Paul Le Guen’e ödeme yaptık!

Transfer dönemindeki oyuncu satışlarından kasasına yaklaşık 65 milyon TL koyan Bursaspor, geçmiş dönem borçlarını kapatmaya başladı. Yeşil Beyazlılar ilk ödemeyi Paul Le Guen'e yaptı.

Bursaspor oyuncu transferi ve gönderişiyle hızlı bir transfer dönemini geride bıraktı. Yeşil Beyazlılar bu dönemde oyuncu maliyetlerini önemli ölçüde kısarken, ciddi anlamda da transfer getirisi elde etti. William Ekong’dan 3 milyon 300 bin Euro, Harun Tekin’den 2 milyon Euro, Aziz Behich’ten 1 milyon 750 bin Euro, Titi’den 500 bin Euro, John Bostock’tan 750 bin Euro, Dzon Delarge’dan da 200 bin dolar getiri elde eden Bursaspor toplamda yaklaşık 65 milyon 500 bin TL’yi kasasına koymaya hak kazandı. Bu tutarın ilk ödemeleri de gerçekleşti. Buna göre Yeşil Beyazlılara ilk ödemeyi Aziz’in transferinden doğan borcu nedeniyle PSV Eindhoven ile Ekong’un transferinden dolayı Udinese yaptı.

İLK ÖDEMEYİ PAUL LE GUEN ALDI

Bursaspor’un her iki kulüpten de kasasına 1’er milyon Euro girdi. Bu paralarla borçlarını ödemeye başlayan Ali Ay yönetimi ilk ödemeyi de geçen sezon yollarını ayırdığı Paul Le Guen ve Jires Kembo’ya yaptı. Yeşil Beyazlılar bu hafta sonuna kadar da Harun Tekin’in transferinden doğan alacağı nedeniyle Fenerbahçe’den bekliyor. Sarı Lacivertli kulübün Bursaspor’a 1 milyon Euro göndereceği öğrenildi. Geride kalan 3 maçta 3 beraberlik alan Yeşil Beyazlılar TFF’den 3 milyon 900 bin TL başarı primi elde ederken, bu tutarın daha önce çekilen avansa karşılık mahsup edildiği bildirildi. Bursaspor bu sezon oyuncu satışlarından en çok gelir elde eden kulüpler arasında üst sıralarda yer aldı.

34 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Şu anda uçurumun kıyısındaki bir virajı son hızla dönmekteyiz. En ufak bir hata bu kulübü uçurumdan aşağı yuvarlar. Ben başkanımızın bu konuda elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını düşünüyorum. Hataları olacaktır elbette ama hiç kimse her maçta küfreden bir taraftar güruhu kadar zarar veremez bu takıma.

    36
    51
    1. @Şakir T. yorumuna yanıt olarak

      Leguen bu yıl için ödenecek maaşını da ödeyecekler. Kazığa bak. Traore’nin yıllık 1 milyon Euro’su var. Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etsek bile, bu mali tablo ile bizi almazlar. NET!

      13
      4
      1. @Mustafa 16 yorumuna yanıt olarak

        Lan çakallar neden ozaman kongre günü borç varken borcu duyup adayligini çekti bazıları bu klubu bu durumlara düşüren bolukbasiyla korustan borç takip gittiler ali ay borcun altına yattı 2 senenin sonunda takım iyiye gidiyor sizin gibi aptal taraftar bu klübe zarar veriyor ne ara unuttunuz korustanin selimi tekmeledigini 1 liralık oyuncuya 3 4 verdigini taiwonun freyin bu klubun paralalarini catur çutur yendiğini bölükbaşı zamanında volkan şen ozan tufan şener bakambu daha niceler satıldı ama bi ton borç vardı aldı parayı bölükbaşı gitti bırakın bu işleri

        12
        9
    2. @Şakir T. yorumuna yanıt olarak

      Kulübü iki kere küme düşmeye oynatmış bir başkanı yeniden başkan seçen çorbacı sürüsü hepsinden daha fazla zarar verir kulübe.

      28
      7
        1. @Şakir T. yorumuna yanıt olarak

          belli kimin lağam ağızlı olduğu. ozan tufan bakambu volkan şen ve diğer tramsferle eibe bu seneki tranaferler elde ettiğimiz büyük gelirlere rağmen borç nasıl artıyor. sadece bakambudan elde ettiğimiz gelire bak. ve artan borca bak. bakambuyu satıp paraları johnlara sanelere joviçlere yedirdik. şimdi elimizde çöp ve artan borç kaldı. ve 2 sezondur ligde kalma. hâlâ ali ayı şakşlayırsan o zaman lağaam ağızlı kim bi baktır ağzına

          4
          2
    3. @Şakir T. yorumuna yanıt olarak

      beyler 1060 arıyordunuz,işte bir tanesi.başkanımız ne la? Ali Ay birden sevgili başkanımız oluverdi.Bursasporu 2.5 senedir bu rezil durumlara düşüren başkan..

      28
      12
      1. @bremin yorumuna yanıt olarak

        Bence de transfer olarak başarılıyız Ekong-Titi tasviyesi mantıklı…Aziz bedavaya gidecekti mantıklı…Harun ligin ceza sahası dışından en çok yiyeni zaten gittiği gibi 2 tane aldı konsantrasyon çok zayıf o da iyi…aammavelakin le guen başkanın hatası kendi işyerinden 2,5 milyon EU reklam gideri faturasını istiyoruz, aksi taktirde çok büyük bir görevi layıkıyla yapmama olayı..Hukukçu arkadaşlar incelemeli…Dernekler yasasına bakılmalı….Adamı sözleşmesinde gönderip yattığı yerden 2,5 milyon EU vermek çok düşündürücü ???

        8
        1
  2. LİLLE.E GİDEN
    M.ZEKİ ÇELİK
    BU TRANSFERİN YARISI BİZİM DEĞİLMİYDİ
    YANİ SÖYLENİLDİĞİ GİBİ 1.250 MİL. GELİR ELDE ETMEDİKMİ
    BU KONUDA
    BEN BUGÜNE KADAR İÇBİR YERDE AÇIKLAMA GÖRMEDİM NE OLDU DİYENİDE
    BU KONUDA AÇIKLIĞA KAVUŞMALI

    26
    2
  3. Le guenin getirdiği Agu ve Badu Türkiyede iyi para kazandik dedi. İyi kazik yedik.. Bu seneki transferden gelen para bir haftada buharlaşir . Kulüp batakta zaten.. Sakho maaş alamayinca geri döner devre arasi

    9
    19
          1. @Şakir T. yorumuna yanıt olarak

            Hakaret etme çocuk mocuk demem adam gibi yorum yaz ya da baban yazsın. Şampiyon yaptı adam dağıtmışsa da kendi bilir. Senin başkanın 2 seferdir küme düşmemeye oynatıyor çorbacı. Borcu da 2 katına çıkardı. Ne yüzsüzsünüz lan.

      1. @Şakir T. yorumuna yanıt olarak

        Alı ayin içinde bulunduğu korustan yönetimi borç yaptı Bursa’da araştır kardeşim yazıcı ve korustandan sonra gelen bolukbasi Bursaspor’da elindekinden fazla harcama yapmadi

        1
        4
  4. 2007-2008 Galatasaray Cevat Güler
    2008-2009 Beşiktaş Mustafa Denizli
    2009-2010 Bursaspor Ertuğrul Sağlam
    2010-2011 Fenerbahçe Aykut Kocaman
    2011-2012 Galatasaray Fatih Terim
    2012-2013 Galatasaray Fatih Terim
    2013-2014 Fenerbahçe Ersun Yanal
    2014-2015 Galatasaray Hamza Hamzaoğlu
    2015-2016 Beşiktaş Şenol Güneş
    2016-2017 Beşiktaş Şenol Güneş
    bizim lig farklı bu saatten sonra yabancı olan daha doğrusu bu ligi takip etmemiş yabancı teknik direktörün ne kadar kariyerli olursa olsun türkiyede şampiyon olması veya başarılı olması imkansızdır. cocu nun arkasına teneke bağlar gönderirler zamanında del bosgue karaköy kasabı dedikleri gibi

    2
    2
  5. @Şakir T. arkadaş, tamam farkındayız başkan zor bir dönemde ateşten gömleği giymişti , borç da çoktu. İlk döneminde borcu yeniden yapılandırıp azaltmayı vaat etmişti sen de biliyorsun. Ancak futboldan hiç anlamadığını da yine aynı başkan itiraf etmişti, bunu unutmayalım. Sonrasında yaptığı yanlış transferler nedeniyle azalacağını ümit ettiğimiz borçlar erimeyip üstüne de arttı. Taraftarın tepkisi buna. Hâl böyleyken tekrar aday olup oyların %30’u ile başkan seçilince ve özellikle belirtmek isterim “herhangi bir planı ve ciddi vaadi yokken” seçilince , herkes çileden çıktı ve çöp transferlerle ilgili haberlerde de taraftarlar kendisine hakim olamayıp sinirleri gevşiyor. Sen AliAy’ı savunan birisi olarak herkesin anlamsız tepki gösterdiğini söyleyip her cümlenin sonunu “lağım ağızlılar” şeklinde bitirince sence taraftar dediğimiz kitleyi -ki hepimiz Bursaspor aşığıyız- bölmeye çalışmış olmuyor musun?

  6. MEHMET ZEKİ ÇELİK de listeye katılmalı, üstelik Bostock efendiden 850 BİN EURO almadık mı?
    Harun ile Aziz gerçekten çok düşük bedellere gönderilmiş bu oyuncuları bedava gönderirken
    Ya alacaklarından feragat edicekler ya da satış payı isticeksin alan kulüplerden %20 civarı
    Ayrıca niye biz bu haberleri gazetecilerden öğreniyoruz, yok mu koca kulübün MALİ UZMANI
    çıksın yapsın açıklamayı, hangi futbolcular satıldı, sözleşmleleri fesih edildi,
    Ne kadar bonservis bedeli aldık, sözleşme fesih bedeli ödedik,
    Kimleri tranfer ettik ne kadar maaşları, menajer payları, kaç yıllık sözleşmeler
    Nerede ŞEFFAFLIK Ali dede, hala ögrenemedin şu işi

    1
    2
  7. Ödüyecez tabi.. Futbol kulubü futboldan para üretir. Başarılı bir sezon geçirip. ilk 6-7 e girip türkiye kupasını kaldırsan mali açıdan problemin vs kalmaz. Her yıl değer üretip satmadan yarışacak kadrolar kurmamızda malesef imkansız..

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu