Tepeden tırnağa golcü

Olay Medya Spor Yazarı Ertan Erkuvvet'in Olay Gazetesi'nde yayımlanan köşe yazısıdır.

Teknik Direktör Mustafa Er, Akhisar karşısına çıkarken Ege seferinin ilk maçında Menemen’e 2-1 kaybeden kadroda 3 değişiklik yaparak özellikle defanstan duyduğu memnuniyetsizliği gösterdi. Mustafa Hoca’nın yaptığı hatalarla saç baş yolduran Cüneyt Köz’ün yerine stoperde Furkan Emre Ünver’e bu sezon ilk kez forma vermesi ve beklentileri (!) bir türlü karşılayamayan Onur’un yerine sol beke bir kez daha Emirhan’ı kaydırması dikkat çekti.

Oynadığı tüm maçlarda ilk golü atan Bursaspor, Hasan Ali Adıgüzel’in 7. dakikada ceza yayı içerisinden attığı golle bu kez adeta maça 1-0 geride başladı. Yeşil beyazlılar, 12. dakikada Ramazan’ın ceza sahası önünde kaptırdığı top nedeniyle az daha ikinci golü de kalesinde görecekti. Şu bir gerçek ki Bursaspor çok kolay gol yiyor ve bunda tek suçlu savunma değil. Orta saha o kadar basit toplar kaybediyor ki rakip forvetler ellerini kollarını sallayarak pozisyona giriyor.

TEPEDEN TIRNAĞA GOLCÜ

Neyse ki Ali Akman gibi bir golcümüz var da skor üretmekte sıkıntı çekmiyoruz. 18’lik golcü, 22’de İsmail Çokçalış’ın sağdan yaptığı ortada topu önce düzeltip sonra filelere göndererek, daha şimdiden Bursaspor’un bu sezonki en büyük kazancı olduğunu gösterdi. Ali, pozisyon alışı, soğukkanlılığı ve bitiriciliğiyle ‘Ben golcüyüm’ diye bağırıyor adeta.

31’de Burak Kapacak’ın sağ kanattan çevirdiği topta arka direkte kafayı vuran Furkan Emre, Vrsajeviç topu çizgide durdurmasa ilk maçında golle buluşacaktı. 39’da yeni partneriyle daha derli toplu bir görüntü sergileyen Aykut Akgün yaptığı kritik hamleyle Timsah’ın bir kez daha geriye düşmesini engelleyen isim oldu.

İkinci yarıya iki takım da düşük tempoda başladı. İlk pozisyonu 62’de Recep’in topu kafayla aşırttığı pozisyonda Özer’le bulan Bursaspor’da kaptanın vuruşu kötü olunca öne geçme fırsatı da kaçtı.

HERKESE İHTİYAÇ VAR

Bu pozisyonla maç biraz daha hareketlenirken, 64’te Burak Kapacak’ın sağ çaprazdan sert şutunda kaleci Lukac gol izni vermedi. Hareketlenen oyunda golü bulan ise 79’da Çekdar Orhan’la ev sahibi Akhisar oldu. 84’te Ali Akman karşı karşıya pozisyonda topu direğin dibinden auta gönderince Timsah, mutlak bir golden oldu. 90+3’te ise Kerem Şen’in ortasında Musa Nizam’ın elle oynamasıyla kazanılan penaltıda Burak Altıparmak topu kaleci Lukac’a nişanlayıp 1 puanı da bize çok gördü.

Bu maç bir kez daha gösterdi ki Bursaspor’un kadrosu oldukça yetersiz. Furkan Emre, adam karşılamada yaptığı hatalara rağmen Cüneyt’ten iyiydi ama biliyoruz ki Sedat Dursun ikisinden de iyi. O yüzden Vakıfköy’de çalışanlara bir şans daha verilmeli. Çünkü kör topal demeden herkese ihtiyaç var.

14 Yorum Onay bekleyen yorum yok

    1. @Dimitar yorumuna yanıt olarak

      Takımın başına baliç gelmeli, Mustafa er bu işi yapamicak,zaten futbolculuğuda böyleydi, keşke trabzon maçına çıkmasaydı , iyi niyetli olduğunu düşünüyorum ama yetmiyor işte bu çok açık.

      3
      8
    2. @Dimitar yorumuna yanıt olarak

      Birader bilmez bunlar onları şimdi sen yazınca Google dan bakıyorlar bunlar kim diye. Bursaspor taraftarına küfür edenler başka takıma gidince bursaya geldiğinde bursaspor lu topçulara acımasızca tekme atanlar puan alınca trübünlere hareket çekenler şimdi burada hocalar… Bunlar gizli bursaspor düşmanı bunlar paraya bakar ama ne yazıkki buradakiler in çoğu bilmez

      6
      2
    3. @Dimitar yorumuna yanıt olarak

      Ali Akman 6 maçta attığı gol sayısı Kubilay’ın 1 yılda attığı gole eşit. Geçen yıl Kubilay yerine bu çocuğa şans verilse, şimdi Süper ligdeydik.

      13
      2
    1. @Bir Bursa Var yorumuna yanıt olarak

      Yeniden Aynı Şeyi Yazıyorum; Bunlar Faso Fiso Gündem Değiştirme Çabaları Yönetim ve Destekçilerinin – Yönetim 7 Maçta Sıfır Çekti- Her Maç Bir Kabus Zar Zor Kazandıklarımız Dahil-7 Maç Sonunda Liderin 10 Puan Gerisindeyiz Düşme Potasından 3 Puan Üstündeyiz – Kamat Bir Tane Daha Parasız Başkan Borcun Üstüne Borç Koyanlardan- Hatta Artık Bursaspor’un Başkansız Kaldığını Düşünüyorum- Kendilerini Yüceltme Foto Stüdyosuna Döndü Kulüp- İkinci Haftadan 7 Milyon Verdik Hikayeleri- Bari İstifa Edin Ve Şirketleşmek İçin Genel Kurul Kararı AlIn Boluspor Maçı Öncesi Bir İyilik Yapın Bu Kulübün Geleceği İçin! Ama Sanmıyorum Borcu 700 Milyon TL’den 1 Milyar TL’ye Getirmeden Kulübü Bitirmeden Bırakacak Değil Gibiler!

      3
      3
    2. @Bir Bursa Var yorumuna yanıt olarak

      Hiç iyi yapmıyor bizim taraftar….gol atmış, neye yaradı?

      Fazla havaya ucurtmamak lazım çocuğu…
      Yanında da müsait olan arkadaşını görüp ona atsa da hayırımıza dokunurdu..
      Mühim olan takım oyunu, da müsait olana teslim etmek topu …

  1. ALİ AKMANI KAZANMAK GÜZEL HELEKİ KUBİLAYI GÖRMÜŞKEN COK İYİ OLACAK BENCE NESTEN DE İYİ OLACAK BOZULMAZSA AMA GİDEN BURSASPOR OLUYOR BİRAZDA BUNU GÖRMEK LAZIM BU SEZON BÖYLE BİTMEZ BİR AN ÖNCE KENDİSİNE HOCAYIM DİYEN MUSTAFA ER BURSAYI SEVİYORSA Kİ SEVİYORUM DİYOR YAA WEGOLARINI BIRAKMALI SERDAR VE SEDATI ALMALI YADA İSTİFA ETMELİ

    9
    3
  2. Furkan Emre daha bir maç oynadı. Kıyaslama için daha erken. Oynayarak çok faydalı olacak bence.
    Herkesin düşüncesi farklıdır elbette; ama gençleri izlemek büyük bir keyif bence…

  3. Düşünün Menemen ve Akhisar ikisi de 6 maçta 4 gol atmış birinin bile galibiyeti yok. İkisi de bize ikişer atıp güle oynaya yeniyorlar. Defansımız dökülüyor. Korkuyorum Bolu maçı facia olmasın!

    5
    1

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu