Şiir gibi…

Dün Konya’da tüm dişlileri mükemmel işleyen bir makina vardı adeta.

Öyle ki, bu makinanın önemli dişlileri arasında yer alan Harun ve Ekong’un yokluğu dahi hiçbir şekilde hissedilmedi.

Hatta onların yerine oynayan ve herkesin üzerinde “Acaba?” şeklinde bir endişe barındıran oyunculardan;

Faty, gerek yaptığı kritik müdahaleler ile gerekse maçın kırılma anı olan 2. golde yaptığı topla çıkış ve Kembo’ya verdiği pas her türlü takdiri hak ediyordu.

Genç eldiven Muhammed ise, üst düzey konsantrasyonu ile özellikle uzaktan atılan şutlarda Harun abisini hiç aratmadı ve hatasız bir oyun çıkardı.

Takım olarak bir takımın deplasmanda nasıl savunma yapılır, nasıl hücum yapılır dersini şiirsel bir anlatım içinde yaptı yeşil-beyazlılar.

Topu etkisiz alanda rakibe bırakan,

Kendi birinci bölgesinde hiç alan bırakmayan,

Rakibin 3. bölgesine ise kamikaze şeklinde çok hızlı ve organize dalışlar yapan,

Batalla  ve Jorquera ile oyunun temposunu elinde tutan bir Bursaspor vardı.

Rakip Konyaspor ise kendi sağ kanadından Sukubic ve Mehdi ile direnç göstermeye ve skor üretmeye çalışsa da, o bölgede oynayan Aziz ve Titi’nin hatasız oyunu neticesinde adeta teslim bayrağını ilk yarıda dikmiş oldu.

Ve neticesinde de iç sahada son yılların en farklı yenilgisini aldı.

Oyun kurgusu anlamında ise Badu’yu önceki maçlara göre defansın önünde daha çok bulunduran ve rakibin 3. bölgesine fazla çıkarmayan Le Guen, böylece Batalla ve Jerquera’yı defansif anlamda dinlendirerek, oyun sonunda fiziksel olarak ayakta kalmalarını sağladı.

Atılan gollerin tamamı ise futbol okullarında uygulamalı ders olarak gösterilebilecek nitelikte idi;

Nasıl ara pas atılır?

Ofsayttan nasıl kaçılır?

Tek vuruş incelikleri,

Hızlı ve organize kontratak nasıl yapılır?

Birebirde adam eksiltme yöntemleri

Savunmadan topla hücuma kalkmanın önemi

3-5-2’nin kanatları nasıl gol atar?

Tabii sahada futbolcular şiirsel mesajlar verirken, Yeşil-Beyazlı taraftarlar da “Nasıl tribün yapılır?” dersini, çeşitli görseller ile mükemmel bir şekilde gösterdiler.

Konyasporlu taraftarlar bu derslerin her birini canlı gözlerle izleyerek dolu bir şekilde evlerinin yolunu tutmuşlardır.

11 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Güzel yazı dün olanlara ayna tutulmuş eksiği var fazlası yok takim taraftar çok iyiydi bişeye dikkat ettim maçta le guene bağırdık ki sesimiz oldukça fazla çıktığına eminim adam oyle kitlenmis ki maça kulübeden soylediler de döndü baktı herkes işine konsantre tebrikler Bursaspor ailesi

    54
    2
  2. Gollerden sonra taraftarıyla birleşmeleri çok hoştu bu takım bu şehir bu tribün çok daha iyi yerlerde olucak allahın izniyle ?

    17
    1
  3. Bi an için bursasporu izlemeyi bırakıp konya defansını izleseydiniz nasıl bıraktılar savunma yapmayı görürdünüz o takımda işler iyi gitmiyor belli her zaman böyle rakip bulamassın 3 tane atacak. bi kayseri bi göztepe gelir mesela yenemessin izlersin aval aval. Biz isranbulluları deviren takım isteriz. Bursaspor isminin önüne firma reklamı alın bişeyler yapın bu kadar büyük para dönen bu işte büyük paralar kazanmak için kulüp için yatırımlar yapın bakın fenerin her yerde taşınmazları arazileri bi sürü varlıkları var gelirleri var bizim neden böyle projelerimiz yok sadece takıma transfer yapmakla yönetim olmuyor parasal maddi başarı istiyoruz maddi…

    2
    3
  4. Fener maçına inşallah Bülent Yıldırım’ı verirler. Adam katıksız bir Fener düşmanı, Fenerle oynadığımız her yönettiği maçı kazanıyoruz. Tabi Fırat Aydınus ya da Hüseyin Göçek gelirse işimiz yaş. Bu ikisi de katıksız Bursa düşmanı.

    2
    1
  5. Sn.Sinan Çavun hocanın yorumlarındaki lezzet çok ayrı….İyiki varsın Bursamızın medarı iftarı sinan hocam

    1
    1

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu