2015 böyle geçti!

2015 yılı Bursaspor için oldukça iyi başlamıştı. Şenol Güneş’in yönetiminde ligin en keyif veren takımı olarak gösterilen Yeşil-Beyazlılar, sezonu 6. sırada tamamlasa da taraftarını futbola doyurdu. Türkiye Kupası finalini evinde oynadığı maçta Galatasaray’a kaptıran Bursaspor’da işler sezonun bitmesiyle birden tersine döndü. 

Şenol Güneş depremi

Yeşil-Beyazlı kulübün yönetimi, tüm Türkiye’nin alkışladığı Bursaspor’u ortaya çıkaran teknik direktör Şenol Güneş’le yeniden anlaşma sağlayamadı ve Güneş, Beşiktaş’ın yolunu tuttu. Deneyimli teknik adamın gidişi Yeşil-Beyazlılardaki diğer ayrılıkların da habercisi oldu.

Yaprak dökümü sürdü

2014-2015 sezonunda Bursaspor’da gösterdikleri performansla dikkatleri üzerine çeken Yeşil-Beyazlı futbolcular, transfer döneminin en gözde isimleri oldu. Mukavelesi sona eren Civelli Fransız takımı Lille’in yolunu tutarken, yönetimin tek taraflı opsiyonu kullanarak sözleşmesini 1 yıl uzattığı Belluschi, buna rağmen Meksika’nın Cruz Arul takımına transfer oldu. Bir diğer yabancı futbolcu Cedrid Bakambu ise 7.5 milyon euro bonservis bedeli ile İspanya’nın Villareal takımına imza attı. 

4 futbolcu Fenerbahçe’ye

Kiralık olarak Bursaspor’da 1.5 yıl geçiren ve geçen sezonu gol kralı olarak tamamlayan Fernandao ile sözleşmesinde ”5 milyon TL’ye serbest kalır” maddesi bulunan Şener Özbayraklı, sezon biter bitmez Fenerbahçe’ye transfer oldu. Timsah’tan, Sarı-Lacivertlilere giden oyuncu sayısı bu iki isimle de sınırlı kalmadı. Ozan Tufan, 7 milyon euro’ya, Volkan Şen ise 2.5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Fenerbahçe’ye gitti. Bu futbolcuların yanı sıra genç Enes Ünal da 3 milyon euro bedelle İngiliz devi Manchester City’nin yolunu tuttu.

Güneş’in yerine Sağlam

Şenol Güneş’in gitmesinin ardından Bursaspor’u 2009-2010 yılında şampiyon yapan teknik adam Ertuğrul Sağlam’la anlaşan Yeşil-Beyazlı ekibin yönetimi, hedefini yeniden zirve yarışında yer almak olarak belirledi. 7 as futbolcusunu başka takımlara kaptırmış olan Bursaspor’da, yeni teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ı ise hayli zor bir süreç bekliyordu. 

14 yeni transfer

Kadrosundaki oyuncuların büyük çoğunluğunu kaybeden Bursaspor, hedef küçültmedi ve transferin en hareketli takımlarından biri oldu. 7 as oyuncusunu kaybeden Timsah, tam 14 takviye yaparak yeni sezona başladı.

Transferler heyecan yarattı

Macaristan Milli Takımı’nın kaptanı Balazs Dzsudzsak, Tom de Sutter, Miroslav Stoch ve Isaac Cuenca gibi yıldız isimleri renklerine bağlayan Bursaspor, taraftarını, yıldızlarını satmasına rağmen umutlandırmayı başardı. Ancak bu isimlerin sezon içerisindeki vasat performansları tüm camiada hayal kırıklığı yarattı. 

Sezon kâbus gibi başladı

Yeni bir takım ve yeni bir teknik adamla lige başlayan Bursaspor, takım olmayı ise bir türlü başaramadı. İlk 3 maçta ‘0’ çeken Timsah, galibiyetle 4. haftadaki Gençlerbirliği maçında tanıştı. 

Sağlam 13. haftada gönderildi

Ligin başından beri istikrarı yakalayamayan ve oynadığı futbolla umut vermeyenBursaspor’da 13. haftada Kayserispor’a karşı alınan 2-1’lik yenilginin ardından teknik direktör Ertuğrul Sağlam’la yollar ayrıldı. 

Ertuğrul Sağlam’ın yerine Hamzaoğlu

Yeşil-Beyazlılarda, Ertuğrul Sağlam’la yolların ayrılmasının ardından 14. haftadaki Galatasaray ve 15. haftadaki Osmanlıspor maçlarında takımın başında yardımcı antrenör Ersel Uzgur yer aldı. Timsah bu iki maçtan da yenilgi ile ayrılırken, ardından Bursaspor’un yeni hocası Galatasaray’dan gönderilen Hamza Hamzaoğlu oldu. Hamzaoğlu da Bursaspor’un başındaki ilk maçında Konyaspor deplasmanından boynu bükük ayrıldı.

Timsah Arena nihayet açıldı

2015 yılının ikinci yarısında kâbus dolu günler geride bırakan Bursaspor, senenin son günlerinde ise Timsah Arena’nın açılmasıyla teseli buldu. Stadın açılışında Bursaspor’un yerine Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin aktif rol üstlenmesi ise Yeşil-Beyazlı taraftarların tepkisini çekti.

Yönetimden kongre kararı

Taraftarın satılan oyuncular sebebiyle sezon başından bu yana tepki gösterdiği Recep Bölükbaşı ve yönetimi, kupada Eskişehirspor’la oynanacak maç öncesi olağanüstü kongre kararı aldığını açıkladı. Çalkantılı bir süreç geride bırakan Yeşil-Beyazlılar, 11 Ocak 2016’da yeni başkanını seçecek.

Atatürk Stadı kapılarını kapattı

Bursaspor’un maçlarına ev sahipliği yapan Bursa Atatürk Stadı, ilk yarının son maçı olan Mersin İdman Yurdu karşılaşmasıyla futbol sahnesine veda etti. Tarihi statta son golü Yeşil-Beyazlıların altyapısından yetişen Sercan Yıldırım kaydetti. Bursaspor, ikinci yarıdan itibaren maçlarını Timsah Arena Stadı’nda oynayacak.

sporalemi.com

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu