Bu takım küme düşerse!

Bursa.com Spor Müdürü Tarık Çapçı'nın köşe yazısıdır.

Bursaspor lig sonuncusu Akhisarspor‘u da yenemeyerek kendini iyice ateşe attı.

Ligin en az galibiyet alan, en az gol atan takımı Bursaspor‘un rakibi lig sonuncusu Akhisarspor‘du.

Bursaspor‘un da mutlak kazanması gereken bir mücadeleydi.

Ancak genel atmosfere baktığımızda statda maçın önemine uygun bir hava yoktu. Cezalı olmayan tribünlerde bile bariz göze çarpan boşluklar, sıradan maçlardan farklı olmayan tribün desteği ve baskısı Bursaspor‘da eski günlerdeki ruhun yitip gittiğini gösteriyordu.

Sahadaki oyuncularda ise o ruhun zerresi yoktu.

Lig sonuncusu takımla oynuyorsun, rakibin üzerine doğru dürüst gidemiyorsun bile!

Böyle bi  maçta rakibin yüzde yüzlük gol pozisyonları bile senden fazla.

Üzerine gelen topu stop etmekten bile aciz, yetenek yoksunu bir oyuncu grubuna sahibiz.

Ne defans, ne orta saha, ne kanatlar ne de golcü diye sahada gezen forvet bozuntusunun topla işi yok. Ne kendilerine gelen topu kontrol edebiliyorlar ne de yanlarındaki adama pas verebiliyorlar. Orta yapmayı bile beceremiyorlar. Yerden veya bel hizasında ortalarda zaten kıt olan atakları heba ediyorlar.

Yetenek yönünden zayıf bir takım, ruh yönünden de zayıf olunca içinde bulunulan durum şaşırtıcı değil.

Küme düşmeme mücadelesi verdiğin rakibin Göztepe gidiyor İstanbul‘da lig liderini yeniyor, sen kendi sahanda lig sonuncusunu yenemiyorsun. Var mı daha ötesi?

Bu nasıl beceriksizliktir, bu nasıl ruhsuzluktur inanılır gibi değil.

Geride kalan maçlardaki performansa ve kalan maçlara baktığımızda Bursaspor‘un ligde kalması için maalesef umutlanamıyorum.

Takıma sihirli bir değnek dokunmadan bu oyuncu grubu bu haliyle Bursaspor‘u ligde tutacak gibi değil.

Böyle bir oyuncu grubunu takım diye Bursaspor camiasına sunan futbol özürlü kişiler bu tablonun baş mimarlarıdır.

Başkan Ali Ay ve onun akıl hocaları tarafından yüzbinlerce Bursasporlu üç yıldır âdetâ istismar ediliyor. Futbolcular da sahada bu istismara destek veriyor.

Işin ilginç tarafı bu istismara gerekli tepkinin verilmeyişi!

İşte o tepkinin verilmeyişi yüzünden de bu günlere geldik.

Bunları çok yazdık, çizdik. Bu iş ne şekilde sonuçlanırsa sonuçlansın yine yazacağız kuşkusuz.

Ama şimdi kalan dört maç var.

Çoktan ilân edilmesi gereken olağanüstü hâl ilân edilip ne gerekiyorsa yapılmalı ve bu takım ligde tutulmalıdır.

Bu takım düşerse çok büyük sıkıntılar yaşarız.

42 Yorum Onay bekleyen yorum yok

    1. @Jukebox yorumuna yanıt olarak

      bi taraftan bu takım düşerse ?*!,.:+-//-#$½& falan diyoruz,
      diğer taraftan da takımın düşmesi için elimizden ne gerekiyorsa yapıyoruz.
      bazen, acaba biz bu lig ve bu seviyeleri gerçekten hak etmiyoruz mu? diye düşünmeden edemiyor insan.
      Allahım,
      bazılarımıza akıl/fikir, bazılarımıza da sabır ve dayanma gücü ver ne olur.

      7
      1
    2. @Jukebox yorumuna yanıt olarak

      …. dün iyi olmadı, ama yenilmedik Bali .
      Yenilmiş olsak zaten herşey bitmiş olucaktı.
      Hala herşey kendi elimizde , dedim gibi.
      Erzurum, Göztepe maçları, final maç havasında gecicektir.
      Göztepe maçı final maçı , ya onlar ya biz turu gecicek .Bu maç ya varız ya yokuz maçı !
      Erzurum’a yenilme parolası olmalı.

      8
      1
    3. @Jukebox yorumuna yanıt olarak

      Kalan 4 maçta Sakho, Saviet, Lima, Lato gibi sahtekarların kesinlikle oynamaması lazım. Çünü onların hiç bir aidiyeti yok. Onların yerine kulübedeki genç Türklerin hepsi oynamalı. Burak Kapacak’ı, Furkan’ı, kim varsa. Artık taktik maktik hak getire. Ölümüne oynanacaksa bizim Türkler oynar. Şerefsiz Zenciler değil. Onlar adam olsa tarih boyunca ona buna sömürge olmaz, Fransız’ların kıçını başını yalamazlardı. Sadece Sheşu, Chedju ve Badji oynasın. Onların nispeten ruhu var. Özellikle santrorda koy Ali Akman denen o genç çocuğu takıma, bak nooluyo. Eğer o Sakho denen şerefsizi 50 defa cebinden çıkarmazsa öpsünler beni. Ama Messut Bakal bilmez bunları lavuk. Ali Akman’ı falan nerden tanıycak.

      18
      10
    4. @Jukebox yorumuna yanıt olarak

      Avrupa kupalarında oynayacak takımın hocası,Hikmet Karamana,sezon öncesi kampında,Avusturya,ya giderek,ortada hiçbirşey yokken,futbolcuların gözü önünde,”Hoca,Bursa’da rüzgâr tersten esiyor”diyerek,futbolcuların huzurunu kaçıran zihniyet.bu kulübü bu hallere. getirdi.Ali Ay o yönetimin 2.başkanıydı.onu diyen yöneticide ilk dönem Ali Ay,ın 2.başkanıydı.Bu şahıslar düzen bozdu.yürüyen tekere çomak soktu.ben gelinen bugünkü noktada art niyet arıyorum.

      36
      1
      1. @Mustafa 16 yorumuna yanıt olarak

        Katılıyorum kardeş bu takım düşse de düşmese de bugün gelinen noktanın sebebi bahsettiğin yönetim dönemleri.O günden beri kadroda oyuncularda zihniyet değişti maç önceleri güya takım kardes gibi herkes hırslı olumlu maça baktığımızda oyuncular gergin telaşlı hırs desen ne gezer.Galiba bu sezon görevini tamamlayacak bu yönetim takımı düşürüp mutlu olacaklar.

        8
        1
    1. @Metin yorumuna yanıt olarak

      Valla şuan git diyecekler koşarak gider bu takımı bu hale düşürenler e kaçıp gitmek öyle kolay olmamalı Samet Aybaba kaçtı şimdi kaçma sırası kimde ali ay ın çok umrunda Bursaspor düşse ne olur düşmese ne olur. O paramı kurtarıp nasıl gitsemin derdindedir şimdi 3 sene bize çektirdiklerinin kefaleti o para bence bugün çıkıp olduğu gibi borcu siliyorum demesi lazım

      8
      1
  1. 65yasindayim hayatimda böyle yönetilen ve böylekarektersiz futbolcular ve kişiliksiz yöneticiler görmedim Ali ay da kabahat yok onu buraya getiren 1060 delegeler suçlu başka bir başkan bulamadınız mı ama sizinde çıkarsınız var içiniz rahat mı akşam olduğunda yastığa nasıl başınızı koyuyorsunuz ikinci lig hayırlı olsun gözünüz aydın olsun

    28
    4
  2. Sevgili başkanımız nerdesin sesin soluğun her zamanki gibi çıkmıyor … sana çok hakaret edesim var ama mahkemeye veriyorsun biz ise 3 senedir senin sessiz hakaretlerine maruz kaldık…anca 3. Sene sonunda istediğini yapabildin düşürmeyi bile beceremedin çok istemene rağmen..işte bu kadar beceriksiz birisin sen ..bakalım bundan sonra hangi sıfatla çıkacaksın millet içine suna emin ol gözünün gördüğü her bursasporlu senin akrabandır……

    22
    1
      1. @tahataha16 yorumuna yanıt olarak

        Taraftara sallamayı bırakın artık bütün kale arkası cezalı olmasına yine doluydu tamam biraz kötü idik ama abartmayın şunu unutmayın bu takım ligde kalırsa taraftarı sayesinde !!!

  3. Takımdaki oyuncu seçimlerinde art niyet ararım arkadaş.
    Shehu gibi bir oyuncu varken elinde Barış’ı oynatmak niye?
    Oyuna girdiğinde yarattığı farkı herkes gördü.
    Furkan; geçmişte yapmış olduğu hatalar olsa dahi onun atmış olduğu pasları atabilecek bir oyuncu yok bu 11 grubunda.
    Lima ortada, Yusuf sağda olmuyor olmuyor.
    2. Yarını Tunay yerine Furkan oyuna girseydi, Yusuf sol Lima sağ kanada geçseydi belki şu an bunları konuşmuyor olacaktık.

    16
    1
  4. Başkan denilen adam parasını kurtarma derdinde diğer dinamitler suskun taraftar liderleri esir futbolcular para verilmediği için inadına oynamıyor kısaca durum vahim.

    15
    1
    1. @MUSTAFA ÖZTÜRK yorumuna yanıt olarak

      Evet takım bu maç sonucu ile küme düşmüştür.
      Göreceksiniz özellikle kiralıklar sakatlık veya diğer sebeplerle kaçacaktır.
      Keşke beş alltı hafta önceden gençleri ilk onbire almış olsaydık.

  5. Düşerse mi ?

    Kaptan bile gerekirse giderim diyo artık .Kimden alicaz puanı Göztepe Erzurum ne Yeni Malatyaspor mu ? Akhisar’a yeniliyorduk adamların çok net 3 pozisyonu var..

    Eleştiriyodum ben Aytaç Kara yi en çok gol atan topcumuz seneye kaptan diyodu renktaslar 34.hafta sonu bavulunu toplar arkasına bakmaz .. kaçırdığı penaltılarla hatirlanacak. Öyle instagramdan küfürsüz eleştiri yapan taraftarları engellemek kolay .

    9
    1
  6. Tamam futbolcuların kapasitesi ,yeteneği bu kadarda ya mücadele ,ufacık müdahaleler de yerde yatmalar ,kıvranmalar.Hayat memat meselesi bir maçı KART GÖRMEDEN bitirmek maçın özetidir.

    8
    2
  7. Bu takım düşer ise kapatın kulübü şampiyon olmuş ,şampiyonlar liginde oynamiş,avrupa kupalarinda oynamiş,defalarca Türkiye kupasinda oynayan bir camia ptt liginde oynayıp birde şampiyon olacaksin sevinip sokaklara döküleceksin Bursaspor un ve taraftarin kitabında yazmaz.Bırakin kalbimizde yaşasın ikinci tranbayı yaşamaya ve görmeye tahamulumuz yok.Bursaspor a bu aciyi çektiremeyiz…

    8
    1
  8. bu kulüpte ilk başta kendini taraftar sanan bilmem nelere(!) kurtulmamız gerekiyor. bu taraftar bu takımın bu halde olmasının nedenidir. deplasmanda aslanlar gibi mücadele eden takım kendi sahasında süt dökmüş kedi gibi. takımın destekleyeceklerine takımını strese sokan bir gruh var. bu taraftara layık bence düşmek gayet normal

    5
    3
  9. Burda okadar yorum okuyorum ve ilk kez yorum yapiyorum ,arkadaşlar sizler dlmevcut durumun farkında deyil siniz anlaşılan ,bazı arkadaşlar çoktan kabullenmiş düşmeyi üstadım şuan bizim için düşmek nedemek biliyormusunuz? Size tek bir ornek vericem Kocaelispor sanırım 10 kusur yıldır süper lige çıkamıyor ve çoğu akrabam İzmitte yaşadığı için olayların iç yüzünü bilmekteyim ve şuan onların yaşadığı sıkıntılar aynen bize bağıra bağıra geliyor kulüpte para yok borç gırtlağına kadar su saatten sonra sen alt lige düşünce yayın gelirin maç başı gelirin herşey düşecek e zaten mevcut borçlarla başa cikamasKen bir alt ligde ne yapacaz ?Bu olayı diğer düştüğümüz zaman benzetmeyin şuan iki zaman arasında dağlar kadar fark var Allah muhafaza eyer bi düşersek bizim Babamizdan miras kalan canımız gibi sevdiğimiz Bursasporumuz artık olmama durumuna gelecek ,bunca borç bunca kendini bilmez yönetici musvettelerinin içinde nasıl ayağa kalkacaz bilemiyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun,Son olarak Ali Ay sen akşam eve gittiginde eşinin çocuğunun yüzüne nasıl bakıyorsun arkadaş bunca adamn ahını alıp nasıl oluyorda hayatına devam edebiliyorsun senin işkembe nasıl bir çapa sahip anlamak mümkün deyil ???

    4
    1
  10. Yusuf.tunay.Barışı bu takımda GÖRMEK ISTEMIYORUM.Kardeşim 75.dakikada bir ortan yok seu girdiği andan itibaren o kanat daha iyi yusuf bal yapmayan arı kardeşim bu hocalar ne görüyorsa oynatıyor zaten giden hocalar bunların beceriksizliğinden gittiler bu takımın sağ beki seu.orta saha aytaç badji furkan save ileri üçlü lato sako lima .yedeklerden girecek.umut nayır burak kubilay.zaten defans belli başka oynatçak adamın yok yukarda yazdığım üç adamı yedeklerde bile görmek İSTEMİYORUM yeterrrrrr

    3
    1
  11. Bu yonetim ve futbolcu toplulugundan baska birseyler beklemek enayiliktir Bursaspor’u kumeye dusurenler olarak kara tarihimize gecmislerdir.

    3
    1
  12. Dikkatinizi çektiyse yazıda istismara uğradığımızdan bahsediliyor. Peki biz kimi istismar edelim. Bunu hakedenler var değil mi?

    Ayrıca bu ruhsuz futbolcu topluluğu ve yönetim için ohal ilan edilmeli. Takımın ve camianın doğru bir reaksiyon vermesi şart.

    2
    1
  13. Ben onu bunu bilmem bir tk. Da 6,7 kiralık olmamalı kiraligin umurunda ml benim nasılsa kulübüm var ben elimden geleni yaptım ne yapayım düşecekse deyip şeyinde olmaz 1 bilemedin 2 onlarda çok iyiyse kiralamamalı yazıklar olsun 15 yaşında kızım okul da kızdırıyorlar baba bıraķtım artık diyorum arkadaşlara diyo
    r. Allah bildiği gibi yapsın sorumluları

    2
    1
  14. Ne cabuk inancimizi bitiriyorsunuz bu kadar mi basit hersey dustuk bitti bu kadar kolay mi bu takim dusse de benim basimin taci olene kadar asil sorunumuz ruhumuzu kaybetmisiz eski bursaspor bu kadar kolaymi pes ediyordu bizim ruhumuz asil ATATÜRK stadindan gidince bitti trubun bitti klube bes kurus yardimi olmayan ama baskani belirleyecek kadar insanlarin yuzunden bu halde kimse sesini cikarmiyor kim kizarsa kizsin eksilesin gidin dovun kirin yikinla olmuyor bu isler siyaset girmesin evet kabul ama kimsede kusura bakmasin takimda is yok koskaca turkiyede 5 . Buyuk sampiyon takimi elinde tek buyuk sehir almis sizleri goreve cagiriyorum bursa gorevini yapti simdi sira sizde bu takimi ligte tutun sonra elinizi ayaginizi cekin lutfen

    2
    1
  15. Daha ne 4 maçından bahsediyorsun kendi
    sahanda Akhisar’ı yenemiyorsan
    deplasmanda erzurumu Antalya’yı Malatya’yı mı
    yenicen bu takım çoktan düştü kimse kimseyi
    kandırmasın çekirge 1 sıçrar 2 sıçrar 3 sıçramaz
    ligin ikinci yarısına transfer yapmadan başladı
    Ozaman düştü bu takım baş sorumlusu
    ali ay ve ruhsuz futbolcular milyon dolarlar
    alıyorlar ama bu takımı ne hale getirdiler
    onların umrunda değil haram zıkkım olsun
    aldıkları para

    1
    1
  16. Bu takımın düşmesi herkes tarafından istenmeyen bir durum.
    İnsanın aklına deli sorular geliyor acaba düşsekte şu içimiz dışımız temizlense de tekrardan doğru sistem doğru yöneticiler asalaksız bir başlangıç yapsak.
    Bu şekilde olmuyor olmuyor olmuyor

    1
    2
  17. Küme düşmüş bir takımı yenemiyorsak bizde düşmüşüzdür akisar erzurum garanti biz göztepe ile yarışcaz göztepe 3 maçınıda evinde oynuyor ve gözden daha iyiler ali ay seninn……… taraftarı bile küstüydünüz serefsizler

  18. Bursa’yı ve Bursaspor’u biraz tanıyanlar Bursaspor’un vahim durumunu kabul etmiş durumda. Bursaspor ne yazık ki düştü. Ve bundan sonra da onu geri döndürebilecek bir güç ve inanç mevcut görünmüyor…

  19. Küme düştük arkadaşlar. Bu artık gün gibi ortada. Şimdi batan gemiyi kimlerin terk edeceğine bakalım. Önce arazilerini alan Ali Ay gidecek. Kiralıklar arkalarına bakmadan gidecekler. Yüksek ücret alanlar daha iyi bir kontrat yapamayacakları için bu takımı çıkaracaz edebiyatı yapıp kalacaklar, paralarını alamayınca devre arası tekrar kaçacaklar. Takıma başkan bulmak çok zor olacak, biri elini taşın altına koyacaktır ama taş çok ağır olacak. Haziranda transfer yasağı geleceği için ptt’ye uygun bir kadro kurmamız mümkün olmayacak. Vakıfköydeki gençler ve yüksek maaşlı eşeklerden kurulacak kadro iş yapmayacak. Seneye Ptt’de de kalmaya çalışacağız. Bu arada borçlar dağ gibi birikicek, puan silmeler vs. gelirse Ptt’den de aşağı düşeriz. Zaten ondan sonrası malumunuz. Amatöre kadar düşmeden tekrar buralara gelemeyiz. Oralara düştüğümüz zaman da bir daha bu taraftarı bu birliği asla yakalayamayız. Kemik 4 5bin taraftar kalır, diğerlerinin umrunda olmaz. Bu senaryonun gerçekleşmemesi için açık konuşuyorum ya şike yapmamız lazım ya da mucize olması lazım. Onun dışında bu takım, bu yöneticiler asla ligte tutamaz Bursaspor’u. Şimdi Ali Ay, avanesi ve 1060 haine sesleniyorum. Üzerinizde bir kuruş hakkım varsa hepinize haram zıkkım olsun, boğazınızdan fitil fitil çıksın. Bizim düşlerimizi, küçük dünyalarımıza ışık olan güneşimizi, gençliğimizi, aidiyetimizi ve tutkularımızı çaldınız. Hepimizin vicdanında yok hükmündesiniz. Hepinizi Allaha havale ediyorum. İnşallah siz de gün yüzü görmezsiniz

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu