Bursaspor 232 milyon 101 bin 948 ₺ harcayabilecek!

TFF Kulüp Lisans Kurulu, 22 Haziran 2026 tarihli toplantısında Bursaspor'un da mücadele edeceği 2026-2027 Sezonu 1. Lig Takım Harcama Limitlerini belirledi.

TFF tarafından açıklanan harcama limitine göre Bursaspor‘un 232 milyon 101 bin 948 ₺ harcayabileceği belirtildi.

30 Aralık 2022 tarihinde yürürlüğe giren Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatı‘nın 121. Maddesi kapsamında, Ek XIII’de yer alan usullerle belirlenen 1. Lig Takım Harcama Limitleri şu şekilde hesaplandı.

2026-2027 Sezonu 1. Lig Takım Harcama Limitleri

Sıra Takım Takım Harcama Limiti (TL)
1 Esenler Erokspor 476.173.702 TL
2 Özbelsan Sivasspor 431.132.006 TL
3 Alagöz Holding Iğdır FK 421.039.095 TL
4 SMS Grup Sarıyerspor 328.665.980 TL
5 Sipay Bodrum FK 305.291.101 TL
6 Hesap.com Antalyaspor 232.101.948 TL
7 Zecorner Kayserispor 232.101.948 TL
8 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 232.101.948 TL
9 Bursaspor 232.101.948 TL
10 Batman Petrol Spor A.Ş. 232.101.948 TL
11 Muğlaspor Kulübü 232.101.948 TL
12 Eminevim Ümraniyespor 160.181.601 TL
13 Atko Grup Pendikspor Futbol A.Ş. 158.711.721 TL
14 İstanbulspor A.Ş. 145.094.559 TL
15 İmaj Altyapı Van Spor Futbol Kulübü 139.577.869 TL
16 Özbeyli Bandırma Spor 123.144.131 TL
17 Emre Gökdemir İnşaat Ankara Keçiörengücü 108.181.421 TL
18 Manisa Futbol Kulübü 107.337.579 TL
19 Boluspor 0* (Dosya sunulmadı)

Önemli Notlar:

  • Bursaspor’un Durumu: Bursaspor’un harcama limiti 232.101.948 ₺ olarak belirlenmiştir. Bu rakam; talimatlar gereği üst ligden düşen veya alt ligden çıkan takımlar için uygulanan “diğer takımların ortalaması” yöntemiyle hesaplanmıştır. (Antalyaspor, Kayserispor, Fatih Karagümrük, Batman Petrol Spor ve Muğlaspor ile aynı limite sahiptir).
  • En Yüksek Limit: Esenler Erokspor (476.173.702 ₺).
  • En Düşük Limit: Manisa Futbol Kulübü (107.337.579 ₺) – Dosya sunmayan Boluspor hariç.
  • Boluspor: Kulüp lisans dosyası sunmadığı için harcama limiti tanımlanmamıştır.
  • Artırım İmkanı: Kulüpler, belirlenen bu limitleri transfer dönemleri sonuna kadar belirli gerekçelerle (sponsorluk, oyuncu satışı vb.) Kulüp Lisans Kurulu’na başvurarak artırabilirler.

TFF, 2026-2027 sezonu için kulüplerin cüzdan sınırlarını belirledi. Bursaspor’un önündeki rakam: 232 milyon 101 bin TL. Peki, bu rakam yeşil-beyazlılar için ne anlama geliyor? Bu para sadece bonservis mi, yoksa her şey dahil bir paket mi? İşte taraftarın bilmesi gereken “limit” rehberi…

BURSA – Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulu, futbol kamuoyunun merakla beklediği 2026-2027 sezonu “Takım Harcama Limitlerini” ilan etti. Yeni sezonda 1. Lig’de mücadele edecek olan Bursaspor’un harcama sınırı 232 milyon 101 bin 948 TL olarak tescillendi.

Ancak bu rakamların ne ifade ettiği konusunda çoğu zaman bir kafa karışıklığı yaşanıyor. Gelin, bu karmaşık görünen finansal tabloyu bir gazeteci gözüyle, en yalın haliyle masaya yatıralım.

Bu Bir “Fren” Sistemidir

Öncelikle şunu netleştirelim: Harcama limiti, bir kulübün zenginliğini değil, “borçlanma sınırını” gösterir. TFF bu sistemle kulüplere diyor ki; “Gelirinden çok daha fazlasını harcayıp, kulübün geleceğini ipotek altına alma.” Yani bu rakam, Bursaspor’un profesyonel futbol A takımı için sezon boyunca yapabileceği tüm harcamaların tavan fiyatıdır.

232 Milyonun İçinde “Yok Yok”

Taraftarların en çok düştüğü yanılgı, bu paranın tamamının yeni transferlere ayrıldığı düşüncesidir. Oysa madalyonun öteki yüzü oldukça kalabalık. Bursaspor’un önüne konan bu 232 milyon TL’lik limitin içine şunlar dahil:

  • Kadroda bulunan tüm oyuncuların maaşları ve maç başı ücretleri.
  • Yeni transferlere ödenecek imza paraları.
  • Menajerlere giden komisyonlar.
  • Alınan oyuncuların bu sezona sarkan bonservis taksitleri.
  • Teknik direktör ve ekibinin maliyeti.

Yani özetle; sahaya çıkan ayakların ve kulübedeki aklın toplam maliyeti bu rakamı geçmemeli.

Limit Nasıl Artar? “Satmadan Almak Zor”

Peki, bu limit Bursaspor’a yetmezse ne olacak? İşte burada yönetimlerin mahareti devreye giriyor. Eğer yönetim “Biz daha büyük oynamak istiyoruz” derse, limitini artırmak için üç ana yolu var:

  1. Oyuncu satışı: Kasaya girecek her transfer geliri, limiti yukarı çeker.
  2. Yeni sponsorluklar: TFF’ye sunulacak ek gelir dosyaları nefes aldırır.
  3. Maliyet düşürme: Yüksek maaşlı oyuncularla vedalaşarak yeni transferlere yer açmak.

Önemli Not: Limit = Zenginlik Değildir!

Listeye baktığımızda bazı kulüplerin limitinin Bursaspor’dan yüksek, bazılarının düşük olduğunu görüyoruz. Şunu unutmamak gerekir; yüksek limit o kulübün kasasının parayla dolu olduğu anlamına gelmez. Bu rakam tamamen kulübün gelir-gider dengesi, geçmiş borçları ve finansal disipliniyle ilgili bir hesaplamadır.

Bursaspor, 232 milyon TL’lik bu rotada hem ekonomik dengeleri korumak hem de sahada başarılı olacak bir kadro kurmak gibi zorlu bir denklemi çözmek zorunda. 15 Aralık tarihine kadar yapılacak ek başvurularla bu rakamların revize edilmesi mümkün olsa da, şimdilik Bursaspor’un transferdeki “mali anayasası” bu rakamlardan oluşuyor.

15 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Bursasporumuz’un önüne konulan engeller bunlar anlayın. Tribünden kar topu atarak durduramadılar, sahadaki hakemle durduramadılar, mali frenleme getirerek durdurmaya çalışıyorlar. Utanmasalar sezona puan silme ile başlatacaklar. Çatlasanız da patlasanız da #BizŞampiyonOlacağız

    1. @Artvinli yorumuna yanıt olarak

      Ne yaşıyorsun sen bütün takımlara var limit bir bursaya mı var. Sponsorluk imzala oyuncu sat arttır. Gelirin varsa harcarsın bu kulüp hep fazla harcadığı için bu hale geldi

      1
      3
  2. Biz tff den gelen limite göre değil kasamıza göre hareket ederiz. Cok para harcamadan kaliteli ayaklara sahibiz şükür. Zaten her galibiyet ve beraberlik kasaya gircek para demektir. Başkan finansal olarak zora girmeyecek hamleler yapip süperlige borçsuz cikaracak inş. Zaten borçsuz kulüp olunca limit olsada olmasada bu taraftar önünde oynamayacak veya BURSASPORDA gelmeyecek oyuncunun futbolcugundan şüphe ederim.

    7
    1
  3. Yapacak olan el altından zaten yapıyor 5 milyonluk işi 25 milyona yaptırıp 15 milyonu cebine indirenlerden çok çekti bu şehir, bu ülke. Menajer denen kavram ortadan kalksa futbol (ve diğer sporlar) çok rahatlayacak.

    7
    1
  4. Bu ne saçma iş böyle. Muglaspor ile biz birmiyiz. Sponsorluk falan diyorsunuz vsr ya iste matli Uludag vs. Bunlari gösterip limitin artması lazım. Ayrica listede mardin yok unutulmuş sanırım.

    2
    4
  5. çok bilmiş taraftarlar kayserispor ile antalyasporun transfer yasağı var diyorlardı. ne oldu. yok muymuş. ne oldu her zaman ki gibi onda da mı fos çıktınız.

    2
    4
    1. @fff yorumuna yanıt olarak

      Koyulan limit transfer yapabilir anlamina gelmiyor halihazirda kadro ve teknik heyete bu parayi verebilirsin ancak diyor…..

      1
      2
      1. @Bs320 yorumuna yanıt olarak

        yapma ya hmm. sen hiç baktın mı antalyaspor transfer yapmış mı yapmamış mı. bi baksana yapmadılarsa yapamadılarsa bana da söyle olur mu. :)))

      2. @Bs320 yorumuna yanıt olarak

        bi zahmet kayserisporada bak ona da yasak diye zırvalıyordunuz ya. anntalya ile kayseriye bi bakar mısın transfer yapmışlar mı. bekliyorum bi bak hele bilgi ver bana cahilim ben üstadım :)))

  6. FB GS BJK bu takımlara koyduğumuz limitler ne alemde ey Federasyon. Belki de dünyanın en borçlu 3 kulübü bunlar. İşte bu yüzden futbol bir arpa boyu ilerlemiyor bu ülkede.

  7. Enes çelik tarafından açıklanan bilançoda 2. Ligdeki geçtiğimiz sezonun sportif faaliyet giderleri yani bu sezon 232 milyon limit konulan harcama kalemi 421 milyon TL olarak açıklanmıştı. 2. Ligde 421 milyon TL harcamışken 1. Ligde 232 milyon mu harcayacağız bu nasıl iş? O zaman ya bizim geçen sene harcadığımız para akıl almaz derecede yüksek ya da bu limit inanılmaz düşük. Zaten 421 milyonu gördüğümde aklım almamıştı 2. Ligde nasıl bu kadar para harcanır diye.

    1
    2

Bir yorum yazın

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu