Bu futbolcular ancak kumda oynar

Olay Medya Spor Yazarı Erdal Akçay'ın köşe yazısıdır.

Yok ya bu takım bu şehri kahrından öldürür…

Daha sezon başından itibaren yapılan zincirleme hataların sonucunda öyle bir noktaya geldik ki Süper Lig’in 5. şampiyonu apoletli takımı Bursaspor 1.Lig’de küme düşme hattında debelenip duruyor.

Bu sezon 4. teknik direktörü değiştiriyorsun ama futbol anlayışın bir milim bile ileri gidemiyor.

Menemen ve Gaziantep FK kupa maçlarında ağızlara çalınan bir parmak balın da sahte olduğu dün İstanbul’da ortaya çıktı.

Yeni yılın ilk maçına çıkıyorsun, kazanıp moral bulman ve camiayı yeni hedefler için umutlandırmak gerek ama nerde…

Ortada tam bir ruhsuzlar ordusu var.

Kimse kusura bakmasın ama bu futbolcu grubuyla Bursaspor’un bırakın play-off’u ligde kalması bize çok zor. Hayal aleminde gezmeyi bırakıp, gerçeklerle yüzleşmeli bu kulübü idare edenler. Borcu 1 milyar lirayı aşmak üzere olan şanlı Bursaspor’un tarihin tozlu raflarına sürüklemeye kimsenin hakkı yok.

Adanaspor, Ognjen Ozegovic, Samed Ali Kaya, Serdar Özkan ve Orkan Çınar’ı postalamış, Ahmethan Köse ve Kadir Keleş sakatlıkları, kaleci Karacic ile stoperler Donkor ve Evren Korkmaz Covid-19’a yakalandıkları için Bursaspor’a karşı oynayamıyor. Adana’nın önemli eksiklerine karşın Bursaspor kazanma adına ne yapıyor kocaman bir hiç.

Bir takım maç kaybetmek için ancak bu kadar mücadele eder her halde.

Gaziantep FK kupa maçındaki kadrodan kaleci Canberk ve Namık’ın yerine Erhan ile Matavz’ı 11’e monte eden Tamer Tuna belki oyunu tutup, ikinci yarıda yapacağı hamlelerle skoru almak istedi ama hamlede çok geç kaldı.

Çöpe giden ilkyarının ardından Kaleci Erhan’ın büyük hatası sonucu yenen gol yetmezmiş gibi 54’te Taha Altıkardeş’in rakip sahada yaptığı müdahaleyle kırmızı kart görmesi akıl alır gibi değildi.

Hayalet santrfor Matavz’ın kaçırdığı golün ardından bu kez Erhan-Onur ikilisinin başrol oynadığı ikinci yenen gol Adanaspor’a büyük ikramiye oldu. Bunlar yetmezmiş gibi başlangıcı ofsayt olan, faul bile verilmeyecek pozisyonun Turgut Doman tarafından ceza sahası içine taşınıp penaltıya hükmedilmesi komediydi.

Klas ayak Massimo Bruno attığı şık golle Bursaspor’un değişmez isimlerinden biri olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

Bu yenilgiyle rakibini play-off potasına sokan Bursaspor kendisini ise iyice ateşe atmış oldu.

Bu futbolcu grubu ancak kumda oynar… Onun için bugünden tezi yok gerekli takviyeler bir an önce yapılmalı. Aksi taktirde BB Erzurum maçında geri dönüşü olmayan bir yola girebiliriz. Bundan da kuşkusuz Bursaspor zararlı çıkar.

19 Yorum Onay bekleyen yorum yok

    1. @harbici yorumuna yanıt olarak

      Tamerin ne suçu var yönetim belli ki para ödemiyo futbolculara onlar da maçları sabote ediyor. 5. Teknik direktör olmuş hala teknik direktörlere sallayın siz bu kafayla devam. Pertev denen zırtapoza ve futboldan bi haber nikah şahidine laf etmeyin süper lig hocasını beğenme sonra. Bu hocayı da levent kızıl olmasa getiremezlerdi bunlar yine özcan salattiye kalırdık

      42
      12
      1. @bursayildirim16 yorumuna yanıt olarak

        Abicim Tamer hocanın suçu yok
        Adam ne yapsın Takımda ruh yok ruhsuzluk almış başını gitmiş
        Bu saatten sonra ne yaparsan yap
        Hiç bir fayda etmez kısacası biri bizi durdursun mağlesef bir alt lige düşüyoruz şimdiden geçmiş olsun .
        Sevgili renkdaşlar.

      2. @bursayildirim16 yorumuna yanıt olarak

        Salla kardeşim bakalım yere göğe sigdiranadiginiz Tamer kaç puan alır bu kadro ile. Bu takımdan kaç oyuncu diğer takımlarda oynar. Kafanız başar mi bilmem. Erhan. Zalazar. İsmail başka yok

        1
        2
        1. @harbici yorumuna yanıt olarak

          Kadroyu ben de beğenmedim özellikle sağ bek ve batuhana hiç katlanamadım ama sorun teknik direktörde değil oyuncuların hiçbirinde ruh kalmadı bunun sebebi de yönetim. Hem futbolculara racon kes hem paralarını ödeme. Sezon başı her gün twitler takım yemekleri. Sonra 2 maç kaybedince pis hasan kötü aykut rezil emirhan beceriksiz mustafa er hain ismail ruhsuz burak. E anasını satıyım bu futbolcular geçen sene de para almıyodu ama takır takır oynuyolardı hepsi mutluydu takım otobüslerinde makara yaparak video atıyolardı. Hem parasını ödemicen hem de racon kesçen he yok öyle bi dünya

          21
          1. @bursayildirim16 yorumuna yanıt olarak

            yönetim suçlu ok. sezon başında 1 tanesi elinin altına taşı koydu mu ? koymadı o zaman boş yapmayacaklar. adam şimdi çıkıp gitse yine gelen biri olmayacak.

  1. Ulin, halâ “gerekli takviye!!!” denmiyor mu?.!

    Ulen, bir de spor yazarı, yani futbol adamı olacaksınız.

    Uleyn, dünya da her sene 4-5 antrenör. 20-25 futbolcu değiştirip başarılı olmuş bir kulüp örneği var mı???

  2. Herkes başkana methiyeler duzerken ben 10 yil önce avm onunde mısır satan bir adamın bir anda zenginlesip kulübe baskan olmasını hiç anlamayıp bu işin sonunun kötü olacağını hep yazdim..en başından beri.hala da birseyler döndüğüne inanıyorum.. haaa başkanı istifaya davet eden teksas denen gurubun da acilen kendini fesih etmesi gerekiyor.tum tribünlerin inadina teksas diye bağırması da bir tribün faciasidir .

  3. Topçu maçı kazanmak için çıkmıyor sahaya maçı tamamlamak için çıkıyor bu ligin en kaliteli takımı bizde bence ama topçu oynamıyor nedenini bilmiyorum nedenini çözün bu takım bütün maçları alabilecek kalite var ama topçular oynamıyor

  4. Kazanılan maçlara bakınca bu takım isterse oynayabiliyor diyorsun.Ama kazanma ihtimali yüksek maçlarda da hüsran yaşanınca ister istemez bir sorun varki bu iş böyle oluyor.
    YÖNETİM,

    TEKNİK EKİP,

    FUTBOLCULAR.

    Bu üçü ne yapıp edecek bu armayı hakettiği yere getirmek için terinin,emeğinin sonuna kadar sarfedecek ki bizleri kahırdan kurtarsınlar,kendi işlerine,şereflerine halel getirmesinler.

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu