Alex De Souza”Bursaspor’un şampiyonluğunu tebrik ettim”

Türkiye'ye gelmiş en iyi Brezilyalı oyuncu olarak gösterilen ve Fenerbahçe'de uzun yıllar oynayarak kaptanlık yapan Alex De Souza, Bursa.com'a Pablo Martin Batalla ve Bursaspor hakkında önemli açıklamalar yaptı.

web.tv tarafından yapımı devam eden Batalla belgesesli için Alex De Souza ile çekimler yapan Adnan Batır ile Muhammet Ali Özdemir belgesel konusu dışında çok önemli konulara da değindi. Bursaspor’un takım kaptanı Pablo Martin Batalla’nın formasını isteyen Alex’e Batalla imzalı ve üzerine mesajını yazdığı formasını Bursa.com ekibi ile iletti. Alex‘in Batalla‘dan Bursaspor‘a, Atatürk Stadı‘ndan Bursa deplasmanına kadar olan tüm ifadeleri dikkat çekti.

-Alex De Souza, Fenerbahçe camiasında sembol olmuş yabancı oyunculardan ve Bursaspor’da da Batalla bu konuda öne çıkan en önemli oyunculardan birisi konumunda bulunuyor. Alex ve Batalla gibi Türkiye’de yıllarca oynamış iki büyük oyuncuyu camialarının bu kadar sevmesinin nedenleri sizce nedir?

“Ben bunun bir çalışma ruhunun ortaya konulmasıdır diye düşünüyorum. Çalışma ruhunu gösterdiğiniz zaman insanlar size saygı duyuyor. Dolayısıyla bu saygıyı sahadaki mücadelenizle gösterdiğiniz zaman bu sevgi ortaya çıkmaya başlar. Bunların yanında da içinde bulunduğunuz ortama, takıma ve camiaya gösterdiğiniz saygı sizi orada büyüten etkenlerden bir tanesidir. Ben Fenerbahçe’de oynarken bunu yapmaya çalıştım. Batalla, Bursaspor formasıyla birçok başarı kazanmasının yanında camiasına ve takım arkadaşlarına çok samimi olan bir insan. Bence çalışma ve bulunduğun ortama saygı diye düşünüyorum.”

-Sence camialara mal olmuş oyuncuların takımlarından ayrılmaları nasıl olmalı. Bu oyuncuların takımlarından ayrılış hayalleri nasıldır?

“Bence başladığı gibi sonlandırılabilmeli. Burada ne demek istiyorum; bir oyuncu ile başlayacağınız zaman randevu talebinde bulunursunuz ve kendinizi tanıtır, kulübünüzü, camianızı anlatırsınız. Karşı tarafın onu tanımasını sağlayıp teklifinizi yaparsınız ve sonrasında yollarınızı birleştirirsiniz. Ayrılırken yine medeni insanlar gibi oturup camianız ile konuşup süreci detaylandırıp ondan sonra ayrılmak gerekiyor. Neden bunu yapmak gerekiyor? Çünkü ayrıldığınızda ardınızda saygı, bir hikâye ve açık kapılar kalır. Bunu yapabilmek için başlarken nasıl konuştuysanız bitirirken de konuşmak en güzelidir diye düşünüyorum”

-Twitter hesabınızdan “Türkiye’de en zor deplasman hangisidir?” sorusuna “Bence Bursaspor demiştiniz” neden Bursa?

Öncelikle Bursaspor’un olağanüstü bir taraftarı var. Maç içinde takımına desteğini hiç bırakmayıp 90 dakika boyunca sürdüren bir taraftarı var. Onların saha içerisinde rakip takım oyuncularına olan baskısı da bizim hissettiğimiz bir baskıydı. İkinci etkenlerden birisi ise benim Brezilya’da tuttuğum takım olan Coritiba FC gibi renkleri yeşil-beyaz ve ben bu renklere ayrı bir duygu beslediğim için Bursaspor’a karşı oynamak benim için zorlu faktörlerden birisi oldu. Aslında Bursa’yı öne çıkartan sebeplerden birisi de oynadığım dönem içerisinde Bursa’da hiçbir zaman sıkıntı yaşamamam oldu. Girişinizde veya çıkışınızda bir problem yaşadığımızı ben hatırlamıyorum. Baskıyı dibine kadar hissedip bir problem yaşamadığınız yerdir. Bursa’da hissettiğim şey maç başladığında o olağanüstü taraftarın stadyumda bize hissettirmiş olduğu müthiş baskıydı. Onun haricinde renkleriyle, yarattığı ortamıyla ben Bursaspor deplasmanı Türkiye’de yaşanacak en güzel deplasmanlardan biridir.

– Bursaspor taraftarı Atatürk Stadı’nın yıkılışı ile taraftar ruhunun kaybolduğunu söylüyor. Sence futbol gelişirken ruhunu kaybediyor mu?

“Haklılık payları vardır diye düşünüyorum. Futbolun gelişirken futbol ruhundan bir şeyleri alıyor diye düşünüyorum. Bu bakımdan benim Bursaspor taraftarına verebileceğim tavsiye nerede olursanız olun bunun pek bir önemi yok. O ruhu yeniden siz yaratabilirsiniz. Bu ruhu yarattığınız anda takımınıza en güzel bir şekilde yansıyacaktır. Burada taraftar büyük iş düşüyor o ruhu yeniden yaratabilmek için.”

-2009-2010 yılında Bursaspor, şampiyonluk yaşayarak inanılmaz bir iş başardı. Siz Fenerbahçe – Trabzonspor maçında forma giymiştiniz ve o maçta çok önemli gol pozisyonları takım olarak değerlendirilememişti. O maçın ardından neler yaşadınız? Batalla ile konuşma imkânın oldu mu?

“Batalla ile o maçın sonunda konuşamadık. Aylar sonra konuşma imkânı bulduk. Maça gelirsek birçok pozisyondan yararlanamamıştık. Belki de maçın veya sezonun topu benim önüme düşmüştü. O pozisyonu da değerlendiremeyince maçı kazanmayı hak etmediğimizi söyleyebilirim. Baktığınızda sezon içinde o kadar maç oynayıp bunu değerlendiremiyorsanız rakibiniz de sezon boyunca iyi maçlar oynayıp maçlarını kazanmışsa benim futbol görüşüme göre rakibinizi tebrik etmeniz gerekiyor. Ben o pozisyonu kaçırdığım andan sonra tabii ki Bursaspor’u şampiyonluğundan dolayı tebrik ettim. Belki son maçta şampiyonluğu kaybettik gibi gözüküyor ama sezon içindeki maçlarda yaşadığınız kayıplar bizi o duruma getirdi. Bursaspor o sezon çok iyi bir performans gösterdi. Sonuna kadar getirdiler ve sonucunda rakibimizin emeğine saygı göstererek sezonu maalesef şampiyon olarak bitiremedik. Çok fırsatımız oldu ama değerlendiremedik.”

-Batalla bugün bizim aracılığımız ile sana imzalı bir Bursaspor forması gönderdi. Bu formayı aldığında neler hissettin?

“Batalla’dan formasını aldığım için çok mutlu oldum. Batalla benim Türkiye’de karşılaştığım en büyük oyunculardan birisiydi. Onunla oynamak benim için her zaman büyük bir zevk oldu. Bundan sonrası için Bursaspor’da oynadığı her zaman için başarılar dilerim. Bursaspor taraftarı ile bol kahkahalı zamanlar diliyorum.”

-Bursaspor ve taraftarlar Batalla’yı nasıl uğurlamalı?

“Bence Batalla’nın gidişi karşılıklı saygı, sevgi ve hak ettiği şekilde olmalı. Sonuçta Bursaspor’la Batalla’nın yarattığı bir hikâye var. Bunda sevgi, saygı var. Tüm bunlar Bursaspor ile birlikte yaratıldı. Ayrılık anında burada yaptığı çalışmaların sonucunda burada yarattığı sevgiye ve saygıya paralel olarak taraftarıyla kapıları açık bırakıp Bursaspor’daki günlerini sonlandırır diye umuyorum

14 Yorum Onay bekleyen yorum yok

    1. @Musa Celebi yorumuna yanıt olarak

      Kesinlikle Alex ve Batalla çok benzer özellikler barındırıyor.Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi zeki, çevik, ahlaklı sporcular.Yeni nesil Türk futbolcuları bu iki ismi her anlamıyla kendilerine idol seçerlerse çok iyi yerlere gelebilirler.

      37
      2
  1. Fenerbahçe gibi bi takıma yakışmayacak kadar efendi ve kaliteli bir insandı.O yüzdendir ki adamı küfürlerle, hakaretlerle yolladılar.Şimdi akıllandılar ama iş işten geçti.Biz aynı hatayı batalla’da yapmamalıyız.Krallar gibi uğurlamalıyız efsanemizi.

    31
    1
  2. Alex’e hak ettiği şekilde ayrılmak düşerdi. Adamın içinde kalmış belli ki. Maganda misali bir Başkan futbol kulübü yönetince böyle oluyor.

    12
    2
  3. Uyutun milleti uyutun! Ben diyorum Bursaspor küme düştü.Ali ay gitmediği sürece de le guen gitmeyecek.Tepki vermeyen bu taraftara da küme düşmek müstehak.

    11
    8
    1. @Green Man yorumuna yanıt olarak

      Bursaspor camiasının içi çürümüş.Ali Ay,a gelince,kendisinde amatör takım yönetecek kapasite yok.ama maalesef 2 yıldan beri bu kulübün başkanı.vicdan azabını sessiz kalanlar çeksin.YAZIKLAR OLSUN.

      9
      1
  4. Eğer bu sezon yine 2 lige düşersek. O güzelim beyaz formamizin üzerinden Yeşil rengi kaldırıp yerine siyah renk koyalım. Bu bir milat olur ve birdaha bugünlere düşme memiz için kulağımıza küpe olur.

  5. Beyler lig düşüyoruz lig saçma sapan haberler amk bursaspor yok oluyor yok gençlerde galatasaraya koydu yandık beyler bu sefer harbiden düştük biz hala özlüceye iyi gitmeyelim

    4
    1

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu