Bu şehrin, camianın ayıbıdır!

Bursa.com Spor Müdürü Tarık Çapçı'nın köşe yazısıdır.

Spor şehriyiz denen bir yerde üç beş kuruş için spor branşları kapanıyorsa bu, o şehrin ayıbıdır.

Büyük kulüplerin futbol dışında farklı branşlarda da faaliyet göstermesi çok önemlidir.

Bu sayede farklı spor branşlarında spor yapan insanlar ve o spor branşını takip eden izleyiciler için Bursaspor çatısı altında bunu yapma imkanı doğar. Kulüp geniş bir kesimi kucaklar. En önemlisi kulüp sadece bir futbol kulübü olmaktan çıkıp tam bir spor kulübü kimliğine bürünür.

Marka değeri yüksek olur.

Bursaspor’daki mali sıkıntılar nedeniyle Başkan Ali Ay’ın gözüne amatör şubelerin giderleri uzun zamandır batıyordu.

Öncelikle Amatör Şubelerin sorumlusu Sezer Sezgin’den gider tablosunu alarak inceledim.

Sizlere de aktarmak istiyorum…

Basketbol Şubesinin gelir gider farkı: -6.349.030,00 TL

Voleybol Şubesinin gelir gider farkı:-1.523.000,00 TL

Boks Şubesinin gelir gider farkı:-240.000,00 TL

Atletizm Şubesinin gelir gider farkı:-181.474,00 TL

Masa Tenisi Şubesinin gelir gider farkı:-209.225,12 TL

Bocce & Tekvando gelir gider farkı-30.000,00 TL

Yani toplamda yıllık yaklaşık 8.6 milyon TL gibi bir zarar söz konusu.

Başkan Ay mevcut mali tabloda bu rakamı büyük bir kambur olarak görüyor.

Başta basketbol olmak üzere amatör şube için canını dişine takarak çalışan yönetici Sezer Sezgin ise devam etmek için yoğun çaba harcıyor.

Voleybol şubesi için ligden çekilme kararı verildi. Basketbol için ise Başkan Ali Ay Sezer Sezgin’de “Şubenin geliri kadar bütçen olur, fazlasını istersen birkaç gün içinde sponsor bulabilirsen devam ederiz, aksi takdirde basketbol faaliyetimiz duracak” demiş.

‘Gelir kadar’ bütçe demek yetersiz kadro demek. Bunu bilen Sezer Sezgin de tabi ki itiraz etmiş.

Bence de olmaz. Bursaspor ismi varsa başarı da olmalı, hedef olmalı.

Öte yandan ana sponsor Durmazlar, geçen yıl 1 milyon ödemişken bu sezon için 700 bin TL’den yukarı ödeme yapmayacağını iletmiş.

Bu da beklenmeyen bir gelişmeydi.

Mevcut mali tablo da tasarrufa gitmek kaçınılmaz olsa da buna amatör şubelerden başlamaya büyük bir kesim itiraz ediyor.

Zira yapılan hatalı transferlerin oluşturduğu maddi kaybın yanında amatör şubelerin giderleri gerçekten de devede kulak gibi kalıyor.

Her şeyden önemlisi, verilen onca emek var. Taraftarın büyük desteği, fedakarlıkları, aynı şekilde sporcuların, antrenörlerin ve ifade ettiğim gibi amatör şubeleri yaşatmak için çalışan Sezer Sezgin’in.

Ki basketbol şubesi 2 yıldır Süper Lig kapısından dönüyor. Yani yüzüp yüzüp kuyruğuna gelinmiş durumda vazgeçmek kabul edilebilir gibi değil.

Sezer Sezgin en azında basketbolu kurtarabilmek için yoğun çaba harcıyor.

Hiçbir şey çıkmaz da kendim maddi fedakârlık edeceğim” ifadelerini de kullanıyor.

Ama böyle bir yük tek kişinin üstüne yıkılmamalı.

Şehirde o kadar kuruluş var, hiç mi spordan hoşlanmazlar, yatırım yapmak istemezler?

Spor şehriyiz denen bir yerde üç beş kuruş için spor branşları kapanıyorsa bu, o şehrin ayıbıdır.

Üç milyonluk bir şehir için çerez parası olacak bir miktar için kulübün ve belediyenin spor şubeleri kapanıyorsa,

Şehre yapılan bir sürü spor tesisini de kapatalım o zaman!

Ve “Spor şehri Bursa” martavalına da son verelim.

20 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Her sene şampiyon olan voleybol takımını kapatana Ali Ay denir en sonda futbol kulubunu kapatacam der.. bide bu Ali Ay sevenler topluluğu var yorumlara cevap veremiyorlar ama eksileyip kaçanlar 🙂

    66
    10
  2. Zarar yani aşşağı yukarı iki tane Sow parası.Sizlerde o zaman Futbol takımına gerekli yeteri kadar transfer yapında arta kalan paralar amatör şubelere gitsin.

    39
  3. Maarif Nâzırı Haşim Paşa zamanında demiş ki: “Şu mektepler olmasaydı, maarifi ne güzel idare ederdim” !…
    Geliriniz giderinizi karşılamazsa AÇIK verirsiniz. En büyük açık FUTBOL branşında olduğuna göre, o zaman mevcut yöneten mantığına göre futbol branşını kapatalım(!)
    Bursaspor Tüzüğü Madde3: “BURSASPOR BİR SPOR KULÜBÜDÜR” yazılıdır(futbol kulübüdür yazmıyor sayın yönetici/muktedir zihniyet)!
    Başka da yorum yok.

    34
    1
  4. BU TAKIMIN ÜZERİNDEKİ EN BÜYÜK KAMBUR ALİ AYIN TA KENDİSİDİR BIRAKIN BAŞKANLIĞI BURSADA DURMAMASI GEREKİR ÇOLUK ÇOCUK GİDEBİLDİĞİMİZ TEK ETKİNLİK ÇOCUKLARIM BİR FUTBOL TAKIMINDAKİ RUHSUZLARI İZLİYOR BİRDE MAÇLARIN SON SANİYESİNE KADAR FORMALARINI TERLETEN BASKETBOLCULARI ONLAR BİLE ONURUYLA MÜCADELE EDENLERİ ALİ AYDAN DAHA İYİ BİLİYOR .ALİ AY BASKET TAKIMINDAN ELLERİNİ ÇEK BARİ ORASI TEMİZ KALSIN.

    23
    4
    1. @ETEM yorumuna yanıt olarak

      Ali ay tamamda! Bir kulübü bu kadar kötü duruma sokmayı sadece bir başkanın gücü yetmez. Mutlaka bir yerlerden destek alıyordur. Acı ama gerçek. Sanki bu destekçiler, bizim medya ve taraftar gibi. Tek çözemediğim bu destek!!! Bilerek mi veriliyor! Bilmeden mi?

  5. Yakında futbol takımı da kapanacak zaten. Bu taraftar ve şehire bunların hepsi müstehak. Normal karşılıyorum artık her yeri kapatsın. Ali Ay ı izlemeye devam

    19
  6. “spor şehri Bursa mı? ” güldürme beni. Biz onu 2010 da (şampiyonluktan sonra) kaybettik.
    Nedenlerini ve çözüm önerilerimizi çok anlattık ama dinletemedik. Çok kısa son bir özet daha geçelim.
    a- bu kulübün en büyük rakibi kendi medya ve taraftarıdır.
    b- bu ikilinin profili değişmeden hiç bir yönetim, teknik adam ve futbolcunun başarı şansı yoktur.

    15
  7. BURSASPOR ve diğer kulüplerimizde PLANLAMA HATASI VAR.Yine bu kulüplerimizin futbol dışındaki branşlarda mali tablosu eksi göstergede ise idarecilerimizin hatası var demektir.BURSA gibi SANAYİ-TİCARET-TURİZM ŞEHRİNDE FUTBOL DIŞINDAKİ BRANŞLARA 9 MİLYONLUK KATKI TEMİN EDİLEMİYORSA O SPOR KULÜBÜNÜN YÖNETİCİLERİ BIRAKSINLAR İDARECİLİĞİ.AYIP AYIP AYIP

    14
    3
  8. Bu adam zaten bugüne kadar yaptığı icraatlerlede gösterdi ki ve hiç şüphe yok istanbul uşağı olduğunu gösterdi muhtemelen işe amatör branşlardan başlayıp bursaspor un kapısına kilit vurmak asıl niyeti ama problem bizde adamlar bizimle uğraşıyorlar biz hala uyuyoruz çok yazık

    5
    4
  9. Bu tablonun olusmasinda buyuk firmalarin bu ise girmekten kacinmasinda bizim taraftar proflininde etkisi var maalesef, apaci corbaci taraftar toplulugu kendine gelmedigi surece bursadaki sanayiiciler buralara el atmaktan cekinirler, burada yazip tutmak kolay tabi ali ayin sucu yok demiyorum ama kendimize de bakmayi unutmayalim, bunun bilincinde olarak ilk once o tayfayi duzeltelim yola getirelim gerisi gelir insallah, biz uzerimize duseni yapalim gerisi yoneticilere kalsin

  10. Kendi giderini karsılamayan her branş kapatılsın. Burası devlet kurumu degil. Vergi ödeme yükümlülüğümüz var. Marka değeri amatör şube açmak ile büyümez, marka değeri yüksek klupler kaynak bulup amatör şube açabilir. Gider o kaynakla istersen altyapı kurar oyuncu yetiştirirsin, istersen gider en iyi sporcuyu kadrona katarsın. Romantizm yapmanın alemi yok. Futbol takımının geliri gideri karşılmazken bir de oradan amatör branşlara para aktarmak ahmakça olur.

    2
    2
  11. Bursaspor unda 150 milyon lira zararı var.oldu olacak Bursaspor un kaoısına da kilit vuralım zarar ediyoruz diye .Ali ay spor yöneticiligiyle ticareti aynı düşünceyle yönetmeye çalışıyor .yapmaya çalıştıkçada daha çok batağa saplanıyor .sayesinde hep beraber takım tutmayı spor yapmayı bırakacağız

    1
    1
  12. Yönetime tekrar aday oluyorsun, seçiliyorsun ve kampanya sırasında hiç ağzına almadığın “amatör branşları kapatacağım” lafını seçildikten sonra ağzından düşürmez oluyorsun. Gelinen noktada Bursaspor Yönetimi bir çöplüktür, bir projesi olmadan sırf kefil olduğu kredileri ( cebinden koyduğu paraları demiyorum dikkat! ) kurtarabilmek adına aday olmuş tutamayacağı, tutmayacağını bildiği sözler vermiş ve tekrar seçilmiştir. Bu kulübe gelmiş geçmiş en başarısız, vizyonsuz başkandır Ali Ay ve 2018 yılını bile çıkaramayacağı anlaşılmıştır. Bu işler; “benim fabrikam var, param da var biraz da yöneticilik oynayayım” demekle olmuyor.

    2
    1
  13. Mevcut İstanbul odaklı yönetim ve anlayış tarzı Anadolu şehirlerini ötekileştirmeye devam etmektedir. Anadoludaki spor kulüplerinin yönetimleri de İstanbul beylerinin hizmetinde olacak şekilde organize edilmektedir. Tabii ki rahmetli Yazıcı gibi özgün karakterli ve yetenekli yöneticiler çıkabilmekte, siyaset ve sermayenin güdümünden uzak kalarak başarılı olabilmektedir. Maalesef Ali Ay yönetimi bu özgün karakterli olanlardan gözükmemektedir. Kötü yönetim ile kulübü küçültmekterdir. Allah yardımcımız olsun.

    1
    1
  14. İstediğiniz kadar konuşun Tarık bey siz bu taraftarları storelerden üç kuruş alışveriş yaptıramazsanız gelir sadece yönetici kısmına kalırsa o insanlara taraftarım diyenler ki bana göre olmadılar olamazlar hakaretten başka bir işe yaramıyorlar çoğunun sallamaktan başka görevi yokmuş gibi davranmaya devam ederler.bu gün yirmi adet kombinemizi aldık şükürler olsun Bursaspor kütüz alırken sallayanlardan kimse yoktu bedavayı bekliyorlar bilmem anlatabildim mi

  15. 6 buçuk milyon tl nedir ki arkadaş. bir samet aybaba maaşı. o kadar çok değilki fark. basketbol süper lige çıksa eminim bu fark dahada azalır. ali ayı seçen delegelerin yatacak yeri yok

    1
    1
  16. Bursanin ve bu sehirde yasayanlarin ayibi degildir.bu sadece yonetici olarak secilenlerin ayibidir.vizyon yok.hedef yok.para yok.plan proje yok.bu secilen adama guven yok.sevgi yok.saygi yok.kisaca yok oglu yok.birde su yillardir biz buyuk bir camiayiz palarasina bi son versek diyorum.kendimizin gazini almaktan baska bi boka yaramiyor.buyuk camialar buyuk adamlarin oldugu yerde olur saygilar

    1
    1

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu