Ali Ay borcu azalttı mı, çoğalttı mı?

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay'ın "Borcu azalttık" açıklaması üzerine Başkan Adaylarından Lemi Keskin cevap verdi.

Sosyal medya hesabı twitter‘dan görseller ile açıklama yapan Lemi Keskin‘in ifadeleri şöyle:

 

 

 

40 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Lemi keskin konuya o kadar hakim ki kendisinin de dediği gibi: ali ayın hayalleri bizim gerçeklerimize yetişemez.. Helal olsun benim oyum lemi keskin ve ekibine.. İnşallah seçilirde Bursaspor daki köhne düzen değişir.

    77
    18
    1. @Marcel yorumuna yanıt olarak

      Lemi Keskin bu defa dersine fena çalışmış. Konuşma yaparken bile en ufak bi kağıda veya yazıya bakmadan çıkıyor, şakır şakır herşeyi ve tüm ayrıntıları lapır lapır söylüyor. Konuya çok hakim. Öte yandan bakıyorsun, Değnekçi Suat Paçacı, kendi yazdığı konuşma metnini Ali Dede’nin eline tutuşturup çık bunu oku diyor. Ama Ali Dede eline verilen hazır konuşma metnini bile doğru dürüst okuyamayıp eeeee, iiiii diye kekeleyip duruyor. Niye? Çünkü konuya çok uzak. Tam bir Fransız. Hatta, Le Guen ‘den bile daha Fıransız. Dede uzatma artık bırak bu işleri. Gelme Cavit’in gazına, çıkar aheste aheste.

  2. Bu Camianın içi çürümüş.2 yıldır sportif başarısızlığa rağmen,bunca borca rağmen,Ali Ay,ı destekleyen insanlar var.inanılacak gibi değil.yazıklar olsun.Bursaspor camiası içinde kötü ve art niyetli insanlar çok fazla.birde oyunu satanlar var.bunlar en tehlikeli grup.

    71
    4
    1. @Mustafa 16 yorumuna yanıt olarak

      Diğer adayların da en az onun kadar yetersiz olduğunu düşündükleri için olabilir. Ben hiçbirinin birbirinden farkı olduğunu düşünmüyorum. Zamanında herkes birinin yönetimindeydi, neler yaptıkları ortada. O yüzden hiçbirini desteklemiyorum.

      11
      3
    2. @Mustafa 16 yorumuna yanıt olarak

      Dolar bu kadar yükselmişken hala hükümeti destekleyen milyonlarca kitle varken buna da şaşırmamak lazım. Herkes çorbasının peşinde…

      15
      8
      1. @ÖDÖN yorumuna yanıt olarak

        Dolar bu kadar yükselmişken ekonomi kötüye gidicek diye sevinen bu tipler oldukça ne ülke nede bursaspor rahata erer

        1
        8
    3. @Mustafa 16 yorumuna yanıt olarak

      Zaten bu corbaci tayfa ole karaktersiz kisiliksizlerki macta yonetim istifa diye bagiranlara saldirip susturuyolar. Tribunlerde klupten gecinen tum asalak taraftarlar ve tribun liderleri gruplar temizlenmelidir…

      51
      2
  3. Vay vay vay !!!!! 196 milyon tl.borç.2.5 yılda olmuş 450 milyon tl.Sportif ezikliği hiç söylemiyorum bile,Hala istikrar istikrar diye ortalıkta dolaşanlar bu tablo için ne düşünüyor acaba ??????????

    55
    6
  4. BOYLE FINANSAL HESAPLAMA YAPILAMAZ

    Oncelikle Ali Ay gitmeli diyenlerdenim bende. Ancak Lemi bey hesabi isine geldigi gibi yapmis burda ne boyle finansal yaklasim olur ne de gercekleri yansitiyor bu hesaplar. Ali ay goreve geldiginde borc 270 milyon liraydi yani zamanin 3.30 olan kuruyla 82 milyon euro idi diyor. Tamam ancak futbol sektorunde borclarin cok buyuk bir kisminin euro oldugunu , bilancoya gecirilirken tl karsiligininda gunluk kura gore yazildigini biliyoruz. Yani 82 milyon euro borc ile devir alan ali ay kur 3.30 dan bahsedilen 4.45 e ciktigi zaman borcta euro kaynakli oldugu icin otomatik olarak 270 den 450 milyon lira civarina cikiyor zaten. Ortada 2 kat arttirdi 3 kat arttirdi gibi bir durum yok. Kisaca herkesin anlayacagi sekilde ortalama hesaplar ile anlatmaya calistim isterseniz daha detaylandirabilirim. Dipnot Ali Ay ne olursa olsun bu borc olayindan bagimsiz olarak basarisizdir zaten ancak iftira atmaya gerek yok borcu su kadar arttirdi bu kadar arttirdi diye.

    39
    10
    1. @Semturano yorumuna yanıt olarak

      Asil senin yanlisin var 4 sayfayida bastan sona okusaydin bu yorumu yapmazdin tüm kur farkliliklarinida hesaba katiyor zaten lemi bey

      2
      2
      1. @Tugay yorumuna yanıt olarak

        4 sayfayi bastan sona okudum merak etme ki zaten gecmiste 4 sayfa degil 4 sene ekonomi lisans egitimide aldim universitede ustelik su anda finans sektorunde calisiyorum. Sen benim bahsettigim olayi hic anlamamissin , Lemi bey kurdan bahsediyor ancak isine geldigi gibi yapiyor hesabi; borcun 2 katina cikmasi Ali Ay yuzunden degil kur yuzunden, gecmisteki borc 82 milyon euro su andaki borc 92 milyon euro. Yani artan borc 10 milyon euro bu yonetim tarafindan 2 3 katina cikan borcun tl karsiligi. Ali ay basarisiz mi basarisiz ama bunun nedeni ekonomik savurganligi degil sportif basarisizligi.. futboldan anlamamasi

        1. @Semturano yorumuna yanıt olarak

          Gözum hesap kitap islerinden anliyorum diyorsun . Aynen su cumleyi kurmussun dolar 3.30 ken borc 270 milyon tl idi yani 82 milyon euro idi . 4 45 olunca 450 milyon civari yapiyor diyorsun basit hesap yapayim bende sana ozaman. 3.30×82 esittir 270 milyon tl 4.45 x82 esittir 360 milyon tl yapar kurdan kaynakli zarar 90 milyon tl suan 450 milyon tl borc varsa 90 milyon tl nerede? Ayrica senin ileriye donelik yaptigin oyuncu odemeleride buna dahil degil yaptigin yanlis transferlere vesaire yani ali ay in kulube verdigi zarar 2 senede 180 190 milyon tl civarinda totalde basarisizlikta ona keza . 4 sene okumuşun ama bosa okumuşun

    2. @Semturano yorumuna yanıt olarak

      82 milyonu 4.45 ile çarptığında 450 milyon çıkmaz doğru hesaplarsan 365 milyon çıkar. Sattıkları ile 25 milyonluk bir bütçe çıkışı da var 57 milyon kalır ki oda 4.45 ten gidince 255 milyon gibi yapar aldığı topçularla borcu 450 milyona getiren bir yönetimi konuşuyoruz.
      Bu kulübe gerçekten proje ile çalışacak ve katma değer sağlayacak adayın seçilmesini isterim. Seçilemeyen delikanlı adaylarında seçilene projelerini açmalarını beklerim. Kazanacaksa sadece Bursaspor kazanacak olarak düşünmeliler.
      Aday olup başkan olup kulübe borç yükü yapacak adayın biran evvel adaylıktan gitmesi gerekiyor.
      Kulubü profesyonel yönetimlere devredip yönetimin kontrol edecek mekanizmaları devreye geçirmesi gerekiyor.
      Adayları buna göre değerlendirmemiz lazım. Ama adaylar içindeki en başarısızı denenen ve borcu artıran Ali Ay’dır.

      6
      3
      1. @Hesap makinen yanlış yorumuna yanıt olarak

        Hocam euro 4.45 degil zaten 5.45 diye baz aldik, afedersiniz yazim hatasi yapmisim bir cumlede ama eurodan bahsettigim belli . Lemi bey 5.45 demis o belgelerde bende o yuzden onu baz aldim, o durumdada 450 milyon civari yapiyor. Bugun euro 5.60 yani 82 milyon euroda 460 milyon lira yapar. Ben ne dedim 450 civari !!! Hesapta sorun yok yani sonuc olarak sadece bir cumlede yanlis yazmisim tel yuzunden.

    3. @Semturano yorumuna yanıt olarak

      Yorumun altına imzamı atıyorum. Son yıllardaki sportif başarısızlığı en fazla başkandır Ali Ay. Önceki yorumlarımda mali olarak başarısız demeyin sportif başarısızlığını yüzüne vurun, yoksa çıkıp euro bazında borcu azalttık diyecek ve haklı çıkacak dediğimde pek beğenilmemiş ve kısa bir süre kendisi borcu azalttığına dair yorum yapmıştı. Herkes işine geldiği gibi hesap yaparsa kimse işin içinden çıkamaz. Benim anlamadığım ne gerek var iftiralara, bunca parayı yönetem adamlar nasıl hesaplanacağını bilmez mi?

      9
      3
    4. @Semturano yorumuna yanıt olarak

      Tff parayı lira ile veriyor bankalardan para lira ile alınıyor en büyük gelir ve gider kalemi bunlar.euro sadece topçulara veriliyor yani lemi keskin doğru diyor borç 2 3 kat arttı ali ay ın yaptığı su kurnazlığı

      9
      7
      1. @Beyazıt yorumuna yanıt olarak

        En buyuk gider kalemi bankalardan alinan para degildir , euro olan takim giderleri. Sen bankadan parayi bile o euro borcunu odemek icin TL aliyorsun aldigin saniye euroya ceviriyorsun guncel kurdan. Sorun kisacasi gelirlerin TL giderlerin EURO olmasi , ulkedede fiyat istikrarinin olmamasi sonucu TL nin gizli devaluasyona maruz kalip yari yariya deger kaybetmesi.

        7
        1
      1. @Pablo16 yorumuna yanıt olarak

        Akilli yonetim olmakla alakasi yok bunun bende memnun degilim Ali Ay yonetiminden ama dunyada sabit kur ile anlasma yapabilecegin yabanci futbolcu yok, sistem boyle islemiyor ama burdan yazmasi kolay tabi soyle yapsinlar boyle yapsinlar diye. Soyle dusun kardesim sen isci olarak avrupaya calismaya gidiyorsun 1400 euro asgari ucretin var tl karsiligida 7000 tl ediyor su an. Fabrika sana diyorki ya bak senin maasin 1400 euro ama tl deger kaybederse 1200 euro veririz sana oda 7000 bin lira yapacak zaten derse . Kabul edermisin sen bunu ? Yabanci futbolcuya sabit kur ile sozlesme yapin demekte ayni kafa oluyor gercek dunyada yok.

    5. @Semturano yorumuna yanıt olarak

      Kesinlikle ama kesinlikle katılıyorum.Ali ay başarısız diye bu şekilde iftira atılmasını gerektirmez.Ali Ay’ın en çok gitmesini isteyen kişiyim.Hatta , Bursaspor’u bitirme projesinin en önemli ayağının Ali Ay olduğunu düşünenlerdenim ancak bu birilerine iftira atılmasını gerektirmez.Yazında belirttiğin gibi kur değişikliğinden mütevellit borcun çıkması olayı var.Bir diğer yandan ali ay ın yapmış olduğu yanlış transferlerin de bu bilançoya üzücü şekilde katkısı var.Umarım ali ay seçilmez.Ben oyumu kimseye vermeyeceğim.Alenen buradan beyan ederim.

      21
      4
  5. seni çok uzun yıllardır tanıyorum
    bursasporluluğunu tartışmam kefilim
    ama
    inanmak istiyorum
    bu iş mutlak suretle şehirle yapılmalı yoksa imkansız
    onlar ali ay ın gibi arkanda dururlarsa mesle kalmaz kapılar kapanırsa bu işin altından sen ve taraftar olarak kalkamayız

    14
    4
    1. @hasan yorumuna yanıt olarak

      Ne alakası var şimdi Hasan efendi, hangi Bursaspor Başkanı, seçildikten sonra
      Vali, Belediye Başkanı, Ticaret Odası Başkanı, belediyeler, sanayi odaları kapıları
      kapatmıştır, BUrsaspor Başkanına, Ali Ay demiyormuydu şehrin ileri gelenlerinden
      destek görmüyoruz diye, bu her dönem geçerli, şehir dinamikleri gelen Başkana
      bakar, tavrına, vizyonuna, kulübü yönetme kabiliyetine, başarı ya da başarısızlığa göre
      destek olur ya da olmaz, bu kural her yerde geçerlidir.

      1
      6
  6. Lemi bey realist olmasının yanında zekasıyla da diğer adaylardan bir tık öne çıkıyor gibi.iyi bir lider olabilir.hayırlısı olsun..

    14
    3
  7. lemi keskin siyasal iktidarın bursasporumuz üzerindeki bunaltıcı hegomanyasını da yokedecek inşallah..ibrahim yazıcı bunları kapıdan içeri bile sokmazdı.. sonraki başkancıklar bursasporu siyasetin oyuncağı yaptılar.. ve ağam paşam ilişkileri sebebiyle kulüp iflasın eşiğine geldi her açıdan… lemi keskin bu kepazeliğe son verecek!!

    14
    1
  8. Sayın Ali Ay, Allah rızası için adaylıktan çekil. Kendini de takımı da taraftarı da kanser etme artık. Bu takıma zarardan başka birşey vermiyorsun.

    12
  9. Mükemmel bir tablo, mükemmel bir analiz, anlaşılan Duayen abimiz LAPAY ŞAR
    dersine mükemmel çalışmış, böyle bir adam varsa kadronda Mali olarak hiç korkma
    yeter ki parayı doğru kullan, her şeyin hesabını verecek kapasitede isimdir.
    Tebrikler Sayın Lemi Bey ve ekibi, umarım hakettiğiniz Başkanlığı alırsınız,
    sizi tanımasam da hayırlı olsuna kulübe gelmek istiyorum. Başarılar diliyorum.

    11
    1
  10. Borç azalsa ne olur.artsa ne olur. Zor ama zorla şampiyon olduk. Kim ne kazandı arkadaşlar.biz neyi kazandık. Kazandıkta ne yaptık. Bana 20 tl borç verirmisin desem yok param yok veremem derim. Ama biz ne yaptık bilet aldık kombine aldık .Adamlara 20 tl vermedik te borç gittik bilet aldık kombine aldık. Ben işçiyim ama gelirim aynı. Ama başkan adayları gene zengin gene zengin. Yazık benim BURSASPOR uma. .Koltuk çok tatlıymış. Koltuk çok tatlıymış ona inandım. .

    6
    11
  11. Eski BURSASPOR’LULAR bilir sayın Lemi Keskini.. Gerek vizyonu, gerek zekası, gerekse EN ÖNEMLİ NOKTA KONUŞMASINI bilen bir Bursasporlu.. Ali Ay geçen sene Trabzon maçının son 20 dksında ligde kaldığımızda ve çoğumuzun gözyaşlarına hakim olamadığı gün istifasını vermesi gerekirdi.. Hesap vermedi.. Ben tecrübelendim dedi.. Sonuç ortada.. Geçen sene 38, bu sene 39 puan.. Şimdi yine tecrübelendik diyor, gülermisin ağlarmısın.. Ahmet Bozdemir eski Antalya başkanı misali.. Taraftara, yıldız futbolculara oynuyor.. Antalya’nın durumu ortada.. Hüseyin Akdemirde keza öyle.. Abdullah Avcı olayı gözümde bitirdi.. Ulusal bazda bizi en iyi temsil edecek kişi sayın Lemi beydir..

  12. Kurlarla oynayarak rakamları çarpıtmaya gerek yok. Rakamlar doğruysa 81 milyon Euro’luk borç 91 Milyon Euro’ya çıkmış. Aradaki 10 milyon Euro farkın da bugünkü kurdan TL karşılığı 55 milyon TL.

    Hatta daha ince hesap yaparsan; gelirlerinin büyük çoğunluğu USD(Digitürk), giderlerinin büyük çoğunluğu EURO(Transfer ve futbolcu ücretleri) olan kulübe de parite yardım etmemiş. Ocak 2016’da €/$ paritesi 1.09 iken şimdi 1.17 olmuş, yani EURO bazında borcu arttırıcı etkisi olmuş.

    Lemi Keskin’in ekibi bunu bilmiyor mu, yoksa üyeleri kandırmaya mı çalışıyor?

    Ha, Ali Ay da kulüp yönetim becerisinden son derece uzak bir arkadaşımız ayrı konu.

    Daha doğrusu maalesef 4 adayın hiç biri de Bursaspor Kulübünü yönetecek çapta değil.

    Allah kulübümüzü korusun diyelim.

  13. Önce çalışanlarının 4 aylık maaşını öde Ali Aydede. Ramazan mübarek gün adamlar aç geziyor. sen hâlâ kent dinamitlerinin orasını burasını yalayıp koltuğunu korumaya çalışıyosun

  14. 1-ALİ AY biz döviz bazından borcu 15 milyon avro azalttık ancak dövizin artışı ki bu ifade yanlıştır.Doğrusu TL’nin DEĞER KAYBI olmalıdır.BORCUMUZ TL’nin değer kaybından dolayı artmıştıır anlıyorum.
    2-Başkanın kalbini bilemem icraatına göre kanaatim ise şudur.Mali noktada İYİNİYET VE GAYRETLİ GÖRDÜM.Ancak sportif başarıyı yakalayamaması ve mali noktada da hataları şu sebeplerdendir diyorum.
    a-TRANSFERDE HATALI TERCİHLER
    b-HOCA hatalarını devam ettirmeye başladığında acil müdahale edememesidir.
    SONUÇ:Takıma faydalı oyuncular alınmış olsa ve sportif başarı belli oranlarda sağlanmış olsaydı mesela her galibiyette 2.200 000.TL.gelirimiz olacaktı.Ayrıca taraftar ile sağlıklı diyalog kurulmalı ve canımızı yakıp maddi kayba ve marka değerimize halel getiren cezalar az olurdu diyorum.
    Kimin kazandığından çok Bursasporumuzun kazançlı çıkmasını arzu ediyor.birlik ve beraberliğin tesisinin şart olduğunu aksi takdirde bizans oyunları oynayan tff ve kurulları VE CELLATLARI ile bizleri doğrayanlar la sağlıklı ve sağlam mücadele edemeyiz.

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu