3 puanı kap gel Timsahım

Bursaspor, ilk yarının son haftasında bugün deplasmanda karşılaşacağı Ankara Keçiörengücü’nü yenerek, iyi gidişatını sürdürmeyi hedefliyor.

STAT: Aktepe

HAKEMLER: Murat Erdoğan, Bersan Duran, Mehmet Şengül

YAYIN: 13.30/beINMAX1-TRTSPOR

ANKARA KEÇİÖRENGÜCÜ EKSİK: Yok

BURSASPOR EKSİKLER: Ali Akman, Vefa Temel (Bursaspor)

 ANKARA KEÇİÖRENGÜCÜ 
71 Metin Uçar
4 Samet Akaydın
44 Mert Kula
19 Abdulkadir Korkut
28 Soner Gönül
25 Uğur Utlu
14 İrfan Akgün
8 Burak Aydın
77 Cem Ekinci
53 Barış Alper Yılmaz
9 Arb Manaj
TEKNİK DİREKTÖR: İlker Püren

 BURSASPOR 
1 Ataberk Dadakdeniz
2 İsmail Çokçalış
4 Cüneyt Köz
23 Furkan Emre Ünver
3 Onur Atasayar
5 Emirhan Aydoğan
36 Burak Altıparmak
7 Burak Kapacak
11 Çağatay Yılmaz
10 Özer Hurmacı
61 Batuhan Kör
TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Er

Lig ve kupada son haftalarda muhteşem bir performans sergileyen Bursaspor, TFF 1. Lig’in 17. haftasında bugün Ankara Keçiörengücü’ne konuk olacak. 2021 yılının ilk maçında deplasmanda oynayacağı maçı kazanmak isteyen yeşil-beyazlılar, böylece ligin ilkyarısını da galibiyetle kapatmayı hedefliyor. Play-off potasından uzaklaşmak istemeyen rakibiyle Aktepe Stadı’nda karşı karşıya gelecek Timsah’ın kritik sınavı saat 13.30’da başlayacak. Mücadeleyi Antalya bölgesi hakemi Murat Erdoğan yönetecek. Erdoğan’ın yardımcılıklarını ise Bersan Duran ve Mehmet Şengül yapacak.

5 MAÇTIR KAYBETMİYOR

Bursaspor, özellikle son haftalarda aldığı sonuçlar ve sergilediği performansla tüm Türkiye’nin gündemine otururken, yeşil beyazlılar, başarılı grafiğini Başkent’te de sürdürmek istiyor. Oynadığı son 5 resmi maçta yenilgi yüzü görmeyen, bu mücadelelerde 3’ü lig, 1’i kupa olmak üzere 4 galibiyet, 1 beraberlik alan Timsah, bugün de sahadan 3 puanla ayrılmayı hedefliyor. Ankara Keçiörengücü ise oynadığı son 5 maçta 2 galibiyet, 2 yenilgi ve 1 beraberlik aldı. Bursaspor, ligde oynadığı 16 maçta 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 yenilgiyle 24 puan toplarken, 9. sırada yer alıyor. Başkent ekibi ise 16 maçta 8 galibiyet, 4 beraberlik ile 4 yenilgi aldı ve haftaya 7. sırada girdi.

4 kez karşılaştılar

Bursaspor ile Keçiörengücü daha önce toplamda 4 kez karşı karşıya geldi. Ligde play-off iddiası bulunan iki ekip arasında bundan önce oynanan maçlarda Bursaspor rakibine üstünlük sağlamayı başardı. Geride kalan maçlardan 2’sini Bursaspor kazanırken, birinde Keçiörengücü sahadan galibiyetle ayrılmayı başardı. İki ekip arasındaki 1 maç ise beraberlikle sona erdi.

ALİ AKMAN YOK

Bugünkü maçta Ali Akman kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Yeşil beyazlı takım Ankara’da Ali’den sonraki en golcü isimleri Batuhan Kör (5) ve Burak Kapacak’tan (5) skor katkısı bekleyecek.

Bursaspor’da bugünkü mücadele takımın golcü oyuncusu Ali Akman cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Bu sezon sergilediği performansla tüm dikkatleri üzerine çeken, attığı gollerle de takımın başarısında pay sahibi olan golcü oyuncunun yokluğunda yeşil beyazlılar, diğer yıldızlarından skor katkısı bekleyecek. Bu sezon genç bir kadroyla mücadele etmesine karşın ligin en golcü takımı konumundaki Timsah’ta 9 golle krallık yarışında ikinci sırada bulanan Ali Akman’ın yokluğunda takımın başka golcü isimleri Batuhan Kör ve Burak Kapacak rakip fileleri havalandırmaya en yakın isimler olarak dikkat çekiyor.

ARTIK FİLELERİ DE HAVALANDIRIYOR

Bu sezon ligde 5 golü bulanın kupada ise Göztepe’ye attığı 4 golle dikkatleri üzerine çeken Batuhan Kör, Ali Akman’ın yokluğunda takımın gol silahı olacak. 19 yaşındaki oyuncu bu sezon takıma 9 gol, 1 asistlik katkı sağlarken, bugün de rakip fileleri havalandırmaya çalışacak. Ali Akman’ın yokluğunda takımın bir başka golcü ismi olarak Burak Kapacak da dikkat çekiyor. Geçtiğimiz sezonun aksine bu sezon asistlerinin yanı sıra takıma gol katkısı da sunan Burak Kapacak, bugünkü maçta da takımın hücumda güvendiği isimlerin başında yer alacak. Geçtiğimiz sezon takımın asist kralı olan 21 yaşındaki bu sezon ligde rakip fileleri 5 kez havalandırırken, 3 de asist yaptı.

9 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Gercekten kilit maç ve bence ligin en onemli maçı. Bu maçı inş aliriz. Tahta acilmasi konusunda acikcasi beklentim yok denecek kadar az. Fakat sözleşme uzama haberi gelmemesi canimı fazlasiyla sıkıyor.

    Problemler vardir tahtayi acmayin eyvallah ama lutfen bu gençleri bonservissiz kaybetmeyelim..

    10
    1
  2. Bu maçı kazanmak bize çok iyi gelecek, süper lig umutları artacak, devre arası, tahta için destekler gelecektir.inşaalah bugün kazanırız. Bu sene şu ligden çıkmalıyız.

  3. ( Ali akman) saçma sarı kartın için çok çabaladın o kartı almak için… teşekkürler…tv den izlersin arkadaşlarını🙄

    1
    1
  4. Helal olsun 3 puanı kapıp geldiler.

    Anlamadığım şu.Aynı faulü biz yapınca sarı kart rakip tam aynı faulü 7 kez yapıyor hatta kasıtlı ayağa basıyor kart yok.

    Hakemin golden sonra insiyatifini ev sahibinden yana kullanmasına rağmen alınan galibiyet iyi.

    GENÇLER CİDDİYETLE VE AZİMLE ÇALIŞMANIZ ŞART.BU BİZE YETER DEDİĞİNİZDE GERİYE GİDERSİNİİİZ.

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu