4 Eylül 2026 Cuma

Son dakika

Reklamlar

Böyle golcün varsa…

Bursadabugün.com Spor Yazarı Çetin Sabırlı’nın Bursaspor – İstanbulspor maçı köşe yazısıdır.

Böyle golcün varsa…

Bursaspor ligin 5. haftasında sahasında konuk ettiği İstanbulspor‘u özellikle ikinci yarıda oynadığı üstün futbolla sonuca gitmesini bildi.

Bursaspor : 4 İstanbulspor : 0

Maçın oyun olarak değerlendirildiğnde başından sonuna kadar üstün futbol onayan tarafıydı Bursaspor. Ancak ilk yarıda sonuç alma konusunda büyük sorun yaşadı.

İlk yarıda bu kadar üstün oynayıp, pas alış verişinde topa hakim olup, ceza sahasında etkili olamamak düşündürücüydü. Şut atma ve isabetli orta yapma konusunda cesaretli olup sorumluluk almaya çalışan futbolcuyu pek göremedik.

İlk yarın son bölümünde topla buluşamayan Kelechi Iheanacho, bu sorumluluğu aldı ve kalitesine yakışır bir gol atarak resmen “ben buradayım” dedi. İlk yarı bu golle sona erdi.

İkinci yarı camianın beklediği takım sahadaydı desek abartı olmaz. Hem oyun üstünlüğü devam etti hemde sonuç alma konusu da halledilmiş göründü.

Bu maçın yıldızı Kelechi Iheanacho olduBu futbolcu klas, bu futbolcu kaliteli, bu futbolcu tam bir golcü. Aman nazar değmesin diyelim. Sezon başından beri yazıyorum bu futbolcuyu daha fazla topla buluşturmak gerekiyor. Böyle santraforun olursa şampiyon olursun.

Rakip İstanbulspor’a gelince maalesef küme düşme adayı olurlar. Rakip kaleye gidemeyen ve rakip defansı rahatsız edemeyen bir takım görüntüsündeydiler. Maç 4-0 bittiyse bu sonuç bile onlar için iyi bir sonuç oldu diyebiliriz.

Bu maçı lig için kıyaslama maçı olarak kabul etmek pek doğru olmaz. Ancak hedefe giden yolda 3 puan alarak rakipleri geçmek ve süprizlere imkan vermemek adına önemli görülebilir.

İkinci yarı sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan Amine Boutrah biraz endişelendirdi. Yarın çekilecek MR sonucuna göre bilgilendirme yapılacaktır.

Ligde haftalar ilerledikçe lig mücadelesi de kıvamını almaya başladı. Takımların güç seviyeleride ortaya çıkmaya başladı. Burada şunu söylemek gerekiyor ki Bursaspor haftalar ilerledikçe Süper Lig takımı görüntüsü vermeye başlıyor.

Yarın sona erecek yaz transfer döneminde bir transfer haberine şahit olabiliriz. Maç öncesinde başkan Enes Çelik bir futbolcu ile görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Bu kanat forvet olursa ihtiyaca karşılık verecektir diye düşünüyorum. Bir gün önceki köşe yazımda bu konu ile ilgili gelişmeyi sizlerle paylaşmıştım. Transfer konusu cuma günü açıklanacak diyerek Avrupa‘da futbolcu taraması son aşamaya geldi diye yazmıştım. Yarın ola hayır ola.

Son bölümde stadyum ambiansından bahsedeceğim. Resmen şov vardı. Coşku nirvana yaptı. İddia ediyorum seyirciyi seyretmek için ekran başına geçen yüzbinlerce futbol sever vardır. Bu ortam kıskandıracak düzeyde gelişiyor. Bu destek ve taraftar coşkusunda top aynamayacak bir futbolcu olacağını sanmıyorum.

Pazartesi günü Manisa deplamanında yine 3 puan almayı hedefleyen bir Bursaspor izleyeceğiz. Ritmini yakalamaya başlayan yeşil beyazlılar bugünkü ikinci yarı gibi oynarsa güle oynaya şehre döner. Yalnız her rakibe saygı duyarak ve ciddiye alarak oynamak gerekiyor. Futbol asla hata kabul etmez, rakibi hafife almaya fatura keser.

İyi başladık, iyi gidiyoruz. Aynen devam takım…

Yazarlar

Önerilen İçerikler

Tümünü gör
Reklamlar

1 YORUM

Ali-Veli-Deli profil fotoğrafı

Adam demir gibi ayakta duruyor.. kimseye yikamıyor Maşallah. Arkadaşın biri geçenlerde buraya yazmıştı. Ass oyunlardan biri sakatlanınca nolucak. Allah’ım korusun.. İnşallah Zor sakatlık lar yaşamaz takım. Burdan butraya büyük geçmiş olsun acil şifalar… Çabuk yeşil zeminlerde geri dönersin İnşallah! Adamım ARSLAN gibi yüreği var!!

0

Yorumunu paylaş

Onay sonrası yayınlanır0 / 3000