Bursaspor’un 428 milyon ₺ borcu var!

Yeşil Beyazlı kulübün ilk oturumu yarın yapılacak olağanüstü genel kurulu öncesi bilançosu resmi siteden yayınlandı. Bursaspor'un banka faizsiz toplam 428 milyon lira borcu bulunuyor. Mayıs 2020'ye kadar ödenmesi gereken ancak ödenmeyen teknik kadro ve futbolcu alacakları toplamı 68 milyon 732 bin 644 TL.

Uçan kuşa borcu bulunan Bursaspor’un bilançosu kamuoyuyla paylaşıldı.

KISA VADADE 308 MİLYON TL

Bursaspor‘da olağanüstü genel kurul süreci yaşanırken, Yeşil-beyazlı genel kurul üyeleri ilk oturum için yarın bir araya gelecek. Olağanüstü genel kurul öncesi Bursaspor’da mali tablolar da belli oldu. Kulübün resmi internet sitesinde gelir gider tablosu ve bilanço kamuoyu ile paylaşıldı. Buna göre Bursaspor’un banka faizleri olmadan kısa va- dede toplam 308 milyon 15 bin 376 lira ödenmesi gereken borcu var. Yeşil Beyazlı kulübün uzun vadeli borçlarının toplamı ise 120 milyon 577 bin 568 lira olarak açıklandı. Böylelikle Bursaspor’un toplam borcunun 428 milyon 592 bin 944 lira olduğu bilançoda yer aldı.

OYUNCULAR PARA ALMAMIŞ

Bursaspor’un kısa vadeli borçları içinde yer alan ve Mayıs 2020’ye kadar ödenmesi gereken teknik kadro ve oyuncu borçlarının toplamının 68 milyon 732 bin 644 lira olduğu belirtildi. Yine kısa vadeli borçlar içinde yer alan 115 milyon 843 bin 840 liralık bölümün çek ve senetli borçlar olduğu ifade edildi. Menajer, arsa ve diğer kulüplere borçların toplamı 18 milyon 53 bin 898 lira olarak kayıtlara geçti. Bankalara faizsiz uzun vadeli 63 milyon 699 bin 999 lira borcu bulunan Bursaspor Kulübü’nün bilanço kalemlerinde yöneticilere borçların da 34 milyon 828 bin 192 lira olduğu resmi siteden kamuoyuyla paylaşıldı.

34 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Arma aşkıyla yanıp tutuşan delikanlı yöneticiler (!) borçlarını istemesin. Bu 34 milyon 828 bin 192 lirayı yardım yapmış gözüyle baksınlar ( ya da yediklerine saysınlar). İşimiz gerçekten çok zor Allah yardımcımız olsun. Bu duruma gelmemizde emeği olan herkesin Allah belasını versin.

    53
    4
    1. @Taraftar93 yorumuna yanıt olarak

      bu para bu borc vallahi billahi yaziklar olsun zimmetine para geciren kim varsa allah bin. belasinii versin , yahu cikipta kimse soramiyomu geriye donuk hunun hesabini arkadas bu isler bu kadar basitmi ya calmak cirpmak klübü batirmak yaziklar olsun be

      11
    2. @Taraftar93 yorumuna yanıt olarak

      Son bir yıl içinde aslında ne kadar doğru olduğunu bilemediğimiz bir önceki yönetimden sarkan borcun 550 milyon TL olduğunu düşündüğümüzde anlaşılabilir bir biçimde düşmüş olduğunu görebiliyoruz.
      En azından Mesut Mestan yönetimi öncekiler gibi kulübün borcunu ikiye katlamamis aksine düşme eğilimine getirmiştir.
      Burada önemli olan borcun miktarı ile birlikte daha çok yürütülebilir olmasıdır.
      Bunu başarabilecek arkadaşlarımız da mevcuttur.
      İdare edilebilir borç anlamlı borçtur.
      Anlatmak istediğim günü kurtarmak degildir.
      Aksine iyi bir planlama ile kulübün geleceğini kazanmaktır.

      14
      1. @16 BS 224 Texas yorumuna yanıt olarak

        Bu borcu,şampiyon olduktan sonra başkan olan ve yönetim kurulunda görev yapanlar ödemelidirler.Hepsi kendi reklamlarını yapıp Bursaspor’a hiçbir başarı sağlayamadılar.Şimdi bunların hepsi saklanacak yer arıyorlar.
        Bence şampiyon olduktan sonra yönemine gelenlerin hepsi yeni yönetim kurarak yaptıkları bu borcu ödemeliler ve Bursaspor’u yeniden süper lige çıkararak eski başarıları sağlamalıdırlar.Bunlar 10 sene boyunca yönetimde kalarak Bursaspor’a ve Bursa’ya borçlarını ödemelidirler.

  2. 400milyon bursa gibi bı şehir için çerez parası hiçbir sanayici elini cebine atmıyor yazık gerçekten yazık Bursa’nın 4. Büyük şehir olup koca şehirden 400milyon para çıkmaması kulübün 400 milyon gibi bı para için battı denilmesi gerçekten çok yazık yarın öbür gün güneşli günler geldiğinde Bursaspor bu şehrin sembolü de demeyin o zaman sayın sanayiciler şehrin büyükleri

    30
    11
    1. @yucel yorumuna yanıt olarak

      Gerçekten doğru söylemişsin kardeşim. 400 milyon koskoca şehir için hiçbir şey değil. Ama hiçbir yönetici zengin tayfayı bir türlü ayaklandıramadı. Nedeni ise şahsi menfaatler. Ulan yazık ne….

    2. @yucel yorumuna yanıt olarak

      Arkadaşlar yapmayin, 400.000.000 TL borç korkunç bir rakam. Bu rakam 1. Lig takımı için ödenebilir değil, imkansıza yakın. 10 yılda ancak eritilebilir, o da iyi bir plan ve iyi bir futbol aklı olmak kaydıyla… Ufukta bu akıl da gözükmüyor. Bu kafayla borç artar. 1963’te ne yaptıysak onu yapacağız…

      9
      3
      1. @Alp S. yorumuna yanıt olarak

        en borclu takım Galatasaray 1.5 milyar lira,hiç bir geliri olmayan,2. Sınıf futbolcu transfer edebilen bursasporun 430 milyon milyon borcu korkutucu değil ha,sanirim sanayicinin dostum.

        2
        3
    3. @yucel yorumuna yanıt olarak

      bursasporun 3 ana sorunu var.
      1- KULÜPTEKİ GÖREV KARMAŞASI.
      gerçek bir spor kulübünde başkan kulübü. antrenör takımını. taraftar da sadece tribünleri yönetir. biz de ise kulüp neredeyse medya ve taraftar tarafından yönetiliyor. neredeyse har kafadan ayrı bir ses. oysa futbol bu kadar çok başlılığı sevmeyen bir oyun.

      2- YÖNETİM-TEKNİK ADAM-KADRO İSTİKRARSIZLIĞI.
      ortalama her yıl 1 başkan, 3 antrenör, 10-15 futbolcu değiştiren biri kulübün başarılı olma şansı yok.

      3- SKORCU BAKIŞ AÇISI- SABIRSIZ DAVRANIŞLAR.
      iki basit hatasında ıslıklanan bir futbolcu önce öz güvenini kaybeder. sonrasında oyun içinde inisiyatif kullanmaz, risk almaz. daha garanti olan yan pas-geri pasa yönelir bu da oyun kalitesi ve skora yansır. zaman içinde futbolcunun piyasa değeri düşer. 3 e aldığın adamı 5 satman gerekirken adam elinde patlar. borçlar katlanır.

      olası iki kötü sonuçta başkan ve hoca göndermeye kalkarsan bunlar geleceği planlayamaz. günü kurtarmaya yönelirler. çareyi transferler de ararlar. gençler yeterli süre ve forma şansı bulamaz. oyuncu çıkmaz. falan, filan gibi daha bir çok zincirleme olumsuzluklar.

      13
      1
    4. @yucel yorumuna yanıt olarak

      Anlayın artık koca şehirde kendini Bursalı olarak gören en fazla 200 bin Bursalı var diğerleri göçmen ulan berbere gidiyorum adam dogulu benim Bursali oldugumu ögrenince şaşırıyor

      23
      1
  3. Borçlar çokkorkutucu değil. Esasen, geçmiş yönetimler, devletin ve belediyenin katkılrı yadsınamaz. Bu borçların bankalara olan kısımları örelenmiş, düşük faizli ve uzun vade. Yine geçmiş yönetim başkan ve yöneticilerine borçlar var. Maalesef, geçen sene fazla gelirimiz olmadığı halde, çok borçlanılmış. MEsut mestan hiç sorumluluk almamış. Elini vebine atmadan, borçlanarak kulübü yönetmiş. Futbolculara alacakları ödenmemiş. Bu sene çıkarsak kurtarırım, çıkamazsak ayrılırım diye düşünmüş olmalı. Ucuz kahramanlık yapmış. Futbolculara ödenemesi gereken para 10 milyon dolar. Bu kadar futbolcuyu getiriyorsun ama cebinde para yok. Artık gelirinden fazla borçlanmak yazaklanmalı. Federasyon kulüpleri gelirlerinden fazla borçlanmasını engellemeli. Başkan olan, elini cebine atmadan borçlanıyor, babasının malı gibi kulübü sömürüyor. Artık buna bir dur denilmeli. Bu sadece bizim için değil tüm kulüpler için aynı. Federasyon artık bunu engellemeli. Bursaspor artık sadece geliri kadar harcasın. Bizim avantajımız altyapımız diyoruz ama onuda kullanamıyoruz. Altyapıdan al oynat kardeşim. Bundan daha kötü olacak hali yok ya. Oynayan oyuncu kendini geliştirebilir. İnsan kaynağı fazla. Az maliyetle futbol okullarını faaliyete geçir. Zaten aileleler futbol okulları için ayrıca ücret ödüyor. Sende bu kadar kaynak tesis var, kullanmıyorsun. Aklı olan adamları işi olan adamları başkan seçmiyorsunuz, nerede iş bilmez sanayici var onları buluyorsunuz, onlarda kulübü soyuyor. Beyler, soygun yapmayı bilmeyen kulübü soyamaz. Sanayici dediğin iş adamı dediğin adamlar çakallığı en iyi bilen adamlar. Siz kuzuyu kurda teslim ediyorsunuz. Emin olun yoldan geçen adamı başkan yapsanız o daha iyi yönetir. Artık içimizden, kendini geliştirmiş, donanımlı adamları başkan seçelim. Onların başkan olmaıs için onları yüreklendirelim. Bursasporun kanburui işsiz güçsüz, bursasporu ekmek kapısı haline getirmiş tayfadır. Bunlar mafyadır. İş adamı seçilmesinin sebebide bunlardır. Bunlar sakallarını almadıkça kimseye yok vermemektedir. Bu tayfadan kurtulmamız lazım. Bu adamları beslemeyen bursaspora başkan olamamaktaydı. Bursaspor, işsiz güçsüzleri destekleme yeri değil. Bu adamlara artık para vermeyin, bilet vermeyin. Bu kriz bunun için bir şanstır. Artık bursasporun gelirleri azaldı. Kulüp batıyor. Bu adamlar dağılacak, herkes işine gücüne bakacak. Geri dönmelerine mani olun. Taraftar dernekleri vs kendi imkanları ile varolabiiyorsa, varolsunlar. Bunlara kaynak ayırmayın. Bu yapılar mafyadır. Bursasporun gelişmesine manidirler. Bursaspora pralı başkan seçmeyin, donanımlı işi bilen dürüst adamları seçin, onların başkan olmaları için yüreklendirin destek olun.

    17
    6
  4. BURSASPOR un malı deniz. Bu malı yemeyen keriz. Demişler ye babam ye yapmışlar. .Yemişler de yemişler Aksırıncaya tıksırıncaya kadar yemişler. .Rant böyle bir şey. . Para kokusu alan çakallar yemişler. ..Şimdi borç 428 milyon. ( Eski para ile 428 trilyon. ) Sözlerin bittiği yer. ..

    13
    1
  5. Bir kulüp nasıl bu hale getirilebilir arkadaş.onca naklen yayin gelirleri,TFFden her yil ödenen şampiyonluk primleri,stad gelirleri,sponsorluklardan gelen gelirler,maç başı galibiyet gelirleri,satilan futbolculardan gelen devasa gelirler,ürün satişlarindan gelen gelirler,bağışlar vs.. bunca para nereye gitti de yarim milyar borca saplandık.hayır yani messiyi drogbayi pogbayi falan mi getirdik de bizim bu kadar borcumuz oldu? Yaziklar olsun emeği geçen herkese!!

    10
  6. Bizim taraftarların enes aydın ve tayfasından acilen kurtulması lazım herif kulübü yiye yiye domates gibi oldu daha hala yiyecek nemalanacak birşeyler arıyor

    1. @kelesliiii yorumuna yanıt olarak

      En güzel yorum senden gelmiş kardeşim Enes Aydın gibi şahıslar bursasporu yiye yiye bitiremediler bence onun gibiler için savcılığa suç duyurusunda bulunulması lazım zaten Atatürk düşmanı olduğu için savcılıkta bir sürü şikayet dosyası vardır birde Bursaspor üzerinden yedikleri ile kesinlikle bu kulüpten uzaklaştırılır ve Bursaspor rahat bir nefes alır

  7. Her zaman dedim mestanda para Yok o sadece neymiş mestan başkan olmuş desınler amacı oydu onuda basardı öyle başkanlık babamda yapar

    6
    2
  8. Borcu ödemenin yek yolu buskiyle konuşup dıger belediye destekli kulüpler gibi.su faturalarına 1 tele ekleme yapmak her abonede severek verir..birsa da milyonu âşķın su abonesi var olabilecek durum..

    6
    3
  9. Borç biraz makyajlanmış sanki bilançoda
    Malum tff ceza puanı kestigi için şimdi daha dikkatli
    Mestan yönetimi sanırım;
    Burda benim görmedigim Ali taya olan
    100 küsür milyon tl borç üstelik euro bazında vermişti
    Vergi ve sgk borçları ile banka kredi faiz borçlari
    Ekledigimiz taktirde 700 milyon tl yi buluyor olabilir
    Ayrıca 1 sezonluk futbolcu ve teknik heyet maliyeti
    68 milyon tl de yüksek geldi ptt gibi bir ligde
    5-6 oyuncunuzu maliyeti 1 milyon tl olsa
    Kalan 20 oyuncunuz altyapı patentli ve genç oyuncu olsa
    Ortalama onlarda 500 bin tl maliyetli olsa
    Futbolcu maliyetleri 15-16 milyon tl ile
    5 milyon tl teknik heyet maliyeti desek
    20-25 milyon tl maliyet ile yarışmacı bir kadro
    Kurulabilir bence maliyetler de aşırı yüksek geldi
    Nihayetinde gelirimiz belli olmayan parayı harcama
    Alışkanlıgını artık bırakmalıyız bence

  10. Evet borç var niye peki çünkü kulüp dernek statüsünde yönetiliyor kulüp başkanları yaptıkları harcamalardan sorumlu değil bir sorumlulukları yok kendi şirketlerinde acaba böyle savurganlık yapıyorlarmıdır hayır çünkü kendi paraları canları acır evet bazı arkadaşlar yazmış 428milyon borç bursa gibi sanayi şehrine ne yapar çıksın bir başkan bu borcu ödesin maalesef böyle görüşlü arkadaşlar günümüz futbol endüstrisinden konjöktüründen dünyada futbolun geldiği noktadan haberleri yok artık bu kulübün gerçek bir şirket gibi popülist yakşaşımlardan uzak ayağını yorganına göre uzatan her yır en az 2 oyuncu yüksek bonservisle satan sabit gelir kalemleriyle her yıl gelir giden dengesine uyan yani tam bir aş gibi yönetilmesi lazım yoksa kayyum çok yakındır Allah hepimizin yardımcısı olsun

  11. Faizsiz + Faizli + Futbolcu Borçları + vs + vs yani bu günkü kurdan €60 Milyon Euro = > Tesis yok + Stad Bizim Değil + Değerli Demirbaş Yok + Satılıcak Para Edecek Borcumuz Olmayan Futbolcu Yok => Bu Derneğe Bu Borcu Veren Banka + Finans Gurupları = Tamamiyle Suçlu Sen Nasıl Meteliksiz Bir Derneğe Para Verirsin Hangi Neye Güvendinde verdiniz > Yanlış verilen Borçlar verenin suçudur silinmesi lazım bu Banka Kanunlarına Göre Böyledir Bursaspor’un Bunu Mahkemeye taşıması lazım > aynı zaman bu futbolcularada geçerlidir boş mukavele vs sonra öderim anlaşmaları UEFA finansal kriterlere aykırıdır ve hükmü de yoktur! Bu işin içinden ancak hukuksal savaş ile çıkabilirsin!

    1. @Manyastik yorumuna yanıt olarak

      Senin yaptığın hırsızlıktır elalemin parasının üstüne oturmaktır. Futbolcu kulüp zor zamanlar geçiriyor diye maaşını almadıysa futbolcunun suçu mu .iyilikten maraz doğarmış. Bu arkadaş gibi haram para pesinde koşanlar sayesinde böyleyiz.

  12. Bazı renkdaşlarında dediği gibi aslında bu seviyede bir borç bizim gibi devasa bir şehir ve takımı için “ölüyöz bittik” denecek bir borç değil. Bizim yanlış yaptığımız ciddi konular var. Şehir aidiyeti konusunda çok ciddi sınıfta kalıyoruz. Bugün İstanbul yada Bursa da iş kurmuş ekmek kazanan hatta ekmek kazanmakla kalmayıp zengin olmuş bir aile gidip Antep e yatırım yapıyor parasını oraya götürüyor. Biz bunu yapamıyoruz. Benim bildiğim doğma büyüme 7 göbek Bursalı olup azılı Galatasaraylı Fenerli birçok işadamı var. Tamam zorla değil bu işler ama Bursaspor içinde herkes elini cebine atacak. Bu işi nasıl yaparız biz onu düşünelim. Şu şehirden 500.000 tl verecek 1000 kişi bulamıyorsak bir daha kimse kulübün kapısından içeri girmesin. Bu konuda geçmiş yönetimlerin de suçu var. Adam diyor “ben yardım yapacam benim paramı cukkalıyacaklar” e bunu diyen adama da birşey diyemiyoruz, haklı. Acilen şeffaf bir yönetime geçip bu şeffaflık sayesinde şehrin güveninin maddi anlamda kazanmalı ve maddi destekler bulmalıyız. Şu stadyum hemen bitmeli, altlarında ki dükkanlar vs derhal kiraya verilmeli ve orası cazibe merkezi haline getirilmeli. Alinur birşey yapmak istiyorsa bunu yapsın.

  13. Rakam ortalama 50 m€ civarlarında. Artık bu paralara üst liglerde boş futbolcu satıyorlar. Ödenemeyecek bir rakam gibi durmuyor. Şehrin birleşmesi elini taşın altına koyması gerekiyor. Bu sene belkide son şansımız ..

    1
    1
  14. Rahmetli başkan sonrası kaos döneminde taşın altına elini koyup kulübü kapatılmaktan kurtaran Körüstan beyefendiyi kovmaktan beter edip yerine bölükbaşı mestan gibileri getirirseniz sonuç böyle olur. Alın size destan.

    11
  15. Stadın bir tarafına dev körüstan yanına ortanca bölükbaşı yanına daha küçük ali ay resmi çizilsin tam karşısına devasa ibrahim yazıcı resmi çizilsin çöküş kötüstan la başladı(taiwo_frey vs) bölükbaşı cukkaladı ali kökünü kuruttu yediler bitirdiler şamp takımı, sonra kurtarın takımı, tek çözüm şirketleşme, 480m borcu sıfırla, biri gelsin gene hortumlasın, yazık değilmi forma kombine bilet alan dijitürk alan cefakar taraftara, bld başkanına da artık bok atmayın geçen yıl parayı borca kim buldu? Forma sponsoru varda ondan bld milyonlar veriyor

  16. Stadın bir duvarına büyük boy körüstan soluna orta boy bölükbaşı en sola küçük boy ali ay resmi çizilmeli altına da borcun artışı tl olarak yazılmalı tam karşı yada yan duvara rahmetli başkanın devasa resmi çizilmeli battala ergiç ert.sağlam kirita sercan miller değer katan herkes çizilneli , gören ibret alsın acil şirketleşme şart kimse bu kadar borcun altına girmez hadi girdi diyelim sen sıfırla bu uğurda öl, biri gelsin gene hortumlasın, yazık değilmi bilet alan kombine alan forna alan,dijitürk alan cefakar taraftara

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu