Şapkadan tavşan çıkarmak için

Olay Medya Spor Yazarı Erdal Akçay'ın bugün Olay Gazetesi'nde yayınlanan köşe yazısıdır.

Bursasporlu futbolcuları ve teknik ekibi Ziraat Türkiye Kupası’nda bu sezon 4 maçta gösterdikleri performanstan dolayı tebrik edelim öncelikle.

Transfer tahtan kapalı, sezon başında 13 oyuncun gitmiş, Vakıfköy Futbol Akademisi’nden çıkmış 22 oyuncu ve 4-5 tecrübeli isimle varoluş mücadelesi veriyorsun.

Yeni teknik ekibinle sadece 12 günlük çalışmayla lige başlıyor, kısa bocalamanın ardından gaza basıp özellikle son 5 haftada 4 galibiyet ve 1 beraberlikle 13 puan hanene yazdırıp ilk devreyi 27 puanla tamamlıyorsun.

Bu yetmezmiş gibi neredeyse ilk profesyonel maçlarını oynayan futbolcularınla Ziraat Türkiye Kupası’nda 3 tur geçiyorsun. Öyle bir Göztepe maçı oynuyorsun ki dillerden düşmüyorsun.

Gönlümüz elbet Bursaspor’un iki kulvarda birden camiaya büyük sevinçler yaşatmasından yana. Ancak ortada bir de gerçek var.

Bursaspor, İsmail Çokçalış’ın dahi yokluğunu hissederken, Ersun Yanal’ın Antalyaspor’u 6-0 kaybettiği Hatayspor maçının ardından gerekli dersleri almış. İstanbul’da Galatasaray ile golsüz berabere kalmış, F.Karagümrük’ü 3-1, İzmir’de Göztepe’ye 1-0 yenmiş. Yani futbolun savunma yönüne ağırlık vermiş. Dün de öyle oldu daha maçın başında Onur’un yaptığı penaltıyla öne geçen konuk ekip oyunu kendi yarı alanında kabul ederek Bursaspor’a gol şansı vermediği gibi bireysel hatalarla da 3 dakika içinde 2 gol daha bulup Timsah’ı kupa rüyasından uyandırdı.

Bir zamanlar kalbindeki sorun nedeniyle Bursaspor’un imza attırmaktan vazgeçip Vakıfköy’den geri gönderdiği 35’lik Hakan Özmert’in takımını sırtladığı maçta Bursasporluların çok şeyler beklediği Özer Hurmacı’nın erkenden sakatlanarak bir müsabakayı daha tamamlayamaması tüm dengeleri alt üst etti.

Ali Akman, Batuhan Kör, Aykut Akgün, Burak Kapacak ile golle burun buruna gelen takımın bu kez fileleri sarsamayıp 20 maçlık gol atma serisini sonlandırmasına üzüldüğümü belirtmek isterim.

Kendi altyapısından yeni yıldız adayları çıkaran Bursaspor’un kupadan elenmesine çok takılıp kalmamak lazım. Eleştiri elbet olacak ama art niyetlilerin derdinin Bursaspor olmadığını da bu camiada bilmeyen yoktur.

Önemli olan bugün başlayacak Antalya kampında özellikle bu karşılaşmadaki eksik yönler üzerine çalışmalar yapılması ve Adana Demirspor deplasman maçıyla başlayacak ikinci yarıya hazır olabilmek.

46 milyon liralık borç nedeniyle transfer tahtasının açılma ihtimalinin çok düşük olduğunu da düşünürsek Mustafa Er ve öğrencilerine camianın daha fazla destek vermesi şart.

Şapkadan tavşan çıkarmak için önümüzde başka bir seçenek görünmüyor…

26 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. İŞTE BELDEN AŞAĞI VURMADAN YAPILAN ELEŞTİRİ BÖYLE OLUR..TEBRİK EDERİM..HİÇ DİKKAT ETTİMNİZ Mİ TÜRKİYE LİGLERİNDE İSTİKLAL MARŞI OKUNURKEN 11 FUTBOLCUSU DA HAZIR OLDA VE MARŞIMIZI SÖYLEYEN TEK TAKIM BURSASPOR..HEM HİÇ YABANCI FUTBOLCUSU YOK HEM 11 FUTBOLCUNUN 7-8 TANESİ YERLİNİN DE YERLİSİ YANİ ALT YAPIDAN GELMİŞ BİZİM ÇOCUKLAR..BU ÇOCUKLARLA ANCAK GURUR DUYULUR…

    80
    1
    1. @16 BURSASPORLU yorumuna yanıt olarak

      Şu genç çocukları görünce insanın içinden keşke Şenol Güneş özel bir izinle hem milli takım hem bursasporu çalıştırsa geçiyor. Türk futbolu kazansa. Yeni bir jenerasyon gelse, miili takımın iskeleti bursaspordan bu gençlerden kurulur.

      13
      3
  2. Takım kadrolarına baktım, bizde 21 yaş ve altında 4 oyuncu vardı. Antalya’da da 21 yaş altında 4 oyuncu vardı. Ancak asıl fark yaratan unsurlar bizdeki defans oyuncularından geldi. Sol bek Onur’un defansif yönü sıkıntılı, çok hata yapıyor. Aynı şekilde sonradan giren Kerem Şen’de defans oyununu, omuz omuza mücadeleyi yapamıyor. Yediğimiz goller halı saha’da yenilecek tipten. Ara transferde ne yapıp edip 1 sol bek ve 1 defans almamız lazım. 10 gün sonra 2. yarı başlıyor. Transfer olmazsa ancak 6. sıra için mücadele ederiz. O da çok zor, sakatlığı var, cezalısı var.

    33
    7
    1. @Abowww yorumuna yanıt olarak

      İyi diyorsun hoş diyorsun da hangi parayla transfer yapılacak onu da söyle bari. 46 m tl sadece tahta açılması için gerekiyor. Hiç bonservis vermesen bile getireceğin oyuncuların yanı sıra takımdaki oyuncuların da maaşları var. Sen daha hali hazırda takımdakilerin maaşlarını veremezken üstüne transfer yapıp onların maaşlarını nasıl vereceksin diye sorarlar. Kusura bakmayın da şuan yönetimin yapacağı en iyi şey maaşları ödemek olur transfer falan hikaye

      4
      1
    2. @Abowww yorumuna yanıt olarak

      SAYIN YÖNETİM TRANSFERİN ÖNÜNDEKİ ENGELİ KALDIRIN AÇIN TAHTAYI , BAKIN KARAGÜMRÜK FUTBOLCUSU ATIF ,IN SÖZLEŞMESİNİ FESH ETMİŞ BİZE BÖYLE BİR ADAM LAZIM HEM TECRÜBELİ HEM KALİTELİ ,YAPIN TRANSFER BENCE EĞER BU SENEYİ KAÇIRIRSAK ( İNŞALLAH KAÇIRMAYIZ ) BİR DAHAKİ SENEYE ZATEN İŞİMİZ ÇOK ZOR ,,

      4
      1
    3. @Abowww yorumuna yanıt olarak

      Şapkadan tavşan olayı bir ilizyon. biz gerçeklere bakalım.
      Kurumsallaşmayı hedefleyelim. Şehirde kaosu, camiada ki görev karmaşasını bitirelim.
      Kulüp üzerindeki taraftar baskı ve müdahalelerini kaldıralım,
      sabırlı olalım, desteği arttıralım.
      İşte o zaman görün bakalım işler kendiliğinden nasıl yoluna giriyor…

    4. @Abowww yorumuna yanıt olarak

      baskan bir trensfer yok sende fulbolcu satip secime kadar sessiz gidicen gibi tahtayi da bir sonraki baskana birakican sanki

    5. @Abowww yorumuna yanıt olarak

      Çok doğru diyorsun renktaşım.Bizim en büyük eksiğimiz önlibero shehu bu bölgede vazgeçilmez bir oyuncumuzdu alternatifide yoktu ayrıca devre arasında tahtanın açılmasında yanayım çünkü ortasahada emirhan , burak altıparmak sayelerinde maç kazanıyorduk kerem şen tam hazır değil tuğbey akgün aynı şekilde tam hazır değil özerve recepten faydalanamıyoruz artı vefa sakat geriye ozan ismail ve ramazan kalıyor ozan ismail pres yapan ileriye çıkan bir oyuncu savunma yönü az ramazan desen çocuk sakatlıktan yeni çıktı iyi oynaması için zamana ihtiyacı var ama diğerlerine göre iyi antalya maçında kerem in yerine girdiğinde biraz daha toparlandı yani ortasahada alternatifimiz fazla yok emirhan ve burak altıparmak ceza alsa veya sakatlansa sıkıntı yaşarız şuanda ismail çokçalışta sakat o yüzden bence cüneyt yerine ozan ismail veya u17 oynayan kadir arslan ve milli oyuncu u16 ve u17 oynuyor veya yiğit alp sevinç te var u19 dan bence denemekte fayda var önliberoda adanada ozan ismaili oynatıp emirhan ve burak altıparmağı çift 8 oyanatabiliriz yani 4-1-2-3 şeklinde oynarsak daha verim alırız lakin bizim önlibero atakları kesecek oyuncu yok stoperlerimizde iyi değil ama denemekten zarar gelmez diye düşünüyorum ozan ismail orjin yeri önlibero denemekte fayda var kerem den daha iyi oynayacağını düşünüyorum kerem tam hazır değil son dakikalarda almak daha mantılı 15-20 dk en fazla bu şekilde gelişim gösterecektir transfere gelirsek stopere uğur demiroku öneriyorum şuan boşta musa nizam olabilir aykut ve cüneyte göre biraz daha iyiler önliberoya kimi getirebiliriz bilemiyorum shehuyu kiralayabilsek çok iyi olurdu bide kanat ve forvet oynayan bir oyuncu lazım o bölge uygun bir kişi bulamadım sizce tahta açılsa katkı verebilecek oyuncular var mıdır ve Batalla oyuncu ayarlamış galiba memleketinden eğer doğruysa kaptan bize kötü oyuncu yollamaz

      7
      1
    6. @Abowww yorumuna yanıt olarak

      Bravo çok güzel tespitler,.. gözünü öperim.

      Dünkü goller hediye oldu.

      Ikinci gole kadar çok iyi gidiyordu gençlerim.
      Sıklet farkı falan yoktu.
      Fark şurada bence, gençler ilk yarım saatte maçı bitirmek istediler.

      Fazla istekli olursanda defansı unutursun.
      Da öğrenecek çok şeyler var .

      Iyi yoldayız, ziraat maçları takım olma maçları olarak değerlendirmek lazım.

      13
      3
  3. Burdan ali akmana sesleniyorum belki okuyordur forumları. Seni sen yapan Bursaspor ve takım arkadaşlarındır gideceğin takımda böyle arkadaşların olmucak başarılı olamıcaksın ya adam gibi sözleşmeni uzat ya defol git senin 3 kuruşluk triplerini çekemicez zaten dibi görmüşüz Bi tekmede siz vuruyorsunuz biz düştüğümüz yerden kalkarızda siz gittiğiniz yerde kaybolursunuz aslan parçası

    27
    13
  4. bırakın kupayı falan yeter artık ya. ads sivas ile maçında müthiş direnç gösterdi. 120 dk. ads maçı çok önemli yenilirsek fark iyice büyüyecek. bu sene çıkamazsak artık bir daha bu borçla asla çıkamayız. gelecek sezon 4 takım süper ligden gelecek. bu senenin eskişehiri gelecek sezonun bursası olur. aklınızı başınıza alın. kupa maçlarını falan bırakın kupayı kazanıp avrupa kupalarına mı katılacaktık. ads maçı tam anlamıyla bir final maçı gibi. bir an önce 2 3 transfer yapmaya bakın. ikinci devreler daha zor geçecek.

  5. İsmail Çokçalış’ın dahi yokluğu hissedildi ne demek!!!
    En değerli oyuncularından biri hakkında”dahi” ifadesi ne oluyor?
    Birşeyler karalayan herkesi yazar diye koymayın lütfen. Biri oyuncunun ismini yazamaz, biri alakasız pozisyonlar söyler biri böyle bişiler yazar.

  6. trensfer yapamassan cikamassin baskan gunu kurtarmakla zaten olmaz sezon sonu husran olur 3yiyip 5atmakla olmaz bu borcla bi sene daha heba olmadan trensfer sart baskan

  7. Sizi tebrik ederim..
    Uzun zamandır yerel basından birinin bu kadar iyi bir yazı yazıp bu kadar güzel tespitler yaptığını görmemiştim..
    Aynen ben de hepsine katılıyorum anlaşılan Antalya o kadar korkmuş ki bizim gençlerden defansif bir kadroyla çıkmış bir de adamların hepsi tilki ilk dakikalarda hepsi penaltı aradı ve buldular..
    Gençlerimizi ve Burak Altıparmak ı canı gönülden tebrik ediyorum
    Teşekkürler Mustafa Hocam…

  8. YALNIZ DİKKATRİMİ ÇEKEN BİŞEY OLDU MAÇTA DÜN ANTALYADAKİ GÜÇ KALİTE BİZİM GENÇLERİNDE TEÇRÜBELİ AĞBİLERİNİNDE ZAYIF OLDUKLARINI GÖRDÜM AZ İDMAN YAPIYORUZ DEDİM ADAMLAR EZDİ BİZİ İKİLİ MÜCADELELERDE BİRDE OLDUM BEN DİYEN GENÇLER VAR OLMADIKLARINI DÜN GÖRMÜŞLERDİR DAHA YOLUN BAŞINDA OLDUKLARINIDA

  9. Bizim takımın stoperlere yardım eden geriye hızla koşabilsen sabit bir 6 numara ön libero ile oynaması lazım bu bölgeden çok sıkıntı yaşıyoruz émirhanda burak algılamakta top kaybettikmi geri ďönmekte zorlaniyorlar. Bence eldeki oyunculardan bu bölgede aykut denenebilir uzun boylu olduğu için hava toplarındaysa faydası olur

  10. Kupa önemli değil, çocuklar buraya kadar ellerinden geleni yaptılar zaten. Umuyorum ki bir mucize olur tahta açılır; stoper, sol bek, orta saha ve forvete 1’er takviye yapabiliriz. O zaman süper lig için umut olur. Mevcut durumda işimiz zor. İlk 6 çok büyük başarı olur. Bir şekilde bu sene bu ligden kurtulmamız lazım.

  11. Çok fark olmasada rakip çok ciddiye almış buda güzel, ciddiyeti arttıracak artık her takım İnşllh bireysel hatalarıda azaltır devam ederiz.

  12. bu takım gençlerle cosuyor dogruama bir gewrcek var genç bunlar çabuk demorie oluyorlar buda normal abilerde abilik yapmaları takıma katkı koymaları laım bu gençlerin 3 katı para alıyor ama bu geçlewrin yarısını vermiyor takıma aygu akgun fitili cekimiş bonba gibi topa girmiyor veya penaltı yaptırıyor adam elini kolunu sallıyarak geçiyor kaptan öser sırf problem ya sakatlanıyor yada kırmıı kart gouyor yasık bu takıma kambur cüneyıt varlıgı yoklugu belli degil yonetim bir icraat yapmıyor ya akıllı 3 4 trasfer bu takımı ucurur inanın kardeşim tahtayı actırıp trasfer yasanıa yapamıcaktın niye yonetime geldinis okadarınıda bende yaparım oh ne gsel sisde sene sonu 15 20 milyon verdim der bir borçta sis bırakın yaık yasık taraftarlar biras baskı yapın yönetime akıllı 1 kac trasfer yapsın radikal teksas vs başındakiler çorbacılık yapmayın bursasporu sis bu hale getirdinis saden biras dik durun bu son şans köprüden önceki son çıkış bu lütfen YÖNETİM TAHTAYI AÇTIRIP BİR AN ÖNCE AKILLI TRASFER YAPIN TAKIMI 1 LİGE ÇIKARIN TARIHE GECİN YÖNETİM UYUMA TRASFER YAPSAANA BU KASAR TOPCULARIDA YOLLAYIN BURAK ALTIPARMAK HARİCİNDE

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu