İnegöl Bursaspor Taraftarları Derneği’nden tepki

İnegöl Bursaspor Taraftarlar Derneği hafta sonunda Amed - Bursapsor maçında yaşananlar sonrasında kamuoyu açıklamasında bulundu.

İnegöl Bursaspor Taraftarlar Derneği‘nin açıklaması şöyle;

Öncelikle Mersin’deki Polis Evi’ne yapılan hain saldırıyı lanetliyor, şehit olan polisimiz Sedat Gezer’e Allah’tan rahmet diliyoruz. Şehidimizin ailesine ve tüm ülkemize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Bursaspor’umuz da 25 Eylül Pazar günü Diyarbakır’da, TFF 2.Lig temsilcilerinden, aslında ismini anmak istemediğimiz ancak yaşananlardan dolayı deklare etmenin daha iyi olacağına inandığımız Amed Sportif Faaliyetler takımı ile bir müsabakaya çıkmıştır.

Geçmişten gelen ve Bursa’nın ve Bursaspor’un vatanperver duruşuna yönelik düşüncelerinden dolayı nefret duyduğunu her ortamda belli eden bu takımla aynı grupta mücadele edilmesinin yanlış olduğu, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından açıkça bilinmesine rağmen, bu özel durum görmezden gelinmiş, talepler reddedilmiş ve sadece polisiye önlemler alarak, deplasman taraftarını yasaklayarak, yaşanılası olayların önüne geçilebileceği düşünülmüştür.

Merkez Hakem Kurulu’nun, Milli maçlar sebebiyle tatil olan dönemde, böylesi kritik bir maça elindeki en acemi hakemi ve ekibini görevlendirmesinin ise bir açıklaması yoktur. Ortamdan etkilenen ve talimatları yerine getirme cesareti gösteremeyen hakem heyeti de bizim adımıza hayal kırıklığıdır.

Daha sahaya ayak basar basmaz polis kordonuna alınmak zorunda bırakılan takımımız, her türlü yabancı maddenin, hakaretin ve küfrün bulunduğu ortamda müsabakayı bitirmeye alenen zorlanmıştır.

Maç öncesi ve maç sırasında, futbol talimatlarına göre bir maçın oynanmaması adına her türlü olay gerçekleşmişken, TFF gözlemcileri ve temsilcilerinin, sahadaki hakem heyetinin, yönetimimizin tüm ısrarlarına rağmen maçı devam ettirmesi Türk futbolu adına büyük bir skandaldır.

Sahaya atılan kesici, yaralayıcı maddelerin hakemlere isabet etmemesi midir maça devam edilme sebebi? “Kan yok, maça devam.” mıdır bunun adı?

Diyarbakır’daki maçın o şartlar altında oynatılmaya devam edilmesi TFF’nin büyük bir aciziyet içerisinde olduğunun kanıtıdır.

Ama bu tip olaylara göz yumuldukça daha beter, bizleri de daha çok üzecek olaylara yol verildiğinin bilinmesini istiyoruz. Sahasında daha önce de belli şiddet eylemleri gerçekleşen bu tip bir takıma karşı alınmayan duruş ve verilmeyen cezalar, ilerleyen zamanda ülkece üzüleceğimiz vahim olaylara sebebiyet verebilir.

Tribünlerinde başka bir ülkenin topraklarındaki bir bölgenin bayrağı olduğu için yasal olduğu savunulan ama aslında terör örgütünün sözde hayallerini temsil eden paçavraların varlığı bile bizleri rahatsız etmiştir.

TRT’nin yayınlamadığı ya da yayınlayamadığı maçımızda kim bilir bizlerin gözünden daha neler kaçmıştır?

Böylesi bir ortama giden takımımızı ve yönetimimizi yalnız bırakan Bursalı siyasileri de parti gözetmeksizin kınıyoruz.

Milletvekillerimiz, il başkanlarımız topluca orada bulunsaydı, o saha olaylarında maçı iptal ettirebilir ve oyuncularımızı 90 dakika boyunca o işkenceye maruz bırakmayabilirlerdi.

O ortamda yalnız bırakılan yönetimimizin, tüm çabaları, yalnız bırakıldığımızı gören yetkililer tarafından önemsenmemiştir.

Biz İnegöl Bursaspor Taraftarları Derneği olarak, yaşanan futbol dışı tüm olayları, bu olayları körükleyenleri, bu olayların görülmesi ve duyulmasını engelleyenleri, ulusal basında sahaya atlayan bir futbolcuyu günlerce konuşan ama bu yaşadıklarımıza bir saniye bile yer vermeyen ulusal basınımızı da kınıyoruz.

Öfkemizi, kızgınlığımızı hiç soğumayacak şekilde saklayacağımızın ve günü geldiğinde yaşananların hesabının sorulması adına hukuki tüm süreçleri takip edeceğimizin, sportif ve milli değerlerimizle bu soruna karşı gereken mukavemeti göstermekten asla geri durmayacağımızın bilinmesini isteriz.

Saygılarımızla…

İnegöl Bursaspor Taraftarları Derneği

11 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Bunlar bursa dan once inegöle gelecek herhalde gel pkk spor gel hertürlü kucağımıza düşüyorsun bakalım seni kim kurtaracak

    43
    3
    1. @Kmx yorumuna yanıt olarak

      inegölspor amed maçı kasım 27 de bursaspor amed maçı şubat 12 sinde gelsinler bakalım inegölde neler yapıyoruz

      31
      3
  2. Bu Teröristlerin yaptığının aynısını veya sahaya ufacık bir şey atarsak zarar görürüz. stadta gençlerimizi coşturalım terörü lanetliyelim takımızı destekleyelim ama teröristleri istediği gibi taşkınlık yapmayalım arkadaşlar

    35
    4
    1. @rasimc82 yorumuna yanıt olarak

      Adamlar Bursaspor değil TÜRK, düşmanı, bunu anlamak zor değil. Sana gittigin her yerde soykirim ve zulüm var amed pkk köpeği, Bursa ile uğraşmak senin ne haddine, gel bakalım köpek amed.

    2. @rasimc82 yorumuna yanıt olarak

      Arkadaşım çok haklısın bir sadece stadı full doldurup bayraklarla takımımızı desteklersek taşkınlık yapmazsak haklılığımız tüm Türkiye tarafından tescil edilir

      23
      2
  3. Eğer amed değil başka bir takım olsaydı ve ülkenin batısında oynansaydı bu maç, bu olaylar olmazdı. Polisin müdahalesi çok farklı olurdu, maç durdurulur hatta tatil edilirdi. Bu tamamen siyasi çıkar uğruna küçücük çocukların psikolojisini, canını hiçe saymaktır. Unutmayın ki bu çocuklar da oy kullanacak! Nasıl olsa bizde, kalemiz (!) gözüyle baktığınız ve elinizde kalan son büyük şehire ( 5 büyük şehirler arasında) ve insanlara yapılan ayıptır. Yarın öbür gün spor müsabakasında değil de bizim haklarımızı da hiçe saymayacağınız ne malum? Bu yapılan ayıptır. Spordan siyasetin uzaklaşamayacağını herkes bilir ama ayar kaçınca neler oluyor işte hep beraber görüyoruz…

    21
    5
    1. @Taraftar93 yorumuna yanıt olarak

      Sevgili Bursaspor’lular bizler kimiz burayı okuyan burada yorum yazan kaç kişiyiz binler miyiz milyonlar mi bakın bir şehri bu hallere düşürüldü bunu a partisi b partisi yaptı muhabetti değil artık yok şu iş adamı yok bu gazeteci de değil futbolun güzel yanı maçta yanında oturan in hangi siyasi hangi kimliği kişiliği olduğuna bakmazsın işte bu şehir tüm yükü 16 21 yaşındaki çocuklarin omzuna bu yükleri yükler ise tüh olsun hepimize hani hep elestiririz amigo Selim i ama bu şehrin dinamitleri siyasetçileri kelli felli aileleri o büyük yazar cizercileri amigo Selim kadar olamadınız şimdi yüreğinde bu ülke bu şehir bu arma insanlık sevgisi olan her Bursa da yaşıyan bu haftaki maça gelir hadi mesele amed maçını bekleme tüm ülkeye göster doldur o stadyumu bu şehir için yaşadığın şehre sahip çık yok siyasetmis yok zengin mis yok o mahalleden mis i bırak gel maça görsün herkes bu şehir başka şehir sen sahip çık 16 lim genç fidanlara

      14
      2
  4. bursadaki maç her ne zorlama olursa olsun mademki canlı yayınlanması ev sahibi klübün elinde , kesinlikle canlı yayınlanmayacak hatta elinde kamera olan kimse stada alınmayacak , eğer yönetim maçı cxanlı yayınlatmayacak basireti gösteremeyecekse şimdiden istafa edip gitsin , 12 şubatta onlarda arenada 45 bin kişi ile başbaşa kalacaklar , bakalım dizlerinde çözülmeyen ne kadar bağ varmış onların o gün sayacağız.

    17
    5

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu