Kalitesiz Timsah, kaliteye yenildi!

Sanırım Samet Aybaba'nın kafasındaki sistem yavaş yavaş yerine oturuyor. Ve yine sanırım Samet Aybaba, 'şu Diagne ile Trezeguet ben de olsa' diyor.

Kasımpaşa‘nın defansı maşallah hangar kapısı gibi ardına kadar açık durumda duruyor ancak bir o kadar etkili gol ayakları ile imrendiren bir profil çiziyor. Bunun bilincinde olan bir Samet Aybaba‘nın sahada yer aldığını ifade etmekte fayda var.

Öncelikle belli bir kadro istikrarını yakalamaya çalıştığını görüyoruz. Yalnız belli ki sağ açık konusunda hala net kararını vermedi. Burak’ı uzun zaman sonra yanında oturtup Lima‘ya şans verdi. Belli ki Brezilyalıya bir ödül vermek istemişti Trabzonspor karşısındaki oyun ve golünün ardından…

Bursaspor‘un önemli eksiklerinden bir tanesi ise kırılgan bir yapıya sahip olması… Kasımpaşa’nın iki kaliteli ayağı sahneye çıkarken, Bursaspor‘da bu tarz hangi oyuncu var diye herkes birbirine bakıyor. Düşünün ki Mısır Milli Takımı‘nda Muhammed Salah‘ın sözde değil özde takım arkadaşı olan Trezeguet ile sezonun başından beri lige damga vuran Diagne, Bursaspor karşısında da başrol olmayı başardı. Takımın diğer oyuncularından Edouk‘un gününde olmaması ise Bursaspor‘un şansı olarak nitelendirilmeli…

Karşılaşmanın kötüleri arasında Umut Meraş‘ı sayabiliriz. Aytaç da milli takıma seçilmesinin moraliyle çıktığı maçta herkesin çocuğunun atabileceği pozisyonda topu filelerle buluşturamaması nedeniyle net bir demoralizasyon yaşadığını ve de konsatrasyonun dip yaptığını da ayrıca ekleyelim..

19 bin taraftar günlük güneşlik bir Bursa öğleden sonrasında takımına elinden gelen her şeyi sundu… Özellikle 1 dakika boyunca çıt çıkarmadan saygı duruşunda bulunmamaları takdire şayan bir hareketti.

Günümüz futbolunda şu bir gerçek ki; kanatlar çalışmadığı sürece başarı oranın son derece düşüyor. Lima‘nın gayretli bir futbolu olsa da sonuca varamadıktan sonra bir anlam ifade etmiyor. Umut Meraş da hiçbir katkı sağlayamayınca sonuç da kaçınılmaz oldu elbette…

Umut Nayir de ayrı bir hayal kırıklığı olarak Kasımpaşa maçından nasibini aldı…

Milli maç arasında bazı oyuncuların aklını başına alması şart… Yönetim de mutlak bir kalite katmak zorunda bu takıma…. Yoksa bu zamana kadar inşa edilen tüm emeklere yazık olacak.

Kasımpaşa karşısında farkı yine kalite yarattı. Bu da 3 puana sebep oldu. Timsah, geçen yıl olduğu gibi Kasımpaşa‘ya evinde yine boyun eğdi.

36 Yorum Onay bekleyen yorum yok

    1. @Mustafa 16 yorumuna yanıt olarak

      aytaç ile okanın hataları 3 puandan etti.Tunay koşamıyor..Diğerlerinde sorun yoktu.Ama işte bir iki zayıf halka ve hata 3puanı rakibe verdiriyor.

      13
      3
    2. @Mustafa 16 yorumuna yanıt olarak

      baskan oldugundan beri maddi sorunlari konusmaktan baska futbola maalesef odaklanamiyoruz..hep ödenmeyen maaslar hep maddi sorunlar hep bosalan kasa ya bu kulübe hicmi para girmiyor bu kulüp böyle rezil durumlara düsmedi ucan kusa borcumuz var takimdan ayrilan herkez paralarini alamadiklar icin sikayet ediyor ihtar cekiyor Adam para yok batiyoz ediyoz diye diye Moral birakmadi kimsede, bu sartlar altinda nasil basarili olacaz?!!

      14
      1. @OrhanBursali yorumuna yanıt olarak

        Takımın üzerinde ah var. Bütün kulüp personeli ve aylardır parasını alamayan futbolcular başkana ah ediyor. Ahlı mal hayır getirmez. Milletin vurduğu top içeri giriyor, bizimki dışarı çıkıyor. Ve Ali Ay ile etrafındaki birkaç yancısı bunu görmemekte ısrar ediyor.

        1. @Gigs yorumuna yanıt olarak

          İlk yarıda üç galibiyet da alalım yeter, kaleci çok önem taşıyor.
          Son iki sezon Harun büyük destek idi .
          Bir Saniye dalgınlık bütün takımın çabasını alt üst edebiliyor..

          23
        2. @Gigs yorumuna yanıt olarak

          ULAN Söyliye söyliye bu takımı siz küme düşüreceksiniz , düşsek küme ilk siz sevineceksiniz bi bitiremediniz düşçezde düşçez , düşçezde düşçez , düşersen düşeriz tatava yapmayı kesin çorbacı taraftarlar ilk defamı düştük , skor taraftarı seni bursa şampiyonlugu kaldıramadı sizin gibi taraftarlar çorbacılar çok şımardı ,

          26
          11
  1. Ne olursa olsun böyle bir başlık atmanın kimseye faydası yok.Kendi oyunucunuza kalitesiz demek bu insanları başarıya sevk etmez.Yanlis bir başlık olduğunu düşünüyorum.

    63
    4
    1. @Green Man yorumuna yanıt olarak

      Valla çok ayıp oluyor…
      Bugün takımda herşey vardı , mücadele de yerinde ..kaleci hatası..ve ikinci golü atamadık .
      Bizim takım da kaliteli mücadele eti… doğru olan bunlar …

      44
      4
  2. Benim dedilerimi dogrular nitelikte bir yazi. ucuz dize afrika kokenli futbolculara gobege dolduruyorsunuz iki sezondur ve sonuc ortada.

    bunu diyince bazi liberaller delirip isi irkciliga vuruyor.
    adamlarda teknik yok. ornek vericem diye sakho diyen oldu. yahu sako mu teknik? kac mac 10 metre onunde adama aradan top atamadi sakho ki forvet. tamam forvet icin fizikli, kosan adamlar is gorur. ama gobek icin bu durum farkli !

    yahu fransa alt milli takimlarinda oynayan, egitimini afrikada oynamis siyahi adam tabiki de kalitelidir. bu adam futbolu avrupada ogrenmis ve gelecek vaad etmektedir. Bakambu gibi Ndiaye gibi. sen bu kalitede adam getirirsen orta alana kral olur.

    ama aksi taktirde takimin durumu ortada. tonla para verip, sifir verim.

    portekizden alinan siyahi oyuncu Lima mesela. ucuza bu kadar oluyor. katkisi var mi? var… teknik mi ? su anki kadroya gore teknik. bu arkadas ancak yedek olmali, sampiyonluga oynayan bursaspor kadrosunda. ama duruma bak.
    Atanasov bugun fark ettirdi kendini. Al Ergic gibi Balic gibi Biyedic gibi oyuncular. Ama yok. Liberal arkadaslarimiz guceniyor. 1 milyon euro Baduya verdik. hani efendi adam idi? digeri neydi artist sacli 750.000 euroya geldi bir cacik yapmadi gitti!

    yahu getireceksen adam gibi genc efendi getir! ama siyahi futbolcu tercihi genelde, bu oyuncular uzerinden para aklamaya calisan kuluplerce tercih edilir. bunun irkcilik ile alakasi yok! birileri kac senedir bu oyuncular ile bursaspor uzerinden vurgun yapiyor! bizim ne futboldan, ne ekonomiden, ne futbolcu piyasasindan anlayan mesyo liberaller deliriyor. yapmayin yahu. sacmalik. atanasov kac paraya geldi? 180.000 euro. biz baduya 1.000.000 euro verdik. idda ediyorum atanasov oynasin, fark yaratacak! ama bu cocugu ilerde tutacaksin samet hoca. dakika 80 de bu cocugu oyun kurtarici diye oyuna soakrsan, harcatirsin…

    cincon ile berabere kaldik! sevinenler vardi. o haldeki cicconu 3lemeliydik! en basit soru !!! Batalla – Belluschi- Ergic li orta alan olsa cinconu son macta yener miydik? daha iyi oyar miydik? futbol dehasi liberal mesyo taraftarlarimiza bu sorum! siyasi gorusunu birak, macini izle!

    14
    1
    1. @RidvanCimen yorumuna yanıt olarak

      Dediklerinizin bir kısmına kısmen katılıyorum.Sakhoyu beğeniyorum.Takimimizin da en önemli ve oyuncularının başında geliyor.Ancak sakho müthiş derecede futbolcu olsa gelip bizimki gibi vasat altı ve 3. Sınıf bir ligde top oynamaz.Sonuc olarak bu oyunculara böyle tabirler kullanmak yine de bana göre yanlış.

      2
      3
      1. @Green Man yorumuna yanıt olarak

        verdigim ornek ortada.

        soyle bir ornek vereyim.

        belluschi, batalla ve ergicli gobek olsun. seni forvete koysak hehalinden 10 golun var bir sezonda (tabi 29 yas alti formda bir sahis olarak ornek verdim ).

        batalla ve belluschi vardi sadece. birader …. pinto yuruyerek gol atiyordu yahu. sakhoya bak. adam yirtiniyor. kaliteli belki su an gorundugunden veya verebildiginden. ama gobek calismiyor. kanat zaten yok. yillardir kanat yoktu ama tas gibi gobek yapimiz vardi. belluschi ari gibi basiyor, aliyor, araya atiyor, ver kac yapiyor batallanin yukunu hafifletiyordu. yaninda batalla teknik, araya atiyor, ver kac yapiyor … ulan bu ikilinin yaninda ergic oynadi ! siritmadi. bidon ozan bu ikilinin yaninda star oldu be! yalan mi? ndiaye geldi kale oldu bu ikilinin yaninda.

        ibrahim baskan salakti afrikadan oyuncu doldurmadi da gitti arjantinden batalla belluschi yi aldi. ibrahim baskan salakti, bizim korustan, ali dede akilliydilar ki parayi afrikalilara yatirdilar! aha borca bak takimin! ucuz etin yahnisi bu. kim bilir kac para kaldirdilar siyahi topcularin uzerinden ali baba, korustan ve recebim.

  3. Kusura bakmayın ama takım top oynamaya çalışıyor, aslına bakarsanız başarıyor ama son vuruşlarda sıkıntı yaşıyoruz. Forvete ve orta sahaya ofansif yaşlı kurt bulursak raylar yerine oturur. Kanatlar etkisiz kaldıpında yaşlı kurt ortadan açar oyunu. Sakhonun basiret bağlantısından, okanın güneş faktörüyle gelen gol yıktı bizi. Geçen hafta takımı yere göğe sığdıramayanlar bugün yerden yere vuruyor yazıktır.

    8
    2
  4. Takıma kalitesiz demek yanlış olur ancak gerçekleride kabul etmek gerekir.Lider oyuncun,kaliteli ayaklara sahip oyuncuların yok.Ama şunu kesin söyleyebilirim ki KALİTESİZ , BAŞKAN VE YÖNETİM AYRICA FUTBOL BİLGİSİ AZ SCOUT EKİBİMİZ OLDUĞU KESİN…

  5. 3.sezondur hep aynı şeyler. Bir yerlerde sorunlar var çözemiyoruz. Ama bu böyle gitmez. Atı alan üsküdarı geçecek. Ve bizde nal toplayacağız. Arkadaşlar kendimizi kandırıyoruz. Yok takım iyi top oynuyormuş yok sabırlı olalım mış yok az kaldı düzeliyormuşuz. Yapmayın işler iyiye gitmiyor. 3.semt takımının kötü olduğu bir lig var bu fırsat bir daha gelmez .Ama bizde kötüyüz. Yanlış yapılan transfer ler havaya savrulan paralar. Taraftarın kendi aralarında birkaç parçaya bölünmesi. ALLAH yardımcımız olsun

    5
    1
  6. Bu külüp neden görev vermez.Baliçe,İvan Ergiçlere,Batallaya,Ercüment şahine,Ömer Erdoğanlara,Ali Tandoğan,Kişişeve,Vidalovlara,Serkan Reçbere…teknik direktörlük olmaz belki ama getir scout ekibi oluştur.Getir abi İvan Ergiçi futbolcu izleme komitesine adam zeki,yabancı dilleri var…Bence uzaklarda arıyoruz macera arıyoruz Önümüze baksak çok şeyler olur…Ahpap çavuş ilişkisi devam ettiği sürece bir arpa yol alamayız.Scout ekibi değişmeli…

  7. Biri milli takıma seçildim diye,Diğeri Fransızlar izliyor diye kötüyse,KUMAŞLARINDA EKSİKLİK OLDUĞU İÇİN KÖTÜ OYNAMIŞLARDIR.

  8. Çok doğru başlık attığımız gol sayısına bakın. Alanya maçı dışında 1 golden fazla gol atabildipimiz bir maç yok. Sadece bir maçta 2 gol atabilmişiz bunun dışında ya 1 yada 0 gol. Bizim berabera kaldığımız için sevindiğimiz trabzona malatya 5 atıyor. Bursa taraftarı daha bir maçta 3 gol görememiş. Ligin en kötü en kısır en kalitesiz futbolu bizde. Mücadele ile alınan beraberliklerle övünüyoruz. Düşmenin en büyük adayı biziz. Ali Ay bu kulübü bitirdi malesef. Etrafınıza bakın son 3 yıldır bursayı tutan küçük çocuklar bursayı tutmayı bıraktı. Bu şekilde kulübün geleceğşni de mahfetti. Kendisinin getirdiği teknik direktörlere ve futbolculara ödenmesi gerejen paraları ödemeyerek kulübün gelirlerininde temlik edilmesine neden oldu. Bu takım düşer borcunu ödeyemez sonrada isim değiştirerek başka isim altında bu şehre yeni bir takım yaratmaya çalışırız.

  9. Batallayı devre arası getirin 17 maç için oynasın şu takımın pasını silsin.Neden olmasın bize lazımsın BATALLA…

    2
    1
    1. @1963 yorumuna yanıt olarak

      Aynen katılıyorum. Büyük kaptan idmansız midmansız yürüyerek oynasa bile Sakho’ya en az 15 gol attırır. Sakho tam Batalla’nın adamı. Batalla araya salacak, Sakho tren gibi alıp gidecek, tık diye koyacak. Bu kadar basit.

  10. Bu başkanla bu takım bundan iyisi olmaz.. Nedenimi takıma değer katacak adam peşinde değil.. Kendi gibi değersizlerle takım yapıyor..

  11. Şu kaleciler e anlam veremiyorum. Kardeşim bir kaleci için en pis toplardan biri ön direğe vurulan toplar dır. Korner ve yan toplar da mutlaka ön direğe bir oyuncu koysan o gol olmaz

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu