Ali Ay “Maliyetimiz çok ağır!”

Bu sezon yaptıkları kadro planlamasında teknik heyet dahil toplam maliyeti 12 milyon Euro olarak hedeflediklerini belirten Bursaspor Başkanı Ali Ay, "Birkaç oyuncu daha gitmesi gerekiyordu. Onları gönderemedik. Bu nedenle kadro maliyetimiz teknik heyet dahil 14 milyon 300 bin Euro oldu."

Bu bile çok ağır bir maliyet. Giderlerimizi kısmamız lazım. Önümüzdeki yıl kadro maliyetini 10 milyon Euro’ya indirmeye çalışacağız. 3 yıl içerisinde bu rakamın 7-8 milyon Euro’ya kadar inmesini hedefliyoruz” dedi.

37 Yorum Onay bekleyen yorum yok

    1. @. yorumuna yanıt olarak

      Ali ay denince aklıma gelecekler …..para yok .bizi seneye görün ….küme düşmeme mücadelesi

      15
      2
  1. Scout ekibini iyi kurup çalıştırmanız ve alt yapıdan oyuncuların A takıma geçişini sağlayacak iyi bir teknik direktör ile çalışırsan ( Samet hoca bu konuda doğru tercih) bütçe hedefini tutturursun.

    84
    2
  2. Sayın başkan daha ligin başında başladın ağlamaya sen neden adaylık koydun o zaman ? Hani stad için çalışmalar ? Hani sponsorluklar ? Hani stadın etrafını saran engellerin kaldırılması ? Bıraksaydın bari de bu işi hakkıyla yapabilen biri yapsaydı ve en önemlisi sözünü tutacak biri yapsaydı .

    60
    14
  3. Kamil gelseydi ne olcakti en pahalı oyuncumuz olacakti. . O zaman bunu düşünmen gerekiyordu . Yarin maaş ödemeyince görecem ben takimin halini

    45
    17
  4. %100 doğru. İcraat makamı olarak, Sistem kurup Profesyonelleşme, Scouting ile kısa-uzun vadeli planları yapmanız lazım. Mesele, şu anda bile Ocak ayı transferlerini (gidecek – gelecek) çalışıp, bulmanız lazım. Uygun maliyetle ve ihtiyaca, eksiklere göre. Kiralıklar yerine ve gönderilecekler yerine. Önümüzdeki yıldan itibaren artık 10-15 gidecek, 10-15 gelecek olmasın. Bu işlem hacmi işte kulüpleri batırmakta.

    27
    1
    1. @faruk yorumuna yanıt olarak

      Faruk’dan saçmalamalar…. Faruk sen malını mülkünü sat Bursaspor’a ver ama sonra da geri alma tamam mı koçum!!! Hadi şimdi git satış ilanı vermeye… Hadi hadi topukla!!

      7
      6
      1. @Sen alma yorumuna yanıt olarak

        Koçum nedir yaa:)
        Dostum bas bas bağırırken iyiydi şu kadar para verdim bu kadar para verdim diye. Bizim 1.5 – 2 milyon para verip alamadığımız adamları 500 – 600 bine aldılar hatırlatırım. Kimsenin parası kalsın demiyorum. Ama Bursaspor başkanı olarak yaptığı reklamı hiçbir yerde yapamaz. Bunun da bir bedeli olmalı. He şunu anlarım. Bal yapan arıları bulur getitrirsin. Arılar bal yapar. Sonrada balı tuttuğun parmağını yalarsın. Ama 2 senedir gidişatta belli.
        Satış ilanı muhabbetini de anlamadım. Biriyle karıştırdın herhalde.
        17-18 sene bu takımın peşine heryere gittikten sonra da öyle kolay topuklatamazsın.

      2. @Sen alma yorumuna yanıt olarak

        O zaman öyle şu kadar para veriyorum bu kadar para veriyorum diye reklam yapmıcak koçum!!! Benim 1.5 – 2 milyon para basıp alamadığım adamları 500 bine başkaları alıyorsa ben bunun altında ararım bişeyler. He bu ali aya özgü bişey mi? değil tabiki. Senelerdir bu takımın transfer komiteleri veya transfer için uğraşanları ÜZERİNDEN PARA KAZANAMAYACAĞI topçuları getirmedi bu takıma. Bal tutan parmağını yalar derler. Eyvallah ama önce sağlam arıları bulsunlar bal yapacak.
        Satış ilanı muhabbetini de anlamadım. Biriyle karıştırdın herhalde neyse.

  5. Zeki Çelik,in bedelsiz İstanbul spora gönderilmesinde Hamza hocanın hatasını gördük.onun için Samet hoca bizim için büyük nimet,öncelikle yönetim ve taraftar hocamıza sahip çıkmalıyız.Hocanın alt yapıdan kazandıracağı gençlerle borçlar biter.fakat başkan ve yönetimde çok önemli.reklam,pazarlama,kalıcı gelir getirici projeler,sponsorluk konularında daha aktif ve vizyonlu olmalıyız.maliyetler düşebilir fakat şampiyonluk yaşamış bir camianın hedefleri her zaman üst sıralar olmalıdır.

    17
    1
  6. 48 milyon erolun takım teslim alıp değerini 28 milyon euro ya indirdin hala konuşuyorsun allah bize sabır versin.

    16
    7
    1. @Alper Öncel yorumuna yanıt olarak

      Bravo renktas bu kadar basit ne olursa olsun benim takik oldugum konu bu adam leblebi gibi yalan konusyor ben bursasporun basinda yalan konusan baskan istemiyorum

      9
      2
  7. Birisi Ali Dede ye galibiyet primlerinden iyi paraların geldiğini ve iyi oyuncularin zaten maaşlarını oradan çıkardığını, hele bir de avrupaya gidersen gelirlerin arttığını söylemiyor mu acaba? (Başarı olması halinde artan sponsorluk ,reklam gelirleri, forma ve kombine satışlarından bahsetmiyorum bile) o zaman komple takımı fesh edelim dükkanı kapatalım zarar da etmeyiz eğer başarı zarar etmemekse..

    12
    6
  8. Bu nasıl bir açıklama anlamak mümkün değil. Kadro maliyeti 7 Milyon Euro ya indiğinde sen nasıl şampiyonluğa yada üst sıralara oynayacaksın. Bugün 1. Lig de şampiyonluğa oynayan takımı maliyeti neredeyse 7 Milyon Euro ya denk geliyor.
    Anlaşılan kesin kararlı bizi 1. Lige yollamaya…

    10
    2
  9. 1sezon 12 milyon euro o kadarda çok değil bence. 15-16 galibiyet 40 milyon lira. türkiye kupasından da başarılı olursak sadece galibiyetlerden 50 milyon lira kazanabiliriz. eğer başarılı olursak tabiki. 50-55 puan toplayıp ilk 5 i zorlayalım bu giderin 4 de 3 ünü çıkartırız yeterki başarılı olalım

  10. yada iyi bir kadroyla uefaya git o paranin 2 3 katini alirsin zaten, vizyonsuz adam. takimina inanci bile yok

    6
    5
  11. Ya Başkan
    Allah aşkına düş şu takımın yaksından
    Y bahsettiğin bütçelerle sen git amatör kümede başkanlık yap
    Ya süperlig takımında şampiyon olmuş takımın başkanısın
    Çocuk olsa bu kadar ağlamaz
    Ya varya insanlar Reyting için Banu Alkan’ın aptallıklarını seyrederdi oda zaten proje
    Sendeki proje adamısın yoksa
    Bu kadar iş bilmezlik olurmu
    O deşiğin rakama süperlig de sadece kaliteli bir oyuncu alabilirsin takımı nasıl kuracaksın
    Ya bir düş artık şu takımın yakasından

    Ha birde divan kurulu diye bir kurul var
    İş eskisi sanayici eskisi tüccar eskisi futbolcu eskisi habire eski eski zamanında kulübe üye olmuş insanlar
    Ya siz ne iş yaparsınız sizin yaptırım gücünüz yokmu Allah aşkına

    6
    3
  12. Ne içiyo bu adam merak etmeye başladım açıkçası:))))
    Bahsettiği bütçelerle bence şimdiden tüm şehri PTT LİGİNE alıştırıyor herhalde,
    Madem bu kadar bütçe konuşmayı biliyosunda Ali dede;
    Çık açıkla bakalım sözleşmesi biten, karşılıklı anlaşıp sözleşme fesh ettiğimiz,
    satatrak bonservis bedeli kazandığımız oyuncuların maliyeti ne kadardı ne kadar maliyetten kurtulduk
    Giden oyuncuların sözleşme fesih bedeli, satılan oyuncuların bonservis bedeli
    Satın alınan ya da kiralanan oyuncuların kendi ve manajer maliyetleri
    Bunları çık ve açıkla kalem kalem herkes neyin ne olduğunu görsün bi bakalım

    3
    1
  13. 8 9 milyon Euro futbolcu satış gelirini n’aptın Sayın Başkan lütfen para konusunu bizlere açma Başkan biz futbol taraftarıyız biz sahada mücadele eden bir takımımız olsun istiyoruz Maddi konular sizlerin işi. Bizlerden yardım istersen başlatırsın bir kampanya gücü olan yardımını yapar.

    2
    3
  14. Hesabını bilmeyen kasap biyerine kaçar masathesabı, anlamadığın işlere girmeyeceksin, rahmetli yazıcı şampiyon ve borçsuz bir takım bıraktı arkasından gelen siz üç cehennem zebanisi takımı hem mali yönden hemde manevi yönden batırdınız.

  15. Onun icin ne yapmak gerek.Euro kontrati olanlari elden cikarip,T.L ile ic piyasaya ve altyapiya yonelmek gerek.1 milyon Tl ye anlastigin adamin Euro maliyeti 3 ay once 220 euro iken simdi 140 bin euro ya dustu(Rakamlar temsili ve kaba hesaptir.)

  16. Titi, Ekong, Behiç, Harun gibi direk oynayan ama yüksek maaş alan futbolcuları gonderdin. En büyük tasarruf bunlardan oldu. Hatta aldığımız bonservis ücretlerini yazmadım bile.

  17. 1-Sn.Başkan siz BURSASPOR’un başkanısınız.Stadın para kazandıran şekle gelmesini sağlamak sizin GÖREVİNİZ.Şimdiye kadar yapamamanız sizin hatanız.
    2-ALTYAPI ALTYAPI ALTYAPI diyoruz.Hatta siz açıklamanızda KULÜPLER BİRLİĞİ TOPLANTILARINDA bu konuda gerekli sözleri söylediğinizi açıkladınız.Peki altyapı düne göre daha verimli oldumu onu söyleyin.
    3-CEZA alıyoruz dişye şikayet etmeden taraftarı uyaracak ne BURSASPOR TV3de nede mahalli tv’lerde uyaran ,insanlara eğitim veren program yok.Bu çokmu zor.

  18. Yüru be büyük başkan..kim tutar seni.. 7 milyon euroluk takimla 1.ligde bile mucadele edemezsin… hedefin buysa hiç durma bas git o koltuktan.yazik gercekten yazık

  19. Onun icin ne yapmak gerek.Euro kontrati olanlari elden cikarip,T.L ile ic piyasaya ve altyapiya yonelmek gerek.1 milyon Tl ye anlastigin adamin Euro maliyeti 3 ay once 220 euro iken simdi 140 bin euro ya dustu(Rakamlar temsili ve kaba hesaptir.)

  20. PTT ligi takımları senin kadar geliri yokken 7-8 milyonları konuşuyor kim demiş hakikatten ne içiyor bu adam resmen dalga geçiyor bu taraftarlarla

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu