Tahta nihayet kırılıyor!

Bursa.com Spor Yazarı Cemal Ekentok'un köşe yazısından alıntıdır.

Uzun bir aradan sonra bugün Başkan Mesut Mestan ile görüştüm. Tabii ki en büyük merakım ‘Transfer Tahtası’nın akıbeti idi.

Mesut Mestan’ın söylediklerini aktarmak istedim sizlere;

“Transfer tahtasını geçtiğimiz hafta Ankara’da çözdük. Ufak tefek prosedürler var. Onları çözmeye çalışıyoruz. Onlarda halloldu diyebilirim. Bu gençleri herkes nasıl oynadığını Akhisarspor maçında gördü. Bu gençlerin uyumunu bozmak düşüncesinde değilim. Fazla oyuncu almayı düşünmüyoruz. 3-4 transfer yeterli olur. Onlarda bir aksilik olmazsa yarın imza atabilirler. Verdiğim söz gibi Eskişehirspor maçına yeni transferlerimizle çıkarız. Ancak son karar tabii ki teknik direktörümüz Yalçın Koşukavak verecek.”

Bu sözlerden anladığım kadarıyla beni mutlu eden gençlerin uyumunu bozmayacak, onlara ağabeylik yapacak isimlerin transfer edilecek olması. İnanın yarını şimdiden sabırsızlıkla bekliyorum.

48 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. İki üç maç kayvedersek görürüm ben sizi, ne genç kalır meydanda, ne de mestan! Neden doğrudüzgün transfer yapılamdı diye başlar millet. Aldıklarınızda çöp çıkarsa öncekilerden beter gidersiniz, tabi bursaspor kalısa!

    216
    36
    1. @@emrkur yorumuna yanıt olarak

      Yapmayın bu kadar karamsarlık…Önümüzde yepyeni bir takim var..Olumsuz düşüne düşüne Bursaspor bu hallere düşmedi mi ..Elalemin kasaba
      takım taraftarları takımlarına toz kondurmuyorken biz öz evlatlarımızı ve yeni başkanı yerden yere acımasızca eleştiriyoruz..Durun bir kaç hafta izleyin görün derim..Başka Bursaspor yok…Kimse merak etmesin bu takım bu sene süper lige ya çıkacak ..ya çıkacak…

      30
      4
  2. ulan mestan hakikaten cin olmadan adam çarpma peşindesin
    akhisar maçını alınca dedim ki sevinsek mi üzülsek mi?
    şimdi bunlar kalkar, “bak gençler nasıl oynadı transfere falan gerek yok” der diye düşünüyorduk haklı çıktık
    bu çocuklar iyiliğine iyi, galibiyetin motivasyonuyla çok da hızlı yükseldiler ama bu lig tecrübe ligi unutma
    80’den sonra çocukların çırpınışlarını, yaşadıkları paniği görmediniz mi? kırmızı kart olmasaydı 2-2 olması işten bile değildi.
    sen koskoca 60 günü ye, koskoca bir şehri oyalaya oyalaya tahtayı son 3 güne bırak, ondan sonra da “eh bak gençler oynuyor, bozmayalım.” de. yemezler mestan. bu takım eylül ayı içinde bir duvara çarparsa, bu gençler bu kadar hızlı motive olduğu gibi o kadar da hızlı düşecek. ümraniyeden erzurumdan boludan altaydan, biri bu takıma 3-0 / 4-0 çekerse o zaman nasıl toparlayacaksın bu takımı? hocanın yerinde olsam bu gençlerin gerçek yeteneğini transfer kapandıktan sonra sergilerdim. eminim bu açıklamayı duyunca o da bu kanıya varacak. adam bana 11 as oyuncu lazım diyor siz kalkmışsınız “3-4 oyuncu yeterli” diyorsunuz. o zaman alın hocayı siz çıkarın takımı.
    ayıptır
    yazıktır
    insanların zekâlarıyla alay etmeyin
    gerçi siz de haklısınız bu şehir kimleri kimleri görmezden geldi de, sizi mi defterden silecek?

    134
    21
      1. @Taraftar 16 yorumuna yanıt olarak

        Olcan Adın iyi bi transfer olur. Özer Hurmacı sıkıntılı değil mi biraz.
        İyi bi forvet almalıyız. 90 dakika Ali Akman’la gitmez, genç yaşta çocuğu bıktırmayın. Kubilay dan forvet olmaz. Bunu böyle bilin Sn Mestan.
        Ali karakter ve ahlakından fire vermezse Bursasporumuzun vazgeçilmezleri arasında yerini bulacaktır. Emirhan da aynı şekilde. Size güveniyoruz gençler. Hadi hep birlikte yeniden zirveye.

        2
        3
    1. @Maestro yorumuna yanıt olarak

      Ya kardeşim ne gençlerinden bahsediyorsunuz siz şimdide s. Lige çıkmak için gençlere mi bel bağladınız, evet çocuklar ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar fakat 3-4 transferle bu takım anca bu lige tutunur! Bizim s. Lige çıkabilmemiz için gençlere sahip çıkarak en az 11 yeni tecrübeli adam almamız şart 2 kulvarda koşturuyorum gibi bir takım olmamız şart yani her mevki in yedeği olması şart tabii s. Lige çıkmak için! Kur abilerden 11 ini sakatlanan yerine o mevkide gençleri yapıştır bunu da bizim söyleyecek M. Mestan!!!

      11
      6
    2. @Maestro yorumuna yanıt olarak

      bu nasıl görmezden gelmeyse?!.
      bak bakalım son 10 senede kaç başkan, kaç antrenör, kaç futbolcu gelip gitmiş?!.
      sevgili kardeşim,
      her sene bir başkan, 3 hoca, 15-20 transferle başarı gelmez.
      sevgili kardeşim,
      futbolda başarı, parayla, transferle, isimle gelmiyor. yürekle, mücadeleyle, inançla geliyor. hele hele bu ligde.
      sevgili kardeşim,
      neden, aydınlıklardan bu kadar çok korkuyorsunuz? neden güzelliklerden bu kadar çok rahatsızsınız? bu güvensizlik, bu eziklik, futbola bu kadar hastalıklı bakış açısı neden?!.
      bu kulüp 10 senedir sizi sırtında taşımaktan yoruldu, ve küme düştü. bu kulüp için bundan daha kötü ne olabilir? yani ölümden öte başka yol mu var?
      şimdi sıra sizde. eğer içinizde zerre kadar bursasporluluk varsa bırakın şu kulübün yakasını artık…

      15
      5
      1. @ters köşe yorumuna yanıt olarak

        Sondan başa yanıtlayayım ‘sevgili kardeşim’.
        1- Bizim Bursasporluluğumuzu ölçmeye senin ciğerin yetmez, saldırmadan adabınla eleştirmeyi öğreneceksin.
        2-Ölümden öte köy yok evet, en fazla bir sene kaybederiz değil mi? Bu kadar vizyonsuz olmayın, bu takım bu sene çıkamazsa işi çok daha zor.
        3-Aydınlıklardan korktuğumuz tespitini gerçekten anlamlandıramadım. Burada herkes aynı amaç doğrultusunda çözüm üretmeye çalışıyor. Takıma katkı koyacak as oyuncu istemek aydınlıktan korkmak mı yoksa karanlığa kibrit çakmak mı?
        4-Futbolda başarı; finansman, eğitim, yönetim, strateji, yetenek ve şans dahil onlarca değişkene bağlıdır. Sen kendi elindeki değişkenleri güçlendirmeden bir takımın kaderini futbol şansına emanet edemezsin.
        5-Evet tüm başarısız yönetimler, antrenörler, futbolcular geldi geçti bu takımın başından. Hepsinin de bugünkü halimizde büyük küçük payı var. Peki soruyorum sana, hangi biri gerçek anlamda hesap verdi? Hangi biri yarattığı tahribatın bedelini ödedi? Tamamına yakını kâr ederek çıktı bu yağlı kapıdan. Bu şehir de hepsini kısa sürede unuttu, görmezden geldi.
        Asıl sen ve senin gibiler bırakın bu kulübün yakasını.
        Daha azına razı olmak, avutma bahanelerine inanmak gerçek Bursaspor taraftarına yakışmaz.

  3. İnşallah sözleşmelerde maç başı olur. Yoksa devre arası yine tahta krizi görürüz. Oynamayan futbolcuya maaş vermekte üstümüze yok.

    73
    2
    1. @Mustafa 16 yorumuna yanıt olarak

      Arkadaş sürekli yorum yapıp durmayın yeter.Hergün bu siteye bakıyorum mestan seçildiğinde çok iyi dedin geçen hafta mestan istifa diyordun,şimdi mestan bu işi biliyor diyorsun 2 3 hafta işler ters gitsin defol mestan olur şu iyi gün ve skor taraftarlarından kurtulduğumuz zaman profilimizde eskisi gibi saygı ve sampati duyulan Bursaspora dönecektir bunu canı gönülden umut ediyorum.#YenidenZirveye

      6
      1
    2. @Mustafa 16 yorumuna yanıt olarak

      kardeşim bu işi biliyor diyebilmemiz için Çookk erken sadece teknik kadro tercihi iyi beğendim hocayı geri kalan kulüb nasıl idare edilir kısmını göreceğiz hep beraber ilerleyen günlerde

    3. @Mustafa 16 yorumuna yanıt olarak

      Güzel söylemişsin ama bu kadroya 6 tane transfer şart 3-4 oyuncu ile üst sıralara oynamak zor gençler şimdi iyi önümüzde yorucu maraton var hocada zannedersem benimle aynı fikirdedir

  4. evet görüyoruzki bu takımı bu sezon ligte kalabilecek düzeye getirmek için çalışılıyor süper lig bu sezon hayal 3-4 transfer stadta olanlarsa yandık bu takıma sol kanat orta saha defans ve forvete acilen transfer şartken nasıl bukadar rahat konuşabiliyorlar hayret…

    30
    6
  5. Yüzdük Yüzdük kuyruğuna geldik. … Kendi şehrinin basını da olsa kendi şehrinin taraftar ıda olsa ..DÜŞENİN DOSTU OLMUYORMUŞ. … BU BİR GERÇEK. .. İŞTE BU SEBEPTEN DOLAYI HER ADIMI AKILLICA ATMAK GEREKİR….. YOKSA BİR DAHA DÜŞERSEK ETRAFIMIZDA HİÇ KİMSE KALMAYACAK. .. BİZ LER ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPTIK SMS ATTIK. KOMBİNE ALDIK . YENİ FORMAMIZI ALDIK. .EEEEE ARTIK SIRA SİZDE SEVGİLİ YÖNETİCİLER. ..HADİYİN GAAARİ. ….

    25
    1
  6. Geçen senenin aynısı yaşancak gibi.. Geçen sene de böyle dediler düştük akıllanmadınız mı? 1 galibiyetle muhteşem takım mı olduk? Gençler bütün ligi kaldıramaz. Kendinize gelin transfer şart

    18
  7. Uzun süredir ilk iki maçtan sonra yapılan yorumları takip ediyorum. Ve şunu net söyleyebilirim ki futboldan pek fazla anladığımızı düşünmüyorum şehir olarak. Gençler iyi oynuyor mu? Evet kapasitelerini dâhi aşacak şekilde mücadele ediyorlar. 34 maçlık uzun maratonda hatta play off a kalınırsa bu kadro yeterli olur mu? İmkansız. Bu çocuklar mental olarak bu duruma hazır değiller. 10 12 haftalık periyottan sonra yavaş yavaş formsuzluklar başlar, genç futbolcu yönetimi çok zordur. Ani mental kırılmalar yaşarlar, sonra bir kaç tribün homurdanmasında iş biter. Mesut Mestan bu takıma net 6 transfer yapmazsa kimse bu çocuklara yarın birgün homurdanmasın. 3 4 transfer dediği zaten ikisi kaleci. Eğer sadece tesislere gelenler imza atarsa devre arası gelmek bilmez. Akhisarı yendik diye uzaya çıkmayalım hemen.

  8. M m hata hata yapıyorsun bu takımın en az 8 futbolcuya ihtiyacı var sakatlığı var kartı var yanlış yapıyorsun iş bilmez sözde gazeteciler atar tutar geri dönülmez yola girme akıllı ol

  9. Mesut mestan geldiginden beri hic bir sey yapmadin gencler kendini gösterdi diye prim yapma işini düzgün yap adam gibi transfer yapamazsan erkenden istifa et çünkü geldiğinden bu yana Bursasporun ve camianin en etkisiz kişilerisiniz yönetimin ve sen bu takim 60 dakikalik takim sen 90 dakika oynayacak transferler yapmalisin aksi halde cok puan kaybederiz…zamanimiz daraldı acele edin bi zahmet.

  10. Ben bilmem ben tabelaya bakarım.Tahta mı kırılır kırılmaz mı bilmem.Mesut mestan bilecek.Tahta açılmaz ise yol alıp gitsin.Selimin dediği gibi…

  11. 3-4 transfer yetermi? Dalga mi geçiyorsun mestan.tek bir maçla mi değerlendirceksin kaliteyi? Bu nasil ifade.madem böyle yapicaktin hiç açtirmasaydin tahtayi.bu takimin en az 7-8 kaliteli transfere ihtiyaci var..dalga geçiyor resmen mestan.kafayi yiycem..egemen,chedjou,ozer hurmacı,bojinov,omer şismanoglu gibi futbolcularin getirilmesi şart.sakın kadro yeterli düşüncesine burünmesin kimse.yazik edersiniz bursaspora

  12. Mestan yazmış destan. Artık masal duymak istemiyor bu taraftar adam gibi kanat , santrofor , orta saha bir tanede stoper lazım bu takıma en acili bunlar. Muhammet te kalmalı değerini bulmazsa tabi.

  13. Basında yer alan Onurcan Piri, Recep Aydın, Cüneyt Köz gibi akhisar maçını izleyen futbolculardan bahsediyorsa başkan 3 4 oyuncu ile şimdiden tüm taraftarımıza Allah sabır versin.

  14. YALÇIN HOCA
    AMAN HA SAKİN HA
    ÇOCUKLARA HİÇBİR LAFIMIZ YOK ELLERİNDEN GELENİ YAPIYORLAR AMA HEDEF BELLİ
    YENİDEN ZİRVEYE
    PEKİ
    AYKUT AKGUN LEMİ
    ONUR CAN PİRİ LEMİ
    CÜNEYT KOZLEMI
    BENCE OLMAZ
    BÜRÜN ÇOĞU İNSAN YA KOMBİNE ALMAK GEREKİYOR DEMEYE BASLADİ
    BU ŞEHİR 15 BİN ÜZERİ KOMBİNE YE ÇIKAR MERAK ETME EKSTRADAN 15 20 MİL.KATKIDA YAPAR
    AMA HEDEFE GİDERSEK
    BU BORÇLAR LA ÖNÜMÜZDEKİ YIL BURADA KALMANIN İMKANI VARMİ
    BİZ İYİ TAKIM YAPALİM
    İNANIYORUMKİ BİZİ DÜŞÜREN GÜÇLER YARDİMCİ OLACAKLARDIR
    AMAN HOCAM SAKİN SAMET LE SME

  15. Bizim en büyük sıkıntımız herkesin antrönör olması boşuna para veriyoruz hocalara taraftar ne derse yapsak şampiyon oluruz yöneticiyede ihtiyaç yok herşeyi taraftar olarak biz biliyoruz mm ne yapsın adam hocayla konuşuyor kafasına göre hareket etmiyor tahtayı zor açtık oda belli değil demiyormuyduk ikinci şampiyonluk vakıfköyden çıkacak diye gençler çok iyi hocada iyi tabiki üç dört transfer yapılacak yapılmış sadece imzaya kaldı mali gücümüz olsaydı yani topçulara ödemeleri yapılsaydı takımın hali bu olmazdı zaten bize düşen bu takıma sahip çıkmak bu takım şu an başkanıyla hocasıyla topçusuyla genç topçusuyla iyi yolda ayağımızı paramıza göre uzatmassak ayağımızı kırarlar kacaeli gibi sakarya gibi oluruz busene illah çıkacağız diye biley yok çıkarsak be ala olmassada seneye yeterki bu takım iki maçta verdiği ümitli futbolu vermeye devam etsin

    2
    2
  16. İlk küme düştüğümüz de takımda yine papazlar olmasına rağmen ilk sene çıkamamıştık, bugün gençler saha da ve bu gençler alt yapıdan yetişen çocuklar, ben 4-5 tecrübeli nokta transferin yeterli olacağı ve gençlerin önünün açılması taraftarıyım. Bu çocuklar da kumaş var oynarlarsa bir yere gelirler, ilk sene çıkıp çıkmamak bence çok önemli değil önemli olan bu gençlerin seviyelerini arttırmak olmalı.

  17. SEN İYİMİSİN MESTAN EFENDİ
    BU ÇOCUKLARLA BİZ GELDİĞİMİZ YERE NASIL DÖNERİZ
    AKLIN KESİYORMU
    ALİ AYA GÖREDE SAMETE GÖREDE TRANSFERE İHTİYAÇ YOKTU SONUÇ ORTADA
    MUHAMMED KALMALI
    2 STOPER
    SOL ON OYUNCUSU
    8 ILE 10 OYNAYABİLEN BİR OYUNCU
    SANTRAFOR
    BUNLAR TW RUBE VE OLMAZSA OLMAZLARİ
    BU TAKIMIN
    İNSSLLAH YALÇIN HOCA OLAYA.MÜDAHİL.OLUR
    3 4 TRANSFER
    ZATEN
    AYKUT AKGUN
    ONUR CAN PİRİ
    CÜNEYT KOZ
    FİLAN SA ZATEN ONADA GEREK YOK
    BU ADAMLARİ SL BU ÇOCUKLAR HERSEY LERİNİ VERSİNLER İLK 6 YAPAMAZSIN BU LİGDE
    AMAN
    YALÇIN HOCA HATA YAPMA
    HEDEF YENİDEN CORVETTE BEN DEMEDİM
    MESÜT MESTAN DEDİ
    TAM TARAFTARLA BİR AHENK YAKSLAMİSKEN
    BOZMSKSRİNA MÜSADE ETME
    TAKIM BÖYLE DEVAM EMEKLİ
    YİNE YAZIYORUM
    ERZURUM DAKİ EGEMENİ
    ÖZER HURMACIYİ
    TORJEJI ALIRIM ALIRIM HOCA
    SANTRAFOR DA SART
    10 A 11 SON 16 DAKİKADA BİZİM İÇİN DERSLİK
    ESEGI SAĞLAM.KAZIĞI BAGLAMALİSİN HOCAM
    BİZİM MUHATABİMUZ SENSIN

  18. Takıma acımasızlık yapmak istemiyorum ancak durun bir görelim bakalım bir şans verelim bakalım diye diye düştük. Hedef ilk yarının sonuna kadar değerlendirmekse takımı hata olur 2 maçta 3 puandayız ve önümüzde 45 puanlık maç var. Daha önce olmadı değil bu takım geçtiğimiz sezonlarda trabzona giderken maç kazanamadan gitti. Daha baştan işi sıkı tutmalıyız. Evet alınacak isimler kaliteli olsa 3 4 belki fark olur ama o 3 4 kişiden 2 si kaleci olup ve bana göre de ataberkten farkları yoksa bu benim gözümde verimsiz bir dönem olur.

  19. büyük hata. siz taraftar olarak dua edin, eses farklı galibiyet alsın. hani olur kazara yenerse bursa (ki yenmeleri için esesteki maddi krizin halledilememiş olması gerek, o da gayet mümkün, hatta kuvvetle muhtemel) görürüm ben sizi o zaman. başkan size oyun oynuyor. akhisar maçına aldanmayın, yıllardır aynı oyunları bize de oynadılar. geçen sene eses nasıl oluyorsa, zirvelerde dolaşan osmanlıdan 6 puan aldı. takımınız çöp arkadaş. ismi geçen, özellikle aykut akgün deyince de bir gülme geliyor. bu adam eseste de oynadı. daha doğrusu oynayamadı. bir de üşenmeden hem stoper hem 6 numara yazmışlar. takımınız dakika 70ten sonra tırt. hadi esesten sonra bir takımı daha yendiniz, sonra? mümkün değil. devre arası transfer açabileceğinizi düşünüyorsanız onu bilmiyorum.
    haydi anadolu derbisine selametle komşu.

  20. TAHTA FALAN HİKAYE. DESTEKLEYECEK OLAN GENÇLERİ DE DESTEKLER. DAHA FORMA ALMAMIŞ, MAÇA GELMEMİŞ ADAMLAR 1 LİG’E ÇIKTIĞIMIZDA DA GELMESİNLER Bİ ZAHMET.

  21. Baştan beri mestanı pek istemiyorum ama bu açıklamaları transfer yapamadığından değilde gençleri desteklediğinden ise Bursayı düşünen bir başkan gelmiş olduğunu anlarız

  22. Sn MM bu gençleri daha da güç katacak hoca nın onayı olan katkı koyacak,karekterli istikrarlı nokta transferler olmalı yoksa menejer Mertin Korkmaz almış Türk futbolunu her türlü dümen dönecek mi yoksa ne tavizler verildi ne oldu bu millet nasıl ki o feto denen hainlere hesap sordu ise Ek dan AA kadar olan herkese hesap sorar

  23. Buradaki yorumlara bakıyorumda ne kadar klavye taraftar olduğumuz meydana çıkıyor boş yorum sadece yorum yapmak için yazmak gençler galip gelir şans deriz mağlup olurlar ben dememişmiydim kimse transfer tahtasının bir yıldır kapalı olduğundan ali ayın ve recep bölükbaşının yaptığı hataları ortaya koymuyor varsa yoksa mesut mestan antipetliği bu yönetim şu anda elinden gelen bütün özveriyi ortaya koyuyor ne yani adamlar bir kere enkaz edebiyatı yapmıyor dağ gibi birikmiş sorunlarla gece gündüz çalışıyorlar bence büyük bursaspor taraftarına yakışan yönetime genç futbolcu kardeşlerimize sonuna kadar hep destek tam destek sorgulanması gereken yanlışlarıda zaman içinde en ince ayrıntısıyla irdelemek bu büyük bursaspor taraftarının en büyük hakkıdır saygılarımla

  24. Bencede takimi bozmamak gerekir ama 4ransferde bomba gibi olmasi gerekir sonucta futbol bu cok kosan da kazanir sanssiz bir mac aybettik kalecinin azizligine ugrdik hemde 10kisi kaldik beyler o kadar karamsar olmayin yanliz kubilaydan fazla bi beklentim kalmadi 1ligten beri devamli oynuyooo ama bi turlu gol vurus becerisi teknigi taktigi yok sadece kosuyooo bence klas bi golcu lazim

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu