Acınacak haldeler!

Hani bir sahne vardır. Yakalanan suçlular polis tarafından götürülürken kendilerini görüntülemeye çalışan basın mensuplarına saldırmaya çalışırlar ve bu psikoloji sadece suçlularda vardır. Tıpkı Kadıköy’de sahaya giren, gördüğü her basın mensubuna saldıran Fenerbahçe seyircisi gibi. Kulüp yönetimlerinin işlediği suçta onların elbette ki günahı yok; ancak renklere olan aidiyet duygusu onları bu şekilde davranmaya itiyor. Bir yerde onlarda suçu kabulleniyorlar; ama cezaya razı değiller. Bugüne kadar kazandıklarını zannettikleri tüm başarıların şaibeli olduğunu ve aslında büyük değil, ‘BÜYÜTÜLMÜŞ’ olduklarını gördüklerinden gerçekten acınacak haldeler.

Diğer yanda TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar şike yaptığı belgelenen kulüplere kanunda yazan küme düşme cezasını vermemek için zaman kazanma manevralarına devam ediyor. Fenerbahçe Kulübü’nün tepkisini çekmeme adına, Türk futbolunu riske attığının dahi bilincinde değil. Yaptığı tutarsız açıklamaları, acemiliğini, panik halindeki psikolojisini gösteriyor. Şuan acınacak halde olan kendisi; ama eğer kanunda yazan kararı alamazsa, Avrupa Kupalarından ihraç edilecek Türk futbolu acınacak hale gelecek.

İstanbul medyası,kendisini ‘Ulusal medya’ olarak Türkiye’ye pazarlasa da son olayların ardından İSTANBUL YEREL MEDYASI olduğunu kanıtladı. Bursa’da oynanan Ermenistan maçı öncesi Bursaspor başkanı İbrahim Yazıcı hakkında İstanbullu bir haberci yalan haber yapmıştı. Bizim başkan da o muhabirin kulağını çekmişti. İstanbul medyası görülmemiş bir şekilde birleşip Yazıcıya salvo atışları yapmıştı. Aynı şekilde Bursaspor taraftarını her durumda haksız gösterip karşısında yer almayı genel yayın politikası olarak benimseyen Bab-ı Ali’nin mensuplarının Kadıköy’deki, Basın tribünü basıldı. Sahadaki gazeteciler tekme tokat dayak yedi ve stat koridorlarında mahsur kaldılar.Gelin görün ki İstanbul yerel medyasından tık yok. Olayı mazur gösteren başlıklarla gazetelerini çıkardılar. Açıkçası traj kaygısı ile yediği sopayı bile sineye çekip, diğer yanağını uzatan İstanbul Medyası da acınacak halde.

Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesi Bursaspor taraftarına tuzak kuran, olaylar devam ederken Bursaspor’un ağır ceza alacağını ilan edip bu yönde kamuoyu oluşturan Bursalı Federasyon hukukçusu ve TFF’de cezaları açıklamadan sorumlu ! yönetici , son olaylar karşısında dut yemiş bülbüle dönmüş halleri ile gerçekten acınacak haldeler.

 FB-GS Basketbol final maçında salonu savaş alanına çeviren Galatasaraylılar,Taksim’de toplanıp sağa sola saldıran Trabzonsporlular, geçtiğimiz hafta Boğaz Köprüsü’nü trafiğe kapatmaya kalkıp, etrafı ve polisi taşlayan, son olarak Kadıköy’de sahayı basıp maçı durduran önüne gelene saldıran Fenerliler, yetkililerce trene bakar gibi izlendi.

Tutuklamayı geçtim, tek gözaltı yok!

Bu arada Beşiktaş maçındaki olaylar nedeniyle 51 Bursaspor taraftarı 2,5 aydır cezaevinde.Bu olayda acınacak halde olanlar ise bu çifte standartı uygulayan, bu adaletsizliğe imza atan ve göz yumanlardır!

 

Bursa Gerçek

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu