6222 yasası yine değişti!

Şansal Büyüka, beIN Sports Final programında 6222 Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'da büyük bir revizyona gidildiğini duyurdu. Büyüka cezaların çarpı iki olacağını açıklarken çarpıcı detayları madde madde anlattı.

Yardımcı Doçent Rezzan Özdemir’in son haline getirdiği taslağa göre suç kapsamına giren spor alanı kavramı genişletiliyor. Artık stat çevresi, taraftarların toplandığı alanlar, maçlara gelip giderken yol güzergahlarında işlenecek her suç 6222 yasaya göre işlem görecek.  Bundan sonra il ve ilçe güvenlik kurullarında mutlaka kulüp temsilcileri bulunacak.

Statlara polis dönemi!

Artık özel güvenlik dönemi sona eriyor, onların yerine polis geliyor. Polise yevmiye verilecek. Maçlarda izinli polisler görev yapacak. Başlarında bir şube müdürü olacak.

Polislere ödenecek para özel güvenliklerden fazla mı olacak?

Polislerin paraları TFF tarafından ilgili emniyet müdürlüklerine gönderilecek. TFF bunları kulüplerden kesecek. Polislere ödenecek miktarın özel güvenliğe ödenenden daha az olacağı belirtiliyor.

Maçlara girişte biyometrik yöntem geliyor!

Seyirciler maçlara girişte biyometrik yöntemle kimlik doğrulaması yapılacak. Herhangi bir suçtan aranan kriminal kişilerin stadyumlara girişi engellenecek, stadyuma girişte tespit edilirse direkt tutuklanacak. Stadyum girişleri pasaport geçişi gibi yüksek güvenlik protokolünde olacak.

Cezalar iki kat artıyor!

Stada yasak madde sokmak, müsabaka düzenini bozacak davranışlarda bulunmak, hakaret içeren sloganlar, kasten yaralama, yüze yarım ve tam maske takma cezaları iki kat artırıldı. Futbolcu ve yöneticilerin şiddeti teşvik eden açıklamalarına da çarpı 2 ceza geliyor. Elektronik bilette karaborsacılığa etkin ceza geliyor. İlk cezaya bir yıl, ikinci cezaya 3, üçüncü cezaya da 5 yıl seyirden men geliyor.

12 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. -artık tribün kapatma saçmalığı da sona ermeli, madem teknolojiyi kullanyourz,
    – taraftar yabancı madde attı ise sahaya ver stadyumdan 1 yıl men cezası giremesin bir daha içeri,
    -1 yıl sonra tekrarlarsa bu defa 5 yıl verirsin, yine yaparsa ömür boyu yasak koyarsın olur biter,
    – ayrıca sahaya girmenin cezası da ömür boyu men olmalı, kulübe bir yaptırım yapılmamalı,
    -küfürlü tezahüratta da küfür eden grubu tek tek kamera görüntüleriyle tespit edersin,
    -hepsine de 2 maçtan başlayarak her yaptığında artarak ceza verirsin,
    amakomple tribüne ceza vermek ya da blok ceza artık kaldırılmalı

    14
    6
  2. İnsanlar futbol u zevk için izliyor.yasaklar belli bir noktaya kadar tabikide iyi ancak ülkemizde zaten azalan futbol seyircisini iyice bitirmeden bence seyirci içinde birşeyler yapılmasında fayda olacak yoksa bu gidişle 3/5 seneye kadar kendileri çalıp kendileri oynarlar bu futbolda dönen paralar iyiden iyiye herkesin içini acıtıyor biz taraftar olarak gidip klübe yardım olsun diye forma olsun kombine olsun aidat olsun destek çıkmaya çalışırken densiz bir başkan gelip saçma sapan işlerle paraları har vurup harman savuyorsa kimse kusura bakmasın Buda federasyon okadar iş bilen varsa bu kadar konuşan varsa bu futbolun içinde önce Türk futbolunu kurtarmasını tavsiye ederim yoksa bu bir seyirci stada getirmek için yakın zamanda epey çaba sarf etcekler.

    9
    3
  3. Anadolu takımlarına kumpas. Geçen ankaragücü maçında stat dışından kornaya bastı diye de ceza verir artık bunlar.

    6
    4
  4. İnanın Hitler’in nazi kampları bu kadar zulmetmemistir
    Biz insanız be kardeşim , kürek mahkumu değiliz.
    Terörle mücadele bu kadar sert değil, pkk lılar bu kadar strese girmedi.
    Allah sizi bildiği gibi yapsın

    4
    11
    1. @Emrah b. yorumuna yanıt olarak

      Bu dedikleriniz, Nazi toplama kamplarında canına hunharca kastedilen atalarıma karşı açık bir saygısızlıktır. Nazi faşistleri, öldürdükleri Yahudilerin üzerinde gaz odasında boğmaktan tut da cinsel organları kızartmaya kadar her türlü canice yöntemi uygulamıştır. Tam 7 milyon Yahudi bu şekilde katledildi ve siz bu kadar basit bir olayı Nazi kamplarında yapılan işkencelerle kıyaslıyorsunuz. Çok yazık. Keşke o elektronik aygıtları sağa sola sataşmak için değil de biraz olsun araştırma yapmak için kullansanız..çok güzel olur gerçekten.

      9
      3
      1. @Yahudi yorumuna yanıt olarak

        Az bile yapmışlar bence. Hitler ne demişti: “Bir gün dünyadaki bütün Yahudileri öldürmediğim için bana küfür edeceksiniz.” Siz Yahudilere zulmün, işkencenin her türlüsü müstehak. Çünkü nereye gitseniz kötülük saçıyorsunuz etrafınıza. Sırf o tanrı diye tapındığınız para için savaşlar çıkartıyor, masum insanları yerlerinden yurtlarından edip hayatlarını mahvediyor, Nazi kamplarında atalarına yapıldığını iddia ettiğin işkencelerin çok daha ağırını yapıyorsunuz. Belki bu dünyada cezasını çekmeseniz bile öbür tarafta en ağır şekilde ödeyeceksiniz bu yaptıklarınızın bedelini.

        7
        2
        1. @Master yorumuna yanıt olarak

          dünya tarihinin en iğrenç olaylarından birine az bile demek nasıl bişeydir?insanlar sırf dinlerinden dolayı öldürüldüler. orada katledilen yaşlı ,çoluk çocuk insanların yüzüne nasıl bakacaksın acaba? hitler der tabi yediği haltı meşrulaştırmak için dedi o lafı ama bugün dünyada nasıl anılıyor görüyoruz.Biz maalesef insanlarımıza genelleme yapmamayı öğretemiyoruz.Bugünkü duruma kızıp bir soykırımı savunacak kadar kendini kaybediyor ama hep eğitim işte…

          1. @Yahudi yorumuna yanıt olarak

            O zaman siz de o Nazi katliamlarının hesabını Hitler’den sorsaydınız, katlettiğiniz masum insanların ne suçu var bunda?

  5. CEZA elbette olmalı.Ancaak önce EĞİTİM,BASINDA ,TV.LERDE TAHRİKLER OLMAMALI,SİYASİLER SPORA SİYASETİNİ SOKMAMALIDIR.
    Bu yasa çıkalı kaç yıl oldu ki bu kaçıncı değişiklik.

    ATASÖZÜ:BİN DEFA DÜŞÜN,BİR DEFA BİÇ,
    Bizde maalesef popülizm ve oy hesapları heryeri kirletti ve kirletmeye devam ediyor.

    PASSOLİG ile ilgili çıkarken neler söylendi amma icraatta birşey yok.Binlerce masum futbolseverin HAKLARI YENDİ VE YENİLİYOR.
    UTANMA-SIKILMA VE ALLAH KORKUSU YOK İDARECİLERİMİZİN

    PASSOLİG bir banka ve holdingin ihyası için kullanılan yöntem şu haliyle.

    1
    2

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu