Erken af çıkabilir

Bursa.com Spor Yazarı Serkan Yetişmişoğlu'nun köşe yazısıdır.

Bu sezon ligde 7 haftadır kazanamayan Bursaspor, son gelişmelere bakılırsa, asıl şimdi kazandı!
-Nasıl mı?
Şöyle ki;
Kaptanlar Ertuğrul Ersoy ve Okan Kocuk ile Barış Yardımcı ve Sakho, takım adına; teknik direktör Samet Aybaba’ya giderek, “Yusuf ve Furkan’ı lütfen affedin Hocam. Sadece 2 arkadaşımız değil, hepimiz hatalıyız” demişler.
Bu haber, her açıdan çok önemli…
Zira;
Bursasporlu futbolcular, 7 hafta içinde “takımdaşlık ruhunun” oluştuğunu gösterdi.
Kaptanlar, ekip adına bir “duruş” sergiledi.
SESSİZ KALMADILAR
Kadro dışı kararını kabullenip sessiz kalmamaları çok önemli.
Arkadaşlarının sıkıntısını dert edindiler.
Toplanıp ne yapabileceklerini konuştular.
Sonra Hocalarıyla iletişim kurdular.
Bunlar; “takım olma” adına çok büyük değer taşıyor.
İLK REAKSİYON POZİTİF
Samet Hoca da bu birliktelikten memnun olduğunu ifade etmiş ve “2 oyuncumuzun herhangi bir terbiyesizliği, disiplinsizliği yok. Tamamen performanslarıyla ilgili. Toparlanıp kendilerine gelsinler diye bu kararı aldım” demiş idmanda.
Bence, Aybaba, kadro dışı kararından sonra, takımdan beklediği reaksiyonu aldı!
Yani, Sivas’taki kötü oyundan sonra benim tahminimce; “titre ve kendine gel” operasyonu, ilk sonuçlarını olumlu yönde vermeye başladı.
ERKEN AF ÇIKABİLİR
Kim bilir;
Belki de Samet Hoca, takımın, Vakıfköy’e giden arkadaşlarına destek olup sahip çıkmasının ardından, 2 oyuncuyu 3 haftadan daha erken affedip Özlüce’ye çağırabilir.
Mesela, milli arada G.Saray maçından önce…
Yazımın başında “Bursaspor asıl şimdi kazandı” demiştim.
ZİHİNLERDE KAZANDI
Cumartesi günkü Ankaragücü maçı arifesinde, şok kadro dışı kararı sonrası yeşil-beyazlı oyuncuların kenetlenmesi; bu kritik mücadeleyi zihinlerde kazandığının bir göstergesi
Biliyorum, bu sözler, çok iddialı olabilir.
Fakat kaptanların “af” için Hocaya gittiği haberini görünce, “heh işte, bu iş, bu sefer olacak galiba” dedim kendi kendime…
GÖBEKTE SIKINTI VAR!
Aybaba; cezalı Badji ve Atanasov ile sakat Saivet’nin yokluğunda, özellikle orta sahanın merkezindeki üçlüyü nasıl oluşturacak, herkes merak ediyor.
Alternatifler var:
-Aytaç, Shehu, Kembo.
-Aytaç, Ramazan Keskin, Kembo.
-Shehu, Ramazan, Tunay.
RAMAZAN KESKİN’E DİKKAT
Diyeceksiniz ki;
Hoca, Ramazan gibi 19 yaşındaki ön liberoyu pat diye 11’e koyar mı?
Valla, Samet Hoca, genç oyuncuya formayı verirse hiç şaşırmam. Hatta bana oynatacak gibi geliyor.
Sivas’ta 2 hafta önce oynanan Cumhuriyet Kupası’nda 11’de başlayan Vakıfköy patentli Ramazan, öyle bir performans sergilemişti ki; ben de “Bursaspor yeni bir 6 numara kazanıyor” diye yazmıştım.
Hastalıktan kurtulan ve 2 maçtır 21’e giren Shehu da ligde henüz 1 dakika bile almış değil.
O nedenle Aytaç’ın yanında 2 oyuncudan biri oynayacaktır.
Ayrıca;
Aybaba, 10 numara yerine Stancu’yu Sakho’nun arkasında 2. forvet olarak da oynatabilir.
Eğer, 4-4-2’ye dönerse;
İleride Stancu-Sakho veya Umut Nayir- Sakho ikilisi çift forvet olarak görev alabilir.
Ancak ben; 10 numarada Kembo’yu veya arkada 2. forvet olarak Stancu’yu göreceğimizi tahmin ediyorum.
Özetlersek, benim 11 tahminim şöyle (4-2-3-1):
Okan- Barış, Chedjou, Ertuğrul, Umut Meraş- Aytaç, Ramazan (Shehu)- Tunay Torun, Kembo (Stancu), Lima- Sakho.
10’UN ADI KEMBO MU?
Ceza sahası civarında, dar alanda adam eksiltme ve ara pası verme özelliğine sahip olan Jires Kembo, bu haliyle; değil 90 dakikayı, 60 dakikayı bile zor çıkarır.
O nedenle Jires ile başlarsan, 2. yarının başlarında B planına geçmek gerekebilir.
Zira Ankaragücü, önce 1 puan için gelecektir ve defansta en az 4 adamla çakılı oynayıp, önlerine de bizim Faty’yi koyacaktır.
ÇİLİNGİR KİM?
Bu Çanakkale kilidini açacak çilingir de Kembo olabilir.
Maç uzun süre 0-0 giderse, Başkent ekibi iyice geriye yaslanır ve bu durumda Sakho’nun, defans arkasına sarkacak boş alanları bulması çok zor olur!
Tekrar yazıyorum:
-Sakho’yu beslemek ve ona pozisyon hazırlamak şart.
Oyunu kanatlara yayıp, sıfırdan ortalar gelse keşke.
Ama nerdeee!..
VOLTRAN’I OLUŞTURMA  ZAMANI
Duran toplarda da bu haftaya kadar, özel çalışılmış bir organizasyon göremedim!
Kornerler, arka direkten dağlara taşlara gidiyor…
Her şeye rağmen, Sivas’ta yaşanan hüsranın “kaza” olduğunu kanıtlayabilmek için Timsah, o meşhur Voltran’ı oluşturup, şeytanın bacağını kırmaya kararlı görünüyor.
Haydi hayırlısı…

19 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Yazarı çizeri taraftarı Albert Einstein yaptınız. Formüller formüller hesap kitap belli. Çok zor değil atarsın golleri alırsın 3 puanı bakarsın keyfine. Amaaaa Nerede. Yazarı taraftarı Albert Einstein ama baştakiler yalakalar birer PİNOKYO olmuş.

    14
    6
    1. @ATOM KARINCA yorumuna yanıt olarak

      futbol düşündüğün kadar basit bir oyun değil. atarsın golleri bakarsın işine ne demek ? o zaman barça çıksın karsımıza real cıksın. atarsın golleri bakarsın işine diyelim. olmaz öyle basitlik.

      1
      1
      1. @erdem ş. yorumuna yanıt olarak

        Kardeşim bir burası ispanya ligi değil Türkiye oynanan lig. Bizim takım Barça ile real ilede oynamıyor. Sen Rize yi sıvası kayseriyi yenemezsen. Kimi yenecek sin? ??? Futbol basit bir oyundur. Tabii sen halı sahada oynuyorsan sana göre basit bir oyun değildir. Bu takım oynadığı basit oyunla ŞAMPİYON oldu. Şampiyon olan futbolcuların 4 tane bacağı kalede 2 tane kaleci yoktu kardeşim. Kal sağlıcakla.

    1. @Sherlock yorumuna yanıt olarak

      Neden barış taktınız birşey yazarken biraz düşünün takımın iyisi karalama kampanyası sallayın bakalım bu takımın hocası var sen kimsin

  2. Tribunlerden kopali yillar oldu..enes diye biri çikmis tribün lideri falan diye.. Atatürke sürekli hakaretler ediyormuş.arkadaşlar kim bu eleman?bilen var mi?tribünler Atasina küfur edenlere mi kaldı??

  3. Bu gelişmelerin herkesin bir parça aklını başına getirdiğini düşünüyorum. Bizim bütçemiz ve kadromuz belli. Elimizdeki oyunculardan en iyi faydayı almaya çalışmamız lazım. Hepimiz isteriz Bursaspor GS yerine Emre Akbaba’yı alsın, Batalla’nın gencini bulsun, furkan’ın pozisyonunda onlar oynasın. Ama gerçekler ortada bu pozisyona sadece saivet ve Atasanov’u alabildik ve elimize furkan ve alper var. Alper kadroya alınmadı. Bu mevkilerde (8-10) en az 4 oyuncuya ihtiyacımız var. Gelişmelerden sonra A. Gücü maçına çıkarken elimizde kalan 0. Olaylara bir mantık çerçevesinde bakamazsak, maalesef bedelini ödemek kaçınılmaz oluyor. Bazı taratarların bazı oyunculara sebebini hiç anlamadığım nefreti öyle düzeye varmış ki bu oyuncunun ne olursa olsun takımdan gitmesi onlar için Bursaspor’un kazanmasından bile daha önemli. Ama sorumluluğu olanlar, teknik ekip ve basın sağ duyulu davranmalı. Onların yapamadığını takım yaptı ve gerekli tepkiyi gösterdi, bir kez daha kendilerini kutlamak lazım.. aynı tepkiyi testi kırılmadan basınında göstermesini beklerdim. Yine de geç de olsa bu yazı doğru bir girişimdir.

  4. İyi gaz verme yazısı olmuş bence fazla umut dağıtmışsın kadro dışı çok faydalı olacak bir hamle değil.

  5. Son maça kadar samet hocayı yerlere göklere sığdıramayan basın noldu da bi mağlubiyet gelince gömmeye çalışıyor? Yapmayın. Bu yüzden bu hallere geldik işte eyyy medya. Medya gömdü, taraftar gaza geldi yuhaladı otobüs bastı, yönetim verdiği sözü tutmadı, maaş ödemedi, Bursaspor son hafta ligde kaldı. Eyyy taraftar kendine büyük BURSASPOR taraftarı diyosun ama o büyük olan BURSASPOR dur taraftar değil, he kalkıp ben de büyüğüm diyosan medya gazına gelme, stada gisip küfür edip yabancı madde atarak klübe para cezası ödettirme! Herkes kendine gelsin bir tane BURSASPOR var ve hepimiz sahip çıkmalıyız. Storeden alışveriş yap, maça git ama sadece takımı destekle küfür etme yabancı madde atma, gerisini zaten oyuncular getirir

    2
    1
  6. Üf serkan ya lafı ne kadarda sakız gibi uzatmışsın o kurken sıkıldım.Meydan lorouse yazacakmışsın.Şu yazılarınızı bende çok şeyler biliyorum havasından kurtarsanızda kelimelere noktayı koymayı hatırlasanız

  7. Ya birilerine bişey olması lazımdı.Ali Ay tekrardan süre kazandı işte yoksa aytaçında limanında stancununda yemesi lazımdı.Camianın gazı alındı.5 maç daha böyle gider.Yoksa tek suçlu Furkan’la Yusuf mu …

  8. Gene bi sürü laf kalabalıklığı. Yok Voltran, moltran bu ne be yaa. Tolgay Ataokay’ı oku da, yazı nasıl yazılır öğren artık be abi.

  9. bence ankaragücü kadro 4-4-2 olarak ; OKAN – BURAK(BARIŞ) – VERGİNİ(CHEDJOU SAKAT DENİLİYOR AMA İNŞALLAH BİRŞEYİ YOKTUR İNŞALLAH OYNAR) – ERTUĞRUL – LATOVLEVİCİ – SHEHU – RAMAZAN KESKİN(GÜRKAN SEFİL ALTYAPIDAN) – KEMBO – LİMA(TUNAY) – STANCU – SAKHO
    stancu pres yaptığından ve defansı yıprattığından koydum sakho daha çok rahat eder o zaman yedekler ise
    çağrı yağız yasak , abdülkadir çelik , çağatay yılmaz , muhammed emin sarıkaya , furkan emre , ali akman , berk akgönül bence şuan bu kadro iş yapar tabi karar samet hocanın

  10. Mecbur affedilecek her ikiside. İsterse affetmesin Samet Hoca. Kendi ipini kendi çeker.yok öyle kendi hatalarını genç çocukların üstüne yüklemek.

  11. ya arkadas 7 haftada tek galibiyet yok
    yok basın suclu yok taraftar baskı yapıyo yok sehir destek olmuyo
    2 senedır rahat tek mac kazanamadık bu sene macta kazanamadık
    takım ruhu arkadaslık varmıs bu sene daha ıyıymıs
    ıkıncı lıgden cıkan ankaragucunun bıle kac mac kazandı
    bi yasin le grosicki alınabilseydi cok farklı olurdu takımda 3 senedır kanat oyuncu yok
    ama tabı yıne hoca kadro yeterlı dedı ben bu kadroyla da kume duserım sıkıntı yok dedı herhalde ondan boyleyız

  12. Bizim taraftar olarak yapmamız gereken 90 dakika boyunca
    Takımımıza sabırla destek vermek olacaktır, futbolcular da bu maça
    Çok ciddi hazırlanmalı, FİNAL niteliği olarak bakmalı,
    Sahada basmadık yer bırakmadan, gerekirse kadro dışı kalan arkadaşları için oynamalı
    Alınacak 3 puan takıma özgüven verip, istikrarlı bir şekilde galibiyet almayı hatırlatacaktır,
    Yoksa yine bi mağlubiyette toparlanmamız çok zor olacaktır.

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu