Musisi bir simgedir, unutulmaz

Bursaspor'un unutulmaz futbolcularından biri olan Mususi'nin vefatının ardından 15 yıl geçti. Kulüp futbolcu için bir anma mesajı yayınladı. Mususi'yi eski takım arkadaşı, Bursaspor'un eski teknik direktörü Adnan Örnek Ajansspor'a anlattı.

Bursaspor denilince akla ‘Timsah’ simgesi gelir. O simgenin mucidi olarak bilinen ve Bursaspor‘u ülkesi Uganda‘da da marka haline getiren Majid Mususi‘nin vefatının üzerinden tam 15 yıl geçti. Bursaspor, resmi hesapları aracılığıyla futbolcu için bir anma mesajı yayınladı. Bursaspor’un eski futbolcusu ve teknik direktörü Adnan Örnek, Mususi ile ilgili Ajansspor‘a çok özel değerlendirmelerde bulundu.

“Benim için önce Sedat Özden gelir”
Adnan Örnek, “Bursaspor deyince akla Sedat Özden; yani Sedat Üç gelir. Benim gözümde öyle. Müthiş bir isimdi. Tabii ki Mususi de Bursaspor‘un simge isimlerden biri oldu. Eski takım arkadaşım. Kendisini rahmetle anıyorum. Toplumun sevgisini kısa süre kazanmak kolay değildir. Mususi iyi bir oyuncuydu. Muzipti, kaliteli bir futbolcuydu. Bursaspor tarihine bakıldığında 1995-96’daki Intertoto Kupası dönemindeki kadro iyiydi. Karlsruher finali zaten unutulmaz” dedi.

“Mususi bir simgedir, unutulmaz”
Mususi’nin simgeleştiğini ifade eden Adnan Örnek, “Bursaspor taraftarları onu hiçbir zaman unutmadı. Timsah yürüyüşüyle o dönemin figürü oldu. Yıllar sonra da hatırlanacağını düşünüyorum. Şimdiki futbolcular da maçlarda gol atınca timsah yürüyüşünü yapınca eminim taraftarlar da aynı duyguları hatırlıyordur” ifadelerini kullandı.

Mususi kimdir, Bursaspor’da kaç maçta oynadı?
1994-95 sezonunda Bursaspor‘a gelen futbolcu, yeşil-beyazlı takımda ilk sezonunda 27 maçta 9 gol kaydetti. 1995’te UEFA tarafından ilk kez düzenlenen Intertoto Kupası‘nda mücadele veren takıma dikkati çekti. 1 penaltı olmak üzere 4 gol atan Mususi, Elvir Baliç, Ercüment Şahin, Selim Özer (Paşa Selim) Şaban Yıldırım, Gnatchev gibi Bursaspor’un unutulmaz isimlerin arasında yerini aldı.

Gordon Milne ile yıldızı barışmadı
Golcü futbolcu, Alman ekibi Karlsruher ile oynadıkları ve penaltılarla elendikleri çeyrek final maçında ‘timsah yürüyüşü‘ adındaki gol sevincini sergiledi. Arkadaşları da ona eşlik etti. Futbolcu, 1995-96 sezonunda da 30 maçta 15 gol atarak dikkatleri çekse de daha sonra 3. sezonunda düşüşe geçti. 3 yabancı oyuncu kuralının olduğu dönemlerde yedekler arasında yer alan futbolcunun Gordon Milne ile de yıldızı barışmadı. 13 maçta 7 gol atan futbolcu sonraki dönemlerde ise özel hayatı sebebiyle sıkıntılar yaşadı.

Eğlence ve alkol onu bitirdi…
Bir dönem Çanakkale Dardanelspor‘da oynadı ve 1997-98 sezonunda 12 golle takımını sırtladı. Fakat; daha sonra eğlence ve alkol sorunları sebebiyle aslında Türkiye defteri kapandı. Türkiye’de 153 maçta 60 gol kaydetti ve unutulmazlar arasındaki yerini aldı.

AIDS virüsü kaptı…
Mususi 1999’a eski takımı Villa‘ya döndü. 2002-2004 arasında Vietnam takımı Ðà Nẵng F.C.‘de futbol oynadı. Bu dönemde AIDS virüsünü kaptı. Bir süre Londra‘da yaşadı ve 2004-05 sezonunda futbolu Ggaba United‘da bıraktı.

Mususi neden vefat etti?
Kariyerini noktaladıktan sonra Uganda‘da yaşadı. 13 Aralık 2005’te akşam saatlerinde hastaneye götürülürken vefat etti. Ölüm nedeni ise AIDS‘e bağlı böbrek yetmezliğiydi. Musisi’nin ölümünün ardından bir başsağlığı mesajı yayınlayan Uganda Futbol Federasyonu Başkanı Lawrence Mulindwa, çok önemli bir sporcuyu kaybettiklerini ifade etmişti.

8 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Adam Bursaspor aşığıydı hep Bursaya gelir özlem giderirdi,
    kendi evi gibi görürdü , pek kimse bilmez bunları tabi
    maçlarda o kadar hırslı ve istekli oynayan adamı Gordon harcadı.

    28
  2. Allah taksiratlarını affetsin ! Sekiztaş’ a neredeyse yerdeki topa kafayla kayarak zınk diye attığın gol aklıma geliyor ! Ne koymuştun be karaboğa ! Cine 5′ ten izlerdik deplasmanda o zamanlar seni…
    Hiç unutulmaz…

    25
  3. ….ilk sırada Sedat 3 sonra imparator Bizim cankurtaran, itfaiye gibi hiç düşünmeden takıma Eline alan Rahmetli Nejat biyedic… SONRA mususi, şampiyonlukta büyük rol taşıyan RRahmetini Allah bol eylesin İbrahim yyazıcı. Batalla , Ertuğrul sağlam, ivvankov, şampiyon olduğumuz en çok rol alanlar . Bursa adına tarih yazanlar…
    Akıllarda kallan da çok var….
    Hak edenler ve hiç unutlmıcak havısamda izin bırakanlar bence

    1. @SoyluBursa yorumuna yanıt olarak

      Aynen bunu sen düşünüyorsun ama onlar düşünemiyor. 2 satır yazı yazmakla habercilik olmaz ! Biraz renklendirirseniz iyi olur ! Efsanelerin videolarını da koyun da gençlik bilgi sahibi olsun…

      10
  4. İzlemiş biri olarak Majid Musisi özel kaliteli sevilen bir oyuncuydu.Takım için herşeyini terinin son damlasına kadar koyardı.Rakip defansların korkulu rüyasıydı.Timsah yürüyüşünün mucidi Karlsuher maçı unutulmaz o yaptığı timsah yürüyüşü takımla özleşti.Özellikle Beşiktaş a gol atartı.Bence Majid Musisi nin ailesini Bursa ya davet edip ,İsminin bir yere verilmesi hatta timsah yürüyüşü heykeli yapılabilir.Unutmayacağız.Majid Mukıbı Musisi…

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu