    Ya tüm borçlar bankalar birliğine sunulup tamamı en yüksek vadeye bölünecek.
    Ya da kismi hareket edilecek.
    Şahsi fikrim kulübün geleceği açısından borcun tamamının yapilandirilmasindan yana.
    Düşünsenize mevcut tüm borcunuzu birliğe devrediyorsunuz ve eğer kabul ediliyorsa vade bitene kadar koltugunuza oturup profesyonelce kulübü yonetiyorsunuz.
    Işin bu kısmının hayali bile çok güzel fakat bunu yaptığınızda karşınıza çıkacak durum da pek iyi olmayacak gibi.
    Çünkü kulübün başına bir kayyum gibi bankalar birliği geciyor.
    Transfer yapacaksınız, bir mülk edineceksiniz, tesisleri gelistireceksiniz, oyuncu satacaksınız, personel alacaksınız hep izinle olacak.
    Yıllık gelirin izin büyük bir kısmını bankalar yönetecek.
    Gelir ve giderleriniz vade süresince tamamen kontrol altında olacak.
    En önemlisi artık kulüpler herkes tarafından yonetilebilir hale dönüşüyor.
    Bir nevi kulüp başkanlığı sıradan bir iş olacak.
    Artıları ve eksileri ile gelinen nokta bu.
    Sayın baskan ve yönetimin vereceği kararı saygı ile karşılamak gerekir.
    En doğrusunu yapacaklardır.
    Bir de alt yapı alt yapı diyoruz fakat çok iyi yonetemiyoruz.
    Işte fırsat.
    Bütün borçları devret birliğe git vakıfköy e oradan her yıl çok iyi üç dört oyuncu çıkarıp her birini iyi bedelle sat ve daha da rahat et.

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu