Mustafa Er “1. adam olmaya hazırım”

Mustafa Er, Bursaspor'un son 2 sezondur gemiyi kurtaran kaptanı oldu. Zor zamanlarda göreve soyundu, kaçmadı ve adından söz ettirmeyi başardı. Olay Spor'a açıklamalarda bulunan genç antrenör ilk olarak sezonu değerlendirdi.

Genç teknik adam ‘Yerli, yabancı ve gençleri iyi harman yaparsak çok daha iyi Bursaspor olur. 14 yabancı bana göre çok fazla. 8-9 nokta atışı olmalı. Oynattığımız o yabancılar kadromuz içerisindeki gençlere de katkı vermeli‘ diye konuştu.

Mustafa Hoca ‘Sezonu iyi başladık, iyi devam ettik, ardından sıkıntılı bir süreç yaşadık. Hedef daha büyüktü fakat olmadı. Son 6 maça baktığımız vakit, Trabzonspor karşılaşmasının ilk yarısındaki oyun beni üzdü.

Mağlup olabiliriz ama böyle değil. Mağlup olurken bile armamızın hakkını vermek lazım. Trabzonspor maçının ilk yarısı için özür diliyorum.‘ dedi.

SES GETİRECEKLER

Gençlerbirliği randevusunda gençlere şans verdiğini ifade eden Mustafa Er ‘Gençler bizim için çok önemli. Muhammed Emin müthiş bir potansiyel. Gelecekte Burak’la sağ bek açığı olmayacak.

O bölgeyi domine edecekler, ses getirecekler. Çağatay çok yetenekli. Alttan bir sürü gencimiz geliyor. Bu oyuncuları kazanmak lazım. Ertuğrul Ersoy A Milli Takıma seçildi. Bunu sonuna kadar haketti. Furkan’ı soruyorlar. Gelişimi çok iyi‘ diye konuştu.

ÇITA YÜKSELMELİ

‘Bursaspor’da artık bir futbol kültürü olması gerekiyor’ diyen Mustafa Hoca şöyle konuştu: ‘Yabancı, yerli ve gençleri iyi harman yaparsak çok daha iyi Bursaspor olur. Bizim artık bir yapımız olmalı.

Bunun da altyapı ağırlıklı olması gerekiyor. 14 yabancı bana göre çok fazla. 8-9 nokta atışı olmalı. Oynattığımız o yabancılar kadromuz içersindeki gençlere de katkı vermeli.

Bunu yakalarsak Bursaspor’un önünde kimse durumaz. Bu belki zaman alabilir ancak kulübümüz kazançlı çıkacaktır. Çıtanın artık yükselmesi lazım.’

**

Büyük destek gördüm

Mustafa Hoca, görev süresince kendisine destek olan herkese de teşekkür etti. Genç teknik adam ‘Zor zamanda göreve geldik. Kolay bir iş değil bu. Ben herkese  teşekkür ediyorum. Yerel basın destek verdi. Kaybettiğimiz Göztepe maçından sonra bile yorumlar olumluydu. Elimden geleni yaptım. Bu kulüp için her zaman elimizden geleni yapmaya hazırım‘ dedi.

**

Türkiye’nin takdir ettiği bir oyuncu

Bursaspor‘dan ayrılan Pablo Martin Batalla için de görüşlerini açıklayan Mustafa Er ‘Batalla için söylenecek çok şey var. 1,5 yıldır beraberim onula. Karakterli bir lider. Gençlerbirliği maçına bile gelmesi çok önemli. 250. maçını oynadı. Türkiye‘nin takdir ettiği bir karakter. Belki biraz kafayı dinleyecek. Bünyede mutlaka olmalı. Ona bugüne kadar yaşattıkları için teşekkür ediyorum’ diye konuştu.

**

Daha yolun başındayım

1. adam olmaya hazırım‘ diyen Mustafa Hoca ‘Sürekli kendimi geliştirmeliyim. Bugüne kadar çalıştığım hocaların artıları aldım. Bunun sınırı yok.’ şeklinde konuştu.

Mustafa Er, Bursaspor’da 1. adam olmaya da hazır olduğunu söyledi. Mustafa Hoca ‘Ben hazırım. Daha önce de bunu söyledim. Ama önümüzde kongre süreci var. Yeni yönetim ve Başkan seçilecek. Hak eden kazansın.

Hangi karar verilirse verilsin saygı duyacağız. Profesyonel bir iş yapıyoruz. Yolun başındayım. 3 senelik bir antrenörüm.  Sürekli kendimi geliştirmeliyim.

Bugüne kadar çalıştığım hocaların artıları aldım. Bunun sınırı yok. 5 sene sonra da böyle olmalı. Herkesin artısı eksisi var. Eksileri artıya çevirmek önemli‘ diye konuştu.

36 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Kendi insanımıza güvenmek zorundayız.Dürüst, gelişime açık, karekterli birisi.Bende sadece Trabzon maçının ilk yarısını beğenmedim.Konya ve Fener maçlarıda harikaydınız.17 kişi işe gidilen Başkent deplasmanında başka sorunlar olduğu aşikar.Hoca yönetimi ateşe atmayıp kendini atıyor.Bugün Süper ligde Rıza,S.Aybaba,Tamer Tuna,İ.Üzülmez,E.Sağlam ve Sergen(Pro Lisansı yok) hepsi eziktaştan yetişme.Başarılı olacaksan kendi değerlerini bilen alt yapınla, kendi yetiştirdiğin hocanla başarılı olcaksın.Bunları sadece zor zamanda kullanmayacaksın.Rahmetli Nejat Hocanın dediği gibi gel diyorlar geliyorum git diyorlar gidiyorum.Böyle olmaz sonuçta değerlerimize önce biz inanacağız.

    45
    5
    1. @Önce Biz Güveneceğiz yorumuna yanıt olarak

      batallaya iyi yardımcılık yaptın ağbi pozisyonunda..ama takımı batallanın kurduğunu tüm bursaspor camiası biliyordu..işşallah batalla yine gelecek teknik direktör olarak yardımcısıda sen olursun..

      1
      2
    2. @Önce Biz Güveneceğiz yorumuna yanıt olarak

      Bencede güvenmeliyiz.Sonuçta 2 sene daha pişsin diyecen 5 maç kötü oldunmu kapı önündesin.Zaten anlamadığım en zor zamanda küme düşme riskinin olduğunda bu çok zor görevi vermekten korkmayacaksın (sonuçta Ersun Yenal,Mustafa Akçay gibi hocalar boşta idi) sezon başı yapılanmanda da güvenmeyeceksin.Bu çok yanlış bir düşünce.Sonuçta kimler geldi kimler gitti, Kulüp bir şey kaybetmez fakat kazanırsa maddi manevi çok şey kazanabilir.Mustafa hoca Başka Anadolu takımında bu başarıyı gösterseydi bugün bunun lafı bile yapılmazdı. İşte bizim acı çekmemizin sebeplerinden biriside budur.

      15
      1
  2. hocam seni seviyoruz. ama 1. adam olmak için daha pişmen lazım. acele etme bu camia kimleri harcadı. sen de harcan istenmeyiz.

    31
    22
    1. @can yorumuna yanıt olarak

      arkadaşım burada zaman zaman tıpkı twitter de olduğu gibi sosyal medya ve algı çalışması yapılıyor.Mustafa Er e destek çıkalım diyorlar ve parlatıcı yorumlar yapıyorlar, olumsuz yazanı eksiliyorlar.Ama güneş balçıkla sıvanmıyor. Mustafa Er Bursaspor için yeterli biri değildir.Eksi alırsak alalım doğruyu yazalım algıyı değil.

      10
      9
  3. pişmesi lazım olayını kim türetti sürekli aynı şey yazılıyor. Kardeşim adam iki sene ateşten gömlek giydi ne pişmesi daha nasıl pişsin. Le Guen adamı klübeye bile almıyordu böyle kimden ne kadar ne öğrenebilir. Bundan sonrada gelen teknik adam Mustafayı gene yönetimin adamı olarak görecek gene yakın ilişki kurmayacaktır hatta takımla bile çok içli dışlı olmasını istemeyecektir. Çünkü takım gene hocayı sabate ederse yerine gelecek adamın Mustafa olduğunu anlması için çok üstün bir zekaya sahip olmasına gerek yok. İşte bu nedenlerle Mustafa ya 1. adam olmalı yada önü açılmalı takımda kalmasın gitsin ptt de takım yönetsin pişmek dediğiniz 1. adam olarak olur.

    25
    3
  4. bence kesinlikle olmaz sen gidecek adamlarla maça çıkıp oynayacak ve gelecek sene bur da olan adamlara izin ver sonra Bursa sporun 2.2 milyonu uçsun kafan bu kadar çalışıyor kulüp personeli maaşları alamıyor

    12
    17
    1. @TİMSAH-2 yorumuna yanıt olarak

      Asıl senin kafan çalışmıyor.Her para verdiğinde başkanı şişiren basın dikkat edersen şimdi bunun reklamını yapmıyor.Demekki kimseye para verilmiyor.Arka arkaya 2 gün idmana çıkmayan bu topçular belliki yine bildiğini okudular.Hoca Alt yapıdan adam aldığı halde 21 Killik kadroyu bile kuramamış.Sonuçta kimse kafasına sıkmaz.

      16
      2
  5. Kesinlikle Mustafa hocaya takımı emanet etmeli 5 yıllık da sözleşme yapmalı içimizden birisi olmalı . Takım iyide olsa kötü de olsa arkasında durmalı başarı böyle olur 5yıl 10 yıl çalıştırsın takımı örnekleri çok her yıl hoca değiştirmekle bir başarı olmaz

    12
    5
  6. Rıza hoca içerde Kasımpaşa’dan 5 yedi Samet hoca 5 yedi kötü yönettikleri bir sürü maç oldu gitsin onlarda pişsin o zaman bu nasıl mantık Mustafa hoca hoca olmak için 6 da 6 mı yapması lazım para almayan takım idmana çıkmayan takım kimse oynamak istemiyor gençlere şans veriyor niye onlarla oynadın vermiyor niye genç oynatmadın bu kadar herşeye eleştiri olmaz

    12
    2
  7. Takım direkt bu yıl mı emanet edilmeli yoksa bir sene daha bir hocayla pişmeli mi bilmiyorum. Gerçekten büyük hoca olma potansiyelini taşıyan bir adam Mustafa Er. Ikı sezondur bizi kurtardığın için teşekkürler büyük adam.

    9
    4
  8. Biz İstanbul kulüpleri kadar zengin değiliz. Dolayısıyla istediğimiz kaliteli yabancıları gözün kapalı alamıyoruz. Bu sebeple gençlerimizi takıma kazandırmamız yerli ağırlıklı takım oluşturmamız gerekiyor.
    Nokta atışlı 4-5 kaliteli yabancı alınabilir.
    Mustafa ER, iki sezondur batan gemiyi kurtaran kişidir. Dolayısıyla güveni hak etmiştir.
    Mütevazi bir takımla ilk 5’i zorlamaya çalışabiliriz. Maalesef yakın zamanda bir şampiyonluk bekleyemiyorum.

    8
    2
  9. Valla kusura bakmayın renkdaşlar ama.
    Karabük’ ü yendi ve konya yı evimizde yendik onları, kim takımın başına geçse yenerdi.
    2 kimse kimseyi kandırmasın çok gurur tribine de girmeyelim geçen sene mustafa hoca değil Trabzon bizi lig de tuttu.
    yani mustafa hocamız 6 maçta bir karabük bir konya var diğer maçlarda fb dışında sahada döküldük ayrıca geçen sene bize yapılan kahpelikten sonra ben gençlere 5 atmadan bursaya dönmezdim gençleri kullandık falan hikayae.
    eğer siz musatafa hocayı bursasporun başına layik görüyorsanız ali dedenin başkan olması normal.
    mustafa hoca düzgün adam ama daha 5 senesi var.
    malesef.

    7
    9
  10. Sevgili Hocam seni seviyoruz, camiamızın için neler istenildiğini biliyordun, seni destekliyoruz, son maçkarda şansını kötü kullandın, Göztepeden 2. yediğimiz golü amatörde yenir, Ts maçına 3 tane sol bek orijinli adamla çıkman, azizi sağ bek oynatman, Gençlerbirliği maçında bu kadar oyuncuya izin vermen dengeli kadro kuramayıp mağlubiyetler almamız sana yazdı, gelişime açıksın bu bir artı şuan Ranieri boşta sanırım Leçıştır city şampiyon yapan hoca böyle bir hocanın yanında 1. yardımcı olarak çalışmaya devam edip, kendini geliştirip, lisansını alırsan bir gs nin için çıkan Fatih Terim gibi sende olabilirsin niye olmasın..

    6
    5
  11. Verdiğin emekler için, cesaret için, aldığın sorumluluk için seni tebrik ediyoruz BÜYÜK YÜREKLİ İNSAN,
    Ne kadar canı gönülden BUrsasporlu olduğunu tüm şehre ispat ettin, bu kulüp senden bir şekilde faydalanmalı,
    peki bu nasıl olmalı; eğer sen ile devam edilecekse, önüne transfer bütçesi de konulmayacak, doğru düzgün
    kaliteli futbolcu da transfer edilmeyecek, bizim çocuk Mustafa denecek idare etmen istenecek, bi nevi
    küçülme yoluna gidilecek, yine 40-41 PUAN civarı toplayıp ligi 12-13. sıralarda tamamlayacağız,
    o süreçte ya taraftar sana sabretmeyecek daha sezon ortasında gönderileceksin ya da sezon sonuna kadar
    taraftar sana sahip çıkacak fakat bu defa başarısız olduğunu düşünen yönetim gönderecek,
    Bu ihtimaller yüksek olduğu için, İLK 5 mücadelesi verecek olan, kadro yapılanmasına girecek olan kulüpte,
    SPORTİF DİREKTÖR; ÖNDER ÖZEN,
    TEKNİK DİREKTÖR; RIZA ÇALIMBAY,
    1.YARDIMCI ANTRENÖR; MUSTAFA ER olarak görev yapmalılar,
    transferi Önder Özen yapmalı, Mustafa hoca kulübede olmalı bu gerekirse sözleşme de belirtilmeli,
    Rıza Hoca taktik ve saha içi sistemi oturtmalı, Mustafa Hoca da hem Rıza hoca ile Önder Özen arasındaki
    transfer iletişimini sağlayıp, hem de futbolcularla yakın ilişki içinde olmaya devam etmeli, 3 yıllık
    olacak olan bu süreçte, hem gerekli ANTRENÖRLÜK eğitim ve kurslarını tamamlayıp, yabancı dilini geliştirip,
    işin hem saha kısmında kendini geliştirmiş olup hem de futbolcu analizi, izlenmesi, transferi konusunda da
    bilgi sahibi olmuş olur, 2 tecrübeli isimden bir şeyler öğrenebilir, ondan sonraki süreçte kendisi
    MENAJERLİK vasfına sahip olup, tıpkı PREMİER LİGDE olduğu gibi SPORTİF MENAJER olabilir,
    Biz de kulüp olarak Avrupa standartlarında bir Menajer yetiştirmiş oluruz.

    5
    1
  12. Samet Aybaba dan da bir şeyler öğrenmen seni daha da geliştirecektir.en azından samet hoca gençleri takıma ıyi adapte eder.bir sitem olur.bu sene samet in yardımcısı olmanı dilerim..

    4
    10
  13. 6 maçta 2 galibiyetle olmaz. Küme düşmüz takım as kadro biz yedek olamaz hele gençler hiç olamaz kaybolun aliyle

    4
    8
  14. Burada Mustafa hoca devam etsin diyenler seneye 3 maç kaybedilince adamı linç edecekler.Benden söylemesi.Bizim taraftarı biliyorsunuz.

    4
    4
  15. 1.Adamlık için Bursaspor gibi bir camiada henüz erken,1&2 sezon daha yardımcı olarak kalması hem kendisi,hemde camia adına yaralı olur.Olay medyanın gaz vermesine bakmayın,onların her zamanki klasik hareketleri

    4
    3
  16. Mustafa Er seni seviyoruz. Ancak senden şu anda birinci hoca olmaz. Yönetici ve futbolculara karşı ağırlığın yok. Antremana çıkmıyorlar, ülkelerine erken kaçıyorlar. Bu sıkıntılı dönemde iki maçta giden para 4.4 milyon .

    4
    5
  17. Burasi Akhisar olsa,Kasimpasa olsa hic dusunmeden 1.Hoca olarak basla derim ama burasi Bursaspor ! Taraftariyla,camiasiyla tam bir cadi kazani ! Yanlis yerde ve yanlis zamanda baslarsan yok olup gidersin,o yuzden,iyice tecrubelen oyle gel ! Bu hem senin icin hemde Bursaspor icin daha hayirlisi !

    3
    5
  18. BU TAKIMA MUSTAFA ER OLMAZ DAHA ÇOK PİŞMESİ LAZIM PRO LİSANSI YOK KURSLARA KATILIP DİPLOMASINI ALSIN GELECEK OLAN TEKNİK DİREKTÖRÜN YARDIMCISI OLSUN ONDAN DA BİRŞEYLER ÖĞRENSİN KENDİSİNİ HEP GELİŞTİRSİN SAYGILAR ANKARADAN 45 YILLIK KOYU BURSASPORLU

    3
    9
  19. Mustafa hocanın biraz daha yetişmesi lazım taşın altına elini koydu ama le güen giderken takımı 33 puandan 11. Veya 12. Sırada bıraktı Mustafa hocanın kalan haftalarda takıma katkısı 7 maç 6 puan zaten bu 6 puandan 3 u Karabük’ten futbolcularda Mustafa hocada minimum 6 puan al8ninca ligde kalinacagini tahmin ediyordu zaten…o yüzden fazla sikmadilar kendilerini….

    2
    5
  20. Adama 2 senedir düşme potasındaki takımın başında şans veriyorsun ve düşmüyor bu adam bence hakkediyor takımı yönetmeyi bir sezon boyunca kalsın kendi transferini yapsın bence önümüzdeki sene düşme potasında olmayız adam en azından Fransız kalmıyor konuya bunlar bizden kaliteli maçı almamız zor demiyor

    1
    1
  21. 1) Sevgili Mustafa Er sosyal medyada taraftarın sizi takip edebileceği, yeri geldiginde elestirebilecegı yanlislarini söyleyebileceği bir hesabınız olmalı. Bu çok önemli buradaki eleştiriler sizin gelişiminiz için önemli.
    2) G.Birligi maçında as oyunculara izin verip Faty gibi Agu gibi sözlesmesi biten oyuncuları oynatıp 2,5 trilyonun uçmasına sebep olmak olacal şey değil bu yoklukta.

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu