Bursaspor 18’lik Nijeryalı’nın peşinde!

Kadrosunu gençleştirme çalışmalarını sürdüren Bursaspor, eski Pepsi Akademi yıldızı Victor Kebira Dazumi'yi gündemine aldı.

Nijerya kaynaklı bir internet sitesinin haberine göre, Bursaspor‘un scout ekibi İtalya bölgesel lig de mücadele eden Maerle AC takımının Nijeryalı 18 yaşındaki genç orta saha oyuncusu Victor Kebira Dazumi‘yi listesine aldı.

İlgili haberde Bursaspor‘un scout ekibinde çalıştığı belirtilen Erud Furkri‘nin oyuncu hakkında şu sözlerine yer verildi. ”Dazumi‘yi uzun zamandır yakından takip ediyoruz. Birçok video klibini izledik ve 2 kere Türkiye‘den İtalya’ya onu izlemek için geldik. Onun muhteşem bir yetenek olduğuna dair en ufak bir şüphemiz yok”, sözlerini kullandı.

2016-2017 yılında 12, geçtiğimiz sezon ise 15 gol attığını vurgulayan Furkri, ” Dazumi‘nin Dünya Kupası kadrosunda yer almaması büyük bir avantaj. Böylece onu transfer etme konusunda büyük bir fırsat yakalıyoruz. Dazumi Türkiye Ligine birkaç yılda damgasını vuracak bir oyuncu. Hızlı, yetenekli ve iki ayağını da kullanabiliyor. Türkiye’de büyük işler yapacağını düşünüyorum”, dedi.

Genç futbolcu ise Bursaspor’a transferi hakkında”Bursaspor benim için iki kere buraya geldi. Hem maçlarımı izlediler hem de videolardan beni takip ettiler. Bursaspor ekibi bana çok iyi yaklaştı bu yüzden Bursaspor’da forma giymeyi çok istiyorum.”, dedi.

Bursasporluyuz.org

28 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Editör Notu: Arkadaşlar ne Dazumi, ne haberde scout olarak nitelendirilen Eruk Furkri hakkında internette bilgi bulabildim. Bölgesel ligde oynayan bir adam nasıl Dünya kupasına çağırılır, Eruk Furkri kim… Zaytung haberi gibi haber oldu. Neyse genç ve zenci olsun, bizim olsun. İyi okumalar.

    78
    5
    1. @Erenakdogan yorumuna yanıt olarak

      Yaa sakin.. ne yetenegi adamda stil yok bi cacik yok sacma sapan hareketlere girmeyin. Nasil bir yonetim nasil bir scout ekibidir bu . 14 yil futbol oynamis biri olarak soyluyorum bu cocukta ne gelecek ne futbolcu kumasi var. Beni alin scout ekibine 1 lira istersem serefsizim!!! En azindan şöyle heba olmaz bu kulüp . Para sacmaz sacma sapan insanlara!!!

      4
      10
  2. Aman daha önceki Afrikalı gençler gibi olmasın da. Adam hem Sardar’ın ayağını kırdı hem de kaçtı gitti.

    55
    2
    1. @TexaslıDayı yorumuna yanıt olarak

      Önyargılı olmaya gerek yok
      Fransa’yla dünya kupası kazanan chelsea’li oyuncu 6 yıl öncesine kadar Fransa’da bölgesel lig oyuncusuydu
      Kante, boyunun kısa olması nedeniyle birçok futbol akademisinden geri çevrildi. Sadece altı yıl öncesine kadar Fransa 3.ligindeki U.S Boulogne’da oynuyordu.

      Haber yalan olabilir ama yinede önyargılı olmamak lazım

      8
      2
    2. @TexaslıDayı yorumuna yanıt olarak

      sen de olduğu gibi bu kadar ön yargı çok fazla. yıldız olacak adamı oralarda bulursan bir anlamı ve değeri var. futbol her türlü gelişmeye açık bir oyun. nereden neyin çıkacağı hiç belli olmaz. Bursaspor seviyesinde bir takım için bu kadar risk deve de kulak…

      17
      2
  3. Birileri kekliyor diye çok korkuyorum… Ne hallere düştük ulan… Dışarıdan birilerine bu takim 7 8 sene önce şampiyon oldu desen vallahi de billahi de hadi oradan der …

    24
    4
    1. @BR yorumuna yanıt olarak

      Oldu!!! Batallanın genci 40-50 milyon euro. Rüyadamısısız? Paradan mı haberiniz yok? Anlamıyorum ki.

      9
      5
  4. Yusuf abdullah nerede taiwo nerede bu işi yurt dışındaki takımlar iyi yapıyor afrikadan asyadan gelecek vaad edenleri bulup çıkarıyorlar ama biz yapamıyoruz

    20
    2
  5. Yazıklar olsun ALLAH BELANIZI versin şampiyon takımın haline bak kimlere kaldık biz ,, bizim rakibimiz kim olacak ligde,, anlaşılan sen yemin ettin ALİ AY bu takımı düşürmeden gitmicen….??

    6
    2
    1. @Erol yorumuna yanıt olarak

      Dünya kupası kazanan Fransa’nın oyuncusu Kante
      Kante, boyunun kısa olması nedeniyle birçok futbol akademisinden geri çevrildi. Sadece altı yıl öncesine kadar Fransa 3.ligindeki U.S Boulogne’da oynuyordu.

  6. şaka mı abi bu video izlemişler italyaya gitmişler falan filan dalga mı geçiyorlar bizimle bu çocuğa gelene kadar alt yapımızdan yüzlerce topçu çıkar be yazıklar olsun

    1
    1
  7. Yalan haberin daniskası bu haber;

    çocuğum hem 18 yaşında hem de eski pepsi akademi yıldızı
    resmen asit, kafein kokan boş bir haber

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu