Herşeyi Bursaspor başlattı!

Türkiye’de yaşanan şike depremi herkesin ilgisini çekiyor. CNN’e bağlı olarak yayımlanan Sports Illustrated dergisi de Raphael Honigstein imzasıyla olayları derleyen bir haber yaptı.  

  Fakat haberin en ilginç tarafı Türkiye Süper Ligini bir Türk gibi takip eden Alman gazeteci Tobias Schachter’in söyledikleri.

HERŞEYİ BURSASPOR BAŞLATTI

Bizi bize çok iyi anlatan Schachter, Sports Illustrated’e verdiği demeçte; “Türk futbolunda konuşulmayan bir hikaye verdi. Bu hikaye aslında Bursaspor’un şampiyon olmasına dayanıyor. Bursaspor’un şampiyon olması, İstanbul takımlarını çok kızdırdı, ‘İstanbul ekipleri Bursa’nın şampiyonluğunu bir erkeğin sevgilisine taciz gibi algıladı’ Bursa’nın şampiyonluğu bir şampiyonluktan fazlaydı, bir oligarşinin yıkılmasıydı. Bu şampiyonluk Türkiye’deki son yıllarda coşan ticarileştirilme, futbol kurumları arasındaki sağlıksız ilişkiler, adalet sistemi ve mafyanın işin içine karışmasına neden oldu” dedi.

TFF’NİN BÜYÜK KORKUSU VAR

Schachter yaptığı yorumda, “Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un UEFA müsabakalarından çekilmesi kaçınılmaz görünüyor” yorumunu yaparken, TFF’nin en büyük korkusunun bu takımların kendi izniyle UEFA Kupalarına katılıp sonra da şike yapmalarının ortaya çıkması durumunda Türk futbolunun alacağı ceza gösteriliyor

 

Elmahaber

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu