Tolunay Kafkas Vakıfköy’e geliyor

Futbol Gelişim Direktörü ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu Tolunay Kafkas, Bursaspor altyapısını inceleyecek...

OLAY FM’de yeşil beyazlı kulübün altyapısını ‘Sıkıntıların içinde parlayan bir güneş’ olarak değerlendiren Faruk Korkmaz, ‘Tolunay Hoca ay sonunda burada olacak. Tüm Türkiye’ye bizi örnek gösterecek’ dedi.

Gerek A Milli, gerekse Ümit Milli Takımda Bursaspor‘dan birçok oyuncunun olması Türkiye Futbol Federasyonunu harekete geçirdi. Dün OLAY FM‘de Spor Saati‘nde Orhan Güney ve Beytullah Süat‘ın sorularını yanıtlayan Gençlik Geliştirme Sorumlusu Faruk Korkmaz, altyapı olarak örnek işlere imza attıklarını belirtti ve TFF Futbol Gelişim Direktörü, Genç Milli Takımlar Sorumlusu Tolunay Kafkas’ın ay sonunda Vakıfköy’e geleceğini söyledi. Kafkas’ın kendisini aradığını belirten Korkmaz, ‘Ay sonunda Vakıfköy’e gelerek sistemimizi inceleyecek. Basın toplantısıyla destek verecek. Tüm Türkiye’ye bize örnek gösterecek. Burada bir cevher, bir maden var. Milli takımların bütün kategorileri Vakıfköy’den besleniyor’ dedi.

PARLAYAN GÜNEŞ GİBİYİZ

Son yıllarda alt yapıya yaptığı yatırımlarla öne çıkmaya çalışan Altınordu‘yu da değerlendiren Faruk Korkmaz ‘Onlarda işin ticaret tarafı daha ağır basıyor. 10 yıldır bir savaş, mücadele içersindeyiz. Bu sürece bakarsanız Salih Uçan, Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü’yü çıkardılar. 10 yılda 3 oyuncu. Ben 4.cüsü bilmiyorum. Bu kadar ciddi çalışmaya rağmen onlar bile çıkaramıyor. Eleştirmek için söylemiyorum bunları. Onlar bile zorlanıyorsa düşünün diğer kulüpleri.Biz 10 yıl içerisinde 12 tane oyuncu çıkardık üst düzeyde. Ben bu göreve ilk başladığımda Gençlerbirliği çok öndeydi. O dönem kavga halindeydik. bugün alt yapıdan oyuncusu yok. Biz bu sıkıntıların içinde parlayan bir güneş gibiyiz.’ diye konuştu.

HERKESİN EMEĞİ VAR

Milli Takım formasını giyen oyuncularla gururlandıklarını ifade eden Faruk Hoca şöyle konuştu: ‘Bu oyuncularımızda herkesin emeği var. İlk bulunmasında biz vardık. Gelişimine birçok antrenör katkı koydu. Bütün oyuncuların ayrı bir hikayesi var. Kimin emeği varsa teşekkür ediyorum. Yeni oyuncular gelecek. 1999-2000 doğumlu oyuncuların mevcut halini kabullendik. Geliştirmeye gayret ediyoruz. Şuan 2003-2004-2005 doğumlu oyunculara yöneldik. 2004-2005 buraları doldurmaya gayret ediyoruz. İnşallah 2-3 yıl içersinde tam anlamıyla doğru bir yola gireceğiz’

18 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Kulüplere yerli oyuncu dayatacağınıza alt yapıdan çıkartacağı 21 yaş altı en az 1 oyuncuyu ilk 11 oynatma zorunluluğu dayatın. Yoksa kimse alt yapıya Bursaspor’un 10/da 1’i kadar yatırım yapmaz. Boşuna aynı yeri eşeleyip duruyorsunuz.

    52
    5
  2. Site yöneticisinden ricamız;
    Yarın basket maçımız ücretsizmiş. Futbol maçından çıkanlar evlerine dağılmak yerine salona gelsinler. Bu haberi lütfen paylaşın sayın site yönetimi. HER ALANDA BURSASPOR!

    13
    4
  3. Son 10 yılda 12 üst düzey futbolcu çıkartmışlar…

    Enes Ünal, Ertuğrul Ersoy, Okan Koçuk, Muhammed Şengezer, geri kalan 8’de cinler periler mi var?

    Hiçkimse burada kalkıp bana Volkan Şen’den, Sercan Yıldırım’dan, Kubilay Kanatsızkuş’tan ve diğer çöplerden bahsetmesin.

    Evet, Türkiye’nin açık ara en iyi oyuncu fabrikasıyız ama önemli olan istikrar ve karakterdir. BURSASPOR’un kendimi ait hissetmiyorum diyip giden karaktersiz futbolcu bozuntularına da, altyapısından yetiştiği halde BURSASPOR’a gol atınca köpek gibi sevinen çöplere de, yaşıtları kupa kaldırırken yattığı yerden parayı kaldırıp meyhanelerden çıkmayan sözde golcülere de ihtiyacı yok. Bunun yanısıra, her fırsatta ümitsizlik pompalayıp felaket tellallığı yapan, 3 kuruşluk adamlığı olmayan sözde BURSASPORlu gazetecilere de ihtiyacı yok!

    BURSASPORluluk Bizans yalakalığı yapıp yattığı yerden para kazanmak değil kendini BURSASPORlu hissetmektir, aidiyettir. Taraftarın sesine kulak tıkamak değil, taraftarla birleşip tek yumruk olabilmektir.

    Milletin ismiyle yazı yazıp her yoruma eksi basan sözde BURSASPORluların eksilerini bekliyorum.

    10
    1
    1. @Morphy yorumuna yanıt olarak

      Ulan daha 3 hafta önce buraya Ali Ay’ın çöplerini izlemek istemiyorum, nasıl olsa eleneceğiz diye yazan sen değil miydin de şimdi kılık değiştirip yorum yazıyorsun burada hıyar herif!? Bir de yorumumu çalıyorsun utanmadan. Neymiş efendim karaktermiş, aidiyetmiş, ulan sen kendine bak çomar oğlu çomar, senin kendine hayrın yok gelmiş burada papağan gibi ötüyorsun. Çakma Bursasporlu seni. Sanki bilmiyoruz herkesin adıyla yazanın sen olduğunu.

  4. Bu işler Tolunay ami kaldı? Adam her sene üç kulüp gezerdi oradan oraya.milli takım işi ohh cevizli baklava gibi.tayfur ve Abdullah da aynen yiyici kadro.

    10
    3
    1. @Hıfzi yorumuna yanıt olarak

      Arkadaşım bu işler Tolunay a mı kaldı dan daha kötüsü Tolunay efendi bu işe daha önce girdi kulüpten teklif gelince bıraktı şimdi tekrar gelmiş. Komedi gibi sanki başka kimse yok. Torpille gelindiği çok açık ve net ortada işte. Bu adam gelip bizim altyapıya baksa ne bakmasa ne iki gün sonra teklif geldi mi yine bırakıp kaçar

      0
      4
  5. Ben bunu yillar önce gördüm. Milli takimi besleyen en büyük damar BURSASPOR. Diğer takimlar maalesef dert etmiyor

    2
    5
  6. Malesef yine yanlışlar devam ediyor… sizler bu düşünce ile bir arpa boyu yol katedemezsiniz… siz gençleri yıllarca bir arada sistemli bir şekilde oynatın, turnuvalarda şampiyonluklar kazanın.. sonra Türkiye liginde sistemi ne olduğu belli olmayan, toplama topçuların olduğu , yabancı veya yerli bir teknik direktörün ne anlayışla oynatacağı belli olmayan bir takıma tek başına adapte etmeye çalış… Barcelona ve Porto nasıl bir anlayışla ilerledi baktınız mı? Malesef işte sonra bir iki topçu parladı falan pişman… önce eğitim, anlayış değişecek, herşey çıkar amaçlı olmuş ama ülkemizde bu anlayışın değişeceğini hiç sanmam… balık baştan kokar… saygılar

    0
    5
  7. Tolunay kafkasın kişiliğinide hocalığınıda beğenmiyorum. Gençlerden sorumlu kişide örnek birisi olmalı mesela ergün pembe kişiliğinde birisi

  8. tolunay kim ya.futbolculara oyunu tutmayı,yere yatmayı,zaman geçirmeyi ögreten adam.Toptan bi haber, baksın işine

  9. Bizim bu konuları böyle derinlemesine konuşmamız bile çok güzel. Altyapı konusunda bizim kulüp olarak bir tecübemiz var ama bunu çok daha fazla geliştirebiliriz. Örnek olarak her ilçede spor okullarımız olmalı. Biz öce 2.5 mi luk Bursayı iyi değerlendirelim

    0
    5
  10. Hatırlayın enes ünalı in milli takımda iken verdiği röportajı ( çok fazla izlenenler listesindesindedir) alt yapı olarak en iyi takımlardan biri bursaspor o bile bazı konularda eksik. Uzatmadan bu işi iyi yapan ajax porto bayern gibi takımlarıda ziyaret etmeleri iyi olur . Unutmayalım futbol bir eğitim işidir bu iş eğitimli kişiler tarafından yapılmalıdır.

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu