Görkem Özgür Almanya’ya transfer oldu

Uzun yıllar Yeşil Beyazlı kulübün altyapısında forma giyen 17 yaşındaki Görkem Özgür, Rot Weiss Ahlen ile anlaşma sağladı. Genç yetenek, "Gelişimimi sağlayıp iyi yerlere gelmek istiyorum. Türkiye'ye dönersem tercihim yine Bursaspor olacak" dedi.

Bursaspor altyapısı, yetiştirdiği yeni yıldız adaylarıyla artık Avrupa kulüplerinin de ilgi odağı oldu. Enes Ünal ve Batuhan Altıntaş‘tan sonra bu zincire bir halka daha eklendi. Uzun yıllar Yeşil Beyazlı kulübün altyapısında görev yapan 17 yaşındaki Görkem Özgür, amatör lisansla Almanya temsilcisi Rot Weiss Ahlen‘in yolunu tuttu. İlk olarak 2015 yılında düzenlenen Ege Kupası‘nda Milli Takım formasıyla sergilediği performans ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran genç yetenek, U14, U15 ve U16 kategorilerinde 12 kez Ay Yıldızlı formayı giydi. 1999 jenerasyonuna kaptanlık da yapan Görkem Özgür, stoper ve sol bek pozisyonlarının ardından geçen yıl U19 Takımı’nda ön libero olarak görev yaptı.

Futbol hayatının yanında eğitimine de önem verdiğini bu nedenle Ahlen’e gitmeyi seçtiğini belirten genç oyuncu, gelişim sağlayıp Almanya’da iyi yerlere gelmek istediğini söyledi. Bir dönem Fenerbahçe‘de de forma giyen eski milli futbolcu Erhan Albayrak‘ın teknik direktörlüğünü yaptığı Ahlen’de A takımla antrenmanlara çıkacağını ancak ocak ayına kadar U19 Takımı‘nda forma giyeceğini belirten Özgür, “Profesyonel sözleşmeye ocak ayında imza atacağım. Çocukluğumdan beri hep bir Avrupa hayalim vardı. Şimdi bütün düzenimi değiştiriyorum. İlk hedefim Almanya’da iyi bir yerlere gelmek. İleride inşallah yeniden Bursaspor forması giyerim” dedi.

ENES ÜNAL’DAN DESTEK ALDIM

Ahlen ile anlaşmadan önce 2 hafta Almanya‘da kaldığını ifade eden Görkem Özgür, “Ülke olarak her şey oturmuş, futbolda 5 yıllık sistemleri belli. Bireysel gelişim programları var. Türkiye’de eğitim ve futbol açıkçası çok fazla bir arada gitmiyor. Ben küçüklüğümden beri futbolun yanında eğitime de çok önem verdim. Almanya’da şimdi Yılmaz Vural, Christoph Daum gibi isimlerin mezun olduğu Köln Spor Akademisi’nde okuma imkanı bulacağım. Farklı diller öğreneceğim. Enes (Ünal) ağabey ile de çok fikir alışverişi yaptık. Bana, kendimi geliştirmem açısından çok mantıklı bir tercih olacağını söyledi. Çifte vatandaş olduğum için Bulgaristan Milli Takımı’ndan da bir ilgi var. İleride kararımı vereceğim” şeklinde konuştu.

Türkiye standartlarında en iyi altyapının Bursaspor altyapısı olduğunu belirten Görkem Özgür, “U13 yaş grubundan bu yana çok iyi hocalarla çalıştık. Üzerimde emeği olan tüm antrenörlerime ve transferimin gerçekleşmesini sağlayan menajerim Gökhan Vatansever’e teşekkürlerimi iletmek istiyorum” dedi.

3 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Hayırlı olsun yavrum inşallah başarılı olursun ve başarılı olmuş bir şekilde geri gelir veremediğin katkıyı o zaman verirsin.Biz ,bizden HELALLİK almış bütün kardeşlerimizin başarılı olmasını isteriz.

  2. Böyle gençlerimiz Avurpa’ya gitmek isterdse gönderilmeli, Profesyonel sözleşme imzalayacağında kulübümüze yetiştirme bedeli verilecek değil mi, ne de olsa bu kadar emek ver bedava gitmemesi gerekir, Almanlardan hakkımız olanı almalıyız

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu