Bursaspor ve menajerler!

Atilla Türker'in bugünkü köşe yazısıdır.

Bugün iki belge sunacağım size.

Biri Bursaspor’la, diğeri Kayserispor’la ilgili.

Ama hemen belirteyim. Bu yazıda bir sürpriz var, bu sürpriz de yazının son bölümünde!

Bir ipucu vereyim. Bursaspor’un nasıl yönetildiğini hep beraber göreceğiz.

BURSASPOR TONLA PARA VERDİ, ALAMADI

İzninizle hemen bir özet vereyim.

Bursaspor, geçen sezon bu zamanlar Ganalı ünlü golcü Asamoah Gyan’a yıllık 1 milyon 600 Bin Euro üzerinden 3 yıllık sözleşme önerdi. Yani 3 yılda 4 Milyon 800 Bin Euro.

Aşağıdaki belgeye bakarak tarihini de tam söyleyeyim. 11 Haziran 2017.

Yetki belgesinin altında kimin imzası var? Bursaspor Futbol Şubesi Sorumlusu Hüseyin Gedik’in.

Yetki verilen menajer kim? Özkan Doğan.

Bildiğiniz gibi… Bu transfer gerçekleşmedi.

 

Sonra ne oldu? Yine aşağıdaki bir diğer belgeye bakarak söylüyorum. Aradan tam 19 gün geçtikten sonra… Yani 30 Haziran 2017’de… Kayserispor, aynı Asamoah Gyan’la yıllık 500 Bin Euro üzerinden 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Yani, 3’te birinden daha az bir ücrete.

Yine yani… Arada yıllık 1 milyon 100 Bin Euro fark var.

Mevzuya 3 yıllık sözleşme üzerinden bakıldığında… 3 milyon 300 Bin Euro fark var.

BURSASPOR’UN KASASINDAN 7,5 MİLYON EURO ÇIKACAKTI

Bursaspor’un bu transferi gerçekleşseydi bazı ödemeler de olacaktı elbet. Şöyle ki… Yüzde 10 oranında menajerlik ücreti, en az 1,5-2 milyon Euro imza parası, bonus, şu bu…

Kısacası… Bursaspor’un kasasından minimum 7,5 milyon Euro çıkacaktı. Bu da günümüzün parasıyla 52 milyon Lira ediyor.

Oysa… Yine aşağıdaki diğer belgede görüleceği üzere… Kayserispor, yıllık ücret, imza parası, şu bu derken… 2 yılda en fazla 2 milyon Euro ödeyecek. 3 yıl olsaydı 3 Milyon Euro… Bu da günümüzün parasıyla 21 Milyon Lira ediyor.

Arada ne fark var? Euro olarak 4,5 Milyon… Lira olarak 31 Milyon lira.

Hoşgörünüze sığınarak yazıyorum. Bursaspor o günlerde bu kazığı yemekten kılpayı kurtuldu.

Geçmiş olsun.

 

 

ALİ AY’IN MİDESİ BULANDI
Şu da var. Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, o günlerde camiadan gelen büyük tepki üzerine bu transferden vazgeçti. Özellikle Bursa medyası her zamanki duyarlılığı ile çok sert tepki gösterdi.

Evet… Ali Ay’ın midesi bulanmıştı!Ali Ay gelişmeleri önce sakin bir şekilde izledi. Sonra sinirlendi. Tepki koydu. En sonunda da “Midem bulandı bu işten” dedi. Vazgeçti.

O güne kadar Bursaspor’da bıçaksız bir şekilde onlarca büyük operasyon yapan bazı menajerlerin hayalleri de bu şekilde suya düşmüştü.

EROL BEDİR: BİZ TARLADAN SATIN ALIYORUZ

Bu transferi gerçekleştiren Kayserispor Başkanı Erol Bedir ise “Bizim paramız kıymetli. Hem de çok kıymetli. Domatesi biz marketten değil, tarladan alıyoruz” şeklinde durumu özetlemişti.

YİNE ÖZKAN DOĞAN

Geldik final bölümüne… Yani konunun en can alıcı bölümüne.

Bursaspor, ünlü golcü Seydou Doumbia’yı transfer edebilmek için geçtiğimiz günlerde bir menajeri görevlendirdi. Kim bu menajer? Özkan Doğan.

Yazının ilk bölümünde adı geçen Özkan Doğan… Asamoah Gyan’ı yıllık 1 Milyon 600 Bin Euro üzerinden transfer etmesi için yetki belgesi verilen Özkan Doğan.

Ali Ay’ın “Midem bulandı bu işten” dediği süreçte yetkilendirilen Özkan Doğan.

Nitekim… Özkan Doğan, Portekiz’e gitti.

 

TEKSAS HAYKIRDI!

Legend Teksas konuyla ilgili olarak dün çok sert bir açıklama yaptı.

Aynen yazıyorum:

“Son günlerde transferi gündemde olan Doumbia hepimizin bildiği gibi kariyeri ve golcülüğü iyi olan bir futbolcu. Fakat merak ettiğimiz birkaç soruyu kamuoyu önünde sormak istiyoruz. Bizim menajerlerle çalışmak kitabımızda yok diyen Ali Ay, kulübümüzün idari menajerleri varken neden Özkan Doğan adlı menajeri Lizbon’a göndermiştir? Bizim Bursaspor’un menfaatinden başka bir düşüncemiz kesinlikle yoktur. Fakat Doumbia transferinde menajer oyunlarıyla kulübümüzün kasasından çıkacak her kuruşun hesabını sorarız.”

 

ALİ AY’IN MİDE BULANTISI NE ZAMAN GEÇTİ

Olay bu… Takdir kamuoyunun.

Ama ben… “Acaba” diyorum, “Ali Ay’ın mide bulantısı ne zaman ve nasıl geçti?”

Son söz:

Bursaspor’un son yıllarda niye bu kadar sıkıntı yaşadığı artık daha iyi anlaşılıyor.

 

Kaynak
Atilla Türker

39 Yorum Onay bekleyen yorum yok

    1. @batuhan yorumuna yanıt olarak

      Atilla Türker bey şu var ;
      takımımızda önceden bakambu , batalla , civelli , cuenca , belluschi , n’diaye , ergiç , ozan ipek , ısaac cuenca , kenny miller , ali tandoğan , ömer erdoğan , stanislav sestak , pinto , bangura kaliteli ayaklar vardı şimdi ise(ali ay zamanında) jem karaca , stancu , dany nounkeny , deniz yılmaz , bilal , sercan , de sutter , agu , badu , bakaye traore , sane , jovic , ismail konuk , merter , furkan özçal , faty , de valle , sinan , jhon , yusuf erdoğan , delarge , kembo bu ali ay zamanındaki yazdıklarım bursasporumuza yakışıyor mu sence alıcaksan 4 veya 5 tane kaliteli çift yönlü adamlar alıp yanlarınada altyapıdaki çocuklardan koydun mu çok güzel bir kadro oluşur örnek alper ademoğlu , furkan soyalp , burak kapacak , muhammed emin , çağatay yılmaz , ali akman , furkan emre ünver , ertuğrul ersoy vs gibi oyuncuları batalla , civelli , bakambu , cuenca , sestak , ergiç , belluschi , ömer erdoğan gibi oyuncuların yanına koysan hem tecrübe kazanırlar hem de iyi bir takım izlemiş oluruz ali ay zamanında en iyi adamlarımızdan bostock , titi , badji , lima , shehu , aytaç , barış iyi çıktı yani 30 kişi getirdi bu yönetim 30 kişiden sadece 7 kişi iyi çıktı geriye kalan 23 oyuncu fos çıktı düşünün bu 23 oyuncuya verilen paralarla ne kadar iyi adamlar alırdık demi sizce bu 23 oyuncunun maliyeti ne kadardır bilen yazabilirse çok mutlu olurum bide kadroya ekongu katmadım çünkü adam zaten bize kazandırdı kazandıracağı kadar adam 3.3 milyona gitti yanlış hatırlamıyorsam 1.milyon küsüre gelmişti 2.3 milyon gibi bir rakam cebimize girdi

  1. Siz bide Tom de sutter, stancu ve Yusuf erdoğan transferinde Bursasporun nasıl söyüşlendiğini araştırın. . Bu kulüp bir sezonda 20 milyon euro satış yaparak Türkiye rekoru kırmıştı.. Ertesi yıl paralar toz oldu

    80
    1
  2. Böyle saçma bir yönetim anlayışı ile kulüp yönetip paraları menejerlere yedirin sonra herkes forma alsın kombine alsın diye haykırın önce adam olun ve adam gibi kulüp yönetin kardeşim..

    35
  3. Ali ayda suc yok..ona oy verip bursasporu mezara gömen delegelerde suc var…siyaset devreye girdi ali ay tekrar başkan yapildi.. sırf bizim adamimiz olsun diye bursasporu uçuruma sürüklediler büyük abiler.. hep derim… siyaseyin girdiği yer ölmeye mahkumdur!

    33
    5
  4. Önceleri AY Dede iyi insan, iyi niyetli ama futbolu bilmiyor diye savunma yaparlardı. Artık ben Ay Dede’nin iyi niyetli olduğuna da inanmıyorum. Bütün bu olanlara rağmen bir insan hala orada duruyorsa ya akli melekeleri yerinde değildir ya da tamamıyla kötü niyetlidir. Başka bir alternatifi yok. Ayrıca Texas olaya el koysun diyen arkadaşlara da şunu hatırlatmak isterim. Ay Dede istifa diye bağırırken bizi susturan kimdi? İstifa sesleri duyulmasın diye tezahürat yapan kimdi? Texas bilerek ve isteyerek Ay Dede’yi desteklemiş ve bu işten gazlasıyla nemalanmıştır.

    30
  5. Maraton Platformu ve Uludağ Ünitimsah bu yazılanlara nasil bir cevap veriyor? İsim vermek istemiyorum ama son seçimde Maraton Platformu ile Ünitimsah arasında köprü görevi gören kardeşim birer birer oyları sayıyordu.Simdi kendisine soruyorum: Sizin liderleriniz bu nemalanmadan ne kadar pay aldılar? Aynı soruyu Selim Kurtulan’a da soruyorum? Ankaragücü maçında neden Ali ay istifa derken bir anda sustular? Onları kim susturdu? Bu iş iyicene rezil bir hal aldı.Ali ay ,takım iyi bile gitse , istifa edip gitmesini isteyen sürüsüyle taraftarla dolu stadda bu takımın nasıl maç kazanmasını bekleyecek!? Ramazan dan beridir diyorum.Ali ay Bursasporu bitirme projesidir.

    26
    2
    1. @Green Man yorumuna yanıt olarak

      Olmaması gerekirken bursa şampiyon olur.istnbl kulüpleri pastadan yiyemez ve birlik olurlar TV. Ve basında dahil bursaspordan intikam için. son perde ali aydır ve sonuç ortada

      2
      1
  6. Adamlıkla yöneticiliğin alakası yok. Bu adam gerçek bir Bursaspor luda olabilir ancak onunda yöneticilikle hiç alakası yok bizim dede tam bir aile babası çok iyi bi insanda olabilir ama buda yetmez klüb yönetmek kolay değildir saflıkla temizlikle alakası yok bu işin zarar veriyorsun dede aklını başına al çekil arkadaş çekil bu klüb hiçbir zaman başkansız kalmadı kalmayacak hiç kimse yerim dolmaz diye düşünmesin yerin dolar he tabi bide bizde öyle kongre üyeleri varki takımı iki senedir küme düşürmeye oynatan adamı tekrar başkan seçebiliyorlar onlarada burdan selam söyleyelim ki içimizde kalmasın şahsiyetsiz herifler. Kaç kere maça geldiniz de takımı izleyip bu adama oy verdiniz ben eminim hiç hiç hiç sizin kullanacağınız oyun da neyse

    22
    1. @Abdullah1963 yorumuna yanıt olarak

      Fazla iyi niyetli bir yazı olmus bence
      Artìk kötü düsünüyorum Ali dede ve ekibi
      Bu kulübü sögüslemeye icini bosaltmaya geldi, onu masum göstermek icin de verdogi paralar hep hatrlatildi ancak euro vererek bi kulübe hep kötuluk yapti sürekli cebinden para verdigini hatrlatip fütursuzca harcama yapti ayrica o 1060 da sandigin gibi cok da masum degil yarisi Ali dedenin fabrikasinda calisan iscileri diger yarisi da onu desteklemek icin susturulan corbaci gruplar

  7. fenerbahçeyi ayrı tutarak söylüyorum bursaspor ve diğer futbol klüpleri siyasetin, özellikle de iktidar partisinin oyuncağına dönmüştür malesef. Kestir menejere faturayı arka planda kırış parayı. Ne güzel iş değil mi

    10
  8. Bu bir elestiri yada kucumseme degil ama bursa sinirlari disinda bir elin parmaklari kadar insanin tanidigi bi yonetim kurulunun bu isi nasil becermesini beklersiniz ki. Amacim hedef gostermek degil ama ali ayi elestirirken koskaca putin den madalya alanlarin ne icin bursasporun elinden tutmadigini bursanin icinden cikan koca koca adamlarin neden bursayi görmezden geldiklerini de konusalim. Simdi bahsi gecen koca adamlarin birilerine ulasmasi ile benim gibi siradan bir insanin ayni insana ulasabilmesi ayni sey mi. Bu is ekip isi bu is vizyon meselesi donanim meselesi.

    9
    1
  9. Tüm siteler, platformlar açıklama yapsın. İcabında alt yapıdan genç forvet oynasın ama bu menajerin getireceği alınmasın. Şahsen Doumbia yı istiyordum fakat artık alınırsa benim içinDOUMBİANIN ALINMASI BURSASPORUN SOYULMASI DEMEKTİR.

    8
    1
  10. Eğer bir şirkette ytkiliysen Senden fazla para alan esnafa birdaha gitmezsin bilerek gidiyorsan ya alacasın yada hırsız bu işin özti budur nokta

  11. Bu yazı aslinda Bursasporun maddi olarak cöküsünün
    Bir örnekle kanitlanmis bir özetidir
    Bunun gibi ön plana cikmayan biten bir cok transferde
    Bbu sekilde menajer komisyonlari vardir peki bi kulüp baskani göz gòre göre bi oyincudan daha cok ücreti komisyoncuya verir mi vermez diyosunuz madem o halde de bu parayi komisyoncuyla kirisir örnek le guen imzasi aldigi senetin kimden ciktigi

    5
    2
  12. Bursasporun sırtından geçinen nekadar sürüngen varsa hakkımız haramdır. Bu dünyada olmazsa ahirette ellerimiz iki yakanızda olacak.

  13. Ali Ay’ın midesi bulanmış çok üzüldüm valla. Ulan bizim her gün midemizi bulandırıyor bu adam be. Biz napalım o zaman.

  14. Beyler onu bunu bilmem lakin samet hoca futbol adamı ona destek olmak lazım bu yönetim giderse gider ama samet hoca kral bu adam bursayı ayağa kaldırır

  15. Özkan doğan ve ali ayın arasında perde arkasında büyük bir ortaklığın yattığını düşünüyorum… gayet açık değilmi? Ali Ay iyi niyetli olsa bu ve bunun gibi adamlara yetki verirmi? Bu adamlar Bursasporumuzu içten bitiriyorlar… para tatlı.. Bursaspor hiçbirinin umurunda değil… iyi uykular büyük Bursaspor taraftarı!!!

  16. Küçüklüğümden beri statta istanbul basınına küfür edilir. Ama görüyoruz ki yine tüm gerçekler onlardan çıkıyor. Zamanımızda Ali Sami Alkış vardı alkışlardık. Bu zaman içerisinde yerel medyamızında ne kadar çağ atladığı belli yada acaba bursa medyası bursasporlu değilmi?

  17. Devlet Babada sağolsun mevzu BURSASPOR olunca vur abalıya,taraftarımızı bıçaklarlar ceza yok,fetöş Vali takıma en fazla zararı verir dışarda gezer,Devletin sırtından geçinen kendini polis sanan bir zibidi Devletin gücünü bizde dener yine göstermelik bi tepki ama sonuç yine yok,Sayıştay bu şehrin tek futbol değerine 20 yıldr verilmiş bi hakkı gözümüzün içine baka bak hiç eder ama üçüzler deveyi hamuduyla götürür yine vur abalıya ,bari şu BURSASPORUMU soyanların varsa başkanından menejerine kim varsa cezasını kesin be arkadaş ,kesinde bizde bir kerecik Devlet Babamız bizide seviyor diyelim. Fakat sorun Devlette değil yöneten üçüz hastalarında . Her ne olursa olsun biz Bu Vatanda Devletede aşığız ELHAMDULİLLAH.
    Elbet güler birgün memlekekine ihanet etmeyen ANADOLU.

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu