Emin Adanur “Süper Lig’e çıkaramazsak verdiğimiz para kulübündür”

Bursaspor'u ilk döneminde Süper Lig'e çıkaracaklarını belirten Emin Adanur, "Süper Lig'e çıkaramazsak verdiğimiz o para kulübündür" dedi.

Bursaspor başkanlığına adaylığını açıklayan Ergünkent İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emin Adanur, Lifebursa.com’un canlı yayınına katıldı.

İşte Adanur’un açıklamalarından satırbaşları:

Bursa‘da yaşayan her genç gibi benim de Bursaspor Kulüp Başkanı olmak hayalimdi. Ticaretimi belli bir ivmeye getirdikten sonra böyle bir planım vardı ama maalesef Bursaspor bana kadar kaldı. Hiç kimse çıkıp sahiplenmedi, hiç kimse bu yükün altına girmek istemedi, bu cesareti göstermedi ama biraz erken de olsa Bursaspor Kulübü Başkan Adayı oldum.

Adaylığınızı açıklamanızın ardından dernek veya bir grupla iletişim kurdunuz mu?

Ticaret yaptığım eşim, dostum ile konuştum. Çok fazla detaya girmedim ama çevremdeki insanlarla konuştum. Ama teraziye koyduğum zaman Bursaspor ağır basıyor.

B planınız var mı?

13 kişilik ekip içerisinde herhangi bir arkadaşımızın başkan olması benim de onun yönetimine girmem. Ben başkan olacağım diye zoraki bir şeyim yok. Biz yola 13 kişi çıktık yola beraber devam ederiz.

Kongre sürecinde başka biri adaylığını koyduğu takdirde adaylığınızı devam ettirecek misiniz?

40 milyonun üzerinde samimi şekil aday olan herkesi destekleyeceğiz. Biz Bursaspor için alt limit belirledik. Bunun üzerindeki her türlü rakamı destekleyeceğimizi söyledik. Çıksaydı bugüne kadar aday çıkardı. Algı olarak baktığım zaman maalesef bunu konuşmak istemiyorum ama elektriği kesik, suyu kesik bir kulüp. Aday çıksaydı eğer bunlardan herhangi birini kapatıp aday olabilirdi. Etki tepki meselesi hiç kimse reaksiyon göstermiyor. Reaksiyon yoksa aday da yok.

TRANSFER TAHTASI

Borcumuzu kapatarak bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Mali Genel Kurul yapılmadığı için şu anda tahtayı kaç paraya açacağımızı bilmiyoruz. Biz zaten 40 milyon lira vereceğimizi söyledik. Bağış ve loca satışından 20-30 milyon lira da gelir elde edeceğiz. Bu 70 milyon lira ile beraber tahtanın da gayet açılacağını düşünüyorum.

MUSTAFA ER İLE DEVAM EDİLECEK Mİ?

Hem Mustafa Er hem futbolcular çok ciddi bir emek sarf ettiler. Bu dönem birazcık ellerinden tutulmuş olsaydı kulübü çok farklı noktalara getirmiş olabilirlerdi. Belki Süper Lig konuşuyorduk. Çok ciddi bir ruh yakalamış Mustafa hoca. O ruh olmadan başarı elde edemezsiniz. Mustafa hoca o ruhu doğru şekilde yakalamış. Bugüne kadar yaptıkları yarın yapacaklarının teminatı. Kendisi bizimle çalışmak isterse, bizim onunla çalışma kararımız net.

‘BÜYÜKŞEHİR VE BTSO’DAN REAKSİYON GELMEDİ’
Büyükşehir Belediye Başkanı ve BTSO Başkanı‘na gelin beraber bu açığı kapatalım diye teklifte bulundum ama reaksiyon gelmedi. Zaten Erkan Başkan çıkıp hatıra kombinelerinin ücretleri geldiği zaman sıkıntı yok dedi.

‘TRANSFERİ AÇMADAN BİR BAŞKANLIK BOŞ BİR BAŞKANLIK OLUR’
Ben her zaman söylüyorum. Transferi işi ehline bırakacağız. Kim bırakacağız? Mustafa hoca, futbol şube sorumlusuna bırakacağız. Onlar yapacaklar bu işi. Biz onların arkalarında olacağız ve yetkiyi onlara vereceğiz. Tahtayı açmadan bir başkanlık boş bir başkanlık olur.

‘VERDİĞİMİZ O PARA KULÜBÜNDÜR’
Ben şimdiden açıklayayım eğer takımı Süper Lig‘e çıkaramazsak verdiğimiz o para kulübündür. İlk yıl Süper Lig hedefimiz var. Biz 60-70 milyon toplayıp Süper Lig’e çıkaramazsak bir daha o güveni elde edemeyiz. Şimdi yola çıkmışken başarılı olacağız. Biz ilk yılda Süper Lig’e çıkacağız.

‘BURSASPOR TV AÇIK OLMASI LAZIM’
Bursaspor TV kurumsal olarak oyuna girmeli. Gerçekten çok ciddi gelir elde edilebilecek bir yer. Bursaspor‘un Bursaspor TV‘sinin açık olması lazım. Kendi özel şirketim tüm desteğini Bursaspor’a verecek.

‘BURSASPOR ARMASININ ÇOK CİDDİ BİR MARKA OLMASI LAZIM’
Bursaspor‘un kurumsal olarak armasının çok ciddi bir marka olması lazım. Belli bir ivmeyi tekrardan yakalaması lazım. Ciddi bir ekip kurup Bursaspor’u yeniden ayağa kaldırıp ve artık dijital bir dünyada yaşıyoruz. Bursaspor‘u bu dijital dünyaya entegre ederek dışarıdan insanlara bilgi akışını da kolaylaştıracağız.

KRİPTO PARA PROJESİ
Bursaspor Token projemiz var. Arkadaşlarımız girişimlerde bulunuyorlar. Bunu Bursaspor‘a kazandırmak istiyoruz.

TİMSAH ARENA
Alttaki ticari alanlarının açık çarşı gibi, Podyum Park gibi kafeler, galeriler gibi işletmeler gibi canlandırma projemiz var. Ama stat da bitmedi oraya girdik mi o işin içerisinden çıkamayız. İsim hakkında görüştüğüm var.

‘BURSASPOR BİR FABRİKA HAMMADDESİ DE ALTYAPI’
Altyapı çok önemli. Bursaspor bir fabrika, hammaddesi de altyapı. Altyapı hem kulüp geliri manasında hem de kulübün ilerlemesi manada vazgeçilmez.

TÜZÜK YANITI
Tüzük kararı 10 bin kişilik Bursaspor üyelerine sorularak karar verilir. Ben onlara sorulmasını bekleyeceğim. Matematik olarak baktığınızda başka aday yok niye önünü kapatıyorsunuz. Ali Bey zamanında değiştiyse şimdi neden değişmiyor? Bana özel değişmiyor o zaman.

67 Yorum Onay bekleyen yorum yok

      1. @Anti-yorum yorumuna yanıt olarak

        Sn. Adanur, üye numaram 541. Kafadan ne demek istediğimi anlarsın herhalde. Şu ekip arkadaşlarını da deklare eder misin?
        Ayrıca, bu millet nasıl Çanakkale ve Kurtuluş Savaşları’nda Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve silah arkadaşlarını çıkardı ise, günü geldiğinde BURSASPOR içinde bir kahraman çıkarır.

        8
        10
    1. @Leventhocaaa yorumuna yanıt olarak

      Daha iyisi yok sa.bence başkan olmalı.genç dinamik.takımın kaybedeceği bir şey yok.kızıllar kaçıp basketbol şubesine yönelirken bu adamın adaylığı bence çok önemli.borç gırtlakta ne çalacak.reklam derdeniz y

      27
      18
      1. @Barbaros16 yorumuna yanıt olarak

        Kızıllara laf nerden geliyo anlamak zor vallahi adamlara kaçtı diyosunuz. Yüzyıllardır forma-içecek vs vs. sponsoru hep onlar. Basketin bu noktada olmasında durmazlarla birlikte en çok pay sahibi. Laf atçak insan aramayın yüz milyonlarca borcun altına girip tek başına üstesinden gelmenin çok çok zor olduğunu biliyorlar şehirde de bir bütünlük sağlanmış değil henüz bu durumda tabiki başkan olup adını soyadını zora sokmak istemez.

        16
        6
        1. @bursayildirim16 yorumuna yanıt olarak

          Kızıllar korkmasaydı ve bu sene el atsaydı bu takıma şimdi giresundan bile ötedeydik.sadece 40 milyona tahta açıp akıllı bir iki transfer yapsaydı iş bitmişti . Geçmişindeki hizmetleri için ve sponsorluklar için teşekkür ederiz ama reklamınıbyaptığıda bir gerçek ve vefa ödediğide bir gerçek.ama sene başında güvenemedi ön göremedi kulübe borç verip açsa bile şu an süper ligde idik.

          1
          3
    2. @Leventhocaaa yorumuna yanıt olarak

      Emin kardeş önce bi Bursaspor’a üye olacak. Sonra biraz bekleyecek. Mayısta başkan Hakan Dinçtürk. Paraysa para, vizyonsa vizyon. Yürekse yürek, bilekse bilek. Emin beye bir deplasmana sponsor ol demişler, yerim dar demiş . Daha dakka bir, gol bir. Öğrenince üzüldük ve hayal kırıklığına uğradık. Topu topu 10 bin lira. Sonra kalkıp 40 milyondan bahsediyo.

      37
      20
    3. @Leventhocaaa yorumuna yanıt olarak

      O, bu değil de, asıl meseleleri de geçtim, şu ‘stadyum çevresini canlandırma ve yaşam merkezine çevirme’ söylemine yıllardan beri çok gülüyorum… Stadyumu, stadyum gibi bir stadyum yapın da, diğer projeleriniz eksik kalsın, emi!

      42
      8
    4. @Leventhocaaa yorumuna yanıt olarak

      Birileri çıkmış efendim 40 Milyon TL’yi verince Noter Huzurunda Geri Almıyacağına Dair İmza Atacakmış Her Halde 3 Sene Başkan Seçtirenlerden Bunlar! Eski Yönetimlerin Temliklerinin Kaç Tanesinde Noter Huzurunda Temlik Var? Belki Kocaman Sıfır! Onun İçin Her Hesabı Kitabı Tunuk Tunuk Saklıyorlar Her Gelen Yönetim onların devamı olduğu için Bursaspor’u batırana kadar bayrak kaçırma yarışı bir nevi!

      47
      13
    5. @Leventhocaaa yorumuna yanıt olarak

      Sayın Adaya eleştiri niyetiyle değil daha önceki tecrübelerime istinaden bir öneride bulunmak istiyorum.Söz uçar,yazı kalır demişler.Kendisinden önceki adaylar başkan olduktan sonra verdikleri paraları misliyle geri aldılar.Kendisi bulunduğu iddianın altına bir noter huzurunda imza atabilirse çok seviniriz.Yoksa çıkan her aday böyle asılsız ve popülist iddialarda bulunarak taraftarın büyük kesimini uyutup koltuğa oturana kadar dayı,oturduktan sonra ayı demekle yetinecek.

      52
      8
      1. @Apolitik yorumuna yanıt olarak

        şurda ki en mantıklı yorum, birisi çıkmış verdiği vaadleri kötülüyor birisi çıkmış yaşa başkan yapıyor,aslolan Bursaspordur, iki uçta yaşayacağımıza başkan adaylarımızdan başkanlığı süresince yapmış oldukları tüm zararların maliyetini karşılamalarını yazılı beyan olarak isteyebiliriz. Başkan, Bursasporu başarılı yapar ,maddi manevi kazandırır o zaman koyduğu bir mebla varsa o zaman geri alabilir lakin onda bile Bursaspor borçlu kalmamak kaydıyla.

        5
        5
        1. @Eser yorumuna yanıt olarak

          Apolitik kayıptı bu aralar. Biz artık kendisi politik oldu sandıkama, şükür ki hâla apolitik kalabilmiş. Hadi maşşallah.

          7
          4
          1. @Nail yorumuna yanıt olarak

            Toplayın tüm bursanın yerli orta ölçekli firmalarını hep birlikte yürüyün. Eminim hepsi taşın altına elini koyacaktır. Büyük firmalar hep reklam peşinde.

            Bursa sporumuzu Gerçek bursalılar kurtarız. Kızıl mızıl hikaye…

            1
            7
      2. @Apolitik yorumuna yanıt olarak

        öncelikle Bursaspor’un sorunu para değil. FUTBOL AKLI.
        aslında bu kardeşimizin ilgisi, öz güveni ve cesareti her türlü övgüye değer.
        ancak sorarım kendisine,
        mesela, camia sana nasıl güvensin?
        seni neden seçsin?
        tahtanın açılması (40 milyon katkı) süper lige çıkmak için yeterli mi?
        futbolla ilgili bilgi, birikim, donanımın ne?
        futbol camiasında lobin, çevren var mı?
        alt yapı ve A takımla ilgili kısa ve uzun vadeli planların neler?
        kulübü nasıl yöneteceksin?

        sevgili kardeşim,
        (kusura bakma yaşça senden çok büyük olduğum için böyle hitap ediyorum. (M.S. 1952) seçilirsen ”kardeşim’in” yerini ”başkanım’ın” alacağından emin olabilirsin) eğer bunlar yoksa sana 600 milyon da yetmez. hatta bir 600 milyonda transfer için verseler 4-5 yıl sonra tekrar bugünkü duruma geleceğinden emin olabilirsin.
        sizin gibi meraklılar için futbol denen bu oyun ÇOK PAHALI BİR OYUNCAKTIR. adeta DİPSİZ KUYU GİBİDİR. alın teriyle kazanılmış paralar bu oyuncağa hem yetmez, hem de değmez…

        9
        3
    6. @Leventhocaaa yorumuna yanıt olarak

      Bu adaydan bağımsız söylüyorum… Bir başkanın takım için cebinden para verme hikayesi en kibar tabirle “palavra”dır. Adam balkondan aşağıya savurur gibi 40 milyonu verse, önce karısı boşar adamı; bekarsa anası-babası evlatlıktan reddeder! Hele hele – kendi söylemleriyle- daha 30 yaşında ticaret hayatında başarıdan başarıya koşmuş biri böyle bir şeyi asla yapmaz. Sahi M.Mestan, toplama takıma milyonlar savuracağını ve giderken kendi yanlışının hesabını kulübe altın olarak keseceğini mi vadetmişti, böyle bir şey hatırlayan var mı? Hazır böyle palavralara inanacak durumdaki çaresiz kitlelere işte böyle kitleyiveriyorlar hayalleri!!!

      54
      21
  1. Ali Ay ve yandaşları, yani çorbacıları, Bursaspor düşmanları, Emin Adanuru, lekelemek ve karalamak için herşeyi yapabilirler, gerçek Bursasporlular Emin Adanur, a sahip çıkmalı.

    97
    47
    1. @Mustafa 16 yorumuna yanıt olarak

      Kesinlikle katılıyorum. Adam aday olma planlarını anlatıyor. Varsa daha iyi projeli birileri onlar da çıksınlar piyasaya diyor. Gayet olumlu ve medeni bir davranış. Bunun altında başka bir durum aramak on yargılı olmak hoş değil. Hiç aday çıkmazsa ne diyeceğiz? Bugün hakkında olumsuz görüşler yazdığımız syn,Kanat devam etmeyeceğini belirtiyor. İnşallah bu yıl play of şansını yakalarız. O zaman daha olumlu senaryolar konuşuruz.

      31
      12
    2. @Mustafa 16 yorumuna yanıt olarak

      Adam net konuşuyor Süperlige çıkaramazsam verdiğim paralar Bursasporun diyor Mustafa hocaylada çalışmak istiyor bende kongre üyesi olarak destekliyorum Adam iddaalı geliyor bu kriz ortamında benim diyen bu paraları koymaz Zaten kulübü yediler bitirdiler bu saatten sonra Akıllı olmamız lâzım Son kurşunumuz kaldı

      78
      16
    1. @Eser yorumuna yanıt olarak

      haklısın eser kardeşim,bece bursasporun ihtiyaç duyduğu başkan tipi,telaffuz ettiklerinin üzerinde fedakarlıkta yapabilr,biran evvel ekip arkadaşlarınıda deklere edip şimdiden iç dış transfer hoca anlaşmalarını tamamlamsı lazım süper lige çıkaracağından eminim

      21
      16
    2. @Eser yorumuna yanıt olarak

      Eser sen Körüstanı da Bölükbaşını da Ali ay ı da (ki ali ayı burada can siperane destekledin, yorumlarını çok net hatırlıyorum) mesut mestanı da desteklemiş adamsın. Şimdi daha ne isteriz diyerek emin adanur u destekliyorsun. Eser sen Türkiyenin özetisin.

      25
      9
      1. @YeşilYol yorumuna yanıt olarak

        Yeşil YOL.. yorumuna bayıldım…
        Bravo vallahi, bizlere yolundan sapmayan biri lazım.

        Tek bursamız için varolan dürüst ve aile insanı ve Allah korkusu olan biri.
        Bursa çocuğu olsa çok güzel olur… hayırdır inşallah.

        7
        6
  2. O ZAMAN BU ARKADAŞ A BİŞEY DEMİYORUM VARSA BÖYLE İDDALI KONUŞAN BUYURSUN GELSİN GEÇEN 2 BAŞKAN DA CEĞLERİNDEN 1 KURUŞ PARA HARCAMADI

    53
    8
  3. BİLGİLENDİRME
    Yorumlarda sıkça gördüğüm bir hatayı düzeltmek istiyorum Bursaspor tüzüğü gereği kimse kulübe döviz ile borçlanamıyor eğer ki döviz ile borçlanırsa dahi bir gün önceki BIST verilerinden TL ye sabitleniyor.

    Yoruma gelince bu adamı durduk yere kötülemeye çalışanların kongredeki malum 1060 kişi olduğuna ciddi ciddi inanmaya başladım takımımız için hayırlısı olsun.

    36
    13
  4. emin ada nur kardeş sen bu sezonu bitmiş ve bursaspor un çıkamaz diyorsun ben çıkaracağım diyorsun bak bu olmadı işte önce takım çıksın diye mücadele ver kardeş morel yemekleri vs konaklama sporsoru vs iş senin düşüncene göre biz çıkamıyoruz evet belki çok ta haksız sayılmazsın ama bu arma neler yaptı tekrar yapar belki

    32
    13
  5. Bu adamin trolleri her yerde. Ali Ay neyse bu arkadas da o. Insaatcidan futbol kulubu baskani olmaz. Sosyal medya yatirimlari tamamen barayi basip satin alma uzerine. Yoksa Yeni Turkiye’nin nasil zengin olduklarini bildizimiz yeni zenginlerinden, fazlasi degil.

    17
    27
  6. Formaya bedava sponsor olmak için yerli araba markası olabilir dedi. Kötü bir fikir. Parayı veren sponsoru olur kimse vermiyorsa formada sponsorluk ismi olmasın. Formalarımızı Bursa’lı firmalar yapmalıyım dedi, katılıyorum güzel fikir.

    16
    7
    1. @yucel yorumuna yanıt olarak

      O zaman siz aday olun kardeşim, biz de destek olalım. On yargıyı parçalamak, atomu parçalamaktan daha zordur derler, doğru derler.

      3
      5
    2. @yucel yorumuna yanıt olarak

      Çıkaramazsak parayı almayacağız diyor net olarak superlige çıkarsa alacak varsın superlige çıkartsınlar ve paralarını alsınlar kimse birşey demez

      42
      10
      1. @Serkan yorumuna yanıt olarak

        Herkes icraat için geliyor sözde Şampiyon Bursaspor deneme tahtasına çeviriniz adını duyurmak için kulübü kullananlar var stadyumu görünce içim sızlıyor Mustafa hocada kusura bakmasın ama iki yıldır Bursaspor iyi deyilbizi kimse kandırmasın kim gelirse gelsin nedir bu geride oynama mantığı hevesi her maç aynı yorumlar zor maç olacak sanki Bayern Münih le oynuyoruz yapamıyorsa zaman kaybetmesin deneme tahtası değildir Bursaspor.

        1
        8
  7. Ali Ay’a verilecek olası onlar klübün iflası demektir. Öyle bir hataya düşmemiz lazım parayı Bursaspor’a tercihi edip kendilerini satmamaları lazım. Bu adam iş yapacak gibi duruyor hiç yapmasa da söylediği sözler güven verici en azından Ötekiler gibi kaçmıyor sorumluluk almaktan. Ben bu adam başkan olsun derim.

    14
    12
  8. Programı dinledim. İki lafı bir araya getirmekte zorlanan birisi. He bu bir kulüp başkanı için önemli mi? Bence özellikle bulunduğumuz durumda hayır, işini iyi yapması yeterlidir. Biz ne hatip başkanlar gördük kulübü bitirdiler gittiler. Ancak daha kötü bir durum vardı. Emin Bey kulübe vereceği parayı konuşurken (ve üst lige çıkamazsa hibe edeceği), kulübün borcunun ve tahtayı açmak için ne kadar para gerektiğinden habersiz olduğunu gösterdi. Kimse bilmiyor o ayrı ama, yine de bilmediği konuda iddialı konuşması beni şüphelendirdi. Ayrıca, kulübe verecekleri 40 milyon TL’nin haricinde oyuncu satarak 20-30 milyon TL gelir elde etmek istediklerini söyledikten 5-10 dk sonra bir başka soruya kesinlikle hiçbir oyuncu satmak istemediklerini, bu kadronun süper lige çıktıktan sonra değerinin 60 milyon euro olacağını falan söyledi. Ya aklında ne yapacağına dair bir fikir yok ya da kafasındakileri iyi ifade edemiyor. İkisi de sıkıntılı işler, ki röportajda 1-2 yerde daha çelişkili açıklamaları dikkat çekti. Son olarak da muhalefete nispeten yakın bir kişi olması nedeniyle belediyeden ve siyasilerden yeterince destek göremeyeceğini düşünüyorum. Zaten şimdiye kadar kendisi tek aday olmasına rağmen camia etrafında birleşmiyorsa sebebi de budur sonucunu çıkartıyorum. Bakalım, Bursaspor’un önümüzdeki süreci için çok fazla soru işareti var ancak kulübün en büyük ihtiyacının sıcak para olduğu düşünülürse, bunu sağlama vaadiyle gelen kişilerin bir adım önde olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle Emin Bey’in haricinde bu vaatler ile gelecek kimse olmazsa kendisine yol açılması gerektiğini düşünüyorum.

    13
    12
  9. Yıllardır her sabah uyandığımda ilk işim bursasporluyuz.org a girmek,ama yeni kayıt oldum ve yorum yapma gereği duydum.Bu adamın projeleri gibi süper ligdeyken bile proje getiren olmadı özellik fan token.Trabzon fan token sayesinde 5 dk da 5 milyon tl kasasına koydu.Yenilikçi genç bir başkan adayı(üstelik başka aday yok).Hem kendi marka değerini hemde Bursaspor’umuzun marka değerini yükseltçeğinden eminim.Ama bizi zaten bugünlere getiren ne ali ay ne recep bölükbaşı kendi taraftarımız adam 30m€ kaçırdı kulüpten taraftardan ses çıkmadı bide üstüne ali ayı başkan seçip hüseyin akdemir bir sürü sday varken yetmezmiş gibi üstüne üstlük 1060 çorbasına bakam vatandaş yine başkan seçti.İllaki aramızda hala çorbacılar var ama bu adamı küstüren Bursasporlu değildir NET.

    12
    12
    1. @Jr.Timsah yorumuna yanıt olarak

      Adamın derdi takımın Özlüce deki arazisine konmak. İlk önce üye sponsor olsun rüştünü ispat etsin ondan sonra gelsin konuşsun. Bu gibi popülist söylemlerde bulunanlara inanmayiniz kanmayiniz renktaslar

      8
      9
  10. Hem realist hemde geçmiş hatalardan ders alarak mantıklı hemde kulübün mevcut durumunu göz önüne alarak karar vermek gerekir. Bursaspor şampiyon oldu. Yazıcı, kulübün borcunu bitirdi. Bu kulüp geliri olan zengin bir kulüptü. Sadece süper ligde kalarak, senelik en az 30 milyon euro gelir elde eden bir kulüptü. Bu kulübe ne oldu da bu hale düştü. Bursaspor kulübü kongre üyeleri, işinin ehli dürüst bir başkan bulamayarak bursaspor kulübünü batırdılar. Hırsız iş bilmeyen başkanlar bursasporu bilerek veya bilmeyerek kazıkladılar. Recep bölükbaşı denen şahıs için burada methiyeler düzenler vardı. Şenol güneş bu takımda kalmak için çabaladı ama onu zorla gönderdi. Şenol hocanın dediği tek şey, kadro bozulmazsa ben kalırımdı. Adam rantın nereden geleceğini biliyor, onu zorla gönderdi, ardından bakambu ozan volkan vs dolu futbolcuyu sattı, fener başkanına dikleniyordu bizden futbolcu alamazlar diye taraftarın gözünü boyamak için, sonra gitti fenere verdi adamları. Sonra işe yaramaz adamları transfer ederek, oradanda transfer ücreti üzerinden cukkaladı. Takımın içini boşalttı. Sonrasında iş bilmeyen ali ay geldi. O da ben kulübe para veriyorum diye kulübü küme düşüren başkan olarak tarihe geçti. Bursasporun elindeki taşınmazların tamamı satıldı. Bursaspor keyfi borçlandırıldı ve bu güne geldik. Sorunumuz, iş bilmeyen liyakat sahibi olmayan dürüst olmayan başkan seçimleridir. Şuan zor durumdayız, gelirlere temlik koyulmuş durumda. Yani resmi olarak bursaspor kulübünün kazandığı tüm paralar bankalar tarafından el konulmakta ve borca sayılmaktadır. Bu borç ödemekle bitermi, bu paranın faizi var, her sene yayın gelirleri vs bankalara gidiyor ama borç azalmıyor. Peki şimdi ne olacak? Eğer bu durum sürerse, bursaspor oyuncularının bile parasını ödeyemezse, burada futbolcu kalmaz. Altyapı ile de her zaman bu döngü sürmez. Geçen sene ilk altıdaydık, bu sene onada giremiyoruz. Seneye küme düşmeye adayı olur zor zahmet kümede kalırız. Sonraki sene ise düşeriz. Alt ligde kulüp geliri tümüyle biter. Bu borç bitmez. Daha da artar. en sonunda kulüp kendini fesh etmek zorunda kalır. Fazla söze ne hacet, artık bursaspor benim zihniyetimde kalacak enin zihniyetinde kalacak kavgalarının son bulması lazım, zira bu gidişle ne bursaspor ne sizin ne ötekinin ne berikinin olacak. Bursaspor kapanacak. Şimdi, erkan kamat göreve geldi, bu kulübü süper lige çıkartma ihtimali var mı? Soralım erkan başkana, başkan sen seneye kalsan ne değişecek. Cebinden paramı vereceksin, seni destekleyenlermi olacak? Hayır, koca bir hayır. Seneye işler daha da kötü olacak. Emin adanur diye birisi çıktı. 40 milyon tl ile geliyorum diyor. Zaten batık olan bir kulübe geliyor. Bu kulübü süper lige çıkaramazsam, paramı geri almayacağım diyor. Zaten alamazsın emin bey, zaten süper lige çıkaramazsan bu kulüp batıyor, paraların üstüne bir bardak su içersiniz. Kulübe başka başkan adayı çıkarmı diye bir düşünelim, levent kızıl olmayacağını deklare etti, hüseyin akdemir zaten kaçtı gitti, kaçmasaydı başkan olacaktı,onu bile istemedi. Başka birileri çıktı onlarda kaçtılar. İş artık mestanla kamata kaldı, alın işte onlarda sıralarını savdılar ve bursasporu düzlüğe çıkartamadılar. Aday kaldı mı, aday? Başkan adayı çıkmayacak, bu durumda şapkasını koyan başkan seçilir, iki kere iki dört. Oraya bakan seçilmek iş değil, başkan olabilmek iş. Emin bey, bir cesaret örneği gösteriyor. Onunda hedefleri var, bursaspor başkanlığı sonrası bursadan milletvekilliği vs. Eğer bursasporu süper lige çıkaramazsa, hayatının en büyük tokadını yer, kariyer planları suya düşer, parası gider. Bu kadar istekli olması güzel, ama riskleri çok fazla, bu işten anlamayan adamların yapacağı iş değil. Yoksa ali ay gibi parasıyla rezil rüsva olur. Gönül ister ki, tüm ensesi kalın işadamları siyasiler, vs bir araya gelsin, kuvvetli bir yönetim oluştursunlar, büyük katkılar yapsınlar ve takımı çıkarsınlar. Ama o ihtimal yok.

    9
    5
  11. Mayıs a kadar yaklaşık 2 ay var. Tekrar söylüyorum biz 40 milyon veriyoruz, bizden fazla veren olursa çekiliriz söylemiyle başkan olunmaz.Dersiniz ki, biz BURSASPOR’un borcunu sıfırlayacağız okey.Ama yok 30 milyon ordan gelirse yok 40 ta bizde var,yok böyle bi dünya.

    7
    37
  12. çıkaramazsak diyor bedeli öderim diyor yani evet akılıca bir durum fakat çıkaramazsak senin paran gider bursasporum herşeyi gider olmaz kardeş %100 çıkaracak birisi lazım teşekkürler iyi niyetin den ötürü

    6
    26
  13. Türkiye’de yapılan tüm seçimlerde adaya sorulması gereken ama bir türlü sorulmayan soru “Sen seçimi kazandığında maddi ve manevi neler kazanacağını düşünüyorsun?”. Seçimin lehine sonuçlanacağını düşünen her aday seçim sonrasında kendisi için planlar yapıyor demektir…. maddi kazanç, itibar, seçilmiş olma duygusu vb… Seçim öncesi sadece hizmet için aday olduğunu söyleylenlere asla inanmam. Zaman ayıracaksın, para harcayacaksın, belki de sağlığından ödün vereceksin. Ne karşılığında? Bu aday kardeşimizin doyurucu açıklamalar yapacağını düşünüyorum. Seçimlerdeki gruplaşmalara ve hizipçilik birlikteliklerine de dikkat çekmek isterim. Sonuç olarak, Bursaspor’um ancak şeffaf söylemler ve adil bir seçim süreci ile kazanabilir. Aksi halde tarih tekerrür eder ve bizler çok üzülürüz.

    5
    6
  14. tüzük kurallar belli niye üç yıllık üyeliğin yok ve neden bir kazanan başkan yanında üye olmadın sonra tüzük değişsin aday olayım zaten bursasporlu olsan birde paran olsa illa üye olursun kulübe demekki gerçekten aday olmak istemiyor milleti gaza getiriyor ben şahsen seçimde başka aday bekliyorum oyumu ne ali aya ne buna veririm hüseyin akdemir olsa tekrar aday gene ona veririm.

    5
    10
  15. Arkadaşımızın cesaretini kutluyorum ve iyi niyetindende şuan için şüphen yok. Bu zor bilançodan kurtulmamız çok daha güçlü başkan adaylarına ihtiyacımız olduğu kesin fakat daha iyi bir aday çıkana kadar en iyisi buysa destek vermek zorundayız.

    5
    9
  16. şahsen ben seçimde bu adama vermeyeceğim bursasporlu olduğunuda düşünmüyorum bu zamana kadar niye üye olmadı kulübe sonra tüzük uzun senelerdir bilinen bir madde uymuyorsa giremezsin seçime.
    Hüseyin Akdemir aday olsun gene ona vereceğim.

    5
    11
  17. Normalde bu çocuğa reklam gözüyle bakıyordum fakat koca Bursaspor kaç yıldır koca stadyumu değerlendiremeyip üstüne orayı cezaevine çevrilmesine izin verdi. Twitter, facebook vs. her platformda oranın o kadar dükkanın cafeler restoranlar ile muhteşem bir podyum park olabileceğini kulübün bundan her ay milyonlarca TL kazanabileceğini dile getirdim. Bugüne kadar böyle bir projeyi de sadece bu çocuk dile getirdi. Artık kendisini destekliyorum. 70 milyon TL vereceğiz diyen başka bir aday varsa çıksın.

    2
    2

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu