İşte Ekong’un geliş hikayesi

William Troost-Ekong'un, Bursaspor'a transfer hikayesi herkesi şaşırttı. Nijeryalı futbolcunun Bursa'ya gelmesinde sosyal medya hesabı Instagram, büyük önem taşıyor.

Bursaspor‘un scout ekibinin eski şefi Özhan Pulat, Gündem Bursa muhabiri Samet Çayır‘ın sorularını yanıtladı. Bursaspor taraftarının beğenisini kazanan William Troost-Ekong‘un transfer hikayesiyle ilgili konuşan Pulat, kritik transfer süreciyle ilgili önemli detaylar aktardı.

İŞTE O RÖPORTAJ:

Ekong‘un şu ana kadar sergilediği performans, Bursaspor taraftarı tarafından çok beğenildi. Peki Bursaspor, Ekong’a nasıl yöneldi?

Özhan Pulat: O dönem Hamza Hamzaoğlu, Sane‘den verim alamıyordu. Alternatif stoperlerin performansları da yetersizdi. Bu yüzden stoper arayışına girdik.

– İlk olarak nereye yöneldiniz?

Özhan Pulat: Öncelikli olarak Kuzey liglerini takip etmeye başladık. Norveç Ligi‘nde Haugesund‘da forma giyen 93 doğumlu, uzun boylu bir stoper dikkatimi çekti. Bu oyuncunun topla ilişkilerinin iyi olması ve boyuna göre oldukça hızlı olması da beğenimizi kazandı. Sonrasında oyucunun geçmişini araştırdık.

– Ekong’un Tottenham geçmişi var, bu durum düşüncenizde etkili oldu mu?

Özhan Pulat: Evet, Hollanda‘dayken Tottenham‘a transfer oluyor. Ondan sonra yine Hollanda macerasına atılıyor; ancak orada başarısız oluyor. Ardından bonservisini Belçika‘nın Gent Kulübü alıyor. Onlar da oyuncuyu Haugesund’a kiralıyor. İlk olarak burada dikkatimizi çekiyor.

HER ŞEY INSTRAGRAM’DAN ATILAN MESAJLA BAŞLADI

– Peki ilk girişim nasıl oldu?

Özhan Pulat: Haugesund’dan Gent’e geri dönünce yakından takip etmeye başladık, maçlarını 3 kez canlı izledik. Sosyal medya hesabı Instagram‘dan irtibata geçtik, bu süreçte John‘un menajeriyle de kendisine haber gönderdik. Ardından Gent’te birlikte yemek yedik, kendisine projelerimizi anlattık. Taraftarlarımızın Yalova‘da Beşiktaş maçından sonra takımı karşıladığı görüntüleri ve Özlüce’deki takımı uğurladığı görüntüleri izlettik. Sonra da raporumuzu hazırlayıp, Paul Le Guen‘e sunduk.

– Paul Le Guen’in yorumu ne oldu?

Özhan Pulat: İlk olarak Nijerya Milli Takım hocası Gernot Rohr’u aradı, o da olumlu rapor verince transferi tamamlamış olduk.

Kaynak
SAMET ÇAYIR / GÜNDEM BURSA

13 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Transfer politikamız hep bu şekilde olmalı.Genç oyuncuları alıp tecrübeli oyuncuların yanına monte etmemiz gerekiyor.Titi gibi tecrübenin yanına bu tarz gelişime açık bi oyuncu alırsın bi kaç sene arkana bakmazsın piyasasıda sürekli artar.Le guen inşallah bu sistemi bizde oturtur lyon gibi bir takım olma yolunda ilerleriz.

    46
    2
  2. o özhan pulata keşke joshu johnun sanenin jovicin transfer hikayelerini de sorsaydın yada kimsenin alamdığı bassongun

    41
    3
  3. Bence süper lig kalitesinin çok üzerinde bir stoper.Böyle gelişmeye devam ederse uzun süre hizmet eder,giderken de büyük paralar kazandırır.Transfer politikamız bu tarz oyunculara yönelik olmalı.

    34
    2
  4. Son yıllarda transfer ettiğimiz en iyi defans oyuncularının başında geliyor,bu ekonomik kırizde böyle bir futbolcuya sahip olduğumuz için kendimizi şanslı görüyorum.bu adamın kıymetini bilelim.

    19
    2
  5. Bildiğimiz kazma bu adam kardeşim defanstan çıkarken 1 tane olumlu pas yapabiliyormu. Gelen topa dan dun vuruyor başkada birşey yaptığı yok. Defansif düzenle oynadığımız için bizde çok siritmitor. İyi stoper geriden oyun kurup gerektiğinde topla dikine oynayabilmelidir.

    2
    34
    1. @Branko yorumuna yanıt olarak

      Ben ne zaman bir Avrupa kulübünün radarına girecek diye stres yaşarken meğerse böyle düşünen de varmış.

      11
      4

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu