Bu ayıba artık bir son verin!

Bursa.com Spor Koordinatörü Tarık Çapçı'nıın bugünkü köşe yazısıdır.

Dokuz yıldır stat konusunda 90 yazı yazmışımdır. Bir 90 yazı daha yazacağız galiba!

Milli maçların oynandığı,

KONYA STADI: İnşaat başlangıcı:17 Ekim 2012; Tamamlanma 13 Eylül 2014 Toplam süre:  2 yıl.

ESKİŞEHİR STADI: Başlangıç 23 Ağustos 2013; Tamamlanma 20 Kasım 2016. Toplam süre 3 yıl.

TRABZON STADI: Başlangıç:24 Kasım 2013; Tamamlanma 29 Ocak 2017. Toplam süre 4 yıl.

ANTALYA STADI: Başlangıç 23 Haziran 2013; Tamamlanma 26 Ekim 2015 Toplam süre 2,5 yıl.

Bunların dışında, Beşiktaş Stadı, Sakarya, Malatya, Sivas, Kocaeli, Akhisar stadları da 2 ila 4 yıl arası bir zaman diliminde tamamlandı.

Böyle giderse henüz eskisi yıkılmaya çalışılan Ankara Stadı’nın da inşaatı başlar ve 3 yıla tamamlanır.

Peki ya Timsah Arena?

Temel atma 1 Haziran 2011

Tamamlanma – ?

Yani hala tamamlanamadı !

8. yıla doğru gidiyoruz.

Şu an çalışmalar durduğuna göre bitiş için tarih bile vermek mümkün değil.

Diğer şehirlerdeki statlar ortalama3 yılda biterken Bursa’nın stadı 8 yıldır bitirilemedi.

İçinde lig maçlarının oynanabiliyor olması tepkileri frenlese de eksiklerinin giderilememesi nedeniyle uluslararası maçlar oynanmasına izin verilmiyor.

Yani UEFA “Bu stadın inşaatı bitmemiş, bitmeden de maç ulusal maç oynatmam” diyor.

UEFA’nın demesine gerek yok. Bitmediğini her maç çektiğimiz sıkıntılarla bizzat görebiliyoruz.

Stadın bitmemesi nedeniyle maça insanların çektikleri sıkıntılar, Bursaspor Kulübünün uğradığı maddi zarar ise ifade edilecek boyutlarda değil.

Peki bu kimin ihmali, ayıbı?

Tabi ki bu işe başlayıp zamanında bitiremeyen önceki belediye yönetiminin ve şu an bu ihmale devam eden mevcut belediye idarecilerinin.

Görevden alınan Recep Altepe ile ilgili gereken her şeyi yazdık.

Zaten tarih de O’nu  Bursalıların hafızasında hak ettiği yere koydu.

Peki mevcut Belediye Başkanı peki neden stadı bitirmek için somut adımlar atmıyor?

Aylar önce stadın eksiklerinin tespiti ile ilgili çalışma yapıldı ve liste çıkarıldı.

En kısa sürede bu eksiklerin tamamlanacağı sözü verildi

Hani nerde?

Söz vermek ciddi bir iştir. Şakaya gelmez !

Bu proje şehrin geciken diğer şehri projeleri ile bu bir tutulamaz.

Gecikme en fazla 3-5 ay olur. 

Timsah Arena’daki gibi 5 sene olmaz!

Ki bu gecikme görülüyor ki 5 sene ile de kalmayacak.

Bakın Bursa şehri bu ihmal yüzünden prestij kaybediyor. Bursaspor para kaybediyor. İnsanlar çile çekiyor.

“Şöyle güçlü şehiriz, böyle güçlü şehiriz” diyoruz, bir stadı senelerdir bitiremiyoruz!

Bu ayıp da zerre payı olmayan milyonlarca Bursalı o stadı gördüğünde utanırken, bu ayıbın baş sorumlularının hiç mi yüzü kızarmıyor?

Bursa insanı, Bursasporlular bu duruma layık değil.

Bursaspor bu kentin en büyük markasıdır. Bu markaya zarar veriliyor.

Kenti yönetenler artık bu ayıba en kısa sürede son vermeli.

52 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. 2024 avrupa şampinosaını alırsak bitiriler 2024 e kadar yoksa kesinlikle bitmez şurda yerel seçimlere çok kalmadı bir ders versek belki anlarlar diyeceğim ama insanlar partisini takımından çok seviyor hatta ülkesinden çok seviyor

    148
    7
    1. @bursalı yorumuna yanıt olarak

      Belediye yi öyle bir borca soktu ki önceki arkadaşlar yeni gelen ćözüm arıyor plaka merkeze baglanıyor sanayicilere ćözüm önerileri sunuluyor çalışanlara dizayn veriliyor falan filan zor stada sıra gelmesi hele ki bu dönemde o paraların yatırılması kafaya bi stad parası daha gerekiyor die söyleniyor yapımı karşılığında bir düğün salonuna 50 senelik kiraya filan verilse ne bileyim belki kafetarya filan hikaye Alllah aşkına soruyorum size o bölgede oralara kim kim gider maç günu bile kafamız güzel olmasa ayık yürürken stada girene kadar eşek dili gibi uzuyo dilimiz zor agaaa o kafa bitmez Atatürk stadının gözünü seveyim dükkanlar etrafındaki ortam yürüme mesafesi kusursuz gelir kapısıydı yani demem o ki sorun YANLIŞ YERE yapıldı o bölge de ne dükkan kiralanır nede kafetarya maç günü hariç sineklikle gezer adamlar bence kafadan önce orası nasıl canlandırılır neler yapılabilir onun üzerine calışılmalı sonrası kendiliğinden gelecek zaten

      18
      3
      1. @Mustafa 16 yorumuna yanıt olarak

        Şımdiye kadar sol partiye hiç oy vermedim ama Mustafa Bozbey adaylığını koyarsa büyük şéhire 10 oy bizden ailecek bir Osmangazi de oturan biri olarak söylüyorum bunu.

        66
        17
          1. @Aman yorumuna yanıt olarak

            Senin kafan daki dünyayı çok merak ettim. Senin yaşadığın dünyada sol yok mu??? MUTLU MUSUN? ????? Kafan daki dünyayı bana anlatsana. Çok merak ettim? ???????

            10
            3
          1. @Du.i fav yorumuna yanıt olarak

            Çok doğru. Sağ – sol olayı 12 Eylül 1980 den önceydi. Burada kendilerini ifade etmelerinden anladığım kadarı ile geneli o tarihten sonra dünyaya gelmiştir. 12 Eylül 1980 öncesini yaşayan biri olarak görüşüm, bugün, solcular sağcı gibi, sağcılar da tam bir solcu gibi düşünüyor ve konuşuyor.
            Yani fakirler sağa, zenginler sola oy veriyor.
            Yani, olması gerekenin tam tersi.

            23
            1
  2. Tarık çapçı da olmasa bir Allahın kulu sormayacak. …yalakalık yapmaktan fırsat bulamayan bazı basın mensubları siz susmaya devam edin…..bir söz de teksas a arkadaş bir pankart yapın gündeme taşıyın şu işi ama nerde…..

    78
    7
  3. Recep Altepe artistlik yapıp stadı biz kendimiz yapacağız dedi onca yükün altına girdi ve çıkamadı Büyükşehir belediyeyide borç batağına soktu hem kulüp finansal olarak zor durumda hemde Büyükşehir belediyesi bana kalırsa bu iş daha uzar arkadaşlar ve bence bu işin tek çözümü kulübün başarı yapıp artık kat kat daha fazla para kazanması

    37
    2
  4. Seçimler yaklaştığında siyasiler atkıyı takar boynuna çıkarlar meydana stadı en kısa sürese bitreceğiz çalışmalara son hızla devam ediyoruz diye söz verirler seçimler bitince eskiye dönerler böyle böyle 3 5 seçimde stat biter diye düşünüyorum

    25
    1
  5. yazıklar olsun bi milli maç alamadık.yıllardır konyada oynanıyor başka stadmı yok. milli takımın kalesi bursadır. bursaya maç verilmediginden beri milli takım diye bişey kalmadı. bursa ugurludur. altepenin eseri devam ediyor.

    21
    3
  6. belediyenin görevi,bursasporun elindeki otoparkı almaktır.stadı bitirmek değil.şuda bir gerçekki,bakan ve millet vekillerin içinde Hüseyin Şahin hariç bursasporlu olan da yok galiba.rahmetli başkan gitti,bursasporun ne parası kaldı ne prejtiji.Şimdi Bursalılara bir görev düşüyor,Bursa daki mevcut yerel yönetimleri değiştirmek.seçim beyannamesinde BURSASPOR için projeleri olmayanlara oy vermemek

    15
    4
  7. BU STADIN TAMAMLANMAMASINDA EN BÜYÜK SUÇ RECEP ALTEPE VE ONUN O DÖNEMDEKİ ŞAKŞAKÇILARIDIR..KENDİ KENDİNE BURSA DA HALK KAHRAMANI OLACAGINI SANARAK HER ŞEYİ ELİNE YÜZÜNE BULAŞTIRARAK GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI..YENİ YEREL YÖNETİM İSE GÖRÜNÜRLERDE BURSADA BURSA SPORA BİR ŞEYLER KAZANDIRMA GİBİ GÖZÜKSE İSE O DA BURSAYA VE BURSA SPORA KAZIK ATMAYA DEVAM EDİYOR..ÖRNEKMİ ..BELEDİYE BASKET TAKIMINI KAPATMASI,YILLARCA O KADAT MERKEZİ DENETİMLERDEN GEÇMESİNE RAGMEN HİÇ KİMSENİN SES ÇIKARMAMASINA RAGMEN KATLI OTOPARKI BURSA SPORDAN ALIP BİRİLERİNE VERMESİ GİBİ…BURSA STADINI TEMELİNİN ATILDIGINDA YENİ EVLENENLERİN ÇOÇUKLARI OLDU,BU ARADA ANA OKULLLARI BİTİRDİLER VE ŞİMDŞ DE İLKÖGRETİMDE 2 V 3 . SINIFLARA GELDİLER,AMA HALA STAD BİTME..HERHALDE BU STADIN BİTMESİ BU ÇOCUKLARIN ASKERE GİTMELERİ VEYA ÜNİVERSİTE ÇAGINDA OLDUKLARINDA BİZLERİNDE ÖMRÜ VEFA EDERSE ŞAYET O ZAMAN GÖREBİLME GİBİ İHTİMALİ VAR…

    12
    3
  8. Değerli belediye başkanım, en acı gerçek, en tatlı yalandan daha değerlidir. Bunu kesinlikle suçlama anlamında kullanmadım.
    Sadece, spor sever bursalılar olarak sonu acı bile olsa gerçeği öğrenmek istiyoruz.
    Stadımız neden bitmiyor?
    Bitecek mi? ne zaman?
    Hiç mi bitmeyecek? Gerekçeleriyle açıklarsanız çok seviniriz.

    9
    1
  9. Eğer Türkiye’nin İLK ve EN İYİ taraftarı TEXAS diyorsak kendimize yakışanı yapıp tüm Bursa’yı sokağa döküp tepkimizi sesli ve görsel basında dile getirmeliyiz.Yoksa bu stad bitmez 10 sene sonra pardon yanlış yere yapmışız yıkalım başka yere yapalım derler ve stadta bitmeden yıkılır.Tabi bu arada stadın ismininde BURSA ATATÜRK STADYUMU BURSASPOR (……..) SPOR KOMPLEKSİ olduğunu iyice dillendirmeliyiz.

  10. Dostlar
    Bursada tekstil işiyle meşkul iken
    Denizliden malzeme havlu çarşaf alır satardık
    Denizlili arkadaşlar salı günleri yola çıkar önce izmire sonrA Bursa’ya en sonda İstanbul’a gider tahsilatlarını yapar siparişlerini alır sonrada Denizli’ye dönerler
    Bir müddet sonrA Bursa’ya uğramadan izmirden direk İstanbul’a gitmeye başladılar
    Bizde persembe cuma günleri aynı amaçla İstanbul’a gidiyorduk
    Onlarla istanbulda görüşüp işlerimizi orda yapmaya başladık
    Birgül içlerinden birine
    Dedim arkadaş artık neden Bursa’ya gelmiyorsunuz

    Dostlar neşedi biliyormusunuz
    Bir Bursalı ve Bursa aşığı olarak utandım yerin dibine girdim

    Siz Bursalılar görüntüde varsınız atıp tutuyor söz veriyor ama iş gerçeğe gelince kıvırıyorsunuz sözünüzü tutmuyor ama gösteriş için mangalda kül bırakmıyorsunuz

    Kala kaldım bişey diyemedim çünki adam sonuna kadar haklıydı

    Diyeceğim bizde gösteriş ve boş laf var icraat yok Bursalının düşmanı inanin yine Bursalılardır İnan’ın buna
    Çevrenizi gözlemleyin iyice bakın analiz edin sizde anlayacaksınız
    İşte o stad bu yüzden bitmiyor

  11. Sorumlular belli,ama en acı olanı bursamızın ileri gelenlerininde buna kayıtsız kalması bu işin hesabını bu kişileri teşhir ederek hesap soramamaları maalesef kelimeler yetersiz kalıyor.

    6
    2
  12. Recep altepe sadece bursasporu degil bursayi da mahfetti.. gelen başkanin da vizyonu çok yetersiz… ilceden gelen adami koca bursanin başkani yaparsan bu şehir her alanda küme düşer.. bursa adeta koca bir köy görünumunde..nilüferi saymazsan bingölden şırnaktan farkimiz yok.. bizi bir tek nilüfer ve mudanya kurtariyor..

    6
    1
  13. Her gün işe giderken stadın ordan geçerken o kepçeli iş makinsını orada gördügümde asabım bozuluyor.Mılli mac alamaması tam bir utanç sebebi. Daracık bir stad çevresi sıkışmış kalmış . UEFA nın yada FIFA nın yerinde siz olsanız siz de milli maç vermezsiniz. Ders vermek ,protesto etmek elbette çok onurlu bir davranış. Fakat uyuyan, Düşünmeyen, düşunmeyi ve sorgulamayı bilmeyen okadar çok yığın var ki Bursamızda ve Türkiyemizde . Malesef onlar ülkenin ve şehrin kaderini belirliyorlar. Buradaki değerli taraftarlarımızın haklı talepleri kimsenin umrunda değil. Kalın sağlıcakla…

  14. Oysa oy Bursa’dan istediğin desteği alıyorsun şimdi yerel seçimler var bizde kıvırıp başka yerlere mi oy atalım bu sizin yaptığınız Bursa’ya hakaretir bu iş biran önce bitmeli hep söylediğiniz bizim de begendigimiz işi beceremiyenler gitmeli iş becerenler gelmelidir . kafasız timsah görmekten gına geldi

    1. @General yorumuna yanıt olarak

      Baska bir partiye oy vermek kivirmak degildir kim daha iyi hizmet veriyorsa ona verirsin oyunu yani vermelisin normal kafayla, ama takim tutar gibi particilik yaparsan evet o kivirmak olur.

  15. Ben bu santiyeyenin her seyine raziyimda arkadas ama.tuvalet kapilarinin daracik olnasina.maraton ust tahliye kapilarinin daracik olmasina merdiven lambalarinin yanmayisina stad cikisi 80 tane tahliye kapisi i olmasina ragmen sadece bir tarafin acilmasina.mac sonu bir tane sehir merkezine giden otobus olmamasina.trenden inip 20 dakika ulasmaya disarida adam gibi oturma zaman gecirme tesisinin olmayisina.mac sonu tam 2 saate eve gidememe durumuna katlanamiyorum arkadas.acildigibdan beri niye tam olarak dolu tirbunlere oynayamamak bu anlattigim sorunlara bagli arkadas bu stadyum insanlar gelmesin diye yapilmis.ne yapalim bizdeki kara sevda biz gidiypruzda gelmeyenlerde saygi gostermek gerekir

  16. stadın önünden her gün 5 dakikada bir tren geçiyor..kafayı çeviren yerli yabancı herkez rezilliği görüyor..neredeyse başlanalı 10 yıl olmuş..bu stada ismini veren belediye işin hakkını vermelidir..çevre düzenlemesinde de sıkıntılar olduğu belli..burda yanlız belediye değil ankarada sorumlu..biran önce bitirilip bursaspor oradan para kazanmalıdır..

  17. Maalesef bu teknoloji ve imkan çağında bu stadımız yılan hikayesi oldu.Bu stadtan BURSASPOR para kazanır.Çevresi yerleşim ve işyerleri ile dolu.Stadın kıyısında akarsuyumuz var.
    Bu iş işletmeciliği bilen ve şehrini seven biri tarafından yapılabilir.
    Stadın kuzey ucunda raylı yoluna yakın yerde inşaat molozları vardı.Yaza yaza ben bıkmamıştım amma onu kaldırdılar nihayet.

    YETKİLİLERE SESLENİYORUM.ACEMLER-BURSASPOR İSTASYONU ARASINDAKİ ARAZİ REKRAASYON ALANI OLARAK DEĞERLENDİRİLSİN.
    O İSTASYONA KUZEY UCTAN BAĞLANTI YOLU YAPILIP TARAFTARIN ULAŞIM ÇİLESİNE SON VERİLSİN.
    İSTERSEK DAĞLAR DÜZ OLUR,İSTENMEZ İSE DÜZLER YOKUŞ OLUR.

  18. Stad tamamlandı ama metrodan stada gidecek yol yok ayrica otopark sorunu giderilmedi yayında ve yapımda emeği geçen herkese…

  19. sn recep altepe koskoca bursaya siz yanlış yaptınız 1 bu stad 2 yalova yolundakı ıpek bocegi sehrin ahı uzerınızdedir bunu unutmayınız…..

    1. @utkuy224 yorumuna yanıt olarak

      Sadece iki konudami hata yaptı. Altepe nin tamamı hata Bursa için. Hataları saymakla bitmez. Hasim İşcan Doganbey konutları ve Nilüfer kentsel dönüşüm projelerinden tutunda helitaksi, İznik gölunde yolcu Vapuru calistirilmasina kadar daha birçok yanlış proje rafa kalktı. Stad yeri de baştan yanlıştı zaten. Altepe Mühendislik okumuş ama eminim ki birileri gibi sınav sorularını çalarak diploma alabilmistir. Kısaca yanlış projelerin adamı Altepeyi destekleyen partililer bu seçimde yine yanlış adamı destekleyeceklerdir bundan eminim. Çünki Bursa’yı düşünen yok. Körü körüne tapiyorlar.

  20. Bursasporlu Altepe’den sonra Bursasporlu Aktaş,
    kulübün yönetimine karışmaya gelince varsınız,stadı bitirmeye gelince yoksunuz.
    bu taraftarlık değil,düpedüz Bursasporumuzu kullanmak!

  21. Stadın isim hakkını bir İNŞAAT FİRMASI alması daha doğru olur sanırım,
    Kulübün ANA SPONSORU olup hem yarım kalmış inşaatı bitirir, buradan iş çıkar kendilerine
    hem de inşaat bittiğinde kullanım alanlarının kiralanması ve gelirleri ile ilgili o firma ile
    Ortaklık yapılabilir, böylelikle hem kulübe sponsor olup para kazandırıp,
    hem İnşaat halindeki stadı bitirip değerini arttırıp, hem de kiralanacak alanlardan
    gelecek gelirlerden kendi de para kazanma imkanı elde eder.
    YAP-İŞLET-DEVRET gibi bir süreç olmalı, sağlam bi firma ile anlaşılmalı

    1
    1
    1. @Ati yorumuna yanıt olarak

      Timsah kafasi stadin bir parcasidir otoparklar stadin bir parcasidir onlar tamamlanmadigina gore stad yarim demektir.

  22. Politik konuşmak İstemem ancak Mustafa Bozbey olsaydı şimdiye kadar çoktan bitmişti bu belediye başkanları Bursa halkınla resmen dalga geçiyor bu bizim insanımızda malesef inanıyor biz bu kafayla biryere varamayız

  23. Herkese devlet stad yaptı bize belediye ama müstehak bize her dönem oyları artıyor biraz tepki gösterilse biraz oyu aşağı inse bak nasıl yapıyorlar. Bu stad işi bursa nın en mal şehirlerden biri olduğunu gösteriyor. Gücünü hiç kullanamayan bir şehir.

  24. Kardeşim,stad etrafinda oturup vakit gecirecek bir tane kafe,restaurant yok,(af edersin,syad disinda gidecek bir tane tuvalet yok ulan!),arac park yeri yok,(pembe carsinin oraya park edip stada 1 km yuruyoruz tam 3 yildir yanlis anlama!)disarida mevcut bir suru kapidan sadece 1 tanesi acik(dis yol kenari demir duvarlardan bahsediyorum,mac cikisi da ayni sekilde),iceride 1 tuvalet acik,1 tuvalet kapali(resmen insanlara degersizsiniz mesajidir bunlar),maclar genellikle gunduz(aksam macina hasretiz),stadda ust tavan bolumunde 1 kademe az kapama,sonuc,oglen maclarinda maraton gunes alti!,kufur etmedigin,butun kurallara uydugun halde,komple kapatilan tribun ve alinan ceza(hani passolig sistemi ile sadece kufur eden ceza alacakti?,suclu,sucsuzdan ayrilacakti?o zaman kaldir,iptal et passoligi?)yani hangi birini sayayim,mac rituellerimizi,mac zevkimizi tumden elimizden aldilar.Sonra da ne olursa olsun Bursaspor’a destek olmaliymisiz!Hadi lan ordan!

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu