Ayhan Akman ve Akman ailesinin büyük yalanı!

Bursaspor Kulübü tarafından etik dışı transferinden ve davranışlarından dolayı kadro dışı bırakılan Ali Akman'nın babası Aydın Akman ve amcası Ayhan Akman'ın söylemlerini havada bırakan belgelere Lifebursa.com ulaştı.

Ali Akman‘ın kadro dışı bırakıldığının açıklanmasının ardından ulaştığımız babası Aydın Akman oğlunun asgari ücretle Bursaspor‘da forma giydiğini ifade etmişti.

TRT Spor‘da yorumculuk yapan Ayhan Akman da aynı ifadelerde bulunmuş ve Ali‘nin Bursaspor‘dan asgari ücret aldığını canlı yayında açıklamıştı.

Lifebursa.com olarak konuyu araştırdığımızda ise olayın çok farklı olduğu ortaya çıktı.

Bursaspor Kulübü 2020 yılının Ağustos ayında Ali Akman’a bir “Tadil sözleşmesi” sunuyor.

Bu sözleşmede oyuncuya 2020 Ağustos ayından geçerli olmak üzere sözleşmesinin sona ereceği Mayıs 2021 tarihine kadar olan dönemde maaşının 6 bin TL olacağı, maç başına ise 10 bin TL verileceği açıkça belirtiliyor.

Bursaspor‘un bu teklifini kabul etmeyen Ali Akman‘ın aldığı parayı gerekçe gösteren baba Aydın Akman ile Ayhan Akman genç oyuncuyu bu şekilde aklamaya çalışıyor.

Bursaspor Kulübü‘nün yeni sözleşme teklifini kabul etmeyen Akman ailesi oyuncuya sunulan tadil sözleşmesini de reddederek Bursaspor‘a bir para kazandırmadan gitmeyi o dönemden beri kurguladığı ortaya çıkıyor.

Genç oyuncu eğer Bursaspor Kulübü‘nün bu teklifini kabul etmiş olsaydı;

Ali Akman‘nın aylık maaşı 46 bin TL olacaktı.

Takıma ödenen galibiyet primlerinin de eklenmesi ile birlikte Ayhan Akman‘ın dediği gibi asgari ücret kazanmayıp 60-65 bin TL gibi bir para kazanacağı görülüyor. Net asgari ücretin 2 bin 825 TL olduğu düşünüldüğünde bu rakam asgari ücretin 20 katından daha fazla bir rakama karşılık gelmektedir.


62 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Başkan çık şu kanallara açıklama yap bursayı rezil ettiniz, nasıl bir başkanlık senin yaptığın herkes içimizden geçiyor sende hala ses yok

    163
    4
    1. @Blntt yorumuna yanıt olarak

      dogru yazmıssın kardesim rezil ettiler ama benim bir çif yorumum var..HEYY AYDIN AKMAN, AYHAN AKMAN 2 sene sonra oglunuz 10 para etmiycek futbol anlamında ayni seyi sercan yıldırım babasına yazdım.nedenmi bunları söylüyorum bursaspor taraftarının bedduhasını alan ve bursaspordan giden hic topcu basarılı olamadı örnekleri zaten biliyonuz İNŞALLAH ALİ AKMAN FUTBOL ANLAMINDA BASARISIZ OLUR.ama geri dönecek kapısını AYHAN AKMAN yüzünden kaybettiniz.namkörsünüz vakıf köyde biz taraftarın sahibi oldugu külübün cocuk yastan bu tarafa ekmegini yedi.HARAM ZIKKIM OLSUN İNŞALLAH.yalanlarınız suya düstü belgeler cıktı dahada cıkar.bu yorumumu sakla AYDIN AKMAN 2-3 sene sonra görüsürüz 10 para etmiycek İNŞALLAH.

      4
      7
    2. @Blntt yorumuna yanıt olarak

      Tamam bunlar karaktersiz o ayrı konu da 60 bin nedir be kardeşim? Ayıp ama ya..
      Bursalife de sasirmis, ergen gibi 2000 degil bak gordun mu 58 bin aslinda diyorlar, ben de bir sey zannettim belgeli deyince..

      6
      3
      1. @Beko yorumuna yanıt olarak

        Hiç kimse kulüpten daha üstün, daha değerli değildir. Bu ne kardeşim böyle istemiyorsa defolup gitsin. Ali Akman tek başına bi hiç diğer futbolculara yazık oluyor

        4
        1
    3. @Blntt yorumuna yanıt olarak

      Ne tarih var nede isim nasıl anlaşma bu kağıdın üstünde Bursaspor’un amblemi bile yok ya bırakın böyle şeyleri – önerildiği vakit Bursaspor’un sevdalıları ve kamuoyu ile paylaşıldımı hayır!- işte böyle bu kulüp yönetilmiş ve şimdi anlaşılıyor 500-600 milyon TL nasıl gırtlağa kadar borç ve bütün as futbolcuları nasıl kaybedildi!.

      33
      10
      1. @Manyastik yorumuna yanıt olarak

        Futbolcunun TC nosu dahi yazılmamış. Yani yoldan geçen aynı ad, soyadlı alakasız biri için hazırlanmış bir sözleşme dahi olabilir. Herhangi bir nedenle bu sözleşme ile futbolcu mahkemeye gitse, hakim “sözleşmede adı geçen Ali Akman sen misin, ben nereden bileyim?” diye sorsa, verilebilecek cevap yok. Hukukçu değilim ama bence TC’nin dahi yazılmamış olması, yönetimin yaklaşımının ne kadar amatörce olduğunu gösteriyor.

        3
        1
        1. @Genç yorumuna yanıt olarak

          Haklısın Eğer Bursaspor’a Borç Verdim Diyen Şahısların Borçlandırma Anlaşmaları Böyle Helvacı Kağıdı Usülü Yapıldıysa Ve Gerekli Şahitler Yoksa Tarihler Tutmuyorsa Ve Paranın Nereden Geldiği Belirtilmiyorsa Ve Para Verdiğini İdaa Eden Gelen Şirketin Ve Şahısın Vergi Hesaplarında Gözükmüyorsa Ve Parayı Veren Şirketin Parayı Verirken Karar Alırken Borç Vermeye Ve Bu Şirketin İç Toplantı Karar Mekanizması Ve Maliyeye Onaylanmış Verilmesi Gereken Notlarda Gözükmüyorsa Bursa Adliyesine Başvuracak Herhangi Bir Avukatlık Bürosu Bütün Temlikleri Kaldırıp Bütün Borçların Hayali Olduğunu Ve Devlete Kanunlara Karşı İşlenmiş Mali Suçtur Diye Başvuru Yapabilir!

      2. @Manyastik yorumuna yanıt olarak

        kulübü yöneticiyi boşver arkadaşımzaten yönetimler son 4 başkandanberi yok hükmündede u akmanların yaptığı resmen bilmem ne çocukluğu neden tamamen bu adam uçurumun kenarına gellmiş bir tekmede ben vurayım gitsin aşağı gebersin zihniyeti bu takım seni 10 yaşından ele almış yetiştirmiş hiç olmazsa sembolik bir imza atayımda kulübümün elinede birkaç kuruş geçsin dersin yok artık heerşey bütün dugular bitmiş kapat kulübü herkes başının çaresine baksın keşke şampiyon olmasaydık herkes nemalanmak içimn gözünü buraya dikti

    4. @Blntt yorumuna yanıt olarak

      Gercekten yav,dut yemis bülbül gibisin,tamam baskanligi beceremiyosun,onu anladik,ama hic olmazsa telefonla baglan su trt ye acikla sunlari ki turkiye bilsin,diger baskanlar ortaligi yikarlardi simdiye kadar.

      34
      1
      1. @Tahsin yorumuna yanıt olarak

        Kardeşim bir oyuncu külübüne para kazandırmak zorunda değil sözleşmesinin bitmesini bekler gider ne bu yok para kandırmamış yok şu yok bu kimse kimseye para kazandırmak zorunda değil değildir önlemini ona göre alsaydınız sözleşmesini 3_4 yıllık yapacana 5_6 yıllık yapsaydınız

        3
        4
        1. @Madenci gardaş yorumuna yanıt olarak

          ne işi varmış bebenin o zaman bursaspor altyapısında gardaşım gitseymiş o zaman arabayatağı altyapısında yetişseymiş yıllarca bursasporu kullan ondan sonra sen bana ne yaptın yok öyle dalga vakti geldimi o sözleşmeyi adam gibi uzatacaksın kulüpte sana dengeleri bozmayacak şekilde hakkını verrecek bu iş bütün dünyada böyle bizde sistem yok,10 milyon tl kazançlı bir yarış atının yetiştiricisinin eline geçen para yaklaşık 2.5 milyon,5 milyon euroluk adam yetiştir al sana 600 bin tl yeter oldu

          1. @@topal yorumuna yanıt olarak

            Yönetim süreci yönetememiş, beceriksizliğini örtmek, taraftarın öfkesi kendilerine gelmesin diye, futbolcuya yönlendirmeye çalışıyorlar. Hepsi bu. Futbolcunun görevi sözleşme süresince takımına faydalı olacak şekilde top oynamaktır. Kulübün maddi durumunu düşünmek yöneticilerin işidir. Yönetici işini yapmıyor sonra suçu futbolcuya atıyor. Herkes kendi işini yapsın.

  2. Biz Avrupa’daki Türkler gördügümüz yerde alinin yüzüne karşı tükürecegiz.
    Akman ailesi olarak fazlasıyla hakettiler. 😁

    81
    28
    1. @Bijoux yorumuna yanıt olarak

      NASIL SPORTMEN TARAFTARI VAR BU FUTBOL SPORUNUN??
      VATANDAS SEN AVRUPADAKI TURKLERI TEMSIL EDE
      MEZSIN SEN GIT KENDININ YUZUNE TUKUR. SIMDIYE KADAR NE BASARIN VAR SENIN???

      1
      2
      1. @Jarjar yorumuna yanıt olarak

        Sen Ali nin akrabası ya da İnegöl’de aynı sokaktansın. Bursaspor lu olmadığın kesin. Git kendi çöplüğünde eşelen.

        11
        1
  3. Kamat efendi niye trt’den kactin ozaman.ne zaman bursasporun haklarini savunacaksin.sen ne iş bilmez adamsin be

    51
    4
  4. Muhtar Kamat çık konuşsana şu TRTspora.
    Bu Akmanlar yalan söylüyor desene.
    Bursaspor’u itham ediyorlar görmüyormusun değişik.
    Ne korkak adammışsın be.

    46
    3
    1. @Esrariko Sikoko yorumuna yanıt olarak

      Bursasporumuza faydasi olmayanin forma aski bursa aski olmayanin ne takimda ne sehirde nede kalblerde yeri var. Ayhan amcanida al git bu memleketten ali akman…

      13
      3
  5. Artık kabak tadı vermeye başladı. Kamat çık ulusal yerel basına açıklama yap. Akman ailesi hem suçluyum hem güçlüyüm havasındalar. Bu takım bu klüp hiç bu kadar aciz duruma düşmemişti. 18. Yaşında çocuğun elinde oyuncak gibi olduk. Anlatın anlatın ki tüm takımlar genç oyuncularına nasıl sözleşme yapacakları nı anlasınlar. Uluslararası Futbol camiasında bosman kuralları vardı. Türkiye Futbol camiasında da ali akman kuralları oldu.Ali gibi oyuncuların önüne geçmek için takımların akıllıca hareket etmeleri gerekiyor bu saatten sonra. Ali nin ve ayhan akman gibilerinin yapmış olduğu karakter sizliği kamuoyuna anlatmak gerekmiyor mu. ?? Kamat yönetimi daha neyi bekliyor. ?? Ben yaptım oldu. Kavaramının bitmesi gerekmiyormu. ?? Canımı en çok sıkan şey olayın milli takım kampında olması. Oradaki yetkililer bu duruma nasıl izin vermişler. ?? Eğer TÜRK futbolu Milli takım idare cilerine ve ayhan akman gibilerine kaldıysa vay halimize. BURSASPOR u bunların eline oyuncak yapanlar BURUNLARINIZDAN FİTİL FİTİL GELSİN.

    34
    3
  6. bu sözleşmeyi dahi kabul etmeseydi kendisini daha o zamaanvakıfköye göndermeliydiniz,sercan yıldırımıda böyle paragöz babası yanlış yönlendirmişti

    22
  7. KİM YILAN,HANGİSİ YALAN UMRUMDA DEĞİL..HANİ KLASİK LAF VAR YA:GİDEN GİTMİŞTİR,GİTTİĞİ AN DA BİTMİŞTİR..
    BİZİM İÇİN GİRESUN A KOOOOOY,BURSA KOOOOOYY,BURSA KOOOOYYY

    18
  8. çocuğun peşinden tüm takımlar koşuyor Bursa’nın verdiği paraya bak… Neyin kafasını yasiyosunuzda milyon liralar kazanılan bı piyasada 10 bin yir mi bini yetenekli ve onu parlak bı oyuncuya reva görme hakkini kendinizde buluyorsunuz

    17
    63
    1. @suleyman yorumuna yanıt olarak

      Teklifin yapıldığı dönemde
      Ali Akman kapalı bir kutuydu,
      Ve bunları “pandemiyle” birlikte gözönüne alırsak,
      Kulübün mali durumu da dahil,
      Yönetim kötü sayılmayacak teklifte bulunmuş…
      Oyuncu kabul eder – etmez ayrı mevzu…
      Kişisel kanaatim ali Akman da kulübü Bursaspor’a Bi fedakarlık da bulunmalıydı….

  9. GENC BIR ÇOCUK…GÖZDE BIR OYUNCU..
    YARINININ NE OLACAGİ BELIRSIZ.
    YÜM KULÜPLERİN GELECEĞİ yöneticiler Yüzünden BELİRSİZ..
    BU ÇOCUGUN GELECEĞİNİ KİM BELİRLEYECEK..İNANMİYORUM YA diyelim 46 bın maaş alacak.omumuzdeki hafta bu gencimizin ayağı kırılsa BURSA YINETİCILETİMİ bu çocuğu kollayacak..İNANMIYORUM..
    BENCE iyi etmiş..
    Bursa yöneticileri KENDİ KEYFLETİNE BAKSIN..ÇOCUGUN GELECEGI ILE oynamasınlar..
    Tebrikler ALİ AKMAN

    17
    23
  10. Ben Trabzonspor luyum yönetimlerin acizliginden çok gençleri kaybettik. yabancı futbolcuya paraları sayarken bu çocukları ne kadar düşündüğünüzü o bizim evladımız dır diyorsunuz niye yabancıya verdiğin paranın yarısını ona teklif etmiyorsunuz Ali Akman haklıdır yönetim acizdir.

    17
    20
  11. DOSAB yönetimi bursasporun problemlerini ciddi ve gönüllü olarak ele alırsa dosabtaki sanayicilerden bursaspora ciddi bir yönetim teşekkül ettirilir ve sanayicilerden destek sağlanır

    16
  12. Kimse kusura bakmasında yönetim ne teklif ettiğini söylüyor . Bu çocuk bugüne kadar sene başından beri ne alıyordu onu söylesenize . Türk ( başta 4 büyükler) ve avrupalı pekçok kulüp çocuğu ciddi paralara istiyor siz bundan sonra aylık 20-30-40 bin tl den bahsediyorsunuz . Aklınız neredeydi . Ayrıcaaynısını Mustafa Kap GS ye yaptı adamlar hatalarını kabul edip sineye çekti böyle yaygara da koparmadı . Taraftar olarak oturup sakin kafayla gerçek suçlu kim düşünelim .

    12
    10
    1. @Vatan yorumuna yanıt olarak

      Ben de bir şey ekleyeyim bu yoruma. Resimdeki belgeler sadece iddia. Herhangi bir dayanak oluşturmaz. Hem hangi yönetim ya da işveren sözleşmeye ilk imzayı atar ki. Bu haber sanki taraftarı galeyana getirmek için hazırlanmış. İnşallah ulusal medyaya sunup bizi rezil etmezler.

      1
      1
  13. Soz konusu rakam ve sozlesme gercekse bile yinede teklif edilen rakam cok komik.bu futbolcudan mikyon euro gelir hedefliyorsan ona da yakisan bir rakam teklif edebilmeliydin.yetistirme paradi olarak alacagin rakam yaklasik 600bin TL ayni Ali Akmana teklif ettigin kadar.Ama simdi sen bundan sikayetcidinAyni Ali akmanin senin onerinden sikayet ettigi gibi.Siz yoneticilerde kadro disi kalmalisiniz.Yoneticiden beklenen sozlesme imzalatip futbolcudan para kazanmasi,yapamiyorsan oyuncuyu suclama sucu kendinde ara.

    11
    7
  14. Ayhan Akman adisi tabiki kulüple anlaşmaz sezon sonunda cebini doldurmak varken niye anlaşıp kulübü sevindirsinler

    4
    3
  15. Bu senoryaları biz çok gördük bu memlekette ama kendini rezil eden bir kulüpbü ilk defa görüyorum Başkanın etrafındaki yönetimin içinde ali akman ve diğer futbolculardan kendileri için menfaaat peşinde olanlar para yiyemeyeceğini anlayınca zorlarına gidiyor bu yüzden bizim ülkemizde çok futbolcu yok oluyor ALİ AKMAN yalnız değil bu işleri iyi bilen bir abisi var ayhan akman o çocuğu kimseye harcatmaz gariban deyil diğerlerinede inşallah bir faydası olur parası olmayan yönetim futbolcudan ceplerini doldurmanın peşindeler zaten öyle olmasaydılar bu şampiyon olmuş kulüp bu hale gelmezdi çok yazık aynı samsunspor gibi bu saatden sonra bursaspor da bu ligde çok zor kalır herkez iyi bilsin inşallah bu yönetim giderde bu zor zamanlardan kurtulurlar

    4
    2
  16. Bakın normalde yorum yapmayacaktım ama okuduğum yorumlardan sonra yazmaya karar verdim. Bakın arkadaşlar karşınızda gencecik yetenek sezon başından beri belliydi iyi olacağı. Bu arada ben Ali Akman’ın yaptığı doğrudur demiyorum fakat yönetimin yaptığıda yanlıştır. Ben bir Galatasaraylıyım bizde de aynı olay oldu ama bizim Mustafa Kapı ya 250 bin TL teklif etmiştik o kabul etmemişti. Sizin, yönetimde madem bu çocuktan para kazanmak istiyor o zaman versin aylık 150 bin TL felan çocuk, kandırır gibi 10-20 bin TL nedir. Karşındaki genç yetenek sonuçta 4 büyükler zaten peşinde satacağım miktarın en fazla %10 nu verirdin Ali Akman a hiç değilse elinde tutardın, çocuğu

  17. kimse kusura bakmasında burada kimse oyuncuyu müdafaa etmesin şu aşamada kulübün menfaatleri oyuncunun menfaatlerinin üzerindedir,neden? kulüp bu oyuncuyu bedavamı yetiştiriyor,tesislerin masraflarıı beslenme giderleri müsabaka masrafları giyim masrafları teknik ekip masrafları varda var ama sen 5 milyon değerinde bir oyuncu ortaya çıkarmışsın adam elini kolunu sallaya sallaya gidiyor alacağın para 600 bin tl,bu yanlış o zaman yeteneğine çok güveniyorsan git yolspora veya arabayatağının alt yapısına girseydin bu yaşta ali akman olabilecekmiydin?kulübünün menfaatlerini gözardı edemezsin,federasyonun kulübün haklarını koruması lazım birde milli takım kampına almanı sokup oyuncuya sözleşme imzalattırıyorlar,yuh artık

    4
    3
  18. Sonuçta çocuk bugün itibariyle asgari ücret alıyor. Hiç te yalan söylemiyorlar. Bursaspor teklifini 2019 yazında yapmalıydı. Son sezona sözleşme mi bırakılır? Hiç ağlamayın şimdi. İnsallah Almanya’da çok başarılı olur.

    3
    3
  19. Zamanında sözleşme imzalatılamamış şimdi veryansın! Yazık. BURSASPOR gibi bir klübe bu davranış yakışmıyor. Geçen sene ali ye makul ücretle 3-4 yıllık mukavele imzalatılabilirdi. Yapılmamış. Cevher ellerinden kaçmış. Bari kendinizi küçük düşürmeyin.

    3
    2
  20. Sahtekarlık bunların içine işlemiş o kulüp sayesinde bir yerlere geliyorsun ondan sonra yetiştiğini kulübü Yok sayıyorsun az bile yapmışlar

    3
    2
  21. Amba şişirdiniz ya Ali akmanı göreceksiniz fos çıkacak 1 2 aydır ulusal basın şişirdi gaztelrde görecez bakalım.

    3
    1
  22. Adam doğru söylemiş ayda 45 bin TL futbolcu için para mı asgari ücrettir..Birde maç başı 10 bin aylık 6 bin çok komik rakam bu. Adam sakatlansa ne olacak..Sen ver adam gibi bir maaş çocuğa sözleşme yenile çok iyi bir fiyata satacaksın zaten

    3
    1
  23. Hiç lagaluga yapmayin,cocugun sozleşmesi sezon sonu bitiyordu guzel bir kontrat yapti sezon sonu gidiyor.Adam olup elinizde tutsaydiniz,şimdi cocuga bok atmanin alemi yok

    3
    2
  24. Iyi de bu yeni sözleşme bumu kabul etmediler bu çocuklar şu anda eski sözleşmeye göre ücret alıyorlar vede o asgari ücret akman ailesi yalan söylememişki. Beceriksiz başkan ve yönetime aklamak için başkalarına iftira atma admin. Bu süreçte en büyük hata beceriksiz yönetim ve alidir

    1. @Uludağ yorumuna yanıt olarak

      nolmuş asgari ücretle oynamış bebe ronaldomuymuş gol kralı olmuş bursayı süper ligemi çıkartmış insanlar sabahtan akşama fabrikalarda çalışıyorlar kaldırmayın bu adamların biryerlerini gitseymiş başka takımın altyapısına zamanında

  25. Ne kadar boş beleş konuşanlar var jarjar sen ne ayaksın birader alinin avukatligi filan üstlendinmi bu koruma çabası ve sozlesmede tarih yok filan diyenler birdaha baksın sözleşmeye imzaladigi tarih bitiş tarihleri sözleşmenin düzenlendiği tarih hepsi yazıyor baskanı savunmam hataları var tabiyki ama bir seyi elestiriceksek dogrulariyla elestirmeliyiz cikip elbette kanalda savunmali konusmali rahmetli olsaydı bu durumlar olmazdi olsaydıda çıkar çatır çatır lafları sokardı

    1
    2
  26. Ali bu yaptığı ile kendisi için yıllardır emek veren,ter döken,çile çeken personel,teknik ekip ve birlikte eğitimi aldıkları vakıfköy akademisindeki gençlerin emeklerine İHANET ETMİŞTİR.

    2 Lg takımı olan EYÜPSPOR genç oyuncu içi n 4.2 milyon öderken ALMAN TAKIMINA SENİN 640 Bin lira gibi bir rakamı gitmen ve bu parayı da mümkün olsa aldırtmayacağını görünce sana şi,mdiye kadar ettiğim güzel ifadeleri geri alıyor,yüce rabbimin NANKÖRLERİN HEVESLERİNİ KURSAKLARNDA BRAKP TOP OYNAYAMAZ HALE GETİRMESİNİ NİYAZ EDERİM.ALLAH HAKSZLIK YAPAN,ŞEHRİNE İHANET EDENİ BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN.

    1
    3
  27. 65 bin lira alacakmış çocuk bu paraya bursa da mı oynamalı yoksa geleceğini mi düşünmeli….haber diye yazmışsınız ya helal olsun! size…

    1. @ash60 yorumuna yanıt olarak

      Aylık 60.000 yıllık 720.000 yapar buda 18 yaşındaki bir futbolcu icin bence makul. Ve bu sozleşme iyileştirmesi. Sen sozleşme uzatırsan +2 yıl 2023 yılina kadar burdada istersin 5 milyon tl bu sefer Bursaspor senden bonservis bedeli kazanır

      1
      1

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu