Taraftar görevini yaptı ama…

Olay Medya Spor Yazarı Cevdet Altınel'in Bursaspor-Beşiktaş maçı köşe yazısıdır.

Bu oyunun kuralı belli. Yakaladığını atacaksın. Özellikle Beşiktaş gibi rakipler önünde yakalayacağı fırsatlar çok olağanüstü haller dışında 5 parmağın 5’ni geçmez.

İlk devrede Bursaspor bu pozisyonları buldu. Henüz 10. dakikada Lima biraz akıllı bir vuruş yapabilse gelecek golle birlikte hem oyun hem tribün coşkusu artacak. 1 puana gelmiş görüntüsü ile Beşiktaş‘ın oyun planı da bozulacaktı.

Keza Furkan 41. dakikada tercihini Yusuf Erdoğan‘dan yana kullansaydı… Beşiktaş‘ın tüm oyun kurgusu Bursaspor‘un hatası üzerine kurgulanmıştı. O hata da 51. dakikada gelince Babel affetmedi. Ofsayt var mıydı yok muydu? Cüneyt Çakır kulaktan dinledi ama gidip pozisyonu izleme gereği bile duymadı.

O zaman VAR niye var? 2. yarıda Bursaspor‘un o ilk devredeki iştahı yotu. Hele yenilen golden sonra “Timsah’ın gardı düştü” dediğimiz anlarda kalite farkı ortaya çıktı.k

Yusuf bazen saç baş yolduruyor ama Allah’ı var Beşiktaş maçlarını farklı oynuyorSaivet‘in mükemmel pasında yaptığı driplingkontrol ve çıkardığı pas, aynı şekilde Sakho‘nun takipçiliği ve klasına yakışır bitiriciliği şapka çıkarılacak cinstendi.

Golcü eksikliğini fazlasıyla 3 maçta hissetmiştik. Sakho‘nun görüntüsü bu sıkıntıya ilaç olacak gibi görünüyor. Yenilere bir parantez açacak olursak ChedjhouLatovlevici maç eksiklerine rağmen hiç sırıtmadılar.

Samet hocanın varmış bir bildiği demek ki. Kadrosunun neredeyse yüzde 80‘i değişmiş bir kadronun doğum sancıları çekmesi kadar doğal bir şey olamaz.

O yüzden bu Milli maç arası hem oyuncuların uyumu hem de oyun şablonunun oturması açısından çok iyi gelecektir diye düşünüyorum. Taraftar her zamanki gibi yine görevini yaptı. Ama yazık küfür yüzünden gelecek cezalar hem kulübün hem onların canını yakıyor.

22 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Anlamadım.. Quaresma ya bu öfke nereden geliyor acaba… bırakın madde atmayı.. ıslıklar yeter ,cahil davranışları bırakın lütfen..
    Kulübün parası yok zaten, TFF yöneticileri sevindiriyorsunuz..ayıp valla ..sen kendi takımına Zarar ver,olmuyor!!!

    106
    4
    1. @YaVuz16yeşili yorumuna yanıt olarak

      Her platformda herkes yazıyor konuşuyor anlatıyor yabancı madde atmayın sahaya diye ama anladığım kadarı ile mağarada yaşayan bir güruh var ve bu konuşulan yazılanlardan haberi yok şimdi bu gerizekalı güruh yüzünden ceza alıcaz yazık!

      46
      1
  2. Rakibe kufur etmek ve sahaya elimize geceni atmaktan baska bi bok beceremeyen kendini bursasporlu ve taraftarim zannden kopulklar bu takimin onundeki en buyuk engeldir tirbunde kuleye ciktiginda kendini anca ifade edebilen amigoluktan gecinenler bu rezillige bir dur diyemiyorsa biraksinlar bu isi kulubun taraftar yuzunden odedigi cezalar ile personel ve alr yapi giderleri karsilanir.hakikaten bana gore acinacak halde bir taraftar toplulugu olduk.

    43
    1
  3. SİZ TARaFTAR OLAMAZSINIZ
    GÖZGÖRE GÖRE
    YARIN BAŞAKŞEHİR MÇINDA TAKIMIN YANLIZ BIRAKILMASI
    UMRUNUZDA BİLE DEĞİL
    SONRA TV KARŞISINDA KÜFREDERSİNİZ
    ÇOĞU ZATEN BİR DAHAKİ KUFUR MAÇINA KADAR STADA UĞRAMAZ
    YAZIK ÇOK YAZIK

    40
    1
  4. Takımına şehrine ihanet eden tek taraftar gurubu biziz herhalde. Kimse şöyle böyle demesin. Sahaya yabancı madde atarsan küfürü edersen cezasına da cekersin. Bu nu yapanların maç başı bilet alanların olduğuna eminim. Olan kombine alan taraftara oluyor. Bir hakkım varsa onlara haram zıkkım olsun.

    32
    3
  5. 1-Dünya daki tüm takım taraftarı küfretse BURSASPOR lu arkadaşımın,kardeşimin küfrü doğru olmaz.Adı üstünde küfür be kardeşim.Söylediğinde ne eline geçiyor .CEZA CEZA CEZA.
    2-BJK lılarda küfrediyor.Doğru hatta öyle holiganlık yapıyorlar ki o nedenle kulüp yönetimi AVRUPA maçlarında rakip stada BJK’lı taraftar GİTMEYECEK diye karar alıyor ve CEZADAN KURTARIYOR.
    3-Şampiyon olduğumuzda FAİR PLAY liginde de ŞAMPİYON OLDUK.Takım fıtık ediyor amma bizlerde kangrene döndük.Kardeşim yabancı madde atacağına,sin-kaflı söz söyleyeceğine MARŞLAR BESTELEYELİM,ŞÖLEN HAVASINDA MAÇI YAŞAYALIM,COŞALIM COŞTURALIM.Sonuçta da inşaallah GALİBİYETLERLE ZİRVE YAPALIM HEM PUAN HEM PARA HEM DE İTİBAR KAZANALIM.
    Bu kadar kar,başarı itibar gibi değer kötümü olur.

    BEN BURSA ve BURSASPORLUYUM diyen her arkadaş ve kardeşimin bunu yapabileceğini,başaracağını ve DÜNYA YADA ÖRNEK OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYOR ve İDDİA EDİYORUM.

    12
    1
  6. Hangi Stad ta küfür yok en çok küfür eden taraftar BJK taraftarı neden onların maçından sonra bu kadar dillenmiyorda bizim maçlarda tef çalınıyor arkadaş bırakın yasakları millet sevdasını doya doya yaşasın takımlar batıyor tff önce takımları kurtarsın bıraksın fasa fiso işleri

    8
    30
    1. @Vida yorumuna yanıt olarak

      18 dakikada kırmızıyı ne demeli bize gelince penaltı 3 küçüklere diyil biz yenilirsekte yensekte bileyimizle yenilelim var veya hakeme iticaçımız yok

      3
      1
    2. @Vida yorumuna yanıt olarak

      Git yorumcuları dinle adam orda topa değmemek için herşeyi yapıyor o penaltıysa sizin gol de ofsayt yine en fazla beraberlik alıyorsunuz tinerci arkadaş

      5
      1
    3. @Vida yorumuna yanıt olarak

      Chedjhou o pozisyonda elini gizliyor . Elle müdahale yok . Zaten VAR dan da baktılar. Attığınız gol ofsayt yayıncı kuruluş anında cizgi ile belirledi sonra kaldırıdı . 2 cimnastikli oyuncununda kırmızıdan atılması gerekmiyormuydu ?

      5
      2
      1. @soru-yorum yorumuna yanıt olarak

        Pozisyonu defalarca izledim kardeşim, elini çekmeye çalışıyor ama kaçıramıyor ve top eline temas ediyor. Pozisyon açık ve net bir şekilde penaltı. Attığınız gol demişsin, yukarıda zaten yazdım ofsayt olduğunu, aynı lafı temcit pilavı gibi tekrar tekrar söylemeye gerek yok sanırım, ayrıca ben Türk bayrağı ile terörist örgütün paçavrasını yan yana açan takımın taraftarı olmam, olamam. Kırmızı kartın konuştuğumuz konuyla alakası zaten yok, açık ve net kırmızı kart.

        1
        2
  7. taraftar görevini yaptımı hangi taraftan bakıyorsunuz siz ne görevi ya edilen küfürler sahaya atılan yabancı maddeler ne olacak şimdi en az 2 maç tribün kapama bir maç ta seyircisiz kulübede para cezası gelirse na yapacaz olmaz olsun böyle görev gerçek bursaspor taraftarı 2010 yılından sonra bitti bu nasıl taraftarlık ki takımına her türlü zararı verebiliyor şu bir gerçek bizim taraftarımız büyük maçların taraftarı değil kardeşim gerçek taraftarımız normal maçlarda gelen 20 bin kişi ne küfür ediyorlar nede sahaya yabancı madde atıyorlar bursdaki 3 istanbul takımın maçlarında en az 6 maç ceza alıyoruz ayıptır yazıktır günahtır bu nasıl bursasporluluk yeterin artık kendimize gelelim tribünlere bayanlar çoçuklar geliyor böyle davranarak nereye varıcaz yeni nesili nasıl bursasporlu yapacağız örnek olmamız lazım millet bizden nefret etmeye başladı ben kendi adıma 2 kız çocuğum var maçlara getiremiyorum hep küfür küfür küfür ihşallah bu son olur millet bursaspor taraftarını şovları ile ansın olayları ile değil.

    4
    1
  8. Taraftar muhteşemdi ne tek bir küfür vardı ne de sahaya atılan tek bir cisim hatta birara tekbir bile getirdiler böyük bursa taraftarını tebrik ederim

    2
    1
  9. Saivetin pası demişsin ama Chejou attı pası yazıyorsunuz bari doğru yazın yorumcu olucaksınız birde ..

    1
    1

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu