3 puan günü!

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında deplasmanda karşılaştığı Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup olan Bursaspor, sahasındaki ilk sınavına Kayserispor maçıyla birlikte bugün çıkıyor.

Yeşil beyazlılar, taraftarının da desteğiyle sahadan 3 puanla ayrılmayı hedefliyor. Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda saat 19.15’te başlayacak zorlu mücadelede Mete Kalkavan düdük çalacak. Kalkavan’ın yardımcılıklarını ise Ceyhun Sesigüzel ve Esat Sancaktar yapacak.

Barış stoperde

Bu zorlu karşılaşma öncesinde Ekong’un Udinese’ye satılması Teknik Direktör Samet Aybaba’yı kara kara düşündürüyor. Samet Hoca, Ekong’un yerine stoperde Ertuğrul’un partneri olarak Barış Yardımcı’yı oynatmayı planlıyor. Aybaba’nın sağ bek için ise Afyon kampının yıldızı 16 yaşındaki Muhammed Emin Sarıkaya’ya şans tanıması bekleniyor.

Yeşil beyazlılarda Abdullahi Shehu ile birlikte kırmızı kart cezalısı olan Kubilay Kanatsızkuş Kayserispor karşısında forma giyemeyecek. Kayserispor’da ise sakat ve cezalı yok.

İçeride kötü başlıyoruz

Yeşil beyazlılar, 6 sezondur iç sahada oynadığı ligin ilk karşılaşmalarında bir tek geçen sezon Alanyaspor’u yenebildi.

Spor Toto Süper Lig’in ikinci haftasında Bursaspor, zorlu maçta Kayserispor’u ağırlıyor. Ligde bu sezon ilk kez taraftarının karşısına çıkacak olan yeşil beyazlılar, son yıllarda evindeki ilk maçlarda zorlanıyor. Son 6 sezon dikkate alındığında sahasında ilk oynadığı maçların yalnızca birinden galibiyetle ayrılan Bursaspor, bir kez de rakibiyle puanı paylaşırken geride kalan 4 mücadeleyi ise kaybetti. Geçtiğimiz sezon yine ikinci hafta maçını sahasında oynayan Timsah, Aytemiz Alanyaspor’u konuk etmiş ve mücadeleyi zorlanmasına karşın 3-2 kazanmıştı.

Son 6 sezonun ilk iç saha maçları:
2017-18: Bursaspor–A.Alanyaspor: 3-2
2016-17: Bursaspor–M.Başakşehir: 0-2
2015-16: Bursaspor–Gaziantepspor: 0-1
2014-15: Bursaspor–Galatasaray: 0-2
2013-14: Bursaspor–Galatasaray: 1-1
2012-13: Bursaspor–M.Başakşehir: 0-1

STAT: Büyükşehir Belediye
SAAT: 19.15
HAKEMLER: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar
EKSİKLER: Kubilay, Shehu
EKSİK: Yok
BİLET FİYATLARI: Goldsit 1963 Tribünü 250, VIP 150, Kapalı 125, Maraton üst 60, Maraton alt 50, Kale arkaları 25 TL
19.15 BeIN SPORTS/Canlı

BURSASPOR
1 Harun Tekin
25 Muhammed Emin
26 Barış Yardımcı
4 Ertuğrul Ersoy
23 Aziz Behich
35 Aytkaç Kara
8 Stephane Badji
11 Yusuf Erdoğan
17 Furkan Soyalp
7 Allano Lima
28 Bogdan Stancu

KAYSERİSPOR
33 Silviu Lung
2 Tiago Lopes
22 Sapunaru
76 Kana Biyik
99 Sakıb Aytaç
43 Bernard Mensah
5 Rajko Rotman
10 Deniz Türüç
20 Tjaronn Chery
18  Silvestre Varela
9 Umut Bulut

22 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Her türlü olumsuzluğa rağmen bayram sabahı çocuk sevinci var içimde çok seviyoruz be akşam olsun artık bu arada admin bilet fiyatları ve maç saatinde hata var yanlış bilgilendirme olmasın taraftarımıza

    21
    1
    1. @Mustafa D. yorumuna yanıt olarak

      Kardeşim altyapıda bir sürü genç stoper var takımda furkan emre var sen neden barışı stoper oynatıyorsun olmadı badjiyi stopere çek ortasaha aytaç furkan soyalp burak kapacak olarak yap

      12
      6
      1. @EmirGokdogan yorumuna yanıt olarak

        kardeşim hoca şunu düşünmüş olabilir…altyapıdan ve genç biri koyarsa bir hata yaprsa gol olur zaten bizim taraftar sabırsız hem de haddinden fazla geçen seneyi hatırlıyor musun taraftar stancu ve delarge mıy mıy oynayanlar kızacağına barış ve ertuğrulu hedef aldı ve çocukların morali bozuldu hatta barış çıkıp açıklama yaptı bana pet işe fırlatan ve yuhalayan kişileri bize destek veren sadık taraftarımızla asla yan yana getirmem onları anlıyorum hata yapmamızı istemiyorlar ama zaten hayatta hata yapmadan öğrenemezsin tek isteğim genç oyunculara bana yaptıkları gibi yapmasınlar yapılırsa o gencin morali bozulur ve her top ayağına geldiğinde beni yuhalıycaklar mı düşüncesi oluşur ve daha çok hata yapar…..yanisi şu kardeşim ilk 11 çok iyi tek yusuf yerine tunay oynasaydı daha iyi olurdu

      2. @EmirGokdogan yorumuna yanıt olarak

        Stoper çok sakat bir mevki renktaşım. Genç bir oyuncuyu oraya tereddüt etmeden koyabilmek için, oyuncunun fiziksel gelişiminin yanında mental olarak da yeterli olgunlukta olması gerekir. Sağ bek veya sol bek mevkisinde yapılacak hataların diğer kademe oyuncularıyla telafisi mümkün olabilir fakat stoperde oynayan bir oyuncunun yaptığı hata direk gole mal olabilir. Barış, her ne kadar o mevkinin oyuncusu olmasa da tecrübesi ve soğukkanlılığı ile görevini yerine getirmeye çalışacaktır. Tüm bunları göz önünde bulundurarak sanırım böylesi bir tercih daha mantıklı gözüküyor.

    1. @Yuri yorumuna yanıt olarak

      Ertugrul hocamıza da catlak sesler olmasın bıze yakısan onu ADAM gibi alkıslamak olur vefasızlık etmeyelım

      28
      1
  2. Yenemeyiz diyenlere Bursaspor lu değilsiniz diyen ali ay cılar, 3 tane yiyince başlarsınız küfre.Gerçek Bursaspor lu kadronun yetersiz olduğunu gördüğü için umutsuz

    11
    6
    1. @Osi yorumuna yanıt olarak

      Kesinlikle inşaallah biz yanılalım kazanalım diyorum ama mucize olur bu kadronun 3 puan ile ayrılması 1 puan bile iyi olur

      1
      1
  3. 3 puan derken 3 ten fazla yemede yanlış başlık olmuş değil 90 sabaha kadar oynasak bu kadroyla Kayseri yi yenemeyiz

    6
    19
    1. @Tulipan yorumuna yanıt olarak

      Tulip, ne ayaksin, taraftar misin, akbaba mi¿ Cok şukur ortada leş yok da sana ve senin gibilere de gerek olmayacak ins.

      6
      4
      1. @tiburon yorumuna yanıt olarak

        Biraz saygılı konuş cahil Kardeşim Tulipan Bursaspor tarihimizin önemli oyuncularındandı biraz saygı ama sende olmadığı besbelli ne de desem beynin olmadığı için almayacak 😉

        4
        3
  4. Menejerlik oynayan herkes bilir elinde defansif orta saha için yedek olacak bu yaşlıda olabilir joker oyuncudur stoper sıkıntısında stopere ortaha sıkıntısında orta sahaya çekersin maçı kurtarmalık yedek isimdir örneğin şamil gibi.

    4
    1
  5. Stoperlerin hatasindan kaynaklanan bir veya bir kaç gol yedigimizde Ertugrula ve barisa kufur edilecek,adamlar kusturulecek,teknik kadro zorda birakilacak,ilk mactan kaşınan baskan istifaya davet edilecek,taraftar kendi arasinda bu yuzden tartisma ve kavga yasayacak…
    Neden tum bunlarin yasanmasi muhtemel,cok iyi niyetli ama is bilmeyen futbolun ”F” si ne demek anlayamamis,siyasiler sayesinde kendisine gore bir cevre ve kalkan olusturmaya calisan sevgili baskanimiz yuzunden..

    Vurdugun gol olsun timsahım,her zaman armanın pesindeyiz

  6. kardeşim 2010 gibi olucak. kemik tayfayı aybaba hazırlıcak. seneye ertgrul saglam gelip şampıon yapıcak. bakarsın aybaba yapar.

    1
    1

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu