Bir istikrar var ama durumu belirsiz

Bursaspor, 2014/15 sezonunun ardından, 5 dönem sonra ilk kez sezona başladığı teknik direktör ile süreci tamamladı. Sözleşmesi 31 Mayıs'ta sona erecek Mustafa Er'in geleceği ise, belirsizliğini koruyor.

Son yıllarda başarıdan uzak bir görüntü çizen, Süper Lig‘den düşmesinin ardından TFF 1’inci Lig’deki ikinci sezonunda da üst lige hasret kalan Bursaspor, 5 sezonluk aranın ardından teknik heyet bazında istikrar yakaladı. 2014/15 sezonunda teknik patron Şenol Güneş ile başladığı sezonu bitiren yeşil-beyazlı kulüp, geçen onca sürenin ardından ilk kez bu sezon Mustafa Er ile başladığı sezonu tamamladı.

GÜNEŞ DÖNEMİ SONRASI KARANLIK

Güneş döneminde ligi 6’ncı sırada bitiren, kupada ise final oynama başarısı gösteren Bursaspor, sonraki yıllarda önlenemez bir düşüşe geçti. Ertesi sezona Süper Lig şampiyonluğu yaşadığı Ertuğrul Sağlam yönetiminde başlayan Bursaspor, olumsuz sonuçların ardından Sağlam ile yollarını 13’üncü haftada ayırdı. İlk yarının son haftası takım Hamza Hamzaoğlu‘na emanet edilirken, sezon da 11’inci sırada tamamlandı. Kupaya ise Son 16 Turu’nda veda edildi.

MUSTAFA ER, SÜPER LİG’DE TUTTU

2016/17 sezonu Hamzaoğlu yönetiminde başlarken, ikinci yarının başlarında deneyimli teknik adam ile yollar ayrılarak göreve Mutlu Topçu getirildi. Topçu ise, 10 maç takımın başında yer aldı. Ligin bitimine 5 maç kala bu kez Adnan Örnek göreve gelirken; 4 maçın da kaybedilmesiyle Bursaspor, ateş hattına geriledi. Son maçta takımın başına Mustafa Er, deplasmandaki Trabzonspor galibiyetiyle takımını Süper Lig‘de tutmayı başardı.

BİR KEZ DAHA GÖREVDE

Düşme tehlikesi yaşayan Bursaspor, yabancı teknik adama yönelerek 2017/18 sezonuna Paul Le Guen yönetiminde başladı. Ancak Fransız teknik adam ile de yollar ayrılırken, son 6 maçta bir kez daha takımın başına Mustafa Er geçti. Bu süreçte alınan 2 galibiyetle Bursaspor, düşme riskini ortadan kaldırarak sezonu 13’üncü sırada bitirdi.

SÜPER LİG’E VEDA EDİLDİ

Süper Lig’e veda edilen 2018/19 sezonu ise Bursaspor için Samet Aybaba yönetiminde başladı. Arzulanan başarıdan uzak kalınınca, çare yine teknik direktör değişikliğinde arandı. Ligde sezonun bitimine 7 maç kala göreve Mesut Bakkal getirildi. Ancak Bakkal yönetiminde de 9 puan toplayan Bursaspor, küme düştü.

ÖNCEKİ SEZON 3 FARKLI TEKNİK DİREKTÖR

Uzun bir aranın ardından TFF 1’inci Lig’de mücadele verecek olan Bursaspor, 2019/20 sezonuna ise Yalçın Koşukavak yönetiminde başladı. 15’inci hafta sonrası Koşukavak ile yollar ayrılırken, görev İbrahim Üzülmez‘e teslim edildi. Ancak, Üzülmez yönetiminde de olumsuz sonuçlar sonrası bu kez bitime 5 maç kala İrfan Buz göreve getirildi. Buz yönetiminde de Play-Off’a kalmasına karşın, Yarı Final ayağını kaybeden Bursaspor, Süper Lig umutlarını erteledi.

SÖZLEŞMESİ SONA ERİYOR

Mustafa Er yönetiminde bu sezon genç oyuncu ağırlıklı bir kadro ile mücadele veren Bursaspor, ligi 10’uncu sırada tamamlarken, kupaya da Son 16 Turu’nda veda etti. Ancak genç teknik adam, camianın güvenini kazandı. Sözleşmesi 31 Mayıs’ta sona erecek olan Er’in, geleceği ise belirsizliğini koruyor. Bursaspor‘da kongre 5 Haziran tarihine ertelenirken, başkan seçiminin ardından genç teknik adamın geleceği şekillenecek.

55 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. şahsen mustafa er başarılı değil bursaspor bu kadro genede play off zorlamalıydı mustafa er yüzünden sürüyle puan kaybettik adamda taktik yok başarı diyorsunuz trabzon maçı belli adamlar fazla basmadı gerçekçi olalım adam sonraki geldiğinde 3 puan alsa ligde kalacaktık ve o olmasaydı bile illa alınırdı mustafa er kendini geliştirmeli kırşehir bile adamı başarısız diye kovdu bizde oradan bile kötü yönetti adam bursasporlu diye kötü oluncada arkasında olmamak lazım kötüye kötü demek lazım bursaspor çıkması için şart bu gerçek teknik direktörlere yönelmek lazım

    95
    62
    1. @osmangazi92 yorumuna yanıt olarak

      Birader sen bi Bakırköy’e görün .Baksana Mustafa hoca senin aklını fena almış.Bu kadar vicdansız olmak içim ya akli dengen yerinde olmayacak yada süzme .. neyse anladın sen onu.Belki sende ikisinde vardır.

      1
      1
    2. @osmangazi92 yorumuna yanıt olarak

      Kardeş vicdanlı konuşun
      Yapmayın böyle adamda kadro mu vardı
      Transfer mi yapıldı
      Bursa destek mi verdi
      Küme düşmeyi bekliyorduk biz bu sene

      5
      1
    3. @osmangazi92 yorumuna yanıt olarak

      herkes çöküşü yönetim, siyaset, 1060, hoca, futbolcu, ıvır, zıvır, kıl, yün, falan, filan diyor ama esas sorumlu taraftardır.

      herşey rahmetli yazıcıyı istifaya davet etmeler, ültimatomlar vermeler, protesto amaçlı tribünleri boşaltmalarla başladı.
      oysa başkan, kulübü şampiyon yapmış. 5 sene aralıksız avrupaya götürmüştü.

      düşüş, daha sonra şenol güneşle devam etti.
      oysa şenol güneşin takımı, A- milli takıma en çok oyuncu vermiş. ligin en fazla golünü atmış, gol kralını çıkarmış. ulusal medyada en fazla övgü alan ve konuşulan takımdı.
      ama altıncı oldu, ne kupa, ne avrupa denip medya ve taraftar tarafından başarısız bulundu.
      finalde kupayı trabzon için bilerek gs ye bıraktı.
      maçlara mavi pantolon borda ceketle çıkıyor denip küstürüldü.
      serdar aziz sakat numarası yapıyor, ozan tufan babasının durumunu göstererek sözleşmesinde iyileştirme istediği için sahada ağlatıldılar.
      hepsinden daha kötüsü, paso ligi protesto bahanesiyle o muhteşem takım rakipleri karşısında sap gibi ortada bırakıldı.
      o takımı bölükbaşı sattı, dağıttı deniyor. bence öyle değil. şenol güneş ve futbolcular ”BU TARAFTARLA BURADA BİR ŞEY OLMAZ DEYİP ADETA KAÇTILAR!”
      haa, buradan da kimse beni bölükbaşıcı falan ilan etmesin. adamı tanımam-etmem. ben burada sadece inandıklarımı yazıyorum.

      son olarak da hamzaoğlu dönemi. takım o sezonun ilk yarısını ya dördüncü ya da altıncı bitirmiş. ama taraftar yine şımarık. yok hamza gs ye atılan gole sevinmedi. yok burası akhisar değil! yok bilal dışarı! yok merter kenara, yok şamili alana bilmem kim yanında bedava!
      hiç unutmuyorum ölüm kalım maçlarından biriydi. tribünler sakhoyu çağırıyor. adam motivasyon olayı sanıp gidiyor bi de ne duysun yığınla küfür.
      yahu arkadaşım elin oğlu çeker mi senin kaprisini? adam profesyonel, sen mücadele ediyor sanırsın. ama bilinçli olarak basit bir pozisyon hatası yapar, takım yemeyeceği golü yer. atacağını atamaz.
      ben iddia ediyorum, bu takımı bu hale yazıcı sonrası gelen yönetimler, yerel medya ve taraftarı düşürdü.
      bu konuda bunların üçü de aynı oranda suçlu ve sorumlu.
      ancak en fazlada taraftar…

      5
      3
    4. @osmangazi92 yorumuna yanıt olarak

      yahu arkadaş gercek teknik direktör diye bi şey yazmısın o nasıl oluyo bize bi anlatsana mustafa er 5 kuruş para almadan yaptı bu işi ve gayet iyi yönetti veya sen bir isim verde kimmiş mustafa erden iyi olan teknik direktor ben cok merak ettim sanrım senin bursasporun durumundan haberin yok başkansız bir takımla playof zorladı senin beğenmediğin kişiler bize bu sezonu yaşatan gençlerimize ve mustafa ere helal olsun küllerimizden doğduk dünyada gündem olduk

      6
      2
    5. @osmangazi92 yorumuna yanıt olarak

      Kardeşim…sen bana anlat bakim . Ertuğrul sağlam, Şenol hocadan sonra hangi hoca bursamızda başarılı olmuş?

      Hangi parayla iyi hocayı Bursasporumuza getirebileceksin..?
      Ceyran faturasını bile odüyemiyen Bursaspora..

      Dünyaya rezil Eden kamat amcamız..

      29
      2
      1. @YaVuzBu yorumuna yanıt olarak

        irfan buz (1,83 ortalama) iyiydi hikmet karaman(1,65 ortalam) ilk geldiğinde esip gürledi sonradan düştü hatırla hamza hamzaoğlu(1,7 ortalama) iyiydi yani iyi olanlar var mustafa er kötü elinde bu kadro gene daha yukarılara olurdu adamları küstürdü asıl sen bana ne anlatıyorsun ben kendi düşüncelerimi yazdım sana bir şey anlatmadım ortada olanı dedim

        6
        15
        1. @osmangazi92 yorumuna yanıt olarak

          Tabi olurdu, güzel giden, yolunuu bulan Bursasporumuzu Akman ailesi rayından çıkardı malesef.

          Bayern Münih’in levandovski si var…😉..
          Zaten olanlar parasızlık yüzünden ikinci yarılarda ortaya çıkmıştır..

          8
          1
    6. @osmangazi92 yorumuna yanıt olarak

      Babacım biz aynı Bursasporu mu izliyoruz ya? Adamın elinde sezon başından beri 2 tane stoper olsa çok farklı olurdu her şey. Cüneyt ve Aykut kazalarının bireysel hatalarından kaç puan kaybedildi? Özellikle Cüneyt Köz kazasını ben bile çalımlarım. Adamın yanından resmen yürüyerek geçip kaleciyle karşı karşıya kalıyor rakipler. Bu durumda Mustafa Er değil Guardiola olsa ne fark eder? Sırf bu kazmalar yüzünden giden 10 puan vardır rahatlıkla. Oyuna müdehale etmesi gerekiyor, defansta değişiklik lazım kulübede oraya koyacak adam yok. Stoper konusuna değindik, şimdi gelelim beklere… Elinde bir tane sağ bek var, İsmail Çokçalış, Allah nazarlardan korusun ama bir tane bile alternatif sağ bekin yok. Sol beke bakıyorsun sadece Onur Atasayar var, vasat (ortalama) bir sol bek, ne öldürür ne güldürür, aynı keza onunda hiçbir alternatifi yok. Olmadığı zaman Emirhanı oraya çekiyordu. Hatta sezon başı Onur hiç hazır olmadığı için Emirhanla başladı, covid döneminde de Onur aşırı ağır geçirdi. Abdullah Tazgel var diyip fantezi yaratmayın. Tamam geleceği parlak bir oyuncu ama şampiyonluğa taşıyamaz. Orta sahada Burak Altıparmakın maşallahı vardı eyvallah ama yanında oynayacak adam yoktu. Emirhan zaman zaman sol beke çekildi. İstikrar olmadı haliyle. Orta sahamız vasattı (ortalama) genel olarak, yine alternatifsizlik bu hale getirdi. Shehu imza için haftalarca haber bekledi olmadı, olsa farklı olabilirdi. İleride Burak Kapacak, Batuhan Kör, Ali Akman iyi iş çıkardı. Zaten bu takımın eksiği dediğim gibi savunmadaydı. Yalnız orada da Ali Akman’ın bizi yarı yolda bırakması ve alternatifsizlik sezonu bu şekilde bitirmrmize neden oldu. İleri ne kadar iyi olursa olsun bir anlam ifade etmedi aslında, çocuklar 3 gol atıyor, bizim Aykut ve Cüneyt kazmaları 3 tane mal gibi hamleyle maçı berabere bitiriyor. Şimdi tüm bunları gözünün önüne koy. Sezon başında küme düşmenin en büyük adaylarından olduğunu gözünün önüne koy, elini de vicdanına koy, Mustafa Er için nasıl başarısız diyorsun? Şampiyonluk mu bekliyordun?

      30
      7
      1. @Alperenn yorumuna yanıt olarak

        sen cüneyt istatistiğine bak ilk en iyi 3. stoper istatistiği var sportoto 1.lig de aykut yerine taha ertuğrul var ana yok aykut kötü olduğu halde oynatması kimin suçu mustafa erin. guardiola olsa kadroya almaz iyi oynayıp yedek oturtulanı oynatırdı. gelelim beklere onur diyorsun o oynamayınca nasıl onur diye bakıyorsun sonra abdullah tezgel u19 izle süper 2 kere oynattı birinde iyi oynadı öbürü kötü hemen kenera aldı. hamza var sağbek u19 adam çoşuyor izle bence maçları. burak altıparmak 2. yarı yoktu sahada zeynullah ve ömer izle dersin bunların burada ne işi var böyle pas atan şut çeken çalım atan adam niye u19 dururken kötü oynayıp genede yedek veya ilk 11 var bunlar dersin bu kimin suçu söyleyim mustafa erin suçu. ali akman konusuda evet bizi sattı ama yarı yolda bırakmadı fesh konusuna kadar oynamak istediği belitti sen play off düşünüyorsan oynatacaksın adamı bak altaya Paixao ya 5 kere tff 2 kere fifaya şikayet etti genede oynatıyorlar neden elin mahkum bu kimin suçu mustafa erin mustafa er başarısızdır

        8
        12
        1. @osmangazi92 yorumuna yanıt olarak

          Cüneyt nasıl ligin en iyi 3 stoperi ya allah aşkına? Gerçekten aynı maçları mı izliyoruz allah aşkına? Adamın puan kaybına sebep olan yığınla hatası vardır. Gelelim saydığın çocuklara. Her biri pırıl pırıl maşallahı olan gençler. Kulübün geleceği ve teminatı adeta. U19’da coşmakla ligde oynamak maalesef aynı şey değil. Ama sana soruyorum. Bu adamlar oynasa şampiyonluğa mı yürüyecektik? Hayır! Bu çocuklarla da maksimum gelebileceğin konum bu olurdu. Ali Akman konusunda yönetim kurulu “OY BİRLİĞİYLE” (kuruldaki herkesin onayı) karar verdi sence Mustafa Er’in suçu mu?

          9
          5
          1. @Alperenn yorumuna yanıt olarak

            sen galiba maçları tam izlemiyorsun veya istatistik yazan yerler var veya maçkolik araştır orada bile istatistik var ve şampiyon olalım demedim ama bu çocuklar oynasa play off olurdu niye kötü oynayan tuğbey ozan ismail furkan emre oynatabiliyorsa iyi oynayanıda oynatmalı ve ali akman eski haberleri oku mustafa er oynatmak istememiş ve kadro dışını mustafa er yapamaz yönetime söyler kadro dışı öyle bırakılır az araştır kötüye kötü demeyi de bilin artık

            4
            6
  2. Mustafa hoca ile devam edilmesinden yanayım , tam bir Bursasporlu aidiyet duygusu desen var , duruş var , hak arama var , eldeki kadroyu en verimli şekilde kullanmak var benim fikrim devam edilmeli

    82
    14
  3. Genç ağırlıklı bir kadro değil de tecrübeli futbolcuların olacağı bir kadro olacaksa Mustafa Er’in başarılı olacağını düşünmüyorum. Mustafa hoca yanlış anlamasın, iyi niyetinden ve Bursaspor sevgisinden şüphem yok. Ancak henüz kendisi çok genç. Bursaspor gibi stres yükü yüksek, acilen süper lige çıkması gereken takımda tecrübeli bir hoca bulunmalı. Bu sene kadroyu ederinin üstünde oynattı doğru, ama kırılma maçlarında kaybettiysek bu da Mustafa Er’e yazar. Çıtayı kendisi yukarı çekti çünkü.

    18
    12
    1. @Alperc yorumuna yanıt olarak

      Ayrıca bu sezon hiçbir mağlubiyet hocaya yazmaz. Özellikle öne geçip verdiğimiz hiçbir maç. Çünkü takım aksıyor, savunma hattı bitik çok belli ama hamle yapacak oyuncu yok. Hocaya mı yazsın şimdi bu?

      6
      5
    2. @Alperc yorumuna yanıt olarak

      Stres yükü hiçbir zaman bu sene kadar yüksek olmadı bence. Sene başlamadan önce buradan da düşeceğimiz konuşuluyordu. (hatta adsli arkadaşlar dalga geçmişti, yürüyün amatöre falan diye) Buradan düşmemiz zaten yok olmamız demekti. Bundan daha stresli bir ortam oldu mu sence?

      8
      2
    1. @Anti-yorum yorumuna yanıt olarak

      Bu kadarı bile bu kulüp için olumlu bir adım ve başarı.
      Umarım buna yönetim ve kadro istikrarı da eklenir ve süre giderek uzar.
      Zaten istikrar sağlanmazsa kimse boşu boşuna başarı beklemesin.
      İkinci olarak camiada ki görev karmaşası.
      Üçüncü de kulüp üzerindeki medya ve taraftar baskısı.
      Bunları halledelim, aklı başında yöneticiler, para, pul kendiliğinden geliverecek…
      Bu kadar basit işleri halledemiyoruz ya en çok da buna üzülüyorum.

    2. @Anti-yorum yorumuna yanıt olarak

      1 yıl istikrardan sayılıyor sa , Thomas Schaaf – Werder Bremen- 15 sene,Valery Lobanovskiy- Dinoma Kiev-21 sene, Arsene Venger- Arsenal-22 sene, Ferguson-M.United-27sene,Bill Struth- Rangers-34sene, Hüseyin Eroğlu- Altınordu- 9 sene vs….. bunlar ne?

      4
      3
    1. @obursali yorumuna yanıt olarak

      İsmail Ertekin yerine İsmail Alptekin diyorsun ya. Senin futbol bilgin bu kadar işte. Bir de utanmadan yorum yapıyorsun.

  4. Süper ligde 2 defa sorumluluk alıp takımı düşme potasındayken ipten alan,
    Transfer yapamadığımız sezon da düşmenin en büyük favorisiyken playoff hesapları yaptıran,
    Hem Bursalı eski topçu, hem Bursasporlu, hem de genç yaşına rağmen gerekli tecrübeyi kazanmış olan,
    MUSTAFA ER hocamızla tekrar 1 yıllık anlaşma yapılıp kendi kadrosunu kurması için fırsat vermeliyiz.
    Bu sezon takım İLK 6 içine sokacaktır, iyi bir kadro oluşturabilirse İLK 2 mücadelesi verecektir.
    Ben hocaya güveniyorum.

    2
    1
  5. Mustafa Er ile kesinlikle devam edilmemeli. Bursasporu kaldıramaz ve bence çok başarısız. Geldiği günden bu yana kale önünde yan pas yaptırmaktan başka bir sey yapmadi. Araştırma yapılsın lig başladığından bu yana kaç defa kaleci degaji yapıldı. Saçma sapan oyun oynatıyor. Ben bakan olsan değil özlüce izmir yolundan bile geçirtmem. Bizleri 1 sene boyunca çıldırttı…

    2
    2
  6. Bütün herkes mustafa hocaya güveniyor zaten, bu senenin en büyük avantajı hocanın neredeyse bütün kadroyu altyapıdan tanıyor ve biliyor olmasıydı.
    En büyük dezavantajı ise malesef tecrübe eksikliği ve dar kadro oldu.
    Yeni yönetim gelip tahta açılıp transferler yapıldıktan sonra görücez oluşacak takımı, şuda bir gerçek mustafa hoca devam ederse taktik açıdan kendisini geliştirmeli çünkü bu sezon ona belkide en çok yardımda bulunan isimlerden fazlı tan hoca artık olmayacak.

  7. Hocalık bi sıkıntı yokn, eldeki kadro ve kapasite belli, ki bi çok maçı bireysel hatalar yüzğnden verdik, emin adanur başkan olsun güzel transferler le buntakım şaha kalkar

  8. Sevgili Bursasporlular bütçe bu bütçeye uygun olarak ömer erdoğan mustafa er ve batalla nin oluştuğu teknik ekip onların belirleyeceği futbolcular 35 bin kombine 35 bin forma alan taraftar dürüst başkan ve yönetim ,onları denetleyen 5 değerli isim 3 yıl sabreden bir kent ,alt yapısından en üst de kadar düzen olan Bursaspor koleji spor lisesi taraftarı aynı dortmund taraftarı gibi takımına sahip cikan

    1
    1
  9. Bursasporu ligte tutan pablodur bence iyi bir hocaya ihtiyac var 10 culuk iyidir diyen bir zihniyet bu takıma bir şey veremez

  10. Evet mustafa hoca iyi niyetli fakat bursasporumuza 2 beden küçük sırf bursa çocuğu diye bu takımda mastır yapması bizi her hafta ileri geri oynayan bi bursaspor izlemesine neden olur kurt bi hoca gerekli kanaatindeyim

  11. Mustafa er ile devam edilmeli ve yeni sezon kodrosu onun referansında genç oyunculardan da faydalanabilecek şekilde kurulmalı bu sezon zaman zaman düşüş yaşamış önemli maçların bazıları kaybetmiş olabilir ama ben başarılı olacağına inanıyorum Bursaspor’u süper lige çıkartan da süper ligde temsil eden de aralıksız Mustafa er olmalı teknik kadro istikrarına katılıyorum önümüzde ki sezon da devam etmeli ancak fazlı tan dahil yardımcıları arasında ayrılacak bir kişi olumsuz etki yaratır önümüz de ki Sezon aynı teknik ekip ile devam edilip kadroyu onların kurmasına müsade edilirse en azından kendilerini tam manasıyla gösterme fırsatını bulurlar hem kendilerine hem Bursaspor’a faydalı olur önümüz deki sezon kendileri ve takım başarılı olursa iyi bir yönetim istikrarı da kurulduğunda Bursaspor için güzel günler geri gelecektir ancak ekip bu haliyle kalmalı ve Mustafa er bunu hak ediyor son olarak eklemek isterim ki 1.ligde geçireceğimiz üçüncü sezon kesinlikle son sezon olmalı Bursaspor 1.lig de olmayı hak etmeyen bir takım

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu