Veriler de kötü!

Bursaspor istatistiklerde iyi sinyaller vermiyor. Yeşil beyazlılar bir çok değerlendirmede son sıralarda bulunuyor.

Süper Lig’de ilk 8 hafta sonunda 3 galibiyet, 5 mağlubiyet alıp kendine 13. basamakta yer bulan Bursaspor, topla oynama ve pas dağıtımında ligin üst sıralarında yer almasına karşın, hücum hattında sıkıntı yaşıyor. 

Matchstudy’nin verilerine göre Bursaspor topla oynamada 5. (585.8), topa sahip olmada 6. (% 51.5), pas yapmada 4. (393), pasla oynamada da 4. ( % 67.2) sırada yer alıyor. 

HÜCUMA AKTARAMIYOR Yeşil Beyazlılar ayrıca iç sahada da topa sahip olmada 4. basamakta kendine yer bulmuş durumda. Bursaspor’un top ile oynaması ve pas yapmasında sıkıntı yaşanmazken, bu oyunu hücum hattına taşıyamaması problemin kaynağı gibi duruyor.  Yeşil Beyazlılar ceza alanına top atmada 13. (34.4), ceza alanında topla oynamada 10. (14.1), şutta 12. (11.6), isabetli şutta da 14. (4) sırada bulunuyor.

NECİD SAVAŞIYOR  Şut sayısında Süper Lig’in ilk 25 ismi arasında kendine yer bulamayan Tomas Necid, isabetli şutta ise ligin en iyileri arasında gösteriliyor. Toplam 8 isabetli şutu olan  Necid 1,9 ortalama ile Burak Yılmaz, Cenk Tosun, El Kabir ve Kweuke’nin ardından Podolski, Gomez ve Van Persie ile 5. sırayı paylaşıyor. Necid ayrıca 8 isabetli şutun 6’sını da gole çevirme başarısı gösterdi.

 

Bursa Hakimiyet

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu