Cüneyt Köz “Temmuz ayından beri transferimi bekledim”

Bursaspor'un yeni transferi Cüneyt Köz, Sönmez Medya Bursaspor muhabiri Tolga Öztaş ve Onur Ulufer'in sorularını yanıtladı

Yeşil Beyazlı takıma gelmek için çok çaba sarf ettiğini belirten, 27 yaşındaki futbolcu, “Ben Bursaspor‘la temmuz ayının başında anlaşma sağladım. Hatta temmuz ayının ortasında da Özlüce Tesisleri’ne gelerek bireysel antrenmanlara başladım. Bu dönem psikolojik açıdan biraz zordu.” dedi.

TRANSFERİM ZOR GEÇTİ

Futbol altyapısını Bayern Münih‘te alan, Türkiye macerasında ise Kayserispor ve Balıkesirspor tecrübeleri yaşan Cüneyt Köz‘ün son durağı Bursaspor oldu. Yeşil Beyazlı takımın 13 transferinden biri olan 27 yaşındaki futbolcu, Bursaspor‘a imza atmak için yoğun uğraş verdiğini açıkladı. Bursa Hakimiyet‘e özel demeç veren Cüneyt Köz, “Açıkçası transferim biraz zor geçti. Biz malum, tahtanın açılmasını bekliyorduk. Ben Bursaspor‘la temmuz ayının başında anlaşma sağladım. Hatta temmuz ayının ortasında da Özlüce Tesisleri‘ne gelerek bireysel antrenmanlara başladım. Bir anlamda takım Afyon kampındayken, ben de kendimi hazır tutmaya çalıştım. Bu dönem psikolojik açıdan biraz zordu. Tahtanın açılması için son günlere kadar bekledik. Sonunda transferimi bitirmeyi başardık. Bu transferde emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

HOCANIN ETKİSİ ÇOK BÜYÜK

Sezon sonu hedefiyle ilgili de konuşan tecrübeli futbolcu, “Bursaspor‘un hedefi doğal olarak şampiyonluktur. Yeniden ait olduğumuz lige dönmek istiyoruz. Bunu da başaracağımıza inanıyorum. Takımımızda çok çalışkan, iyi, kaliteli kardeşlerimiz var. İki aylık süreçte hocamızın da onlar üzerinde çok etkisi olduğunu düşünüyorum. Hocamız takımı farklı bir tarzda oynatıyor. Türkiye’de çok nadir görünen bir futbol sistemi. Onu da iyi yansıttığımız kanısındayım. Takıma yeni katılan oyunculara gelecek olursak, hepimizin zamana ihtiyacı var. Çünkü maç eksiğimiz söz konusu. Hoca bizi, biz hocayı tanıyacağız. Hocanın isteklerini sahaya yansıtmakta zamana ihtiyacımız olduğuna inanıyorum. Ama iyi bir kadro oluşturulduğunu düşünüyorum. Takımda arkadaşlık ortamı aile havasında. Zamanla bu eksiklikler de giderilince çok daha iyi bir hale geleceğiz.” diye konuştu.

BİZİ BİRLİKTELİK KURTARACAK

Bursaspor taraftarıyla ilgili övgü dolu sözler sarf eden Cüneyt Köz, “Bursaspor taraftarını tüm Türkiye biliyor. Hatta Almanya‘da yaşayan arkadaşlarım da biliyor. Büyük bir taraftar gücüne sahibiz. Taraftarımız inanılmaz ateşli, inanılmaz duygusal. Bursaspor‘a ilk geldiğim günlerde biraz küskünlük, hatta dargınlık görmüştüm. Fakat ilerleyen süreçte, özellikle tahta açıldıktan sonra okuduğum ve gördüğüm kadarıyla herkes elini taşın altına koymaya başladı. Zaten böyle olması lazım. Bu tarz camialar böyle durumlardan birlikte hareket ederek kurtulabilir. Bursaspor‘a yakışan da budur zaten. İlerleyen günlerde biz de daha iyi olacağız, taraftarımız da desteklerini daha da artıracak. ” dedi.

LATO’YA PASI ZAMAN GEÇİRSİN DİYE ATTIM

Eskişehirspor maçında Iasmin Latovlevici‘ye yaklaşık 40 metrelik pas atarak ağlara gönderdiği jeneriklik gole büyük katkı koyan Cüneyt Köz, o pozisyonu anlattı. 27 yaşındaki futbolcu, “Eskişehir‘deki o pozisyonda hocamızın hakkını yememek lazım. Hocamız Lato‘yu o pozisyonda öne gönderdi. Ben kendime uzun toplarda her zaman güveniyorum. Lato‘yu öne giderken gördüğüm anda topu ona doğru attım. Ama ben ona topu atarken, şut çeksin diye değil, biraz daha korner bayrağına gitsin, zaman geçirsin diye attım. O da güzel bir şut çıkardı. Gol de güzeldi, biz de iyi bir galibiyet aldık. İnşallah bu böyle devam eder.” İfadelerini kullandı.

4 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Bu çocuk farklı, samimi, hani şampiyonluk senesinde karakter sahibi futbolcularımız var diyorduk ya, şimdiki kadroyu da öyle görüyorum. Cüneyt iyi oynasın, yıllarca biz de kalksın isterim.

    39
  2. Bi sakin olalım millet hemen adamları göklere çıkartmayın
    2 ağzı laf yapanı, yıldız- en iyi stoper ilan ediyosunuz
    Daha önümüzde 31 LİG MAÇI var bence hepsi de
    FİNAL havasında oynanmalı, bu takıma en çok katkı veren
    İsimler forma giyip sezon sonunda kulüp SÜPER LİGE çıktı ise
    Bu başarı da oyunculara verilecek olan EKSTRA PRİM, ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI,
    TEŞEKKÜR PLAKETİ gibi onore edilip, sezon sonunda bu kadro da kalmayı hakedenler ile
    Yolumuza devam edeceğiz, diğerleri ile de teşekkür edilip yollarımızı ayıracağız.

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu