Bursaspor’a UEFA Lisans şoku!

Spor Toto Süper Lig'den 10, Spor Toto 1. Lig'den 2 kulüp, UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı alırken Bursaspor bu lisansı alamadı.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) yapılan açıklamaya göre, TFF Kulüp Lisans Kurulu yaptığı toplantıda lisans adayı kulüpleri, Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı‘nda aranan sportif, altyapı, personel-idari, hukuki ve mali kriterleri yönünden inceledi. Kurul, 2018-2019 sezonu için UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı almaya hak kazanan kulüpleri belirledi.

Yapılan incelemeler sonucunda, UEFA Lisansı başvurusunda bulunan 20 kulüpten Spor Toto Süper Lig‘den Konyaspor, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Göztepe, Kasımpaşa, Kayserispor, Yeni Malatyaspor, İstanbul Başakşehir, Akhisarspor ile Spor Toto 1. Lig‘den Çaykur Rizespor ve İstanbulspor UEFA Lisansı almaya hak kazandı.

Ulusal Kulüp Lisansı başvurusunda bulunan 52 kulübün dosyaları üzerinde yapılan inceleme sonucunda ise Spor Toto 1. Lig’den Gazişehir Gaziantep, TFF 2. Lig’den Kırklarelispor, Menemen Belediyespor, Fatih Karagümrük, Sancaktepe Belediyespor ve Tuzlaspor‘a lisans verildi.

TFF Kulüp Lisans Kurulu TFF 2. Lig’den TFF 3. Lig’e düşen 6 kulübe, Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı’na göre herhangi bir yaptırımın uygulanmamasına karar verdi. Kurul, kalan 48 kulübe ise kriter eksiklerini tamamlamaları için 30 ile 60 gün ek süre tanıdı.

22 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Şok falan değil, bizim ihtiyacımız mı var? Başarı yok, hangi yüzle başvuracaksın? Ligde zor kalmışsın UEFA Lisansı alsan ne olacak, alınca Avrupa kupalarına mı gönderecekler bizi? Ayrıca başvuruda bulunan 20 kulüp diyor, biz başvuruda bulunduk mu?

    45
    4
    1. @tmkus yorumuna yanıt olarak

      Bulunulmadı gerekli belgeler de gönderilmedi ilk defa da olmuyor yoksa Sivas ve Gençlerbirliği borcu olmayan 2 takım onların almaması başvurmamasından onlar alamazsa kimse alamaz yani

    2. @tmkus yorumuna yanıt olarak

      Hakikaten ne kadar saçma gereksiz haber yapıyosunuz sürekli.. mevcut durum yetmiyo bide siz geriyosunuz taraftarı.

      12
      14
  2. ALİ DEDE ve icraatları;
    Son 2 yıldır Futbol takımını düşme potasında tutup bize heyecan yaşatan çok kıymetli başkan!
    Son 2 yıldır voleybol ve basketbol takımlarını bir üst lige çıkartamayan çok kıymetli başkan!
    Son 2 yıldır Yeşil Bursa’yı küme düşürmek içn çırpınıp sonunda başaran, çok kıymetli başkan!
    Son 2 yıldır stad isim hakkı için 10’larca firma ile görüştüğünü iddia edip bir türlü, sponsor
    bulamayan çok kıymetli başkan!
    Son 2 yıldır Uefa’dan uluslararası lisans alamayan çok kıymetli başkan!
    Son 2 yıldır 6 teknik direktörle çalışan çok kıymetli başkan!
    Son 2 yıldır maaşları ödenmediği için antrenmanı boykot edip, son lig maçına çıkmayan ligi 33 hafta da bitiren futbolcu güruhunun çok kıymetli başkanı!
    Son 2 yılda borcu yarı yarıya düşürcem deyip, bırakın düşürmeyi 450-500 MİLYON TL’ye çıkartan sorumlusu olarak da EURO efendiyi gösteren, doğru düzgün bonservis ödeyip topçu almamasına rağmen, her sıkıştığında ya banka kredisi çeken, ya kulübün arsa ve arazisini satan ya da cebinde ki parayı kulübe borç olarak üstelik şikayet ettiği euro olarak veren çok kıymetli başkan!
    Beceremezsem çeker giderim deyip, nedense oturduktan sonra koltuk tatlı gelen, oradan kalkmak istmeyen, tecrübe kazandğını iddia eden fakat kulüp nasıl yönetilir bilmeyen çok kıymetli başkan!
    Bu kadar kıymetli bir başkanı hala BAŞKAN YAPMAK İSTİYORSAK, önce bi psikiyatri tedavi görmemiz gerek, sonra da hala düzelmiyorsa durum çok kıymetli başkanın! kulübü intihara sürüklediği,
    filmi heyecanla seyretmek gerek, paraşütsüz düşüyoruz, GÖZÜN AYDIN BİZANS ÇOCUKLARI

  3. Beyler Uefa ve ULUSAL lisans diyor. Ne gerek var ortamı germeyin diyorsunuz. Okuduğunuzu da anlamıyorsunuz galiba? Ulusal lisans almadan halısaha da mı oynıcaksınız

  4. yazıklar olsun ali ay şampiyon apoletli takımı düşürdüğün hallere bak birde utanmadan başkan adyı oluyorsun adamda biraz utanma arlanma olur yazıklar olsun sana kongre üyeleri aklınızı başınıza alın oyunuzu akıllı bir şekilde kullanın verdiğiniz oydan sorumlu olacaksınız ilerde bunu sakın untmayın

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu