Biraz zaman biraz da sabır

Bir müsibet bin nasihatten evladır.

Bursaspor 3 hafta üst üste aldığı galibiyetler ve iyi oyunun ardından 5. Hafta maçında Adana Demir deplasmanında 4-1 mağlup olarak bir şok yaşadı. Her karanlığın sonunda mutlaka aydınlık vardır. Bursaspor karanlık tüneli erkenden tecrübe ettiği için aslında bu alınan mağlubiyet bazı şeylerin farkına varılması, aslında hiç bir şeyin görüldüğü kadar kolay olmadığı ve mücadele etmeden bir şeyleri başaramayacağı gerçeğini ortaya çıkardı. Bursa ve Bursaspor olarak en büyük eksiğimiz tutarsız olmamız. Ani olaylar ile göklere çıkardığımızı tek bir olayla yerin 7 kat altına gömebiliyoruz. Biraz ne istediğimizi, beklentimizin ne olduğunu ve bunu karşılayacak ekibin ne gibi söylemlerde bulunduğunu tek bir çatı altında toplayıp görmek lazım.

İstediğimiz iyi futbol, iyi sonuç. Beklentimiz bir an önce üst lige çıkmak. Bu konularda herkesin hemfikir olduğuna inanıyorum. Peki oyuncular ve teknik ekip bu konularda neler söylüyor? Burada dikkate almamız gereken isim Yalçın hoca. Bugüne kadar hep realist konuştu, beklentiyi hep düşük tutmaya çalıştı ve bunu yaparken Bursaspor büyüklüğünü hep gözeterek yaptı. Biz ne yapıyoruz peki? Hemen yüceltip hemen görmüyoruz. Bizim tutarlı olmaya ihtiyacımız var. Yalçın hoca hata yapacak, yaptı. Bunun farkında olan ilk insan eminim kendisi olmuştur. 29 maç var daha önümüzde ve bu 29 maçın hepsini kazanamayız. Böyle bir beklenti olmaması gerekiyor. Ne olsun yaşanan olaylar, maddi zorluklar, geç gelen transferler ve adaptasyon sürecinin yaşanması biraz sabır etmemiz gerektiğini gösteriyor. Ayağımız yere sağlam bassın. Desteğimiz hiç kesilmesin. Daha önce de söyledim yolun sonu aydınlık. Erzurum maçıyla beraber 3 maçlık galibiyet serisi yakalayacağımıza inanıyorum. Siz de inanın. Tek ihtiyaç biraz zaman biraz sabır.

19 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. İlla ki puan kayiplari olacak
    İstikrarı bozmamak lazim.
    Ama ben twumasiyi görünce eski yönetime bozuldum.
    Hatta Osmanlispordaki Erik ayuk bile olurdu.
    İlerde parlar o adam.
    Seleznovun goldeki ince kafasi bana umut verdi.
    İnşallah ilerleyen haftalarda daha iyi oluruz.
    Defansimiz bu hafta hava topu ve pas çalişsin.
    Duran toplari daha etkili kullanmaliyiz savunma ve hücumda

    56
    2
    1. @Turna yorumuna yanıt olarak

      Savunmada çok basit hata yapıyoruz. Bunların üzerine gidip en aza indirmek lazım. Kesinlikle yan toplara karşı savunma çalışmalıyız. Maçın ilk yarısında kenardan gelen ortaların hepsine vurdurduk. Golleri de öyle yedik. Bu hatalar tekrarlanmamalı.

  2. Maç sabahı puan silme cezası haberi hepimizi olumsuz yönde etkiledi. Bizler taraftar olarak bu kadar etkilendiysek futbolcu ve teknik ekip çok daha fazla etkilenmiştir. Tamam onlar profesyoneller fakat yine de hem genç hem çok yeni bir takımımız var. Alışkın olmadığımız bir ligde mücadele veriyoruz. Bu nazarlık olsun bundan sonra daha temkinli olur zirve yarışını sürdürürüz inşallah…

    27
    1
  3. Şimdi bana kızabilir, sitem edebilirsiniz ama bir detay var ki, Yalçın hoca, egomonal olmaya başladı. Bu taraftar ne kadar arkanda duruyorsa doğrular yaptığında, o kadar yanlışında karşında durur. Böyle bir deplasman da sen neden Burak ‘ı keser, hala bir trip yaptı diye Sedat’ ı kesik tutarsın. Genç diyorsun hocam ve bunlar normal değil mi? Bursaspor zor durumda diye bir basamak olarak gördüğünü düşünüyorum ben ve patronluk taslamaya başlıyorsun. Yapma bunu hoca yapma.

    25
    7
  4. Oldu bitti yapacak bir şey yok deplasman sonuçta eğer hoca yine kadro hataları yapmazsa ders çıkartırsa kendi evimizde maç kaybetmeden (deplasmanları bilemem) şampiyon olabiliriz haydi toparlanalım

    24
    1
  5. Sevgili yazar iyi hoş gayet güzel yaznışsın da bizde bunu anlayabilecek kapasitede taraftar kitlesi nerde ? “Hepsi iyi gün, klavye seyircisi” ! Bunlarda sabır ne gezer bi bitmediler…!

    13
    6
  6. Puan kaybı olacak muhakkak tamamda kim ne dersin desin ister futbolu çok biliyorsun ister boş konuşuyorsun futbol sonuç oyunu skora bakın normal mi 4 tane gol.yemişiz onur alternatif olur bu takımda takimi ileriye taşıyacak oyuncu değil top rakipteyken oyunda zaten yok iyice yumuşattı omurgayı 1 hata yaparsan kadroda sonuç bu olur kanada baksan burak yerine burak ama hangi burak ??? Hata 2 oldu zaten elit futbolda böyle ciddi hatalar yaparsan adamı gömerler çimlere böyle istediğin kadar topa sahip ol elini kolunu sallaya sallaya atarlar golü arkana baka baka gelirsin hocamız iyi niyetli olabilir ancak konuşması ile icraatları arasında çelişki var takim kurgusu cidden düşündürüyor acilen kenarda bıraktığı kalite ayakları sürmesi gerek sahaya ben aldim diye kömürle çalışan adamı da oynatmak zorunda değilsin sedat neden oynamıyor

    11
    9
    1. @Murat Canbaz yorumuna yanıt olarak

      belki boş konuşmuyorsun ama, oldukça erken, biraz da gereksiz konuşuyorsun.
      evet futbol eleştiriye açık bir oyun. ancak bu bizim bursa da çok fazla. adeta yönetime ve teknik kadroya müdahale boyutunda.
      zaten başımıza ne geldiyse hep bu eleştirilerin takım üzerinde yarattığı baskıdan geldi.
      bazen olayları susup izlemek, adamların yoğurdu nasıl yediklerini bir görmek lazım ama nedense olmuyor.
      olmadığı içinde çileyi çekiyoruz. yazmakla da bir şey değişmiyor.
      şu bir gerçek ki tribünler, sosyal ve yerel medya bu zihniyette devam ederse kulüp, yönetim, teknik adam ve kadro istikrarını bir türlü yakalayamayacak ve çöküş hız kesmeden devam edecek.

      11
      1
  7. Adana’ ya maçtan en az 3-4 gün önce gidilmesi gerekiyordu. Hava şartlarına adaptasyon için bence önemliydi

    11
    2
  8. Yıllardır uğraşıp alamadığımız twumasi neler yapıyor bi bakın buralarda olmak çok acı Bursaspor için bu lige beyin olarak odaklanmak zor gelir bu sene bu tarz maçlar olacaktır

  9. Sportif sonuçlar için sabır elbette ki lazım ama marka değerimizi ve ağırlığımıza da hissettirmeliyiz. Nasıl ki Osmanlı maçından sonra teknik sorumluları Bursaspor’a süper lig yakışır dedi. Önce psikolojik olarak avantaj sağlamalıyız. Bazen de lobinle yeneceksin , hakemi de rakibi de . Onun için sevgili yönetim kurulu üyeleri kafalarını biraz çıkarsınlar da görelim. “Sen Bursaspor’sun 3 atacaksın 5 atacaksın” . Ads maçında ki gibi birkaç skor daha bizi ligin sıradan takımı yapar dikkat et hoca.

    7
    1
  10. Burdan yalçın hocaya sesleniyorum ; senin elindeki malzeme oynatmak istediğin futbola yetmez. defanstan top yaparak çıkmak istiyosun ama oyuncuların teknik kapasiteleri çok zayıf.

  11. Neler dönüyor bilmiom ama.adamlar cidden hiç oynamadi, bilerek kart görmeleri,yedek kulubesindeki adam bile kart görüyor.kafalari karışık gbi,yada birileri karıştırıyor,yalçın hocaninda ayağını kaydırmak isteyenler var gbi.takim içinde restlesme ,gruplaşma var gbi.

    1
    1
  12. Kötü oynarken takımı alkışladığımız gün yeniden şampiyon olacağız .bugün liver 2-0 önde chels tarafyarı takımını alkışlıyor.hemde holigan denilen ayyaşlar.

  13. Biz 3,4 milyon şehrin takımıyız. Kaliteli ayaklar aldık diye düşünüyorum ki, neden onları sahada koşturmuyoruz. Hoca adama sorarlar biblo değil bunlar çıkart oynat oyunun durumuna göre aralara gen
    çleri koyarsın. Bu hoca bu ligi ve şehri kaldıramaz. Bu şehirin tahammül yokkk. Herkeze aklını başına alsın. Maç kaybedilir. Ama böyle oynamadan olursa herkes için kan beyne sıçrıyor, Bu takım ve şehir bizim.

  14. Kadromuz sampiyonluk için yetersiz.egri oturup dogru konusalim.. akhisarin erzurumun ve hatta osmanlinin eskişehirin bile kadroları bizden iyi duruyor..

  15. Bursaspor sevdalıları herkes kendi işini yapacak gerçi şu anda taraftar sitelerinde herkes kendini jurgen klop sanıyor yada Abromovıç gibi görüyor lakin kimse Bursaspor taraftarı olamıyor koskoca şehirde 8 bin kombine ,20 bin sms 3-4 bin forma satışı olmuş sorarlar adama siz de bu kadar mısınız diye ya hangi lig de olursa olsun nerde olursa olsun Bursaspor 14 bin kişiye içerde maç oynuypr ise bu ayıp hepimizin yok ben kombine aldım yok ben forma aldım yok ben sms attım yani işde bizde bu kadarız kemik taraftar 20 bin onun için ne hoca yı ne futbolcuları eleştirme zamanı değil ;sen mi haftanın her günü futbolcu ile idman yapıyorsun ,sen mi daha iyi teknik taktik verebilirsin sen mi futbolcunun sağlam fziksel olarak olduğunu bilebilirsin arkadaşlar bakın bazı şeyleri çok bildiğimiz için biz bu durumlara düştük adam kongre üyesi olmuyor ama kongre üylerini eleştiriyor be nasıl bir çelişkidir madem üye ol seçilmesin o kişiler bakın neden Burak oynamadı sakatlanma riski varmış neden Sedat oynamadı adam bu lig e tam hazır değil sonra siz Sedat ın yaşamını biliyor musunuz kendine bakıyor mu ne yer ne içer kimse bilmeden konuşmasın hepiniz gazeteci de olmayın ilk önce taraftar olun

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu