Ali Ay başka, Aybaba başka düşünüyor!

Bursaspor'da Başkan Ali Ay, yabancı kuralı konusunda açıklamalarda bulundu.

Teknik Direktör Samet Aybaba‘nın aksine  Başkan Ali Ay, yabancı sayısının azaltılması gerektiğini savundu.

Ali Ay “Daha önce Kulüpler Birliği toplantısında yabancı sayısının düşmesi gerektiğini söylemiştim. Bence Türk takımlarının kurtuluşu, altyapıya bağlı. Futbol Federasyonunun yerinde olsam her hafta ilk 11’de altyapıdan 2 oyuncu oynatma zorunluluğu getirirdim. Benim şahsi fikrim yabancı sayısının düşmesinden yana” dedi.

Öte yandan Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba ise, Ali Ay‘ın aksine yabancı kuralının kaldırılmasından yana açıklama yapmıştı. Aybaba, “Biz en başından beri ‘Serbest olsun, kriter olsun’ diyoruz. Bu iş sisteme bağlanmadan çözülmez. Rakamlarla oynayarak bir yere varamazsınız. Sayı 7 olmuş, 14 olmuş ne fark eder. Öncelikle bir kriter getireceksin. Bu işin çalışması yapılır. Yabancı oyuncu serbest bırakılsın ama milli olma sayısı, yaş ve maç oynama kriterleri getirilsin. Ancak bu şekilde bir yere varılır” dedi.

Öte yandan Bursaspor, genç ve yerli futbolcuları ile dikkat çekiyor.

Bursaspor‘da 3 genç ve yerli kaleci dışında Ertuğrul Ersoy, Umut Meraş, Emre Taşdemir, Onur Atasayar, Burak Kapacak, Alper Ademoğlu, Ramazan Keskin, Furkan Soyalp, Çağatay Yılmaz gibi isimler 23 yaş altında.

11 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Yabancı serbest olsun. Sen altyapıya yönel. Ülkenin tüm kaynakları sana kalsın. Yıllarca altyapıdaki isimleri fener vs toplayıp daha doğmadan öldürmedi mi ? Büyük paya sahip olmak varken neden herkesi oraya yönlendiriyorsunuz .. Yabancı serbest olsun bizim altyapımız konuşsun Ali Ay değil.

    67
    2
    1. @İbrahim yorumuna yanıt olarak

      valla bu ekonominin kuralıdır. piyasada azan bir şeyin fiyatı artar. akşam üzeri pazara çıkın, örneğin ıspanak, tezgahlarda azaldıysa sabah 3 liraya satılan ıspanak o saatten sonra 5 lira olur. kasalar doluysa 1 liraya iner. sınırlama, yerlininde yabancınında fiyatını arttırır. isteyen 28 yabancı alsın, isteye 28 yerli. iyi olanlar oynar.
      samet hocaya da katılmıyorum. kriter büyütülmüşlere yarar. kaliteye bizim bütçemiz yetmez. bizim yapacağımız, kaliteyi ucuza almak. yani yerli-yabancı fark etmez adamı daha tanınmadan bulmak.

      1. @köşe vuruşu yorumuna yanıt olarak

        yo verdıgın ornek sacma ıspanak sabah 3 tl ise aksam elde kalmasın dıye 1 tl ye dusuyor arkadasım bak harun nasıl ucuza gıttı transferın son gunlerınde

  2. Trabzonspora Burak yilmazin toplam maliyeti yaklaşik 7 milyon euro. Rizespor kweuke ile 2022 yilina kadar sözleşme uzatmişti oyuncu sakatlaninca 3 milyon eurodan fazla para verip feshettiler. . Kulüpler böyle kötü sözleşmeler yaparsa batmaya mahkumlar . Devlet çok kazanan oyunculardan vergi alip alt liglerde oynayanlara dağitmali

    34
  3. 8+4 olsun, yabancı sayısı az olan ve altyapıdan oyuncu çıkartıp oynatan takımlara maddi
    destek verilsin bu mevzuda burada kapansın bence,
    sürekli değiştirerek de bir yere varılmaz.

    6
    2
  4. Uzun bi yazı olacak.

    samet hocam iyi ki varsın, ali ay için birşey demek istemiyorum olayları ne kadar doğru yorumlayabildiği ortada,başarılar yakalasak bile kalıcı olması imkansıza yakın bu camiada,hele bu gözler İbrahim Yazıcı gibi bir efsane başkanı görmüşken.(Ali Ay’dan cok daha iyi başkanlar gelecek inanmak istiyorum buna,er ya da geç böyle olacak uzun vadede )

    yabancı sınırlaması konusunda ;

    bize faydası olur bu olayın ama uzun vadede işler yine eskiye dönebilir bizim açımızdan,ayrıca Türk futboluna aşırı zararı olur o yüzden de olmasını istemem.

    ligin kalitesi izlenilebilirliği daha önemli olmalı herkes için,borcu azaltsak bile bir recep bölükbaşı,erkan körüstan daha gelir bunun sonu yok.Yanlış hamlelerle doğru düzeltilse bile orda bir sorun kesin çıkar

    14 yabancı olayı geldi ne oldu cengiz,okay,çağlar o bu avrupaya gitti daha önce kaç futbolcumuz vardı avrupada,klüpler bırakmaz zaten kolay kolay öyle bi durum olursa bu da marka değeri olarak eksi yazarız

    iş bilmez yöneticilerin,bi yerlere hak etmeyerek gelen bazı insanların bedelini biz taraftarlar ödüyoruz malesef

    iyi türk futbolcu formayı her türlü kapıyor yusuf yazıcı,abdülkadir en bilinen örneklerden sadece birkaçı,eğer kısıtlama gelirse vasat türk futbolcu ile bu adamlar aynı kefeye konmus olacak bi bakıma

    bu iş uzun vadede sadece tembel türk futbolculara yarar,adam bilir çünkü vasat bile olsa oynatmak zorunda hocası ,öyle veya böyle

    yabancının kalitesi tabiki önemli ,madem böyle bir konu var getir kriter (milli maç oynama vs ) veya başka akılcı cözümler düsün kolaya kaçmak yerine.

    Türk futbolculara ödeyeceğin maaş çok mu düsük olacak sanki gsde pek cogunun sitemle bahsettigi tarık camdalın ,fbde pek cogunun aynı sekilde davrandıgı hasan ali kaç m alıyor acaba yıllık? , sacmasapan yönetilen klüplerimiz var ve cezasını biz cekiyoruz kalitesiz futbolcuları izleyerek ( bu sene işler değişti onu da görmek lazım tabii)

    suan resmen bilerek ve isteyerek ,4-5 sene öncesine dönülecek

    bu ülke akıllanmaz,bal tutan parmağını yalar,olan da bizlere olur

    ben y.d ve her kimin çıkarı varsa Allah onları bildiği gibi yapsın.

    5
    4
  5. Ali Ay ne anlar be ya. Samet ne diyorsa doğrudur. Ali Ay anca elindeki futbolcuları satar. Onu da kendi yeteneğiyle satamayacağı içim menejerlerin kucağına oturup satar ve her seferinde hütülür.

    3
    3
  6. Hiç bir teknik adam karşı degil yabancı sınırına bir tek yönetimler karşı oda tamamen duygusal ???bence yabancı sınırı olmamali kriter olmalı yas degil ama millli takım olabilir çünkü kaliteli yabancı gençlerle harmanlanırsa ligede kalite katar yeterki alırken sözleşmeler sağlam olsun karşılıklı olarak

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu