Kubilay “Beklentilerin farkındayım”

Bursaspor altyapısının maden olduğunu vurgulayan Kubilay, 'Samet Aybaba, sadece benim için değil Vakıfköy için büyük bir şans. Gençlere değer veriyor' dedi. 

Bursasporlular‘ın büyük beklenti içinde olduğu ancak iki sezondur o büyük patlamaya gerçekleştiremeyen Kubilay Kanatsızkuş, yeni sezondan umutlu olduğunu söyledi…

OLAY Medya‘yı ziyaret eden ve OLAY Spor aracılığıyla taraftarlara mesaj veren genç golcü, ‘Öncelikle herkesin Ramazan bayramını kutluyorum. Evet benimle alakalı beklentinin büyük olduğunun farkındayım.

Eksikliklerim olduğunu kabul ediyorum. Zorlu bir süreci geride bıraktım. Sakatlıklar, ameliyat derken yeni sezona gerçekten hazırım. Son vuruşlar konusunda Okan Yılmaz hocamdan özel ders almayı planlıyorum’ dedi.

BÜTÜNLÜĞÜ SAĞLAYAMADIK

Geçen sezon takım içinde kendilerinin de anlam veremediği bir şekilde uyumsuzluk yaşadıklarını kaydeden Kubilay, ‘Aslında baktığınızda tek tek herkes yetenekli oyuncular. Ama takımın bütünlüğünü sağlayamadık diye düşünüyorum. Taraftarın da üzerimizde baskı yarattığını düşünüyorum.

Bursaspor büyük camia. Taraftarımız da çok büyük. Bu büyüklük bizim üstümüzde de biraz baskı yaratıyor. Onların saha içerisindeki bir alkışı bile bizim için çok değerli. Bizi desteklemeye devam ederlerse biz de elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışırız’ diye konuştu.

BU ŞEHRİN ÇOCUKLARIYIZ

Bu sezondan beklentilerini de anlatan genç krampon, şunları söyledi: ‘En büyük başarı takımdaşlıktan geliyor. Aramızdaki ilişkilerden, abi-kardeşlik olsun, herkes birbirine cana yakın olursa, birbiri için mücadele ederse bunu sağlayabiliriz. Geçtiğimiz sezon bu biraz azdı. Niye azdı? Hiç bilmiyorum.

Taraftarımızdan tek isteğim kimseyi kırmadan bizleri desteklesin. Biz bu şehrin çocuklarıyız. Bugün Bursaspor’a Allah göstermesin bir şey olsa, gidecek yerimiz yok. Önce biz kahroluyoruz. Bursa’da yaşıyoruz. Bu takım bizim. Bu şehir bizim.’

SAMET HOCA BÜYÜK ŞANS

‘Yeni teknik direktörümüz Samet Aybaba sadece benim için değil Vakıfköy için büyük bir şans. Gençlere değer veren bir hoca. Hepimiz biliyoruz bunu. Bütün gençlerin elinden geleni yapması lazım oynamak istiyorlarsa. Elimizden geleni yaptığımız zaman da biliyoruz ki Samet Hoca bize o şansı verecek. Bursaspor altyapısı gerçekten maden. Önemli oyuncular çıkıyor. Ben olayım Furkan, Ertuğrul, Muhammed olsun ilk önce iyi birer Bursasporluyuz.’

****

Fransa’da beni konuştular

U20 Milli Takımı’yla Fransa’da katıldıkları turnuvanın faydalı geçtini ifade eden Kubilay, ‘Bütün maçlarda oynadım. Sakatlığım geçti moral olarak da iyi durumdayım. 3 gol attım.

Fransa’da da benimle ilgili güzel sözler söylediler. Bu sezon daha iddialıyım. Gelecek için ise kısa ve orta vadede Bursaspor’a en iyi şekilde hizmet etmek istiyorum. Uzun vadede de Avrupa hedefim var’ dedi.

***

Favorim Brezilya

Kubilay Kanatsızkuş, Rusya’da düzenlenen Dünya Kupası’nda fovarisinin Brezilya olduğunu söyledi. Genç golcü, ‘Baktığınız zaman ben Belçika’dan da iyi işler bekliyorum. Çok güzel bir jenerasyonları var. Ama milli takım seviyesinde bir başarı elde edemediler şu ana kadar. Favorim Brezilya’  dedi.

****

Ertuğrul örnek oldu

Takım arkadaşı Ertuğrul Ersoy’un A Milli Takım’a yükselmesinin kendisini gururlandırdığını ifade eden Kubilay, ‘Ertuğrul şuan bizim için bir örnek oldu. En kısa zamanda Furkan Soyalp olsun, ben olayım, daha fazla genç oraya gitmek için can atıyoruz. Çalışırsak da başarabiliriz. Bunu görebiliyoruz’ diye konuştu.

24 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. İyi güzel demişsin de acaba sende o kumaş var mı? Bir bakışta güzel kaliteli gibi duran ama ilk yıkamada solan kumaşlar gibi değilsindir umarım. Sana verilen şans kimseye verilmedi, baskının üstesinden gelemedin. Umarım yanılan biz oluruz, boş kaleye kaçırdığın golleri unutturursun bizlere.

    51
    10
    1. @tmkus yorumuna yanıt olarak

      Sen acaba futbol’un neresindesin nasıl anlıyorsun kumastan. Bu çocuk enes’ten falan çok daha iyi santrafor. En büyük handikapi çöplerle oynaması ve kendisine güvenen hocayla çalışmaması.

      19
      49
      1. @Dimitar yorumuna yanıt olarak

        Ayinesi iştir kişinin lâfa bakılmaz. Madem Enes Ünal’la kıyaslamaya girdin, Enes Kubilay üzerinden devam edeyim. İkisi de aynı yaşta. Enes toplam bonservis bedeli 18.40 mil euro, güncel değeri 8 mil euro, Kubilay güncel değeri 1 mil euro. Enes 153 maçta 43 gol 13 asist, Kubilay 52 maçta 11 gol 5 asist. Tüm kategorilerde Enes 62 kere milli olup 43 gol atmış, Kubilay 17 kere milli olmuş 6 gol atmış ( Son Fransadaki turnuva dahil değil, sanırım orada da 2 golü var ). Bu verilere dayanarak benim gibi futbolun f’sinden bile anlamayan 23 kişi daha var.

        23
        6
        1. @tmkus yorumuna yanıt olarak

          Kendi altyapımızdan çıkan çocuğu eleştirip like alınca eline ne geçiyor acaba? 97li çocuk takımın tarihte en kötü olduğu senelerden birinde 7-8 gol atmış bu sezon stancuyla aynı. Senin gibiler yüzünden topçu yetişmesi zorlaşıyor bu kulüpte.. yok sende kumaş var mı yok bilmemne var mı?? Bak bakalım başka hangi takımın forveti var altyapıdan yetişen. Adam ol takımını topçunu şehrinin çocuğunu destekle.

          7
          5
  2. Kardeşim şuan nerdesin? Senin şu anda tatil yapmayıp özlücede harıl harıl çalışman gerekiyor Kubilay sana şunu söyleyim kardeşim lafla peynir ekmek gemisi yürümüyor.

    37
    4
  3. Öncelikle herkese hayırlı bayramlar arkadaşlar… malesef ki torpilliler yüzünden gerçek değerlerin önü kapanıyor !!!! Başka da birşey demiyorum… saygılar

    25
    4
    1. @Krita yorumuna yanıt olarak

      başka bir şey demene gerek yok. mesajı aldım. ancak yanılıyorsun. çünkü gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklediğinden diğerleri de yanlış geliyor..!
      futbol ve futbolcu dediğin şey, öyle sanıldığı kadar kolay ve doğru bir şekilde yorumlanacak basit bir olay değil..!
      işte bu yüzden, bu ülkede hergün Kubilaylar gibi ne yıldız adayları elimizin altında kayıp gidiyor..!
      sana da iyi bayramlar…

      6
      7
      1. @ters köşe yorumuna yanıt olarak

        Değerli renktaşım, kaç yıldır bu arkadaş bizde, Batalla pres yaparken o bu genç yaşında ne yapıyordu…Enes gideli kaç yıl oldu, alt yapıda hiç mi santrafor yok bunca yıldır !!!! Trabzonspor da çok mu büyük alt yapı var gençlerini görüyorsunuz… benim görüşüm böyle, teşekkürler

  4. Süper Lig’de önceki sezon 6 gol atmış bir futbolcusun.
    Ama o nedenle, ama başka nedenle geçen yıl ortada yoktun.
    Kıdemli bir futbolsever olarak senin şu fizik yapına hayran olmamak mümkün değil.
    Bu tanrı vergisinin harcanması yazık olacak…
    Bir an önce büyü….

    21
    4
    1. @Alligator63 yorumuna yanıt olarak

      sayenizde! olacaksa bile olmaz.
      kulübe tavsiyem oyuncularını bu tür olumsuz yaklaşımlardan korumak için gerekli önlemi alıp gençlere psikolojik destek sağlasın.
      spor kentiiyiz falan diyoruz ya, hiç öyle değil. bursa da genç ve profesyonel olmak zor. hele, hele ”genç profesyonel” çok daha zor.
      Allah vakıfköylülerimize Hz Eyüp sabrı versin.

      2
      4
  5. Kubilay senden futbolcu olur ama ne yıldız futbolcu ne de A milli seviyede düzenli oynayabilecek bir futbolcu olmaz. Sıralamada 10 – 18 arası takımlarda kadroya girebilirsen öp başına koy.

    10
    5
  6. Ah be kardesim….. sen havalardan baska birsey anlamiyorsun; ne oldum delisi oldun; Bursaspor sana buyuk geliyor, taraftarin saygisini kaybettin.

  7. Batalla kaptanın olacak ve sana boş kaleye attıracak,ancak sen bu kadar golcüsün.Oyuna son 15 dakika giriyorsun,baktığımızda halen kaptan pablo senden çok daha kat be kat mücadele ediyor

  8. Olay medya siz enesin bir türlü kabul edemediniz.orhan güney senin ne oğulcan çağlayanın ne batuhan altındasın nede kubilay enes kadar bursa spora katkı vermedi bunu kabullen artık.bursa spor alt yapısından elinizi çekin.. encok zararı siz veriyorsunuz.

  9. Senden bu sezon patlama yapmanı bekliyorum, bizim seviyemizde değilse süper lig veya ptt ligine kiralık gidebilir, çok çalışmalısın, taraftarımız biraz sabrederse stanku’dan daha iyi düzeye gelebilecek kalitede.

    3
    4
  10. Kim ne bekliyor bundan ya.. beklentilerin farkindayim demiş de yillardir koca bursasporda kimin torpiliyle barındiğini bi açiklasin gerisi boş.

    2
    1
  11. 2 sezondur A takımda yer alıyorsun, Hamza hocanın özel çabasıyla,
    Necid de harcanarak A takımda kaldın, süre aldın, şans buldun
    gollerden attın eyvAllah fakat kaçırdıklarını da koyunca düşmemekten kurtulduk,
    Le guen gelince forvetimiz olmamasına rağmen Stancu harici kadroya da giremedin,
    sakatlıklar yaşadın, kondisyon konusunda gelişmedin, hava topu kabiliyetin yetrsiz,
    gol vuruşun hala yok, artık 3. sezonun 21 yaşındasın, bu sezon sorumlululk alıp
    süre almalısın, eğer bu sezon da olmazsa bence bu sezon 1 yıl kiralık verilmeli,
    seneye hazır şekilde bizde oynamalı

  12. Yeni sezonda bunun gibilerden medet umuyorsak vay halimize. 2 sezon önce kaçırdıkları ile az kalsın dusuyorduk. Bu sebeple trabzon maçında 18 e bile almadılar bu dilaveri. Bundan bir cacik olmaz. Bunu seyretmek icin para verilmez.

  13. Kubilay kalsın bu sezon onun yılı olucak ihşallah, hakan şükrün gençliğe benzetiyorum biraz, o da çok kaçırıyorsun, ama Turk futbol tarihine geçmişti, 21yaşındasın bu sezon en az 10gol bekliyorum senden, dip not:VAKIFKÖYDEN yetişen Ertuğrul a, Kubilay a, Furkan a, Ruştüye, kalecilerimiz Muhammede ve Okan daha fazla sahip çıkalım, bunlar Bursasporumuzun geleceği…

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu